Vad är hög körsträcka på en snöskoter?

En ny snöskoter kan kosta över $10 000, så många väljer att köpa en begagnad för betydligt mindre. Naturligtvis vill du inte köpa en begagnad snöskoter som har för många mil på sig. Så, vad anses vara hög körsträcka på en snöskoter?

man-stående-på-snöskoter-över-snö-landskap

En snöskoter som är över 8 000 mil, och särskilt över 10 000 mil, anses vara hög körsträcka. I allmänhet är den förväntade livslängden för en snöskoter cirka 15 000 mil.

Det här svaret i sig är lite grumligt eftersom antalet mil du får ut från din snöskoter också beror på hur väl du underhåller din snöskoter och om du är villig att byta ut vissa delar när de går sönder. För att hitta de bästa svaren på denna fråga gick jag igenom många snöskoterforum och frågade några familjemedlemmar som har erfarenhet av att underhålla snöskotrar.

Läs vidare för att ta reda på de bästa tipsen och tricken för att få ut det mesta av din snöskoter!

Vad anses vara hög körsträcka på en snöskoter?

Även om det verkligen kommer att bero på hur väl du underhåller din snöskoter, kan du förvänta dig att ta dig emellan 10 000 och 15 000 mil ur en snöskoter. Med det sagt, om du funderar på att köpa en begagnad snöskoter, allt som har över 8 000 miles kommer att betraktas som hög körsträcka.

Vissa människor hävdar att 5 000 anses vara hög körsträcka, och internet verkar ha 5 000 miles som gränser för filter. Även om snöskoterentusiaster säger att en snöskoter med 5 000 mil på den kan göra ett bra fordon, beror det bara på vilket underhåll den behöver. Generellt måste motorer (särskilt 2-taktsmotorer) bytas ut cirka 5 000 miles. Så det kan vara anledningen till att 5 000 så ofta kategoriseras som hög skotersträcka.

Medan jag letade efter genomsnittliga miles och priser, märkte jag att eBay bara hade filter för ”5 000 miles och mer”, ”Mindre än 5 000 miles”, ”Mindre än 3 000 miles” och ”Mindre än 1 000 miles.” Så jag använde den här informationen för att skapa tabellen nedan. Dessutom gick jag till snöskoterforum och SnowmobileTrader.com för att se vad andra säger om körsträcka.

För alla snöskotrar (förutom märke och år) kanske du tycker att denna allmänna riktlinje är till hjälp för att klassificera körsträcka:

Miltal Klassificering Prisintervall (resultat från 2021)
under 4 000 Låg körsträcka 2 500 till 13 500 $
5 000-8 000 Medellång körsträcka 1 000 till 8 000 $
över 8 000 Hög körsträcka 1 600 till 6 000 USD
All information syntetiserades från eBay, SnowmobileTrader.com och snöskoterforum.

Som du kan se ovan överlappade priserna som jag hittade varandra och vid vissa tillfällen varierade de mycket. Jag upptäckte till och med att det var svårt att hitta snöskotrar till salu som var över 8 000 mil (de flesta snöskotrar som var till salu föll i ”medelintervallet” mellan 5 000 och 7 000 mil).

  Kan du sova i sidled i en sprinterbil?

Jag märkte också att de nyare modellerna (2016 och nyare) var dyrare än de äldre snöskotrarna även om de hade liknande körsträcka. Så när du funderar på att köpa en begagnad snöskoter, ta definitivt hänsyn till år och modell.

Hur många mil räcker en snöskoter?

De flesta skoterfanatiker hävdar att du kan få ut cirka 10 till 15 år på din skoter, förutsatt att du skoter runt 1 000 mil varje år. Så det betyder att de flesta snöskotrar håller mellan 10 000 och 15 000 mil.

Men andra hävdar att de lätt har tagit sig 20 000 mil från en enda snöskoter och att körsträcka inte är den viktigaste faktorn att ta hänsyn till; Det viktigaste är hur väl skotern underhålls och hur ofta skoterföraren inspekterar och sköter om maskinen.

Onödigt att säga, om du lägger fler eller färre mil på din snöskoter varje år, kan livslängden på din släde vara mer eller mindre än genomsnittet. För att din snöskoter ska hålla längre kan du även byta ut delar när de går sönder, såsom motor, band och remmar.

När ska du byta ut spåret?

Om du börjar märka några stressmärken eller små sprickor på dina gummiband kan det vara ett tecken på att det är dags att byta ut dina spår. Vid 3 000 till 15 000 mil har skoterspår ganska varierande livslängd. Precis som alla andra aspekter av snöskoterns livslängd beror hur länge dina spår håller på korrekt underhåll och förvaring. Med bra skötsel kan dina spår hålla hela snöskoterns liv!

När ska du byta ut bältet?

Bältet på din snöskoter bör vanligtvis bytas ut var 1 000 till 3 000 mil. Men hur länge ditt bälte håller kan också bero på var du åker med din snöskoter. Om du använder asfalterade slädeleder kommer ditt bälte förmodligen att hålla 2 000 till 3 000 miles; om du åker snöskoter utanför spår kan du behöva byta ut bältet efter 1 500 mil.

  Vilken tid på dygnet är rådjur mest aktiva

När ska du byta ut batteriet?

