Vad är en våtfluga i flugfiske?

Jag har nyligen utvecklat en stor passion för flugfiske. Efter att ha lärt mig om andra typer av flugor i flugfiske gjorde jag en del omfattande forskning om vad en våtfluga är i flugfiske.

Så, vad är en våtfluga i flugfiske? Våtflugor i flugfiske är falska flugor som är gjorda för att efterlikna insekter som befinner sig under vattenytan. Våtflugor är designade för att imitera alla sorters insekter som vatteninsekter och de som har sopats under vattnet.

Det finns mycket mer med en våtfluga som används i flugfiske än vad man ser. Jag undersökte vilka några av de bästa våtflugorna på marknaden är, samt varför du bör testa denna typ av flugfiske. Jag har också lagt till några populära tekniker som kan göra ens fiskeresa mycket mer framgångsrik.

Bästa blötflugorna att fiska med

Som alla andra typer av bete finns det massor av olika våtflugor att välja mellan. Tro det eller ej, valet av en fluga påverkar till stor del fiskens val av om den kommer att bita eller inte. Det är viktigt att ha en arsenal av olika flugor eftersom var och en kan vara fantastisk under olika omständigheter. Nedan gjorde jag en lista över de 3 bästa våtflugorna som man kan köpa.

  1. The Woolly Bugger
  2. Den guldribbade harens öra
  3. Kräftorna

The Woolly Bugger är vida känt för att vara en av de allra bästa och mångsidiga våtflugorna på marknaden. Denna fluga är extremt användbar eftersom den kan användas för att fånga alla typer av öringar och många andra fiskarter. The Bugger är skicklig och exceptionell på att imitera massor av olika undervattensinsekter, vilket gör att den liknar det mesta av vad någon fisk är van att äta. Färgerna och pärlorna gör det ännu mer intressant och önskvärt för fisken. Alla bra flugaffärer kommer att ha massor av dessa i lager

  Skeeter Bass Boat Kostnader: Vad är priset på varje modell?

Den guldribbade harens öra är ytterligare en våtfluga som förtjänar en plats i varje flugfiskares redskapslåda. Denna fluga är speciell på grund av dess visuella flair och är en klassiker. Denna våta fluga är så visuellt tilltalande att det är svårt för nästan vilken fisk som helst att missa den! Den finns i olika storlekar och sägs också vara väldigt mångsidig. Den kan till och med användas som caddisfluga, nymf, stenfluga och några andra. Hare’s Ear, kort sagt, kommer att fånga vilken öring som helst trots att de föredrar insekter.

Kräftorna är mindre vanligt att lägga i alla fiskares redskapslåda, men är inte mindre effektiv för flugfiske. Det kan visa sig vara ett hemligt vapen för dem som använder det. Kräftor finns överallt i alla typer av vattendrag, oavsett om det är söt- eller saltvatten. När du lägger The Crayfish i din redskapslåda öppnar du upp dig för en helt ny värld av möjligheter och imiterande möjligheter. Kräftdjursflugor är viktiga oavsett var du fiskar.

Även om dessa tre våtflugor är bra alternativ att alltid ha med sig när du ska flugfiska med våtflugor, är du inte begränsad till dem. Det finns massor av olika typer av våtflugor där ute på marknaden som är fantastiska. I vissa fall kan andra typer av våtflugor till och med vara bättre för vissa typer av fiskar än de som jag har listat här.

Varför flugfisk med blöta flugor?

Folk säger att 90 % av en fisks matkälla kommer från insekter som de hittar under vattnet, så en våtfluga är designad för att se ut precis som dessa insekter. De flesta gånger når fiskar helt enkelt inte upp till ytan för att jaga föda och de stannar längre ner i vattnet för att hitta sin matkälla. Våt flugfiske tar dig direkt dit du behöver vara för att få tag i den stora mängden fisk som tenderar att hålla sig lägre.

  Vad är en snöskotervärmeväxlare?

Fiske med våtflugor är inte bara det mest effektiva sättet att flugfiska, utan det är också en extremt rolig upplevelse. Många älskar detta eftersom de kan komma i vattnet och se hela upplevelsen utvecklas. För det mesta är fiskarens flugor relativt nära dem. På grund av att våtflugorna inte ska gå för djupt eller långt från ytan kan fiskaren se när fisken kommer och biter på sina krokar. Många älskar glädjen med att fiska med våtflugor och tycker att det är en fantastisk upplevelse.

Ett annat proffs för att göra detta är att våtflugfiske inte är lika utmanande som andra sätt att flugfiska som att fiska med torrflugor. Det krävs inte lika mycket erfarenhet för att få ner det. Det finns fler fiskar som jagar under vattenytan istället för toppen, vilket gör det mycket lättare för alla att få en bra fångst

Tips för fiske med blötflugor

Djup

Djupet gör stor skillnad när flyga fiske med blötflugor. Våtflugor fungerar bäst i vattenpelare från cirka två fot djupa till strax under ytan. Detta är en ganska bred generalisering och kan skilja sig beroende på fisken och var du befinner dig. Det är dock en bra regel att följa. Om du börjar fiska med våtflugor i områden som går för djupt kommer du förmodligen att se färre resultat. Å andra sidan om du vill använda en fluga för bara ytan är det bättre att använda torrflugor.

Fisk uppströms

Fiske med våtflugor uppströms kan vara mycket effektivt. Du kan göra detta med vilken typ av våtfluga som helst och se fantastiska resultat. Om du kastar linan uppströms kommer vattnet att flytta din fluga på ett sätt som gör att den ser levande och verklig ut för fisken. Detta ökar ytterligare chansen att de måste märka det och i slutändan gå in för bettet.

  Ska jag dricka kaffe innan jag springer?

Plats

Våtflugor används bäst i mindre floder och vattendrag. Detta beror på det faktum att om vattnet är för djupt eller rör sig för snabbt kommer fisken inte bara att märka din fluga utan du kommer snabbt att tappa linan. Vissa större flätade floder som har mindre kanaler kommer fortfarande att göra det, nyckeln är att stanna i områden som har en svag ström med rätt djup. En bra tumregel är att hålla vattnets djup mellan knäna och midjan.

Ge liv åt din linje

I bäckar där strömmen är långsam är det en utmärkt idé att göra några subtila drag på din lina. Detta ger liv åt den våta flugan vilket gör att den ännu bättre imiterar fiskens normala byte. Om detta inte görs kanske en fisk inte ens märker sin närvaro eller inte litar på att den är en riktig matkälla och går förbi den.

Relaterade frågor:

Vad är torrflugor i flugfiske? Torrflugor i flugfiske är falska flugor som används som bete för att imitera flugor i en fisks matkälla som landar på vattenytan. En torrfluga är designad att flyta ovanpå vattenytan tills den blir biten.

Vad är skillnaden mellan våtflugor och torrflugor i flugfiske? Våtflugor är designade att imitera insekter i en fisks matkälla som går under vattenytan medan torrflugor imiterar insekterna som flyter ovanpå vattenytan. Flugfiske med torrflugor är allmänt känt för att vara svårare än fiske med våtflugor.

Vad är nymfflugor i flugfiske? Nymfflugor är i princip samma sak som våtflugor men har vanligtvis inga vingar. De designades från början för att ännu bättre imitera insekter och kräftdjur. Nymfflugor anses ofta vara den bästa typen av flugor att fiska med.