Vad är en Outrigger Canoe?

Kanotpaddling är en aktivitet som jag har vuxit upp med; min familj gillade alltid den grundläggande fritidskanoten som du tänker på när du föreställer dig en kanot. Överraskande nog finns det några olika typer av kanoter där ute, var och en gjord eller designad för ett specifikt ändamål. En av dem är en utriggerkanot.

En utriggerkanot är en kapplöpningskanot som har sidoflottor som är fästa i skrovet, eller huvudkroppen, och kan antingen vara på ena eller båda sidor.

Denna kanot har utvecklats från urminnes tider och det som en gång användes som ett färdmedel används nu för kapplöpning på Hawaii. Denna sport har blivit så populär att den nu är den officiella statliga lagsporten.

Syftet med en utriggare

Syftet med Outrigger-kanoten är att förbättra fartygets stabilitet och att driva den. Det finns både gamla och moderna versioner av utriggerkanoten.

Idag används de främst av hawaiianer för sport och har tävlat sedan runt 1700-talet. På grund av hur de har byggts är de snabbare än vanliga kanoter och tål hårdare vatten på grund av sidoflotterna på sidan.

Vanligtvis har racingstödbenen bara en lateral flottör istället för två.

Denna speciella kanot designades ursprungligen för att kunna hantera de tuffa havsförhållandena för dem som måste resa i Stilla havet och de har mestadels använts av öbor som hawaiianer, tahitianer, fijianer eller människor som bor i Nya Zeeland.

Eftersom detta var ett av de enda sätten att resa bland dessa öar, var dessa utriggerkanoter tvungna att utformas på bästa möjliga sätt.

De byggdes på ett sätt de kunde paddlas eller de kunde seglas.

De skulle använda seglet om de behövde resa långt, som till olika öar. Om de paddlade kanoten skulle den bara användas för fiske nära deras ö.

Detta gjorde det mycket bekvämare så att de kunde använda det för de olika ändamål de behövde det för.

  Är drönarfiske lagligt i Florida? En komplett guide till lagarna.

Sidorna som håller flytningarna är den viktigaste delen av denna kanot, de är det som gör båten så bra som möjligt. Forntida kanoter skulle ha två flöten, en på båda sidor och det var detta som hjälpte till att skapa den mer stabila kanoten.

Detta beror på att flottörerna är i samma vinkel som vattnet vilket hjälper till att göra båten snabbare och smidigare så skrovet behöver inte göra allt arbete.

Även om de främst används för racing i dagens tid, kan de fortfarande användas för saker som fiske. Människor kommer att köpa stödbenet för att hjälpa till att sätta upp fiskelinor eller för att stabilisera sitt fartyg när de är ute i grova eller hackiga vatten.

Öarna använder det också idag på grund av bekvämligheten med dem och på grund av hur pålitliga de är.

I Zanzibar, Tanzania kunde jag från första hand se hur de fortfarande används. Där är de fortfarande gjorda av träd och många av dessa skulle vara i vattnet med folk i dem och fånga fisk eller göra andra saker.

De kan också användas som fritid. Idag kommer folk också att köpa moderniserade stödben, som bara är själva flottningarna, och fästa dem på kajaker eller olika småbåtar som det. Eller så kommer de bara att köpa en utriggerkanot och njuta av kanotpaddling på egen hand.

Det är också det som hjälper till att gå över det grova havet. De laterala flottörerna sitter i huvudsak på vattnet så det kan gå över de flesta av de stora vågorna som kom i deras väg. Om det var precis som en vanlig kanot skulle det bli ett drag eftersom kanotskrovet ligger mer i vattnet än vad flottörerna är.

Eftersom de flesta som använde dessa kanoter bodde i Stilla havet, där stormar kan göra vattnet svårt att navigera på. Dessa sidoflottor hjälper till att kanoten inte välter eller ramlar lika lätt som vanliga kanoter skulle göra.

