Vad är en FHU-camping? (Vi har alla detaljer för dig)

Fhu camping står för full hook up camping och det betyder att du har vatten, avlopp och el till ditt förfogande. Du måste ha rätt utrustning på din husbil för att ha fulla kopplingar. Utrustningen inkluderar vattenregulatorer, rätt slangar och korrigeringsanslutningar. En annan idé, om du funderar på att campa på Fhu, kanske du vill tänka på långtidscamping, att vara en lägergäst och ta hand om camparna och platserna. Lägervärdar får i allmänhet fullständiga anslutningar och platser gratis för att arbeta på campingen. Inte ett dåligt sätt att få en gratis sida och Fhu. Kunde vara trevligt, men nyckelordet är Fhu.

Vad är en Fhu-camping?

Fhu camping är helt Hook-Up camping med alla bekvämligheter du har hemma, inklusive obegränsat med vatten och el, plus avloppsservice. Se ditt elbehov. De flesta husbilar använder 30-am-ström, och större husbilar, inklusive husbilar, använder 30-50 ampere. Vattenanslutningar gör att husbilsresenärer kan ansluta direkt till campingplatsens färskvattenförsörjning. Du bör också känna till reglerna på en camping om användning av vattenregulatorer. Det är fantastiskt att ha avloppstjänst inkluderad i Fhu och låter dig använda dina anläggningar och dumpa svartvattenavfall när du vill. En varning för camping Fhu; bli lägervärd eller hitta jobb som inkluderar lön plus Fhu.

Fhu-platser är mycket önskvärda om du har en husbil. Fhu eller full hookup webbplatser tenderar att vara dyra och kostar lite mer än en vanlig webbplats som inte erbjuder några bekvämligheter. Du har de anslutningar du behöver för att öka din komfort i din husbil, såsom vatten, el till dina tv-apparater och luftkonditionering, samt avloppsservice. Alla campingplatser erbjuder inte Fhu-platser, men eftersom vi betalat mycket pengar för din husbil vill du ha en Fhu-camping. Campingplatser med Fhu är lite dyra. Ofta kostar de upp till 75 USD per natt, beroende på var du bor.

Fhu är också trendigt i betydelsen arbetscamping som lägervärd, vakt eller volontär. Du får din sida och alla anslutningar gratis. Underbart sommarjobb om du är pensionär eller vill campa hela sommaren ute i naturen.

Fu Camp

Fhu eller fullt uppkopplingsläger innebär att du har elanslutningarna på din campingplats som gör att du kan använda all den el du vill ha. Det innebär också fullt vattenanslutningar med obegränsad användning och avloppsanslutningar för att göra campingen enkel. Om du någonsin bor på en Fhu-camping, kommer du att bli förvånad över de enorma husbilar som står parkerade där och njuta av alla bekvämligheter i sina hem. Nyligen på en Fhu-camping där vi bodde såg vi aldrig de boende i lyxcampare. Vi blev förvånade över att de föredrog att njuta av luftkonditioneringen, tv:n och i vissa fall bubbelpoolerna i sina bärbara hem istället för att gå runt i skogen.

  Är det svårare att springa på gräs? 5 tips och tricks

FHU Elelkrav

De flesta resevagnar använder 30 ampere. Stora husbilar, några vändskivor och några större resevagnar använder 50 ampere. Många husbilsplatser erbjuder en blandning av både 30 och 50 amp el, men 50 amp el är dyrare. Elektriska anslutningar är en del av bekvämligheten med en Fhu-anläggning.

Kontrollera dina elektriska anslutningar. Du kanske vill investera i en växelriktare om campingplatsen du bor på inte exakt matchar din husbils kraftledningar. En 30-amps plugg är trestift, eller en 50-amps plugg är fyrpolig. Om du bara kan dra 30 ampere ström kan du inte använda alla dina elektriska apparater samtidigt.

Att använda en campings el är lika enkelt som plug-and-play, men tänk på att du kan behöva stänga av din elektronik innan du ansluter. Du vet aldrig om campingen har felaktiga ledningar eller inte tillräckligt med ström för att hålla din elektronik igång. Investera i ett polaritetstest för att se till att uttagen på campingen är säkra. Kör dina enheter genom överspänningsskydd för att skydda din elektronik, även när du campar.

FHU Vattenanslutningar

Vattenanslutningar på en Fhu-plats gör att husbilsresenärer kan ansluta sina riggar till campingplatsens färskvattenförsörjning. Vattnet kommer vanligtvis från det kommunala vattensystemet eller en campingbrunn och anses vara drickbart eller säkert att dricka. De flesta campingplatser, förutom de mest avlägsna eller primitiva, förser campare med vatten.

