Vad är Micro Spikes?

Om du tar en tur till den kalla, kalla vildmarken i vinter kommer is och snö att ta hårt på dig. De saktar ner dig, gör benen ömma och kan vara helt eländiga att ha att göra med. Draghjälpmedel – produkter som hjälper dig att hålla dig upprätt i snö och is – är ett absolut måste för alla promenader under vinterförhållanden.

Mikrospikar är den enklaste och mest informella draganordningen. De ger utmärkt grepp på de flesta hala underlag och är idealiska för vandring, backpacking och till och med löpning i snön. Läs mer om vad mikrospikar är och varför du bör överväga att ta tag i ett par som YakTrax Diamond Grips nedan!

vad är mikrospikar

Vad är Micro Spikes?

Så, vad är mikrospikar? Termen syftar i allmänhet på skor motsvarande snökedjor. De sveper runt undersidan av din sko och är gjorda av metallkedjelänkar. I snö och is kommer metallen att gräva djupare ner i marken än någon gummiskosula. Detta har en enorm och märkbar effekt på din förmåga att gå säkert och säkert över snö och is.

Mikrospikar är lätta att sätta på och ta av och de är mycket mindre intensiva än andra draganordningar som stegjärn och mikropiggar. Människor använder mikrospikar för att vandra, springa stigar och gå på snö och is.

Vad är Microspikes bäst för?

stegjärn är bättre än mikropiggar för att klättra på
Stegjärn som denna är perfekta för att klättra branta leder på is och snö.

Mikrospikar är idealiska för alla promenader eller vandringar på plan mark eller svaga sluttningar. Mer seriösa draganordningar som stegjärn och Snöskor är onekligen mer effektiva under intensiva förhållanden, men de är också skrymmande och dyra. Om du vandrar utan löst packad snö (låg risk för stolphål) eller branta stigningar (där stegjärn är ett måste), är mikrospikar vägen att gå.

  Recension av REI Camp Dreamer Slippers: Worth Every Penny

Hur mycket kostar Microspikes?

Ett par mycket enkla mikrospikar, avsedda för att springa i snön eller ta sig runt i stadsmiljöer utan att halka, kostar mindre än $30. Som ett stort fan av Yaktrax skulle jag rekommendera den Yaktrax Pro Traction-klotsar. De glider inte av dina fötter när du rör dig snabbt och de hanterar lätta till måttliga förhållanden perfekt.

Mer intensiva mikrospikar, avsedda för utomhusäventyr, kan kosta så mycket som $80. Om du backpackar på vintern, något liknande Yaktrax Diamond grepp eller den Black Diamond Access Spikes. Access Spikes är ganska hardcore, förmodligen mitt första val för seriösa vandringar genom den snöiga vildmarken. Diamond Grips är å andra sidan perfekta för måttliga vandringar, men kanske inte räcker till riktigt intensiva vandringar.

snöskor är bra för lätt packad snö
Snöskor är dyra, skrymmande och nödvändiga. Men om du inte är i riskzonen för efterhål, är du bättre med mikrospikar.

Summan av kardemumman: Microspikes

Microspikes är den perfekta draganordningen för milda till måttliga vandringar och vintervandringar. De är bäst lämpade för platta/snälla backar i tätt packad snö och is. Om du snart är på väg ut i snön och inte vill packa skrymmande snöskor, kan mikrospikar vara ett bra sätt att hålla sig lätt och fortsätta röra på dig. Tack för att du läste!