Vad är en Tandem Parasail Ride?

Du vill åka parasailing och att läsa den här bloggen har hjälpt dig att förbereda dig. Som sagt, när den stora dagen närmar sig närmare och närmare har din nervositet ökat. Det skulle vara så trevligt om du kunde ta dig upp till skyarna med en älskad vän, partner eller familjemedlem vid din sida. Kan du?

Ja, genom en tandem parasailing tur, som är en parasailing resa för upp till två personer åt gången. Även om det beror på parasailingföretaget, kan tandemparasailturer begränsas till en viktgräns på 425 pund, vilket innebär att varje ryttare inte får väga mer än cirka 212,5 pund.

Du kanske fortfarande har fler frågor om tandem parasailing. Får du till exempel sitta sida vid sida med din partner? Är parasailingupplevelsen annorlunda med två personer i luften samtidigt? Vi kommer att svara på alla dessa frågor och mer i den här artikeln, så fortsätt läsa!

Vad är en Tandem Parasail Ride?

Att åka tandem innebär att två personer gör det samtidigt. Du kanske har hört talas om tandemcykling, vilket innebär att du cyklar på en lång, dubbelsittande cykel för två som du trampar tillsammans. Tandemparasailing är mindre arbetskrävande, eftersom du sitter i en gondolsits, blir fastspänd och din kapten tar hand om resten.

Eftersom du har läst bloggen är du förmodligen bekant med hur parasailing fungerar vid det här laget. Om inte kan den här artikeln vara din guide. Den går över alla delar av paraseglet samt hur båtkaptenens fart och din fallskärm (tekniskt kallad parasailing wing) kan ge dig lyft.

Hur är parasailing med en andra person? Det är inte så olika, faktiskt! Eftersom du måste avslöja din vikt när du gör din bokning (och du förväntas vara ärlig också), kommer din kapten att veta hur mycket vikt de arbetar med. Denna information hjälper kaptenen att göra din upplevelse så säker som möjligt.

Samma typ av utrustning som du skulle ha på dig som ensam förare är avgörande när du paraseglar i tandem. Det inkluderar åtminstone en välsittande flytväst eller väst. Vissa parasailföretag kan kräva att du också bär hjälm, även om många inte gör det.

Kan du fortfarande välja mellan sele (hängande) eller gondol (sittande) när du paraseglar i tandem? Möjligen, även om det är vanligare att tandemparasailers sitter än hänger.

Typerna av Tandem Parasail Rider

Förutom att välja mellan sele eller gondol ger parasailing i tandem dig ett annat unikt sätt att sitta, eftersom du har två stilar att välja mellan. Dessa är en parasailer fram och den andra bak eller sitter sida vid sida. Låt oss diskutera båda typerna nu samt några fördelar och nackdelar med var och en.

  Fungerar barns fiskestavar som startar bra?

Tandem parasailing fram-till-bak

Som namnet på denna stil antyder innebär parasailing fram-till-rygg att en ryttare sitter vänd mot kaptenens båt och den andra sitter borta. Här är några fördelar med denna stil:

 • Båda parasailers får unika utsiktspunkter, speciellt personen som sitter bak, eftersom allt de ser är öppet vatten!
 • Du får en känsla av självständighet som du skulle njuta av när du parasailing solo plus säkerheten att veta att du har en annan person uppe i himlen med dig.
 • Denna sittstil kan ha bättre viktfördelning.

Låt oss sedan gå igenom nackdelarna med front-to-back parasailing:

 • Du måste vanligtvis sitta i en gondolsits när du paraseglar på detta sätt, vilket ger dig ett alternativ mindre.
 • Om du är rädd för att parasailing själv kan parasailing fram och tillbaka få dig att känna dig ensam, eftersom du inte får se den andra personen.
 • Du kan inte riktigt ha en konversation uppe i himlen om du vill, eftersom vinden och din sittstil kan göra det svårt att höra varandra.

Side-by-Side Tandem Parasailing

Det andra alternativet du kan begära när du bokar din tid i himlen är sida-vid-sida parasailing. Detta är alternativet där din åkpartner är precis bredvid dig. Här är några fördelar med detta sittarrangemang:

 • Detta är den mer standardiserade typen av tandem parasailing, vilket gör det till det mer föredragna valet för nybörjare.
 • Närheten gör att du och din parasailing-partner kan njuta av varje ögonblick av resan tillsammans.
 • Om du parasailar med ett barn eller en nervös partner kan du enkelt kolla på dem hela tiden, vilket du inte kan säga när du sitter fram och bak.

Som sagt, glöm inte dessa nackdelar:

 • Gondolsittplatser är mycket vanligare för parasailing sida vid sida och kan vara ditt enda sittalternativ.
 • Om du gillar tanken på att ha lite utrymme så får du inte det när du sitter bredvid din åkkompis. Du kan inte lyfta ut armarna hela vägen eller ens halvvägs utan att slå den som är bredvid dig!

Vad är viktgränsen för en Tandem Parasail ride?

Vi har berört det några gånger redan, men nu är det dags att diskutera viktgränser för tandem parasailing mer i detalj. Precis som enstaka ryttare måste ha en viss vikt för att vara berättigade till en parasailing-resa, är det samma sak för tandemryttare (och trippelryttare för den delen).

