Vad är en Archery Quiver? (Enkelt svar med bilder)

Tekniskt sett är allt du behöver för att träna bågskytte en båge och några pilar. Men genom åren har bågskyttar och intelligenta hjärnor gått samman för att förbättra bågskyttesporten genom att utveckla användbara tillbehör som koger.

En bågskyttekoger är en cylindrisk behållare utformad för att hålla en bågskytts pilar. Både bågskyttar och målbågskyttar använder ofta detta tillbehör, som kan förvaras på bågskyttens kropp, på hans båge eller på marken. De flesta koger håller mellan tre och tjugo pilar.

För de flesta bågskyttar är kogern en av de viktigaste tillbehören i deras väska, och den har funnits sedan början av bågskyttet.

Vad är en Quiver?

Kogeret är ingen komplicerad enhet, men den fyller en mycket viktig funktion.

Bågskytte skulle vara mycket svårare när man försöker hålla ett dussin pilar i en hand, och att lägga pilarna på marken är helt enkelt ingen bra idé.

För att undvika trasiga eller förlorade pilar uppfann bågskyttar från tidigare århundraden kogern för att hålla deras ammunition.

Koger ökar bekvämligheten och gör transporten enklare.

Även om du kanske inte visste vad det var vid den tiden, har du förmodligen sett darr i några av dina favoritfilmer.

Till exempel Legolas, en tomte från Woodland Realm och en av huvudpersonerna i JRR Tolkiens Sagan om ringen trilogin, kan ses använda hans koger under hela Sagan om ringen och även Hobbiten filmer.

Om du inte är ett fan av medeltida fantasy, kanske du har sett en darr på Hawkeyes rygg i Hämnarna eller en av följande filmer i Marvel-serien.

Både Orlando Bloom och Jeremy Renner var utrustade med kogger för att fullborda sin mästarbågskyttensemble, och även om de kan ha sett väldigt olika ut, uppnådde de båda huvudmålet med en koger, som är att förvara pilar på en säker plats tills bågskytten är redo att använda dem.

De olika typerna av koger har ökat med tiden, vilket gör den snabba identifieringen av en till en mer komplicerad uppgift.

  En guide till ryggradsstyrka i pilar: Vad är rätt för dig?

Vilka typer av koker finns det?

Det finns många faktorer som spelar in för att avgöra hur en koger kommer att se ut och kännas.

Några av dessa faktorer inkluderar position, material och antal pilar, som vi kommer att utforska individuellt.

Placera

Kogern kan utformas för att vila på en av några olika platser.

Archers kropp

En av de första platserna där kogret kom att bo var själva bågskyttens kropp.

Trots sin begränsade representation i moderna medier var bältskover det vanligaste under kogrets första dagar.

Vanligtvis hängdes dessa grovt tillverkade containrar från ett bälte runt bågskyttens midja, vilket gav snabb åtkomst till pilarna.

Beroende på bågskyttens preferenser kan bälteskover placeras vid sidan av den dominerande handen eller på bågskyttens rygg.

Realistiskt sett kunde du sätta dem var som helst på bältet, men dessa var de vanligaste ställena för kogern att fästa.

Idag är höftskover fortfarande populära, särskilt bland traditionella bågskyttar med långbågar eller recurvebågar.

Både Hawkeye och Legolas är avbildade med ryggkogger i motsats till höftkotrar eftersom låt oss vara ärliga, de ser bara coolare ut.

I verkligheten var bakkokare inte så populära som vissa filmer som utspelar sig under medeltiden låter det verka, förmodligen för att de var mindre lättillgängliga än hippkokare.

Användningen av ryggkoger har mestadels spårats tillbaka till indian- och afrikanska bågskyttar, även om vissa moderna bågskyttar föredrar denna typ av koger.

Båge ram

På senare tid har majoriteten av koger flyttats från att vara på bågskyttens kropp till att vara på själva bågens kropp.

Detta är vanligast med sammansatta bågar, som vanligtvis är designade för att användas med flera tillbehör.

Dessa typer av koger fäster på ena sidan av bågens ram, så de är vanligtvis väldigt lätta för att inte störa balansen i bågen för mycket.

Pilkoger ser vanligtvis väldigt annorlunda ut från den traditionella pilkoggern.

