Vad är en äventyrsbil?

Om du vill förbättra din semester den här säsongen är en äventyrsbil det perfekta fordonet för dig. De är relativt prisvärda, du kan ta dem överallt, och många campingplatser låter dig parkera din skåpbil, vilket ger en fantastisk plats att bo på.

Så, vad är en äventyrsbil? En äventyrsbil är en skåpbil utrustad med alla dina favoritcamping- och roadtrip-förnödenheter. Du kan sätta en säng baktill, en kylare att packa mat i eller montera en surfbräda ovanpå. Många campare tar det till nästa nivå genom att lägga till kylskåp, solpaneler och diskhoar.

Vissa människor kanske vill utforska mer avlägsna och ur vägen delar av landet. För att utforska till det yttersta, kanske du vill överväga att ha en 4-hjulsdriven äventyrsbil. En 4-hjulsdriven skåpbil ger dig mer utrymme, förbättrar greppet och gör att du kan köra terräng.

För att verkligen förstå vad en äventyrsbil är måste du bestämma dig för vad du vill göra med den. Låt oss dyka in i detaljerna i nästa avsnitt.

Vad är syftet med en äventyrsbil?

Äventyrsbilar kan användas av en av två anledningar:

 1. Du vill ha en mobil husbil för bilresor, camping på avlägsna platser och campingplatser.
 2. Du vill leva ett nytt liv på vägen.

Om du gör en äventyrsbil att njuta av på bilresor, camping och andra korta semestrar, behöver du inte lägga till så mycket till den.

Hela syftet med en äventyrsbil är att ha allt du behöver medan du utforskar området. Istället för att behöva gå tillbaka till ett hotellrum kommer du att vara utrustad med alla nödvändigheter du behöver i bekvämligheten av din skåpbil.

Vad kan du sätta inuti en äventyrsbil?

Du kan lägga vad som helst du behöver för att ha det riktigt kul samtidigt som du njuter av livets grundläggande saker.

Till exempel föredrar vissa att ha en disk med en diskbänk installerad i den. Du kan använda ett litet vattenfat som sätts in i en träbit för att skapa ett provisoriskt handfat på under 30 minuter.

Här är en lista över saker du kan lägga i en äventyrsbil för korta bilresor och camping:

 • En hopfällbar sängram som förvandlas till ett bord. Du kan använda bordet för att äta, studera och spela brädspel på kvällen. Ta det ett steg längre genom att lägga till lådor under.
 • Ett nattduksbord eller en liten hylla är alltid ett utmärkt komplement till en skåpbil. Genom att ha extra förvaring kan du få ut det mesta av det lilla utrymmet du har.
 • Det skulle hjälpa om du också övervägde en hållbar kylare. 45 till 60 liters kapacitet bör vara tillräckligt för att hålla mat. Förvara drycker, mat och andra ömtåliga föremål i kylen medan du är på resande fot. Om du skaffar en kraftig kylare kan du använda den som ett säte om du inte har en med dig.
  Behöver du en CDL för att köra en husbil?

Andra inlägg av intresse

 • Hur mycket kan en Ram ProMaster dra?
 • Kan du bo i en sprinterbil?
 • Hur hög är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide
 • Varför vi köpte en Yeti-kylare

Gardiner får alla skåpbilar att se mycket mer äventyrliga ut. Föreställ dig att dra upp gardinerna direkt när solen går upp. Det är en magisk känsla som bidrar till äventyrets estetik.

Lägg till takräcken att ta med dig surfbrädor, kajaker och annan utrustning. När allt kommer omkring, vad vore en äventyrsbil utan den nödvändiga utrustningen för att ha det bra?

Och här är en handfull föremål som du kan installera på en äventyrsbil för långtidsboende och roadtrips:

Ett av de första förslagen skulle vara att lägga till solpaneler på taket. Solpaneler ger el vart du än går. Beroende på vilken typ av panel du får kan du potentiellt hämta ström från solen en molnig dag. Du kan ladda din smartphone, bärbara dator och andra enheter från en liten 150 Watt solpanel.

Detta solenergi kit är lätt att installera och gör att du enkelt kan ladda dina batterier. En laddningskontroll, adaptersats, kontakter och monteringsfästen ingår.

Skaffa ett bra kylskåp är viktigt om du planerar att stanna på vägen ett tag. Det slutar med att en kylare kostar alldeles för mycket pengar när du hela tiden måste köpa ny is. För att inte nämna det faktum att ingen vill tömma sin iskista varannan dag. Du kan koppla upp kylen till solenergin för att hålla din mat och dryck kall dygnet runt.

