Vad är Frontcountry Camping?

Om du är ny på campingäventyret kanske du undrar varför det finns så många olika typer av camping. Olika typer av camping hänvisar till var du campar och vilken utrustning du behöver för att campa där på ett ansvarsfullt sätt. Den vanligaste typen av camping som folk gör är frontcountry camping, men vad är det egentligen?

Frontcountry camping avser camping på en campingplats som du kan köra till. Vanligtvis kommer detta att vara på en etablerad campingplats. Vanligtvis finns grundläggande bekvämligheter som groptoaletter, vattentappar eller papperskorgar tillgängliga på frontcountry-campingplatser.

Som med alla typer av camping eller utomhusaktiviteter finns det specifika regler och principer du bör följa för att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse för dig själv och andra. Om du är ny på frontcountry-camping, låt oss titta på några saker som hjälper dig att komma igång.

Frontcountry Camping – Breaking it Down

Frontcountry camping kallas ofta för bilcamping eftersom du parkerar din bil eller fordon med dig på campingen. Att ha ditt fordon i närheten innebär att du kan ta med dig vad du vill som du kan packa i den.

Eftersom du kan ta med dig vad som helst som passar i din bil, behöver du inte känna att du ”tuffar på det” när du campar.

Det finns i allmänhet ingen begränsning för vad du kan ta med dig frontcountry camping så länge det får plats i ditt fordon. Som sagt, det finns några grunder du vill ha täckt nedan:

  • Skydd för att sova: Tält, bil, husbil, skåpbil eller någon typ av skydd mot väder och vind.
  • Mat: Ta med lättlagade menyalternativ som kommer att hålla under hela din vistelse. Måltider som du har förlagat eller något som du snabbt kan värma upp eller förbereda över en lägereld eller en lägerspis är de bästa valen.
  • Sovsäck eller filtar: Vet hur kallt det kommer att bli på natten och planera därefter för att vara varm. Det är bättre att ha det varmare än att frysa hela natten.
  • Vatten: Ta med din egen vattenförsörjning om du inte är säker på om det kommer att finnas dricksvatten på campingen.

Så länge du har dessa grundläggande punkter täckta, kommer du att vara okej. Naturligtvis bör du planera för ytterligare föremål för att göra camping roligare.

Vilka bekvämligheter kan jag förvänta mig?

När frontcountry campar på en etablerad campingplats kan du förvänta dig vissa bekvämligheter.

Varje etablerad frontcountry campingplats kommer att tillhandahålla en groptoalett eller porta-potta som ett minimum. Badrummen är särskilt viktiga när du bor på en camping om du inte har en skåpbil eller husbil med en inbyggd.

Ofta tillhandahåller en frontcountry-camping antingen papperskorgar eller soptunnor. Genom att tillhandahålla dessa tjänster är människor mer benägna att plocka upp sina sopor och hålla campingplatserna rena. En ren plats minskar sannolikheten för att möss, tvättbjörnar och björnar åker genom campingplatser.

  Mat och dofter som lockar björnar (information för att hålla dig säker)

Om det inte finns några soptjänster måste du packa ut allt. För frontcountry camping har jag en gammal hink som har utsetts till papperskorgen. På så sätt är jag beredd att packa ut allt skräp om det skulle behövas. Skräphinken hjälper också till att hålla campingområdet rent eftersom jag bara behöver ta en tur till soptunnan för att ta hand om mitt skräp.

Det är viktigt att öva på principerna om att ”lämna inga spår” även när du campar utanför landet. Du bör alltid lämna campingen renare än du hittade den, oavsett var du är.

Många frontcountry campingplatser har också rinnande vatten. I USA kommer de flesta områden att ha dricksvatten vilket betyder att vattnet är säkert att dricka. Om vattnet inte är drickbart, måste detta vara tydligt undertecknat.

