Vad är en marint toalett i en husbil?

Vill du ta en tur i din husbil för att utforska naturen? Chansen är stor att du behöver en toalett för de tillfällen då naturen kallar. Det finns olika typer av husbilstoaletter du skulle kunna ha installerat som ger olika fördelar beroende på din husbilstyp och behov. Ett av dessa alternativ är en marin toalett.

Idag ska vi prata om marina toaletter, hur de fungerar och skillnaden mellan detta alternativ och en vanlig RV-toalett. Håll dig kvar och lär dig hur du förbereder dig bättre inför din nästa resa!

Vad är en marin toalett?

En marintoalett är en speciell sorts toalett som ofta används på båtar. De uppfanns för att följa den maritima avloppslagstiftningen och för att tillgodose de unika omständigheterna med att använda toaletten till havs.

Hur fungerar en marin toalett?

Dessa toaletter fungerar något annorlunda än standarden du skulle hitta hemma. Eftersom de är utrustade för att hantera utmaningarna med att ”gå” medan du rör på sig, kommer toalettskålen att förbli torr tills du behöver använda den. Detta kallas ”våt” pumpning.

Den har även ett torrpumpsläge, där du kan pumpa ut vattnet ur skålen under körning så att det inte stänker eller rinner ut.

Marina toaletter använder elektriska pumpar eller handdrivna. På så sätt liknar de den vanliga husbilstoaletten.

Avfallet lagras i en tank, både på båtar och husbilar, för att minska föroreningarna och på ett säkert sätt innehålla allt avfall tills det kan dumpas i rätt tid.

Vilka är fördelarna med att installera en marint toalett i en husbil?

Du kanske undrar varför du väljer en marint toalett för din husbil istället för standardmodellen. När allt kommer omkring, hur olika kunde de vara? Det är vad vi är här för att prata om; Att lära sig hur man använder den här toaletten på bästa sätt för din husbil kommer att göra dina framtida resor mycket bekvämare.

  • Marinetoaletter finns i en mängd olika storlekar
  DIY campingmadrass så att du äntligen kan sova

Standard RV toaletter kan vara begränsad i storlek, men marina toaletter är gjorda för mindre utrymmen. Om du använder en ombyggd buss eller mindre bussar kanske du kan spara utrymme och ”åka” mer bekvämt när du behöver.

Detta kan vara en enorm lättnad eftersom du inte är beroende av en bärbar toalett, vilket kanske inte är idealiskt för dem som vill njuta av hemmets bekvämligheter.

  • De kan enkelt bytas ut

Även om dessa toaletter inte alltid är lika lätta att installera om du redan hade en vanlig husbilstoalett, är vissa modeller i linje med tidigare toaletter och kräver inte en lång och kostsam installationsprocess. Det beror på din distributör, storleken på din marina toalett och systemet du hade tidigare.

  • Marina toaletter finns i en mängd olika färger

Även om denna fördel inte är lika betydande som andra, kommer marina toaletter ofta i en mängd olika färger, med vitt som den mest populära. Om du vill höja den visuella estetiken hos din husbil, kan marina toaletter ge en unik touch som en vanlig husbilstoalett inte kan.

  • Det finns olika typer att välja mellan

Det finns fyra huvudtyper av marina toaletter som har sina egna fördelar.

En populär typ är elektrisk, vilket innebär att du bara behöver en knapp för att trycka och spola eller pumpa.

Manuella marina toaletter kräver att du pumpar och spolar för hand.

Att kompostera marina toaletter använder lite energi och inget vatten, så du är mer miljömedveten genom att använda en.

Bärbara marina toaletter är lätta att använda i en liten husbil.

  Finns det björnar på Appalachian Trail?

Vilka är nackdelarna med att installera en marin toalett i en husbil?

Att installera en marin toalett i din husbil ger en mängd fördelar, men det finns också nackdelar som kan göra eller bryta ditt beslut att avstå från en vanlig husbilstoalett.

  • Marina toaletter kan vara svårare att installera

Om ditt system inte är kompatibelt med en marin toalett kan det vara svårare (och dyrare) att installera. Återigen, det beror på ditt redan existerande avloppssystem, din tidigare husbilstoalett och distributören du köper från.

  • Beroende på vilken typ av marin toalett du använder kan du möta unika utmaningar

Användning av en elektrisk toalett kan resultera i att knappen trycks för länge eller för lite, slöseri med vatten och ström eller att rören täpps igen, vilket kan orsaka en rejäl röra senare. Dessa toaletter är också ofta bullriga, vilket kan vara irriterande mitt i natten.

Manuella marina toaletter blir lätt igensatta om du inte vet hur man använder dem på rätt sätt, vilket återigen skapar en frustrerande situation utan någonstans att avlasta dig. Återigen, om du överpumpar kommer du att slösa med det värdefulla vatten du behöver i din tank. Detta kan leda till mer frekvent kassering och påfyllning.

Komposttoaletter är miljövänliga, ja, men om du inte balanserar mängderna kompost och fast avfall kan du få obehagliga lukter eller till och med insekter i din husbil. Du måste vara uppmärksam på underhållet av denna toalett och ge avfallet tid att kompostera, vilket kan ta veckor.

Bärbara toaletter är inte bekväma för många eftersom de inte spolar bort avfallet. Detta kan lukta och kapaciteten på din marina toalett är ganska begränsad. Du kommer att behöva dumpa avfallet oftare. Detta gäller dock alla bärbara toaletter.

  Varför är husbilar så dyra?

Kort sagt, medan marina toaletter oftast används på båtar, kan de också vara bra alternativ för din husbil. Det finns många fördelar med att använda en av dessa i din husbil. De ger vatten i toalettskålen, dränerar avfall väl och passar många typer av husbilsmodeller, oavsett storlek. Du behöver bara vara säker på att du kan hantera känslig pumptid, underhåll av avfall och potentiella blockeringar.

Fler artiklar du kommer att älska

Har alla glampingtält toaletter eller toaletter?

Har KOA campingplatser duschar?

Har campingplatser badrum? (Svar och alternativ)

Har popup-campare badrum? (Vi har en lista)