Vad är en nymf i flugfiske?

Jag har nyligen utvecklat ett stort intresse för flugfiske och har gjort omfattande forskning om fiske med torra och våta flugor. Jag har sett att många flygfiskar med nymfflugor också så jag har undersökt det också för att bättre förstå det.

Vad är en nymf i flugfiske? En nymffluga i flugfiske är ett konstgjort bete som är designat för att se ut som och imitera insekter och kräftdjur under vattenytan. Nymfflugor är skapade för att se ut som kläckande och för tidigt födda vatteninsekter. En nymffluga är bara en annan sorts våtfluga utan vingar.

Det finns massor av bra information som jag har samlat in angående nymfflugor som vilka som är de bästa att ha i din redskapslåda och vilka är de bästa teknikerna för att ”nymfa”. Fortsätt läsa för att få mer kunskap om detta roliga och spännande sätt att flugfiska så kommer du snabbt att veta varför din redskapslåda ska vara full av nymfer på din nästa fisketur.

Bästa nymfflugor att fiska med

När öring och andra typer av fiskar äter under vattenytan letar de vanligtvis efter små, lätta byten. Det är vad nymfflugor över hela marknaden är designade för att framstå som.

I allmänhet är nymfflugor designade för att se ut som majflugor, caddisflugor, stenflugor och myggor. Du kan också hitta många som liknar olika typer av kräftdjur som scuds, kräftor. Andra nymfflugor ser till och med ut som vattenlevande maskar.

Det finns massor av alternativ att välja mellan så jag undersökte lite vad några av de bästa nymfflugorna på marknaden är. Nedan är en enkel tabell som jag gjorde du visar dig informationen jag har samlat på 3 fantastiska nymfflugor att ta med dig vart du än går.

  Bästa inomhusaktiviteter för dåligt väder i stugan
Flyga Specialitet Vilken insekt den imiterar
1. Fasan svansnymf Efterliknar många insekter Breda sorter
2. San Juan Worm Röd design lurar fisk Maskar
3. Kräftorna Kräftor finns överallt Kräfta

2. San Juan Worm- Denna nymf glöms ofta bort av fiskare men det gör den inte mindre användbar att ha i din arsenal. Masken kan se enkel att använda men dess röda design kommer att lura nästan vilken fisk som helst.

1. Fasan svans nymf- Som visas i grafen är denna fluga en fantastisk allroundnymf att använda. Det ser ut som så många olika typer av flugor till en fisk att de känner sig väldigt bekväma med att bita ner på den. Den är inte så prålig som andra nymfflugor kan vara men genom åren har den visat sig vara pålitlig och effektiv att använda nästan var som helst.

3. Kräftorna- Kräftor kan hittas i nästan vilken sjö, flod eller bäck som helst över hela landet. Fiskar är bekanta med dem och de mindre och omogna kräftor är vanligt byte för fisk. Det här är alltid en solid nymffluga att bära med dig vart du än går.

Det finns så många olika alternativ att det kan verka överväldigande att veta vilken nymffluga som är rätt för dig och din situation. Det är lätt att veta vilken som är bäst för dina behov. I grund och botten behöver du bara en nymf som ser ut som de typer av insekter som vanligtvis finns i de floder eller bäckar du går till. När du är där, vänd på några stenar och se dig omkring efter några insekter. När du hittar några är det enkelt! Matcha vilken nymffluga som helst i din redskapslåda till hur de lokala insekterna ser ut.

  Hur man åker pulka om du inte har en släde (använd den här istället!)

Lokalbefolkningen och andra frekventa fiskare i de områden som du planerar att åka kommer att veta mycket mer än du eller internet gör. Fråga runt för att se vad de har framgång med och använd det sedan!

Varför flugfisk med nymfflugor?

De säger att 90% av en fisks matkälla kommer under vattnet. Torrflugor, till exempel, imiterar insekter som finns på vattenytan, men många fiskar behöver antingen inte gå dit för att föda eller litar inte på eller det lika mycket.

Det är därför nymfflugor är bra att använda i allmänhet eftersom den större mängden fisk jagar under vattnet.

Nymfflugfiske är känt för att inte vara fullt så svårt som att fiske med andra typer av flugor kan. En del av detta beror på det faktum att öring inte är lika selektiv till vad den äter när den redan är under ytan.

Det finns vanligtvis gott om mat för dem vilket gör det så att de kan äta vad som än kommer i deras väg. På grund av att det inte är riktigt lika svårt som att fiska med torrflugor, till exempel, är nymfflugfiske en rolig och enkel hobby för alla att ta till sig trots sin ålder eller erfarenhet.

Nymfning är ett av de mest effektiva sätten att fånga öring. Det fungerar hela dagen och i alla typer av vatten. Fiskar är alltid hungriga och går alltid fram och tillbaka under vattenytan. Om du kan få din nymffluga dit de är kommer du att upptäcka att nymffiske resulterar i massor av fångster. Matande öring kommer sällan att passera en nymf

En av de största anledningarna till att använda nymfflugor vid flugfiske är för att det är både spännande och mystiskt. Folk säger att det är en spänning som aldrig blir gammal. Det finns så mycket som vi inte förstår om hur det fungerar och varför fiskar älskar nymfer att det får oss att gissa. Dessutom säger många att känslan av vikten och dra i linan när en öring biter ner är så tillfredsställande.

  Hur fungerar en hastighetsmätare för jetski? Är det korrekt?

Tips för fiske med nymfflugor

Det finns fortfarande mycket att lära om fiske med nymfflugor. Här är några snabba och enkla tips som hjälper dig att använda dem efter bästa förmåga.

  • Sväng och kasta din lina med en nymf långsamt fäst. Om du flyttar den för snabbt kommer den inte att se naturlig ut att fiska. Insekter rör sig vanligtvis långsamt i vattnet så försök att få din nymffluga att imitera det.
  • När du tror att din nymffluga är där en fisk kan vara, få flugan att tveka och lyft den mot ytan. Det kommer att tyckas för en fisk att den har märkts och letar efter en flykt. Detta kommer att utlösa en mycket impulsiv och aggressiv reaktion från fisken och kommer oftare än inte att resultera i ett bett på din krok.
  • Små och långsamma strömmar i floder eller bäckar är idealiska för att använda nymfflugor för att fiska. Strömmarna kommer att ge de konstgjorda flugorna en mycket naturlig rörelse för dem. Dra lätt i linan för att ge ännu mer liv åt din nymf. Ju mer naturligt desto större chans för en fångst har du.
  • Kasta rakt uppströms så att din fluga och vikt och indikator är i samma fil.
  • Fortsätt att prova olika tillvägagångssätt i casting och plats tills du hittar något som fungerar bäst!