Innan du kopplar upp dig till vattnet på en camping, se till att du har en slang som är certifierad för dricksvatten. Slangar är vanligtvis vita eller blå och finns i längder från 10 till 50 fot. BPA-fria slangar är perfekta och ger inga konstiga smaker orsakade av kemikalier som läcker från slangen ut i vattnet. Använd inte trädgårdsslang, svart gummislang för tvättmaskin eller andra anslutningar som inte är certifierade för dricksvatten. Om du gör det är det billigare, men du kan hamna på sjukhuset på grund av att gifter och bakterier gömmer sig i slangen.

  Hur man gör hemmagjord glamping (med tips och tricks)

Campingplatser kan också kräva användning av en vattentrycksmätare. Vattentrycket på de flesta campingplatser är högre än vad som rekommenderas för din husbil. Hur vattenanslutningarna är utformade, eller för högt tryck kommer att få din slang att blåsa ut eller kopplingar att brista. Använd en tryckregulator på kranen för att skydda ditt husbilsvattensystem. Om du har ett vattenfilter kan du även koppla det direkt till regulatorn och fästa din slang på filtret. Dessa kopplingar håller din dricksvattenslang och vattensystem fria från bakterier och hårt vattenavlagringar.

FHU avloppsanslutningar

Husbilar har inbyggda hålltankar som rymmer gråvatten för duschar och handfat, och de har även svarta vattentankar för toalettsystemet. Dessa tankar har tillräckligt med utrymme för att lagra det kasserade vattnet från en vanlig familj, men de behöver ibland tömmas. Fhu-utrymmen har en deponi där du kan dumpa lagringstanken, men att köra vår husbil till en deponi är obekvämt. Campingplatser med full anslutning har avloppsanslutning på plats. Tack vare anslutningar på plats kan husbilens tankar tömmas vid behov utan att lämna campingen.

Din campingplats kan ge dig en avloppsanslutning, men det spelar ingen roll om du inte investerar i en avloppsslang för husbilar av hög kvalitet. En avloppsslang är en utrustning som du inte vill se brista och dela eller orsaka problem för campingen, dig eller din husbil.

Andra FHU-anslutningar

Vissa Fhu-sajter är förstklassiga och inkluderar kabel-tv och telefonanslutningar. Dessa är i allmänhet husbilsplatser där personer som har rest länge eller till och med campinggästen som stannar i en eller flera månader, erbjuder dessa förmåner. Du måste betala för kabel-till-telefon-tjänsten. Men lyxiga husbilar som tillverkas idag kräver inte dessa typer av anslutningar. De har redan installerat satellit-TV och mobiltelefonen har tagit bort behovet av telefonlinjer.

Fhu och Workamping

Gratis övernattning med Fhu på en sommarcamping? Dessa campingjobb finns, och de är perfekta för dem som är pensionerade eller som har råd att campa hela sommaren. Det finns några campingplatser – mestadels privata – som betalar en timlön och ger dig en plats och Fhu gratis. Du kan också hitta campingplatser som inte betalar lön, och du anses vara volontär.

  Är en skåpbil ett bra fordon att resa med?

Campingarbete är perfekt för campare. Pensionerade heltidsanställda älskar fördelarna med volontärarbete i husbilar. Campingarbete ökar de ekonomiska möjligheterna för pensionärer och en vistelse i parken är oftast gratis på Fhu i utbyte mot arbete på campingen.

Om du har tur kan du hitta många läger och husbilsplatser som betalar sina anställda för det arbete de gör. Volontärcamping är fortfarande populärt på offentliga campingplatser, och din plats och anslutningar är gratis. Kolla in några privata campingplatser och husbilsparker. De behandlar ofta sina anställda som vanliga och betalda anställda – fortfarande med gratissajter och Fhu.

Att vara lägergäst kan vara roligt, men det är ett 24/7-jobb. Du är också skyldig att hålla ren i parken. Det finns husbilsplatser som fungerar på parkbutiken eller kontoret. Det finns möjligheter att lära ut andra RVers eller läsaktiviteter. Att hjälpa till med parkkartorna kan vara ett lite lukrativt jobb med en gratis sida och Fhu inkluderat.

Det finns många andra tjänster du kan ta dig an om du äger en husbil och vill ha Fhu som jobb. Loppisförsäljare, karnevalförsäljare, rodeoförsäljare och motorcykelträffar får ofta gratis camping vid Fhu.

Många campingplatser, inklusive gratis parkering och Fhu, är avslappnade och avkopplande. Du har chansen att vara campingfamiljen. Andra jobb på campingen är mycket krävande och kräver viss kompetens, men de betalar lön plus gratis Fhu. Oavsett vilken väg du går, om du har en husbil med full koppling, dra fördel av campingplatser som erbjuder dessa bekvämligheter.

Fler artiklar du kommer att älska.

Genomsnittspris på nya och begagnade husbilar (husbilar och resesläp)

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Vad är standard- och premiumcampingplatser (Vad är skillnaden?)

Generatorer på campingar (är de tillåtna och gör de det tystare)