  Vandringsstövlar vs jaktstövlar – är de verkligen så olika?

De Dometic CF18 12v Eldrivet kylskåp ger ett utmärkt alternativ till en kylare. Deras kompakta storlek tar mindre plats och det finns 7 tillgängliga alternativ.

Ett annat bra förslag är att installera en takfläkt. De kommer att skapa luftflöde, speciellt om du lämnar ett fönster öppet för att göra en vindtunnel. Återigen kan du koppla takfläkten till solenergin för att få omedelbar tillgång till ett centralt kylsystem högst upp på din äventyrsbil.

Släng en snygg madrass på en sängram för ultimat komfort mitt bak i din skåpbil. Att campa och resa är kul, men att vara avslappnad och fri från muskelvärk är avgörande för att fortsätta äventyret. Det skulle hjälpa om du också övervägde att skaffa en bäddmadrass eller några vadderade filtar också.

Matlagning är en betydande del av camping och att utforska nya platser. Du kan göra ett hopfällbart kockställ för din campingspis direkt på baksidan av din skåpbil. De är enkla att bygga och du kan njuta av utsökt mat var du än är parkerad!

Hur mycket kostar det att ställa in en äventyrsbil?

Priset är helt beroende av din budget. Om du redan har en skåpbil kan du konvertera den för bara några tusen dollar. Att göra allt själv, inklusive att bygga sängramen och installera solpanelerna, kommer att spara massor av pengar på vägen.

En grundläggande äventyrsbil som inkluderar bekvämligheterna i det första exemplet ovan skulle kosta allt från $2 000 till $5 000. Takräcket lägger till en hel del till totalen, men du kan definitivt köra under $1 500 utan det.

En avancerad äventyrsbil som har alla prylar och bekvämligheter på nästa nivå som det andra exemplet ovan skulle kosta mellan $3 000 och $10 000. Sortimentet är ganska brett, men det beror på kvaliteten på föremålen och hur bra du kan slanta.

I slutändan beror priset på hur mycket pengar du är villig att spendera. Ju mer lyx du är ute efter, desto mer pengar måste du lägga ner. DIYers kommer gärna att veta att de kan spara en enorm mängd pengar genom att inte betala en mekaniker eller annan professionell för att göra jobbet åt dem.

  Är KastKing fiskerullar bra?

Var kan du ta en äventyrsbil?

Det fina med en äventyrsbil är att du inte är begränsad till att campa på en camping. Du kan parkera på BLM-mark, njuta av avlägsna platser eller till och med övernatta på en parkeringsplats.

Äventyrsbilar kan parkera på campingplatser om du vill vara i en gemenskap av campare. Om du åker någonstans som tillåter bilar, husbilar och allt däremellan, bör du inte ha några problem med att komma in. De enda två vanliga problemen är följande:

 • Vissa husbilsparker tillåter inte något annat än licensierade husbilar (aka husbilar och husbilar).
 • Vandringscampingar har inte tillgång för fordon, så du kommer inte att kunna parkera din äventyrsbil tillräckligt nära för att njuta av platsen.

Som sagt, du kan ringa vilken husbilspark som helst innan du bokar en bokning. Många av dem kommer att acceptera din begäran. Det bästa är att fråga under lågsäsong när de flesta campare är på jobbet eller inte vill komma till campingen. Camping lågsäsong börjar vanligtvis i september och slutar i april.

Läs vårt inlägg ”Tillåter husbilsparker skåpbilar?” för mer information om att bo på husbilsparker.

Slutsats

Att campa, resa och utforska i en äventyrsbil är spännande och spännande för friluftsentusiaster.

Du behöver inte gå ut och slå upp ett tält och du behöver inte heller köra runt en stor husbil vart du än går. Allt du behöver och vill ha finns undangömt i ditt mobila hus på hjul.

Här är en snabb sammanfattning av allt du borde ha lärt dig i den här artikeln:

 • Äventyrsbilar kan användas för vägresor, camping och alternativa livsstilar.
 • Du kan spendera allt från några hundra dollar till över $10 000 för att konvertera en skåpbil.
 • Det finns några campingbegränsningar, men du kommer att kunna utforska de flesta campingplatser.
 • Du kan helt anpassa en skåpbil för att passa dina specifika krav, vilket gör varje äventyrsbil unik för sin ägare.