Vad är en Murphy-säng i en husbil?

Vissa husbilar kommer med Murphy-sängar installerade. ”Ah, ja”, säger den kräsna shopparen. ”Murphy-sängen!” Men inte alla är bekanta med denna anmärkningsvärda innovation. Så vad är egentligen en Murphy-säng i en husbil?

En RV Murphy-säng är en sängram utformad för att fällas upp i väggen i ditt vardagsrum, med madrassen och sängkläderna färdiga för användning senare. Murphysängar gömmer sig ofta över soffor för att ge sittutrymme när de inte används för att sova. De är fantastiska i kompakta utrymmen då de snabbt försvinner för att ge plats åt boyta.

Är RV Murphy sängar bekväma? Sparar de verkligen utrymme? Varför kallas de ens Murphy-sängar till att börja med? Behöver jag köpa en speciell madrass? Läs vidare för att hitta svaren på dessa och andra frågor.

RV Murphy-sängar: Bekväm, kompakt, bekväm

En Murphy-säng är en typ av säng som är gångjärnsförsedd på ena sidan och kan fällas ihop för att förvaras vertikalt mot en vägg eller inuti ett hölje som ett litet skåp. Ursprungligen uppfanns av en irländsk immigrant vid namn William Lawrence Murphy i New York City, Murphy-sängar används ofta i små utrymmen som ett sätt att göra en sovplats utan att ta upp en överdriven mängd utrymme. Denna funktion gör dem idealiska för situationer där varje tum räknas, som att campa i en husbil.

I en husbil är Murphy-sängar vanligtvis hopfällda i en nisch i väggen i aktersektionen eller hopfällda ovanför en soffa i vardagsrummet. Ofta är soffor eller soffor byggda med Murphy-sängar integrerade i dem för att göra det lättare för husbilens åkande att bevara bostadsyta och ändå njuta av bekvämligheten av en fullstor säng.

Hur får man en Murphy-säng utfälld från väggen till sovställning? Att göra detta kan låta som en komplicerad strävan, men det är det ganska lätt. Murphy-sängen hålls på plats med en spärr eller flera spärrar för att hålla den tätt mot väggen när den inte används. Sedan, när du är redo att sova, lossa helt enkelt spärrarna och dra ner sängen. Om din säng är placerad över en soffa eller soffa har soffan vanligtvis en mekanism som låter den fällas ihop så att sängen vilar ovanpå den.

  Hur många amperetimmar behöver jag för min husbil (beräkna det HÄR)

När du har sovit klart och redo att fortsätta använda ditt utrymme för att leva, måste du stoppa tillbaka Murphy-sängen i dess skrymsle. Att lägga undan den är lika enkelt som att installera Murphy-sängen:

  1. Spänn helt enkelt fast madrassen i ramen med hjälp av madrassremmarna som medföljer din säng.
  2. Vik tillbaka sängen i väggen.
  3. Säkra spärrarna.
  4. Lägg tillbaka alla möbler som du hade gömt under Murphy-sängen till deras användbara position.

Hur mycket vikt kan en Murphy-säng bära?

Är de bara lämpliga för singelcampare, eller kan campingpar dela en Murphy-säng? Den specifika vikttoleransen för din Murphy-säng varierar beroende på tillverkaren, men i allmänhet kan Murphy-sängar hålla upp till cirka 1 000 pund.

Hur fungerar en Murphy-säng i en husbil?

Detaljerna för din Murphy-säng kan variera beroende på din husbils fabrikat och modell. Ändå i allmänhet, Murphy-sängar i en husbil är inbyggda i designen på ett sådant sätt att de maximerar livsutrymmet när de inte används för att sova. Till exempel Keystone Passport 219BHWE har en queen size-säng från Murphy som fälls upp för att avslöja en soffa som ger extra sittutrymme för familjen. Sen när det är dags för sängen fälls sängen ner över soffan.

Du kan hitta ett liknande exempel i Grand Design Imagine XLS 17MKE. Denna kompakta resevagn har en queen size Murphy-säng som fälls upp ovanför en soffa när den inte används. Dessutom har Winnebago Solis Husbilen har en Murphy-säng på den bakre änden av fordonet som fälls upp i babordsväggen.

Innan du ger dig ut på din nästa campingtur, kolla in dessa fem saker för att hjälpa dig få en bättre campingupplevelse:

Är Murphy-sängar i campare bekväma?

Så kan en säng som fälls in i väggen på din husbil verkligen vara bekväm? För att hitta svaret letade vi igenom husbilsforum. Konsensus är överväldigande positiv: de flesta tycker att den vanliga Murphy-sängen och -madrassen är bekväm att sova. Vissa användare rapporterade att de tyckte att det var frustrerande att behöva bädda och ställa upp sängen varje dag, men detta är en ganska liten kompromiss för att få en relativt stor mängd användbart utrymme under dagen.