Om du av någon anledning är osäker på om vattnet är säkert att dricka, ta med eget. De 5-liters kannor som säljs i livsmedelsbutiker och uppkopplad är ett bra alternativ, eller om du vill minska din plastanvändning kan du få en återanvändbar vattenbehållare som säljs i de flesta friluftsbutiker.

Andra inlägg av intresse

  • Hur man håller sig varm att sova i en skåpbil: den ultimata guiden
  • Vad är Van Camping?
  • Är campingkylskåp värt det? Dessa är!
  • Hur man väljer en campingficklampa: En komplett köpguide

Hur lagar jag mat på en Frontcountry-camping?

För matlagning kommer en frontcountry-camping att ha en eldstad och ibland en kolgrill. Jag gillar att laga några av våra måltider i ett pajjärn. De tar inte mycket plats och är bekväma att använda. Vi har ett inlägg som ger dig mer information om pajjärn.

Se till att du kontrollerar lokala brandrestriktioner innan du har en öppen eld när du campar. En frontcountry campingplats bör ha brandfaran och eventuella brandrestriktioner på plats listade där du checkar in. Om du är osäker på om du kan starta en brand, fråga en ranger eller campingvärd om det finns några brandrestriktioner.

Om brandfaran är stor och du inte får ha öppen eld är en lägerkamin ett annat sätt att laga mat när du campar.

Coleman gör en tvålågig spis som är utmärkt för lägermatlagning. Brännarna ger dig 20 000 BTU för att laga din mat till perfektion. Det tresidiga vindblocket låter dig laga mat i blåsiga förhållanden. Den är lätt att bära, väger elva pund och har en begränsad 3-års garanti. När du använder en propantank, kommer den att gå i ungefär en timme.

De större tvålågiga propan- eller vitgasspisarna är en utmärkt investering om du ska campa mycket. Men en liten backpacking spis är också ett bra sätt att värma upp enkla måltider eller koka vatten och kostar mycket mindre i förväg.

Jetboil har Mäktig Mo, som är kompakt, lätt och har en tryckknappständare. Den levereras med ett stativ som stödjer bränsledunken, den är lätt att bära och kan koka upp på cirka tre minuter. Dessa funktioner gör den perfekt för camping, backpacking, överlevnadscamping och nödsituationer.

  Kan jag sova i en skåpbil?

Dessutom har Jetboil också en praktisk enhet för att mäta hur mycket bränsle du har kvar i din dunk. De JetGauge har en digital display som låter dig se om du är nära att få slut på bränsle. Du kan använda den på 100, 230 och 450 grams JetPower-behållare. Nu är det inte längre att undra hur mycket bränsle du har kvar!

Vilka typer av camping är tillåtna på Frontcountry Campgrounds?

Alla typer av camping är tillåtna på frontcountry-campingplatser från tältcamping till stora husbilar så länge du kan hitta en etablerad campingplats att parkera den på. Du kan till och med ryggsäcka in med ett tält till en frontcountry-camping om du ville.

Många frontcountry campingplatser har olika campingplatser beroende på vilken typ av fordon du kommer att använda för att campa. Om du sitter i en bil eller skåpbil under 20 fot kommer du med största sannolikhet att välja en tältplats. Dessa platser kommer att tillhandahålla en platt plats att slå upp ditt tält på, en platt plats att parkera och vanligtvis ett picknickbord. Enligt min erfarenhet är dessa mindre webbplatser i allmänhet vackrare och mer avskilda.

Det andra alternativet är en husbil eller släpplats. Dessa webbplatser har ibland anslutningar som vatten eller elektricitet som följer med dem. Parkeringsområdet kommer att vara mycket större för att rymma en stor husbil eller släp.

På frontcountry-campingplatser måste du tälta på en anvisad plats. Du kan inte parkera och campa var som helst.

Behöver jag oroa mig för djur?

När du campar, oavsett var du är, måste du vara orolig för djuren. Om du håller campingen ren och plockar upp spilld mat och skräp bör du inte bli besvärad av djur som kommer in på din plats mitt i natten.