  Den genomsnittliga vikten av släpvagnar (inklusive tips för släpvikt)

Historien

För cirka 5 000 år sedan registrerades den första utriggerkanoten och troddes vara skapad av austroneserna. Dessa fartyg var ett transportmedel för människor att ta sig från en plats till en annan. Kanoten rymmer upp till 80 personer.

Detta var perfekt för att resa till olika öar eller för att söka efter nytt land.

Dessa typer av kanoter anlände först till Hawaii runt 200 AD med viktiga saker som växter, mat, djur och människor. Vid ankomsten insåg de att terrängen var hård med vulkanisk sten, branta klippor och hårda vindar och vågor.

Av detta visste de att utriggerkanoterna skulle bli nödvändiga för fisket och resandet de skulle göra. Men de behövde byggas väl och inte av dåligt material.

När öborna upptäckte Koa-trädet visste de att det skulle vara perfekt för att bygga kanoterna, särskilt eftersom de kunde bygga ett helt kanotskrov i ett stycke.

Dessa kanoter var nästan heliga för människorna som använde och byggde dem.

På Hawaii var de tvungna att låta en hawaiiansk präst se till att trädet var tillräckligt bra att använda. Typiskt skulle prästen gå ut och leta i skogen efter den rätta. Om en fågel dök upp och pickade på trädet kunde den inte användas eftersom det betydde att trädet inte var tillräckligt fast.

Efter att ha hittat den perfekta, skulle trädet sedan behöva välsignas genom böner.

Att transportera trädet tillbaka till öarnas strand var mycket svårt och ibland krävde det till och med hundratals män för att göra det. Men väl framme skulle de göra klart kanoten, inklusive tälja och göra en vattenfast färg så att träet inte skulle falla sönder lika lätt.

På 1700-talet hade kanotpaddling blivit en sport och ett sätt att ha kul på ön, förutom de praktiska aspekterna av båten.

  Vad är skillnaden mellan en joggare och en löpare?

Kapten Cook anlände till Hawaiiöarna 1779 och rapporterade att han sett över 1500 utriggerkanoter.

Sedan dess växte racingsporten till vad den är idag på Hawaii. Den är så populär att den har utsetts till Hawaiis officiella lagsport.

Forntida jämfört med modernt

Stödbenskanoterna från forntida tider ser annorlunda ut nu på grund av deras material såväl som de syften de tjänar.

Förr i tiden var kanoten gjord av träd, mestadels koa-trädstammar. De var också designade för att kunna paddla kanot eller segla den.

Idag är de mestadels gjorda av glasförstärkt plast. Detta hjälper till att hålla kanoterna flytande mycket längre än koaträden. Även om de gamla kanoterna förmodligen skulle kunna hålla länge, säkerställer dagens moderna teknik livslängden och integriteten för denna kanot.

Syftet idag är för kappsegling och lite fiske, medan det då var för allt. Fiske, transport av människor och varor och att söka efter nya marker.

Olika typer av stödben

De olika typerna av stödben är främst för de olika typerna av racing som finns.

Topend sport förklarar de olika typerna av stödben bäst.

”Det finns olika typer av utriggerkanoter baserat på, antalet skrov (enkelt eller dubbla), antalet paddlare (1, 2, 3, 4, 6 eller 12), och om det finns ett roder som används eller inte. Den vanligaste typen av kanoter som används för tävlingstävlingar är de sex-peddler enkelskrovs stödben som kallas OC6 och enkelpaddlarens stödben som kallas OC1.

Så beroende på vad du tävlar, som hur många meter och hur många personer du tävlar med är vilken utriggerkanot som är bäst att använda.

”OC” syftar på ”utriggerkanot” och sedan är siffran bredvid antalet personer som tävlar i samma kanot.

En enkel stödben är bara den ensidiga flytningen och den dubbla stödbenen är med sidoflyten på båda sidor.