Vad är en torrfluga i flugfiske?

Efter att nyligen ha ett samtal med några vänner om flugfiske, hörde jag någon prata om en ”torrfluga”. Utan att veta vad i hela friden det var, gjorde jag lite research för att förstå termen bättre, och här är den.

Så, vad är en torrfluga i flugfiske? Torrflugor representerar insekter som fiskar vanligtvis äter på som vanligtvis landar ovanpå vattnet. Torrflugor är, för att fiska, insekter som håller på att kläckas, de som landar på vattenytan för att vila, och till och med insekterna som av misstag fastnade i vattnet.

Hur enkelt detta än låter så finns det faktiskt mycket att lära sig om torrflugor och hur de används på rätt sätt. De är till och med kända för många flugfiskare för att vara roligare och spännande att fiska med samtidigt som de är mer utmanande. Fortsätt läsa för att ytterligare förstå syftet bakom flugfiske med torrflugor.

Bästa torrflugorna att fiska med

Innan jag går in på de knasiga sakerna om att fiska med torrflugor, som varför du ska göra det och vilka tekniker det är, tyckte jag att det var lämpligt att lista några av de bästa torrflugorna att använda som finns på marknaden. Nedan är en lista över mina topp 3 torrflugor:

  1. Fallskärm Adams
  2. Elk Hair Caddis
  3. Bunny Leech

Fallskärmen Adams

Fallskärmen Adams anses allmänt vara den bästa och mest nödvändiga flugan att använda. Den finns i många olika storlekar och varianter. Denna torrfluga är känd för att kunna kroka öring på flod- och bäckytan över hela landet i stort sett vilken årstid eller tid som helst på året.

Detta beror på det faktum att denna fluga har ett utseende som liknar ett brett utbud av olika insekter i motsats till att se ut som en specifik. Detta gör den extremt mångsidig och effektiv.

The Elk Hair Caddis

Elk Hair Caddis är en torrfluga som är ett utmärkt allroundbete. Den används ofta som en back-up till Fallskärm Adams men är fortfarande mycket pålitlig och effektiv. Denna torrfluga har en stark specialitet och det är för att fånga öring.

  Hur länge håller sovsäckar? 20 riktiga exempel!

Erfarna flugfiskare som fiskar öring säger ofta att de till och med föredrar denna fluga framför Adams när det kommer till öring. Som nämnts tidigare är detta en av de mest använda torrflugorna på grund av att du kan använda den när som helst och var som helst för vilken fisk som helst.

Kaninlöken

Kaninlöken är en torrfluga som ger mer rörelse och synlig utstrålning i vattnet. Den jämförs ofta med andra våtflugor och används mycket vanligt. Många hävdar att det inte finns några flugor som är mer synliga än de som är gjorda med kaninhår.

Om många av oss tänker så kan du slå vad om att ännu fler fiskar tänker på det också och det kommer att resultera i många fångster.

Varför flugfisk med torrflugor?

En av de största anledningarna till att flugfiska med torrflugor är för att det är en absolut blast. Vissa säger att fånga fisk på torrfluga är symbolen för fiske. Andra håller med om att det handlar om hur kul man kan ha under tiden fiske i en bäck.

Torrflugfiske är så spännande och intressant eftersom allt är så synligt. Genom att vara i strömmen och ha betet där kan man verkligen se hela processen med att fånga en fisk. Betet kan vara bara några meter från dig och medan du tittar på det kan du se fiskarna simma fram till det och bita.

De flesta gånger när någon fiskar får de inte den möjligheten att se hela upplevelsen hända, så det är definitivt ett stort proffs för att använda torrflugor.

Torrflugor är kul, men de är också utmanande.

Det är inte bara extremt roligt för alla och alla, utan det kan vara lite utmanande. Detta är ytterligare en anledning till att flygfiska med torrflugor, det kan vara lite av en utmaning för fiskaren.

  Felsökning av en husbils luftkonditionering: Metoder att prova idag

Torrflugfiske kan vara en mer utmaning för människor eftersom flugorna behöver vila ovanpå vattnet och härma insekter. De måste träffa målet perfekt och försiktigt.

Om betet kastas utom räckhåll kommer ingen fisk att störa sig på det. Dessutom, om betet kastas med för mycket kraft kan det inte bara verka misstänkt för fisken utan kan också helt enkelt skrämma bort dem.

Erfarna fiskare attraheras av att fiska med torrflugor eftersom de gillar utmaningen, men många människor oavsett deras skicklighetsnivå gör det eftersom det är ett väldigt roligt och optimistiskt sätt att fiska.

Tips för fiske med torrflugor

Om förhållandena är rätta för flugfiske med torrflugor finns det inget slut på det roliga, spänningen och framgången som fiskaren kommer att ha. Om förhållandena inte är de bästa kan man ändå ha det bra, men det kan vara lite mer utmanande.

Timing

Torrflugor fungerar bäst i vissa situationer. Den bästa tiden och ställena att torka fisk är när fiskar ofta äter och letar efter mat som ligger ovanpå vattnet. Den bästa tiden att göra det är under fiskens kläckningssäsong.

Det är då fisken verkligen koncentrerar sig på ytan och vill äta så mycket som möjligt.

Om du kan tajma din fiskeresa perfekt när många insekter, särskilt de vattenlevande, kläcks, kan du garantera att du kommer att få en mycket lyckad resa. Vid dessa tider är fiskar frenetiska när de försöker äta fler insekter än alla deras andra konkurrenter.

Blåsiga dagar är en bra tid att gå ut och flugfiska med torrflugor.

De väger inte upp riskerna som kan vara inblandade när de ser lätta byten eller bete som ser lite främmande ut.

  Missouri Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Blåsiga dagar är också bra tider att gå ut och flugfiska med torrflugor. När det blåser hårt är det mycket vanligare att insekter får blåsa i vattnet från luften eller från träd och växter.

Under slutet av säsongen när vattennivåerna lägre är också ett perfekt tillfälle att fånga lite fisk med dina torrflugor. Vid det här laget är matkällorna mycket begränsade och fiskar är mer desperata efter att hitta snabbmat.

Plats

Det är också bättre är torr flugfisk är grunt vatten som mindre floder och bäckar. Platser är mycket mer framgångsrika att använda torrflugor på eftersom fiskarna i dessa områden har mycket begränsade ställen att hitta mat. Ytan är de närmaste och enklaste ställena för dem att mata, och gör den därför perfekt för torrflugfiske.

Vatten

Vattentemperaturen gör skillnad, men det kommer inte att göra de största förändringarna som att få rätt timing. Så länge vattnets temperatur är över 50 grader borde det inte vara några problem med torrflugfiske.

En sak att också se till är om vattnet är klart. Detta gör att fisken bättre kan se torrflugorna på din lina. Grumligt vatten kan göra det svårt för fiskar att ens veta att ditt bete finns där.

Relaterade frågor:

Vad är våtflugor i flugfiske? Våtflugor är ett annat alternativ som fiskare kan använda för flugfiske. De är falska insekter fästa på en krok och är designade för att likna insekter som fiskar livnär sig på som vanligtvis håller sig under vattenytan.

Vad är skillnaden mellan våtflugor och torrflugor i flugfiske? De skillnaden mellan våta och torra flugor är enkel. Våtflugor är falska insekter som används för flugfiske och som är designade för att framstå som insekter under vattenytan. Torrflugor är designade för att visa sig för fiskarna och insekterna som befinner sig på toppen av vattenytan istället för under den.