Snöskoterbatterier finns i två varianter: Sealed Lead Acid (SLA) och konventionella (litiumbatteri). Med bra underhåll och konsekvent övervakning bör ett SLA-batteri hålla cirka 3 till 5 år och ett konventionellt batteri har en livslängd på cirka 2 till 3 år.

Hur länge håller en snöskotermotor?

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en begagnad snöskoter är motorns tillstånd. En generell regel för snöskotermotorer är att ju högre prestanda (aka, turboladdad) din motor har, desto kortare livslängd. I genomsnitt kan snöskotermotorer hålla mellan 5 000 och 20 000+ miles.

Din motors livslängd kommer dock att bero på om den har en 2-takts eller 4-taktsmotor, och kommer sannolikt att hålla längre om du tar bättre hand om din snöskoter (se tips om hur du får din snöskoter att hålla längre nedan!) .

2-takts snöskotermotorer

Även om de kan vara billigare att fixa, måste 2-taktsmotorer bytas ut var 4 000 till 5 000 mil. Lyckligtvis kan det mesta av reparationen göras i ditt eget garage om du är en amatörmekaniker (eller bara är intresserad av att göra din egen ombyggnad/uppgradering). För det mesta behöver du inte byta ut hela motorn, bara ringarna eller kolvarna.

4-takts snöskotermotorer

Med noggrant underhåll kan 4-taktsmotorer hålla upp till 20 000 miles, vilket är cirka 20 år om du åker snöskoter i genomsnitt 1 000 mil per år. Men 4-taktsmotorer är mycket knepigare fixar och dyrare då. Så du kommer förmodligen att ta din 4-taktsmotor till butiken för underhåll. Fast det kanske bara är en gång i din snöskoters liv jämfört med de 2 till 3 gånger du behöver fixa en 2-taktsmotor.

Tips om hur du får din snöskoter att hålla längre

Jag kanske inte är någon expert på snöskoter, men jag grävde runt lite på snöskoterforum och gemenskaper och hittade några bra tips om hur du får din snöskoter att hålla längre.

Ställ in ett underhållsschema

Precis som din bil vill du få din snöskoter på ett regelbundet underhållsschema. Förutom att övervaka de enskilda delarna och din snöskoters allmänna hälsa efter varje åktur, är de tider du ALLTID bör utföra underhåll på din snöskoter och kontrollera dess komponenter:

  • Innan du köper den
  • Innan du tar ut den för säsongen
  • En gång under säsongen (ungefär halvvägs)
  • Innan du lägger den i förvaring i slutet av säsongen

Dessutom, om din snöskoter har 3 000+ miles på sig i slutet av en säsong, vill du göra en mer djupgående inspektion för att se till att allt fortfarande är i bra skick eftersom 3 000 miles är när vissa delar börjar behöva vara ersatt.

  Varför måste skidor vara så långa?

Batteriunderhåll under lågsäsong

Om du vill förlänga livslängden på ditt snöskoterbatteri, se till att ditt batteri är laddat under lågsäsong. Ett försummat batteri kommer bara att orsaka problem och kommer sannolikt att behöva bytas ut.

Använd tillverkarens instruktioner

Oavsett om du har en Yamaha, Ski-Doo, Arctic Cat eller Polaris, kommer tillverkaren att tillhandahålla en manual med specifika skötsel- och underhållsinstruktioner. Även om det kan vara frestande att gå med vilket underhåll som helst på tidigare snöskotrar, följ i alla fall tillverkarens manual. Tillverkare känner till sina maskiner bäst och att följa deras instruktioner kommer att förlänga livslängden på din snöskoter.

Rengör din snöskoter och dess skydd

Detta kan tyckas självklart, men se till att rengöra din snöskoter innan den går i förvaring och under hela säsongen. Detta är särskilt viktigt om du kör snöskoter nära vägar eftersom salt och smuts kan byggas upp inifrån och ut. Genom att ge din snöskoter och dess överdrag en bra skrubb med tvål och vatten kommer din skoter att se ut och må bättre.

Du kommer också att vilja använda en motoravfettningsmedel nära avgasportarna och oljebehållaren för att hålla din motor ren.

Critter-Proofing

Du vill inte att möss och annan ohyra gör sina hem innanför motorhuven på din snöskoter. Enligt SnögoerOm du lägger till några malkulor under huven och nära motorn förhindrar du att några små djur häckar i din snöskoter under lågsäsong.

Om du kan få din snöskoter från marken är det ännu mer sannolikt att du förhindrar oönskade hyresgäster.

Dimma motorn

Utan ordentligt skydd mot väder och vind kan din motor och dess komponenter börja korrodera och göra att din snöskotermotor går sönder. Ett av de bästa sätten att förhindra motorhaveri är att se till att insidan är belagd med lagringsdimolja.

Även bara ett tunt lager olja kommer att skydda flera delar av din snöskoter från att skada luft och fukt, inklusive motorns cylinderväggar, stänger, stift och vevaxellager.

Använd bränslestabilisator

När snöskoterbränsle avdunstar kan det lämna efter sig några skadliga lösningsmedel som kan göra stor skada på din motor. Genom att lägga till en bränslestabilisator till din bränsletank skyddar du din snöskoter från rost och korrosion. Det är ganska enkelt att göra, lägg bara till bränslestabilisatorn till din bränsletank och kör motorn så att stabilisatorn kan flöda genom hela motorn och skydda varje komponent.