Vad är en bogserventil på en vattenskoter?

Du kanske har hört talas om en bogserventil tidigare men du kanske inte vet vad det är eller om du behöver en. Här är allt du behöver veta om en bogserventil till din vattenskoter.

En bogserventil är en anordning som blockerar huvudmatningsledningen från pumpen till motorn på en vattenskoter. Det håller ventilen stängd så att vatten inte rinner in i din motor genom kylsystemet medan du bogserar din vattenskoter.

Varför en bogserventil är viktig

En av de största problemen med att äga en vattenskoter är att förstöra din motor. Du vill inte dra din vattenskoter och få motorn att svämma över med vatten. Du vet aldrig när du kommer att ha en nödsituation på vattnet och när du behöver fästa din vattenskoter på en båt och bogsera den till land.

Att sänka din vattenskoter är det värsta som kan hända, och om du bogserar den över vattnet för snabbt kommer trycket att byggas upp och vatten rinner in i din kylslang och kommer in i motorcylindrarna. När detta händer är din vattenskoter inte så långt ifrån att sjunka helt! Om du är i den här situationen, ta den till en mekaniker direkt så att de kan försöka rädda den.

En liten bogserventil kan fixa alla dessa problem och kan förhindra att du går i konkurs eller förlorar din vattenskoter.

Det kan vara ett stort krångel att bogsera din vattenskoter utan en bogserventil eftersom du inte behöver åka mer än 5 miles per timme hela vägen till stranden för att säkerställa att inget vatten kommer in i din vattenskoter. Om du har en bogserventil kan du ta 5 minuter och koppla in den, och sedan kan du bogsera din vattenskoter i vilken hastighet du vill utan att oroa dig för att din motor ska svämma över.

När en vattenskotermotor väl svämmar över med vatten finns det inte mycket du kan göra för att rädda den. Kostnaden för skadan på en motor fylld med vatten kan vara så hög som $6 000! Du kanske till och med måste köpa en helt ny vattenskoter. Alla har inte råd med det, så att ta hand om den man har är väldigt viktigt. Det sista du vill göra är att spendera tusentals dollar för att fixa din vattenskoter.

  Vad du ska göra när du kommer till din stuga – den kompletta checklistan

Precis som du måste ta hand om din bil och få den att byta olja, måste du ta hand om din vattenskoter. För att se till att din vattenskoter är säker, ta alltid med dig en bogserventil ifall du måste bogsera den tillbaka till land. Dragventiler är mycket billiga och det finns många olika alternativ för dig att köpa. Du kan beställa en bogserventil online och få den skickad till dig på nolltid.

Det finns många sätt du kan fastna i vattnet på din vattenskoter. Ditt batteri kan dö på dig, du kan få slut på olja, motorn kanske inte fungerar korrekt och så många andra. Det är ingen bra idé att bogsera utan bogserventil någonsin, och hur mycket du än tror att du är befriad från olyckor så är du det inte.

Var kan man köpa en bogserventil

Det finns massor av alternativ på nätet för att köpa en bogserventil. På Amazon och Ebay finns det några alternativ:

  • WaveEater Dragvattenförsörjningsventil – Du kan beställa detta på Amazon för cirka 20 $ och det kommer att skära av kylvattenslangen för att förhindra att motorn svämmar över. Detta fungerar på många olika vattenskotrar och kommer att hålla din motor säker medan du bogserar din vattenskoter.
  • WaveEater Sea-Doo bogserande vattentillförselventil – Sea-Doo gjorde sin egen version för alla Sea-Doo 4-taktsmotorer. Den säljs på Ebay och Amazon för cirka $20.
  • WaveEater Dragvattentillförselventil för 2-takts – Om du har en 2-takts jetski är detta dragventilen för dig. Den säljs på Amazon för cirka $20. Du måste ta med dig en ventil för säkerhets skull och detta är ett utmärkt alternativ.
  • Liten vattenskoter Sea-Doo rörklämma – Det här är ett billigare alternativ som Ebay säljer för cirka $8. Den är superenkel att använda och du nyper bara av slangen för att se till att det inte kommer vatten till motorn.
  • SharkBite – I butiker som Home Depot kan du hitta några ventiler som är kompatibla med din vattenskoter. Innan du går till en butik, ta måtten på din slang och området runt slangen så att du kan se till att ventilen passar korrekt.
  Vart ska man gå på isfiske nära St. Paul, Minnesota

Vissa gillar att köpa delarna billigt och göra sig en klämma, men jag skulle rekommendera att skaffa en som är testad tidigare för att vara säker på att det inte kommer in vatten. Att köpa en bogserventil blir inte alls dyrt och det kan till och med vara billigare än att göra din egen.

Skulle du hellre spendera $20 på en ventil eller behöva spendera tusentals för att reparera din vattenskoter? En ventil kan vara liten, men den har ett mycket viktigt jobb och att köpa en ventil är ett måste när det kommer till att sköta din vattenskoter.

Vilka vattenskoter behöver en släpventil?

Det är mycket sällsynt att en vattenskoter redan har en bogserventil inbyggd. Om du köper en äldre vattenskotermodell måste du definitivt köpa din egen bogserventil. Om du köper en ny vattenskoter bör du fråga om en bogserventil redan är installerad.

Troligtvis måste du köpa en $20-ish ventil och installera den själv. Det kan verka som en smärta, men det kommer att spara mycket pengar på lång sikt. Att översvämma din vattenskoter är ett av de största och dyraste misstagen du kan göra. Så köp en släpventil för att rädda dig från huvudvärk.

Det är inte så vanligt att man måste använda ventilen, men man vet aldrig när en nödsituation kommer att inträffa.

När du bara köper en vattenskoter är det inte troligt att du tänker på vad du behöver för att bogsera din vattenskoter till land. Men du bör tänka på vad du behöver i en nödsituation och en bogserventil är en av dessa saker. Ja, du behöver flytvästar och säkerhetsbojar men du måste också tänka på hur du undviker att skada din vattenskoter.

  Rekommenderad lina för surffiske

Varje enskild vattenskoter bör ha en ventil installerad så att de kan klämma fast slangen när de behöver. Det är ingen svår process att fästa en bogserventil på dina kylslangar, men här är en förklaring som hjälper dig.

Hur man fäster en bogserventil

Alla olika sorters ventiler har olika instruktioner, så se instruktionerna du får med ventilen. Det är inte för svårt eller komplicerat att installera en. Innan du installerar en, rekommenderar jag starkt att du går till en lokal återförsäljare för att visa dig vilken slang som är rätt att sätta på ventilen så att du gör det korrekt.

Du tar bara ventilen och öppnar åtkomstpunkten till kylslangen (vanligtvis nära den bakre änden av vattenskotern). När du har hittat rätt slang drar du åt ventilen runt den, och vanligtvis finns det en brytare för att dra åt eller lossa den när du inte behöver den.

Ventilerna i sig är väldigt små så se till att du mäter bredden på din jetskis kylrör så att du kan köpa en ventil som passar och drar åt din slang tillräckligt. När du väl har hittat en släpventil som fungerar för din vattenskoter skulle jag köpa en extra i nödfall. Vidta alltid säkerhetsåtgärder innan du går i vattnet!