Vad är en Zip Line-plattform? Med bästa praxis för att göra en

När du använder ziplining är en av de grundläggande fysikegenskaperna i aktion gravitationen. Ändå kan du inte dras ner i kabeln utan att först nå en viss höjd, vilket är där zipline-plattformen kommer in i bilden. Vad är egentligen en zip line-plattform?

En zipline-plattform är där du står när du går ner för zip-line. De flesta plattformar är gjorda av trä, men andra material kan användas som metall. Både kommersiella och amatörbanor med zipline har ofta två zipline-plattformar, den översta som du startar från och den nedre som du kliver av när resan är över.

Om du vill lära dig ännu mer om zipline-plattformar har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer vi att diskutera typerna av zipline-plattformar, vilken höjd de ska vara och hur du till och med kan göra dina egna plattformar hemma. Du vill inte missa det!

Vad är en Zip Line-plattform och vad används den till?

Låt oss börja med grunderna. En zip line plattform är ett måste på alla zip lining kurser både kommersiella och amatörer. Den huvudsakliga zip-line-plattformen är också känd som lanseringsplattformen eftersom det är här du startar från när du börjar din zip-line-tur.

Plattformen måste vara tillräckligt stor för att rymma den genomsnittliga zipline-åkaren, vilket är anledningen till att standardstorleken är 24 tum djup och 40 tum bred.

Du kanske stöter på ännu större plattformar på vissa kommersiella zip-lining-banor, men sällan skulle plattformen vara mindre. Du måste ha tillräckligt med utrymme för att sätta isär fötterna och stå bekvämt så att du kan starta dig själv istället för att falla av plattformen och nerför banan. Det skulle inte vara särskilt kul!

Vissa zipline-banor har en andra plattform, men detta är inte alltid nödvändigt. Om det finns ett träd i närheten som du kan använda för att få dig själv att stanna, fungerar trädet som ändstödet. En stödvägg kan göra samma sak. Ändå är det fortfarande en bra idé att ha något fast för ryttaren att kliva av när deras zipline-upplevelse tar slut, och en andra plattform är bra för det.

De flesta zipline-plattformar är gjorda av trä eftersom det är ekonomiskt och allmänt tillgängligt, men metall är ett annat populärt material. Om din amatörbana behöver extra stöd är metall ett smartare val för dessa stolpar än trä på grund av dess hållbarhet.

  Ska jag använda min gamla fiskelina? När ska man byta ut det?

Typer av Zip Line-plattformar

De två typerna av zipline-plattformar är fästa och fristående. Låt oss diskutera båda typerna nu.

En bifogad zipline-plattform kan byggas in i en omgivande struktur som ett träd. Om du bestämmer dig för att använda en bifogad plattform för en amatörbana med zipline, måste du se till att trädet på din trädgård är i tillräckligt bra skick.

Vi diskuterade detta i vårt inlägg om hemgjorda zipline-kit, men trädet måste kunna stödja en stor mängd horisontell kraft, uppemot 3 000 pund. Marken runt trädet måste vara säker, så ingen lös sand eller jord här, tack. Trädet ska vara ungt och friskt utan några tecken på skador, inklusive ruttna. Även med ett friskt träd behöver du fortfarande stöd runt det när du installerar din zipline-plattform.

Fristående zipline-plattformar är ett alternativ om din trädgård inte har några träd eller andra strukturella stöd som solida väggar tillgängliga. Du skulle stödja ziplinen från alla sidor med metall- eller trästolpar. Efter att ha satt stolparna direkt i marken på din trädgård, bör du hälla betong runt stolparnas bas. På så sätt kan väder och erosion inte försvaga stöden lika lätt.

Vad vissa särskilt försiktiga människor gör när de gör en amatör-zipline-bana är att lägga till trådar runt de fristående stöden. En kabeltråd är en kabel med spänning som förbättrar säkerheten för en fristående zip-lining-bana. Utanför blixtlåsfodret ser du även draglinor i applikationer som tält, vindturbiner, radiomaster och fartygsmaster.

Vilken höjd bör din Zip Line-plattform vara?

Om du planerar att göra en backyard zip-lining-bana för barnen, betyder det att du bygger minst en plattform om inte två. Vi antar att du åtminstone behöver en lanseringsplattform. På vilken höjd ska denna plattform vara?

Tja, det är svårt att säga, eftersom svaret varierar beroende på längden på din zip line-kabel. Standardlängden för många zipline-kit är 100 fot. För små barn och till och med tweens bör en kabel av denna längd ge dem en tillräckligt lång resa så att du får mycket valuta för pengarna när du köper ett DIY zip line kit.

Förutsatt att din zip-line är 100 fot lång, sedan måste du bestämma vinkeln vid vilken du ska installera kabeln. Om du har läst våra andra inlägg om ziplining, bör du komma ihåg att en åktur rakt över zipline är både långsam och inte njutbar. Du måste lägga kabeln i en sluttning för att generera lite fart och spänning.