  Är löparstrumpor värt det? Anledningar till varför du behöver dem

Vad är maxviktsgränsen för två parasailers? Det varierar beroende på parasailingföretaget. Om du går tillbaka till vår artikel om viktgränser för parasailing, citerade vi flera exempel. Här är några av dem för din referens:

 • Pinky’s Parasailing Adventures i Lake George, New York – 550 pund för grupper
 • Paradise Parasail i Fort Myers Beach, Florida – 500 pund för grupper
 • Point Pleasant Parasail i Point Pleasant, New Jersey – 500 pund för grupper
 • Adventure Parasail i Virginia Beach, Virginia – 600 pund för grupper
 • Island Water Charters i Avalon, Kalifornien – 450 pund för grupper
 • South Beach Parasail i Miami, Florida – 450 pund för grupper
 • Long Beach Parasailing i Koutsounari, Lasithi, Grekland – 450 pund för tandemförare
 • OC Parasail i Ocean City, Maryland – 400 pund för grupper
 • Dewey Beach Parasail i Dewey Beach, Delaware – 425 pund för grupper
 • Marina del Rey Parasailing i Marina del Rey, Kalifornien – 450 pund för grupper
 • Traverse Bay Parasail i Traverse City, Michigan – 450 pund för grupper

Problemet med ovanstående listor är att utanför Long Beach Parasailing i Grekland är alla angivna viktgränser för grupper. Eftersom det största antalet personer du kan ta med dig på en parasailingresa är tre, kan vi då anta att en grupp är tre, inte två personer.

Det är dock inte alltid sant. Just Chute Me Parasail i Destin, Florida nämner på sin hemsida att deras viktgräns för tandemförare, inte grupper om tre, är 425 pund.

Låt oss använda det som vårt exempel då. Genom att dividera 425 får du 212,5 pund, vilket skulle vara den högsta tillåtna vikten för varje enskild parasailer som vill åka tandem.

Om viktgränsen för tandemförare är 450 pund, bör varje parasailer inte väga mer än 225 pund. Även om parasailingföretaget erbjöd en ganska generös viktgräns för två ryttare, runt 500 pounds, så får varje parasailer inte överstiga 250 pounds.

Vi diskuterade detta i vår artikel om parasailvikt, men vi vill nämna det igen nu. Personalen på parasailingföretaget kommer inte att dra fram en våg och be dig trampa på den innan du ger dig ut på din tur. De förväntar sig att vikten du angav i ditt registreringspapper är korrekt.

Om det inte är det, är det din säkerhet på linjen. Parasailrep eller dragrep tål vikter på cirka 600 till 800 pund beroende på typ av rep. Ditt parasailföretag kommer inte att snåla med bogserlinan och använda billiga grejer, men även det kraftiga, förstärkta repet kan bara ta så mycket påfrestning innan det går av. Berätta sanningen om din vikt!

  Trasslar det ofta ihop sig med flugfiskerullar?

Kan du alltid parasegla i tandem?

När du är på en romantisk semester med en partner eller semester med familjen, har du ditt hjärta inställt på en parasailtur i grupp. Vi måste dock nämna att det finns vissa tillfällen då du kommer till din dag med parasailing och kaptenen kommer att berätta att han eller hon bara kan ta upp en av er åt gången.

Vid blåsiga förhållanden måste kaptenen minska parasailervikten. De kan rekommendera grupper om två snarare än tre eller bara enstaka ryttare. Viktgränsen för singelåkare kan sänkas något för din säkerhet.

Det finns inte för mycket du kan göra i en situation som denna. Visst, du kan alltid försöka be om en återbetalning, vilket kanske fungerar eller inte. I framtiden är det bättre att kolla vädret ivrigt inför din resa. Om du ringer med tillräckligt med förvarning kan du kanske skjuta upp ditt parasail om prognosen visar att en tydligt blåsig dag är på väg.

Hur mycket kostar tandem parasailing?

Eftersom du lägger till ytterligare en ryttare kan du förvänta dig att tandemparasailing blir dyrare, men exakt hur mycket dyrare? För att svara på den frågan hänvisar vi dig tillbaka till vårt inlägg om parasailingkostnader.

De flesta parasailingföretag prissätter sina tjänster efter hur lång tid du är i luften medan andra listar priset per ryttare. Med de senare kriterierna, här är hur mycket du kan betala för ett tandemparasail:

 • Marina del Rey, Kalifornien – $95 styck
 • Walt Disney World – $200 styck
 • Fort Myers Beach, Florida – $75 styck

Vid parasailing i Marina del Rey skulle ditt genomsnittliga parasailingpris vara 190 USD för en tandemtur. På Walt Disney World skulle du spendera 400 $ för att åka parasailing för två, men det är Disney, så du kan förvänta dig att allt blir dyrare. I Fort Myers kan det kosta dig runt 150 USD att åka parasailing i tandem.

Slutgiltiga tankar

Tandem parasail rides är en härlig upplevelse för två personer. Du kan sitta sida vid sida med din ridpartner eller till och med åka rygg mot rygg beroende på dina preferenser och vad parasailingföretaget erbjuder.

Det gamla talesättet om ju mer, desto roligare är definitivt sant när man paraseglar. Nu måste du välja en speciell person att gå tandem parasailing med!