Att plocka upp alla små bitar av tappad mat eller skräp kommer att hålla möss, tvättbjörnar och andra djur borta från din campingplats. När du gör dig redo att gå och lägga dig, se till att all mat är antingen inlåst i din bil eller en medföljande björnlåda. Förvara ALDRIG mat i ditt tält.

Om du gör ett bra jobb med att städa upp och inte förvarar någon mat i ditt tält, bör djuren inte störa dig på natten. Om du undrar om ett djur kan lukta något och misstag det som mat, är det bäst att vara säker och förvara det i bilen för natten.

Hur mycket kostar Frontcountry Camping?

Det finns inget grundläggande svar på hur mycket frontcountry camping kostar, tyvärr. Mycket beror på var du är. Frontcountry campingplatser med massor av bekvämligheter som rinnande vatten eller till och med varma duschar kommer att bli dyrare än de med bara en groptoalett.

  Vad är Van Camping?

Enligt min erfarenhet kan frontcountry-campingplatser variera från så lite som $5 (eller till och med gratis under lågsäsongsdatum) till $35+ per natt. Populära områden med hög efterfrågan kommer att kosta mer under högsäsong. Recreation.gov är ett bra ställe att kontrollera priset och vilka bekvämligheter som nationalparken, National Forest eller Bureau of Land Management (BLM) erbjuder.

Vad är skillnaden mellan Frontcountry och Backcountry Camping?

Som vi diskuterade tidigare är frontcountry camping tillgänglig med bil, och det finns vanligtvis etablerade campingplatser och vissa bekvämligheter. Backcountry camping, å andra sidan, är avlägsen och kan inte nås med bil.

När du campar på frontcountry har du tillgång till din bil och kan snabbt ta dig ut och tillbaka till civilisationen. Det är svårt för saker att gå väldigt fel när frontcountry camping. Oavsett om det är dåligt väder eller tvättbjörnar plundrar din matförsörjning, kan du alltid packa bilen, skruva upp värmen och ge dig ut för att hitta ett hotell.

Backcountry camping, å andra sidan, kräver mycket mer planering och kunskap. Backcountry camping är avlägset och borta från vägar eller bekväma transportsätt. Du kan inte lätt komma tillbaka till civilisationen om det skulle gå fel.

Backcountry camping finns i många olika former. Vad de flesta föreställer sig när de hör backcountry camping är backpacking. Backpacking är när du bär all utrustning du behöver på ryggen. Andra former av backcountry-camping är forsränningsturer över natten eller cykelpackning. Ibland finns det etablerade backcountry lägerplatser, andra gånger måste du välja en plats på egen hand.

Om du aldrig har gjort någon av de olika typerna av camping förut, rekommenderas det att du blir bekväm med frontcountrycamping först innan du går på backcountrycamping. Ta dig tid att bekanta dig med bra campingpraxis så att du är beredd att åka på backcountrycamping.

Slutgiltiga tankar

Frontcountry camping är ett bra sätt att komma ut i naturen. Du kan ta med allt du behöver i din bil, skåpbil eller husbil. Grundläggande bekvämligheter tillhandahålls om du inte är riktigt bekväm med att göra det ännu.

Mitt råd är att börja lätt om det här är första gången du campar. Hitta en campingplats med massor av bekvämligheter som rinnande vatten, spoltoaletter, picknickbord på varje camping, etc. Medan du är där, prata med campingvärden och se vilka råd de har till dig. När du börjar känna dig mer bekväm att campa, börja gå ut till campingplatser med färre bekvämligheter.

Ju mer erfarenhet du har och ju oftare du åker på camping, desto mer förberedd kommer du att känna dig. Med tiden kommer du att skaffa dig mer campingutrustning, vilket i slutändan ger dig en roligare upplevelse. Du kommer också att lära dig vad som fungerar och inte fungerar för dig.