  Kan du tvätta en sovsäck med en toppmatad tvättmaskin?

Vissa RVers rapporterade lägga till minnesskum toppers eller andra tillbehör till madrassen som kommer med Murphy sängen. Andra fann att det fanns ett litet mellanrum mellan sänghuvudet och väggen när sängen var utplacerad; denna lucka fylls lätt med skum eller med kuddar om det är en källa till irritation för dig.

Vilken typ av madrass använder du på en Murphy-säng i en husbil?

Murphy-sängen som följer med din husbil kommer med en madrass. Många campare tycker att lagermadrassen är bekväm för deras behov; vissa människor väljer dock att ersätta dem. Men du kommer inte bara att kunna köpa vilken madrass som helst och lägga den på din Murphy-säng. Vikmekanismen och mängden ledigt utrymme mellan sängramen och väggen gör att vanliga madrasser förmodligen inte fungerar i din Murphy-säng.

De flesta campare tycker att den medföljande madrassen är ganska bekväm. Men om du upptäcker att den förinstallerade madrassen inte är något för dig finns det alternativ. Många företag tillverkar madrasser speciellt för husbilar, lastbilar och husbilar; dessa madrasser skickas vanligtvis till dig i en låda och viks sedan ut och expanderar när de tas ur lådan.

Andra inlägg av intresse

  • Kan du använda en övermadrass för camping?
  • Vilket material är sovsäckar gjorda av? (Och varför är de så hala?)
  • De 8 bästa skåpbilarna du kan campa i
  • Har några skåpbilar fyrhjulsdrift?

Bästa madrasser för RV Murphy sängar

En av de bästa RV Murphy bäddmadrass företag vi hittade var Tochta, ett amerikanskt företag som specialiserat sig på att bygga anpassade madrasser för husbilar och husbilar. Deras gångjärnsförsedda madrasser har ett toppkomfortlager över hela madrassen, så när madrassen läggs platt känner du inte ”gapet” mellan de två sektionerna. Dessa madrasser finns i en mängd olika konstruktionsalternativ, från basmadrasser till anpassningsbara madrasser med kylande gel och memoryskum.

Ett annat bra företag som erbjuder RV madrasser är Madrassinsider. Detta företag är specialiserat på ersättningsmadrasser för husbilar, inklusive madrasser som är speciellt byggda för att passa in i Murphys sängar. De har ett antal aktieoptioner tillgängliga, men om du har speciella madrasskrav eller ett utrymme som mäter i ovanliga dimensioner, kan detta företag också skapa en skräddarsydd madrass för att möta dina behov.

  Bästa hundar för camping

Vilka är fördelarna med en Murphy-säng i en husbil?

Den enskilt största fördelen med en Murphy-säng i en husbil är utrymmet. Även campare som gillar stora och lyxiga husbilar måste vara uppmärksam på hur mycket utrymme som finns tillgängligt i deras fordon. Möjligheten att omvandla ett sovutrymme till ett vardagsrum ger mer användbart utrymme i husbilen. Denna platsbesparande funktion är särskilt användbar för campare som använder mindre husbilar.

Vilka är nackdelarna med en Murphy-säng i en husbil?

Murphy-sängar är verkligen populära för sin platsbesparande förmåga, men finns det några nackdelar med dessa unika sängar? Det största problemet med Murphy-sängar är att de kräver att användarna bäddar sängen och lägger undan den varje dag om de vill kunna använda det extra utrymme som Murphy-sängen ger när den stuvas. Det här jobbet är en relativt liten uppgift, men vissa campare vill inte ta itu med besväret med att bädda och stuva sängen varje dag.

En annan nackdel med Murphy-sängen som vi stötte på när vi läste igenom RV-forum kom från människor som tycker om tupplurar. Naturligtvis kan en god tupplur vara ett enkelt nöje, men om du är redo att ta en tupplur kanske du inte vill behöva ta itu med besväret med att installera Murphy-sängen. Att göra detta kan vara särskilt sant om du bara planerar att ta en kort tupplur och sedan behöver gömma sängen igen för att använda utrymmet.

Mr. Murphys magiska madrass

RVing och RV camping är en fantastisk livsstil! Men utrymmesbegränsningarna som kommer med att bo eller campa i din husbil kan vara utmanande. Murphy-sängar ger en fantastisk lösning: genom att helt enkelt fällas ihop när den inte används, ger sängen på magiskt sätt mer användbart utrymme för campare under dagen.

Så oavsett om du handlar efter en ny husbil med inbyggda Murphy-sängar eller funderar på att ha en installerad för att spara utrymme, tror vi att du kommer att hitta fördelarna med Murphy-sängen som du gillar. Glad camping.