Vad är en husbilsdumpstation och hur man använder en

Inom din husbils tankar för gråvatten och svartvatten samlas avfall. Du vill inte ha dessa stridsvagnar fulla av skräp för alltid, vilket är där RV-dumpstationer kommer väl till pass. Vad är en husbilsdumpstation och hur använder man en?

En husbilsdumpstation är en avsedd plats för att tömma innehållet i dina gråa och svarta uppsamlingstankar. För att använda en tippstation tar du avloppsslangen från stationsriggen, fäster slangen på din husbilstank och släpper ut vattnet.

Om du har fler frågor om RV-dumpstationer, då har du kommit till rätt ställe. I dagens inlägg kommer vi att definiera RV-dumpstationer mer i detalj samt diskutera vad du kan dumpa. Vi kommer till och med att berätta var du hittar husbilsdumpningsstationer så att dina tankar aldrig förblir fulla länge. Fortsätt läsa!

Vad är en husbilsdumpstation?

Låt oss börja med att prata mer om RV-dumpstationer. Dessa stationer är platser som är gjorda för dig att dumpa avfall från din husbils förvaringstankar. När du släpper ut ditt husbilsrelaterade avfall på en tippstation, filtreras det in i ett septiksystem eller ett avlopp, så det är inte så att du bara dumpar tankinnehåll i gräset eller på betong eller något.

(Som en varning är det tillåtet på vissa ställen för innehållet i gråvattentanken, men vi skulle ändå inte rekommendera det.)

Vad är tankar, frågar du? I din husbil finns tre typer av tankar. En av dessa är sötvattentanken. Varje gång du duschar i din husbil, tvättar händerna eller tar en drink kommer vattnet från denna tank. Som namnet indikerar är H2O från din sötvattentank drickbart.

Blackwater-tanken är den andra typen av uppehållstank i ditt fordon. Den här tanken rymmer också vatten, men det är toalettvatten. Du vill definitivt inte dricka något från svartvattentanken, eftersom det anses vara avfall.

Den tredje typen av tank är gråvattentanken. Det är visserligen inte alla husbilar som har denna tank. Om ditt fordon gör det, håller gråvattentanken det använda vattnet från din husbils diskbänk och din dusch. Detta vatten är vanligtvis tvålaktigt, skumt och lite snuskigt.

Vad händer om du inte har en gråvattentank? Det är ingen stor sak. Allt ditt handfat och duschvatten skulle ledas till svartvattentanken istället. Detta innebär att svartvattentanken fylls upp mycket snabbare än om du har två avfallstankar, så du kommer att dumpa den mycket oftare.

Vad kan du dumpa på en husbilsdumpstation?

Nu när du är mer bekant med RV-dumpstationer, vad exakt kan du släppa på dessa anläggningar? Endast gråvatten och svartvatten tankavfall, inklusive råavlopp. Även om en av dina tankar är särskilt backad och grov, är det okej att dumpa ditt avfall här.

  Varför gnisslar mitt snöskoterbälte? Hur man installerar ett nytt bälte korrekt

Vad gäller något annat? Det är inte vad dumpningsstationer är till för. Det gäller din husbilsskräp och gammal mat. För att säkert göra dig av med dessa föremål, vill du leta efter eventuella sop- och återvinningskärl du ser på dina äventyr, särskilt de på campingplatser.

Hur använder du en husbilsdumpstation?

Du kom precis till en husbilsdumpningsstation för första gången. Du är ny på att hålla tankar också, så du är lite nervös över att använda dumpningsstationen. Var inte det. Visserligen är hela processen lite oraffinerad (kom igen, du dumpar avfall), men det är inte så svårt när man väl fått kläm på det.

Här är vad du ska göra.

Ha rätt tillbehör

Du vill definitivt, definitivt inte dumpa ditt husbilsavfall utan några handskar på. Gummihandskar är okej, men trädgårdshandskar eller annan typ av tjocka handskar kan vara bättre här. Dessutom behöver du en avloppsslang om dumpstationen inte råkar tillhandahålla en (det gör de ofta). För en fullständig lista över allt du behöver inklusive dumpning, kolla in det här inlägget här.

Hitta dina Greywater- och Blackwater-tankar

Vi antar framöver att din husbil har separata svartvatten- och gråvattentankar. Om det inte är fallet för dig, strunta i instruktionerna angående gråvattentanken.

Den goda nyheten är att det vanligtvis inte är så svårt att hitta dessa tankar. Varje tank är tydligt märkt på de flesta husbilar. Etiketten kommer inte att vara någon symbol eller en serie siffror heller. Istället kommer det tydligt att stå ”uppehållstank för gråvatten” eller ”uppsamlingstank för svartvatten.” Det är superbekvämt för dig.

Anslut din avloppsslang till tanken

Okej, så du har hittat dina gråvatten- och svartvattentankar. Bra. Nu är det dags att börja dumpa. Innan du kan göra det måste du ansluta avloppsslangen till tankarna.

Under etiketten som anger vilken uppsamlingstank det är, bör du se en ventil. Du vill ansluta avloppsslangen till denna ventil. Den andra änden av avloppsslangen ska anslutas till tippstationens avlopp.

Kontrollera din anslutning och dumpa

Trippelkontrollera att avloppsslangens anslutningar är säkra på varje sida. Lita på oss när vi säger att du inte vill att slangen ska lossna när du dumpar, annars får du en inte så rolig överraskning.

När du är redo att fortsätta, ta tag i ventilen och dra. Du bör höra att tanken börjar tömmas när vätska forsar genom slangen. Du kanske till och med kan se vad som kommer ut ur slangen beroende på om slangen är genomskinlig eller halvgenomskinlig.