  Hur länge varar en parasailritt?

En lutningsvinkel på tre till fyra procent är bra för en 100-fots zipline. Som sagt, om ditt speciella zipline-kit har andra rekommendationer för lutningsvinkeln, håll dig alltid till vad kitet säger.

Zipline-kabeln kräver utrymme, och det är vanligtvis mer än du tror att du behöver. Frigången är så att om du har en tyngre ryttare använder zip line, de är inte en säkerhetsrisk. Den genomsnittliga mängden spelrum är sju fot, men du kan gärna öka det.

Du behöver också minst fem fot avstånd från zip line-åkaren och alla andra hinder på vardera sidan om dem. Om du antar att du bygger ditt zipline-kit på en bakgård, behöver du inte brottas med många närliggande hinder förutom kanske träd.

Hur man gör en ansluten Zip Line-plattform

Korrekt installation av din zipline-plattform är avgörande för fortsatt säker användning, så i de här följande två avsnitten tänkte vi dela med oss ​​av stegen om hur du bygger dina egna plattformar på gården. Vi börjar med stegen för att bygga en bifogad zipline-plattform som är inbyggd i ett träd.

Steg 1: Välj trädet som du ska använda för plattformen. Inte bara bör ditt träd vara friskt som vi diskuterade tidigare, utan dess stam måste ha en diameter på minst 12 tum. Om det inte gör det är ditt träd för magert för att stödja de 3 000 pounds av horisontell kraft som kan appliceras vid zip-foder.

Steg 2: För att bygga en zip line-plattform som är 24 tum djup och 40 tum bred, behöver du 2×4, som du kan köpa i vilken hemförbättringsbutik som helst. Handla tryckimpregnerat trä om du kan, eftersom det kan motstå svampförfall och termitskador.

Steg 3: Använd en träsåg och skär dina 2×4:or i sex delar. Två av dessa bitar ska vara 16 tum långa vardera, två till ska vara 20 tum långa vardera och de sista två ska vara 40 tum långa vardera.

Steg 4: Gör en ram som är 40 tum gånger 20 tum som kommer att omsluta trädet. Detta kommer att kräva att du fäster 40-tumsbitarna av trä till 20-tumsbitarna. De två 16-tumsbitarna ska gå runt ramens baksida på båda sidor.

  De bästa snurrande hjulen

Steg 5: Enligt informationen från det sista avsnittet, mät höjden för din zipline-sats och installera träramstativet på den höjden. Använd träskruvar för att fästa ramen på plats. Med en nivå, se till att ramen är helt rak på alla sidor.

Steg 6: Med fler 2×4, gör diagonala brädor för att täcka 16-tums träbitar. Du behöver minst två brädor, och dessa kommer att fungera som basen för din lanseringsplattform. Använd träskruvar för att fästa brädorna till varandra.

Steg 7: För att hålla din zipline-plattform i trä säker skadar det inte att göra ett diagonalstag. Du behöver ännu fler 2×4 för detta. Var och en av 2×4:orna ska nu vara 10 tum långa. Installera bitarna så att de är under ditt träd men ändå parallella med plattformens yttre hörn. Med dina överblivna träbitar, konstruera stödet, som ska gå från det ena plattformshörnet till det andra.

Steg 8: För att förstärka zipline-plattformen, skär 2x4s för att täcka de två brädorna ovanpå plattformen. Du kanske måste vinkla några av dina träsnitt så att träbitarna passar runt trädet. Du kan avsluta plattformen med en träförseglare eller till och med måla om du vill göra den färgglad.

Hur man gör en fristående Zip Line-plattform

En fristående zip line-plattform använder inte ett träd, utan snarare stödjande stolpar och stödlinor för att förbli stående. Så här gör du.

Steg 1: Välj en stolpe med en diameter på minst 12 tum. Metallstolpar får vara något smalare, men framför allt trästolpar måste vara tjocka så att de är mer hållbara.

Steg 2: Slå ner stolparna i marken. Antingen ska 10 procent av stolpens längd vara i marken plus ytterligare två fot, eller så ska stolpen vara fyra fot i marken, beroende på vilket som leder till att stolpen satsas säkrare.

Steg 3: Häll din betong. Tjockleken på betongen som omger stolpen bör vara minst sex tum.

Steg 4: Din zipline-kabel ska vara 12 tum eller mer från toppen av stödstolpen. Killlinjen borde vara lika långt till det.

Slutgiltiga tankar

En zip line-plattform låter dig starta till skyhögt kul. Om du bygger din egen zip-lining-plattform på bakgården måste du planera i förväg för att säkerställa att plattformarna är en säker del av installationen för hela din familj att använda. Lycka till!