Istället för att hålla bågen i en cylindrisk hållare, lagrar pilkoger vanligtvis pilar genom att omsluta båda ändar med ett styvt skum, vilket lämnar huvudaxeln exponerad.

  Hur man väljer en klätter- och rappellhjälm

Du kommer oftast att se bågjägare som använder pilkogger.

Ground Quiver

Ground quivers ses ofta på bågskyttebanor som används av målskyttar, som inte behöver flytta positioner.

Tidigare användes de av stridsbågskyttar, som vanligtvis stannade kvar på ett ställe och sköt mot fienden bakom sin armés försvarslinje.

Dessa typer av koger kan utformas antingen mycket enkelt eller med stor precision.

De enklaste markkogerna är oftast bara pålar i marken med en båge fäst i toppen så att pilarna inte kan ramla omkull.

Finare markkoger håller pilarna med en mer komplicerad och ofta mer elegant design, ibland med ett dispensersystem för att hålla ut pilarna till bågskytten så att de inte behöver böja sig ner för att nå dem.

Material

Förr var koger gjorda av vanliga, naturliga material som läder, andra djurskinn och pälsar och trä.

Idag används vanligtvis konstgjorda material för att konstruera dessa pilbehållare, oftast plast eller lättmetaller.

De som gillar att fotografera med traditionell utrustning kan dock fortfarande hitta kogger gjorda av styvt läder eller andra naturmaterial.

Pilräkning

Designen av traditionella koger handlade mindre om kvalitet och mer om kvantitet, så de var vanligtvis gjorda för att hålla så många pilar som möjligt utan att tynga bågskytten ner för mycket.

Nuförtiden jagar de flesta bågskyttar inte för att försörja sina familjer eller skydda sig själva, så färre pilar behövs.

Båge- och tillbehörsvikt är också ett stort problem för de flesta jägare, så kogger (särskilt pilkogger) är vanligtvis utformade för att inte bära mer än 10 eller 12 pilar.

Vissa pilkoger bär till och med så få som tre pilar.

För dessa typer av koger, använder bågskytten dem inte för att bära alla sina pilar, utan snarare de få som han realistiskt sett kommer att kunna skjuta av när han skjuter mot ett djur.

  10 måste-ha tillbehör för nybörjare bågskyttar och bågjägare

Markkoger är vanligtvis utformade för att kunna hålla fler pilar, särskilt de som finns på en bana, där bågskyttar kan skjuta så många pilar som de vill.

De bästa kokarna på marknaden

Om du funderar på att skaffa en koger eller bara vill få en känsla av koger på marknaden idag, finns det ett stort urval att gå igenom.

För att hjälpa dig att begränsa det kommer vi att föreslå några bästsäljare i varje kogerkategori.


De Krayney 3-Tube Hip Quiver utmärker sig bland höftskover för sitt rimliga pris och effektiva användbarhet.

Det mest innovativa med denna höftskover är de tre rören som pilar kan delas in i.

Detta kan vara användbart för att dela bort olika typer av pilar eller bara bevara deras fletching.

Det finns också flera tyg- och meshfickor för alla andra tillbehör du kan behöva ta med dig.

Med en justerbar bredd och två olika färgval, kan denna koger fungera för alla bågskyttar.


De KRATARC Back Quiver är ett välgjort, prisvärt alternativ för dem som är intresserade av bakkok.

Liksom Krayney hip quiver har denna pilbehållare flera fickor och förvaringsmöjligheter förutom huvudpilbehållaren.

KRATARCs bakkoger rymmer upp till 24 pilar och är gjord av slitstarkt, kraftigt polyestertyg.

Detta är idealiskt för den passionerade, allvädersbågjägare som behöver något lika tufft som han är för att hålla sina pilar.


Fans av traditionell utrustning kan vara intresserade av TOPPARCHERY Traditionellt läderryggskoversom är gjord av tre lager äkta läder och svart presenning.


Målskyttar skulle göra klokt i att köpa Cannon Sports Ground Quiversom har en extremt enkel design men kan användas för att hålla både en grupp pilar och en båge.

Även om du bara är en specifik typ av bågskytt, kan det vara en bra investering att köpa en av varje typ av koger och rotera genom dem efter behov.

Prova flera kogger, kanske en är din näst bästa koger.