När du inte hör eller ser vätska strömma längre är tanken tom. Du vill stänga ventilen och se till att du gör det helt. Om ventilen till och med är delvis öppen, kan ditt tankinnehåll rusa ut vid värsta möjliga tidpunkt, till exempel när du kör din husbil.

  Hur man trollar för Kokanee utan nedriggare

Upprepa med den andra tanken

När du har tömt en uppehållstank måste du upprepa samma steg med den andra tanken. Detta borde vara ganska enkelt när du har tömt den första tanken.

Ta bort avloppsslangen

Du är klar med att tömma dina förvaringstankar, så nu är det dags att koppla bort avloppsslangen från din tankventil. Ta också bort avloppstanken från avloppet. Om det är din slang kan du lägga den i en hink så att den inte skramlar runt i din husbil. Om det är dumpstationens slang kan du vara artig och skölja ur den innan du lämnar den till nästa person att använda.

Här är en praktisk YouTube-tutorial som illustrerar hela processen för dumpning av husbilar från början till slut.

Var hittar du en husbilsdumpstation?

När du kör runt i din husbil, var är det troligt att du stöter på en tippstation? Du kan förvänta dig att upptäcka dumpningsstationer på alla möjliga platser, som bensinstationer, lastbilshållplatser, marinor, husbilshandlare, rastplatser, husbilsparker, campingplatser och nationalparker.

Campendium skapat en lista över alla dumpningsstationer i USA och några i Kanada också. Informationen är organiserad efter stat eller stad. Du kan klicka på en stat du bor i eller reser till och sedan se alla dumpningsstationer på den statens karta.

Vi kunde inte hitta information om när listan uppdaterades senast, så vi rekommenderar att du ringer eller mailar sopstationens chef/ägare och frågar om den fortfarande är aktiv innan du anländer. Du kan också köra förbi om tömningsstationen inte är ur vägen.

Måste du betala för att använda en husbilsdumpstation?

Du har spårat en tippstation och du drar in. Innan du börjar koppla ihop slangarna, får du använda husbilsdumpstationen gratis?

Det kan variera från en dumpstation till en annan. För campingplatser och parkplatser, som en del av ditt övernattningsställe, kan du ha fri tillgång till soptippen för att använda som du vill. Men om du bara passerar och inte stannar, kan du behöva betala en avgift för att använda dumpningsstationen.

Hur mycket kostar en tippstation att använda? Det beror på. På Love’s Travel Stop i Benson, Arizona, kostar det 10 dollar att släppa ut avfall vid deras dumpningsstation. Borta i Colorado, den Crested Butte RV Dump Station är $15 att använda. Priserna verkar inte bli för mycket högre än så, kanske runt $20 till $25 toppar.

Om dumpningsstationen inte är ledig bör det finnas skyltar som anger så mycket så att du inte blir förvånad när du kommer dit.

  Hur man knyter 11 raffelknutar, hakar och böjar

Vissa dumpningsstationer låter dig teckna ett medlemskap där du regelbundet kan dumpa ditt svartvatten- och gråvattenavfall året runt. Detta kan kosta $200 för årligt medlemskap till så mycket som $1 500 i vissa fall. Vi rekommenderar bara ett medlemskap om du håller dig till samma områden på dina resor.

Tips för användning av RV Dump Station

Låt oss avsluta med att dela med oss ​​av några tips om hur du använder en husbilsdumpstation på rätt sätt. Detta kommer att gynna både dig och dina andra RVers som kommer till dumpningsstationen efter dig!

Dumpa din Blackwater-tank först, sedan gråvattentanken

När du dumpar dina gråvatten- och svartvattentankar, börja med den senare. Detta gör att det tvålhaltiga, skummande vattnet från gråvattentanken kan rensa ut avloppsslangen så att du inte behöver använda ditt dyrbara sötvatten för att göra det.

Vet när du ska dumpa dina tankar

Om din blackwater-tank är två tredjedelar av vägen full, då är det dags att dumpa den. Att göra det tidigare är bara ett slöseri med din tid och ansträngning, men att vänta för länge kan leda till spill, så trampa försiktigt!

Använd en lång avloppsslang

Om du måste köpa din egen avloppsslang bör en som är minst åtta fot lång vara tillräcklig för alla typer av dumpning. Detta Camco RhinoFLEX slang är ett bra val. Det är inte bara en Amazon’s Choice-produkt, utan RhinoFLEX är en generös 10 fot!

Lämna allt som du hittade det

Dumpstationer är populära platser. Även om du är helt ensam när du tömmer dina uppsamlingstankar, kan vi försäkra dig om att någon annan kommer att vara på väg strax efter dig. Du vill inte att de ska komma till en röra av badrumsavfall, vätskor och smutsiga slangar. Städa upp dumpningsstationen och lämna den som du hittade den, speciellt om du inte betalade något för att använda den.

Påskynda din process för långa köer

Om motsatsen händer och tömningsstationen är fullsatt när du kommer, då bör alla ta hänsyn och göra sina affärer snabbt. Du kanske vill överlåta att skölja din egen avloppsslang tills vidare tills du kan komma någonstans lite mindre packad.

Slutgiltiga tankar

RV-dumpstationer är platser för att släppa ut innehållet i dina gråvatten- och svartvattentankar. Dessa tankar innehåller smuts från ditt badrum, kök och dusch, inklusive avloppsvatten och smutsigt vatten.

Med dumpningsstationer tillgängliga över hela landet, av vilka många du kan dumpa gratis, är du nu redo att vara en samvetsgrann och snäll dumpstationsanvändare!