Vad är den längsta luftballongflygningen?

Du har schemalagt en tur i luftballong med din familj och du kunde inte vara mer upphetsad. Du bestämde dig för att ta en tvåtimmars åktur eftersom du vill dricka i varje del av denna upplevelse så gott du kan. Två timmar i luften kan vara ganska lång tid, men vad är historiens längsta luftballongflygning?

Den längsta luftballongflygningen var den som orkestrerades av Bertrand Piccard 1999, som reste cirka 25 000 miles från Schweiz till Egypten på en nonstop världsomspännande flygning. 2002 flög Steve Fossett genom hela Australien för 20 482,26 lagliga miles. Den tredje längsta luftballongflygningen någonsin är av Per Lindstrand, som reste 6 761 miles från Japan till Kanada 1991.

I den här artikeln kommer vi att prata mer om dessa otroliga rekordhållare för varmluftsballonger, eftersom dessa är några av de mest passionerade ballongflygarna som finns. Om du bryr dig om historien om luftballongflygning, lita på oss, det här är en artikel du inte vill missa.

Historiens längsta luftballongflygningar

Bertrand Piccard – 25 000 Miles

En miljöaktivist, psykiater och upptäcktsresande från Schweiz, Bertrand Piccard har ett ganska imponerande CV. Den 1 marsst, 19991, begav han sig ut på sitt livs äventyr med sin flygpartner, ballongfararen Brian Jones. De flög i Breitling Orbiter 3, en specialiserad luftballong känd som en Roziere-ballong.

En Roziere-ballong har kammare för att hålla både uppvärmd gas och ouppvärmd gas, inklusive helium och väte. Båda typerna av gaser kan ge lyft. Ballongen är uppkallad efter Jean-Francois Pilatre de Rozier, som uppfann Roziere-ballongen omkring 1785.

Cameron Balloons konstruerade Piccards Breitling Orbiter 3 (ja, dess namn hänvisar till klockmärket). Företaget har byggt ballonger för långtidsresor runt om i världen i åratal, mer av det du kommer att se i den här artikeln. Breitling Orbiter 3 är en massiv 180 fot hög vid uppblåsning. Den har sex brännare med gas lagrad i nästan 30 cylindrar, var och en gjord av kraftig titan.

Dess gondol är en kombination av kolfiber och Kevlar, så det är säkert en tillräckligt tuff korg för att flyga under långa perioder. För att upprätthålla en bekväm kabinatmosfär tillsatte Piccard och företaget syre och kväve. De hade också litiumhydroxidfilter för att minska nivåerna av koldioxid. Under gondolen finns solpaneler som kan hålla blybatterierna laddade så att ballongen kan få elektricitet och kommunicera via GPS.

  7 bästa flugfiskespön för nybörjare (för att fånga alla typer av fiskar)

När Piccard och Jones startade sin flygning i Breitling Orbiter 3, stannade de inte en enda gång eftersom de inte behövde bränsle för att uppnå framåtrörelse (den första ballongflygningen i sitt slag för att göra detta). Flygningen startade i schweiziska Chateau d’Oex, på väg sydväst över Medelhavet. Dagen efter flög de två över Mauretanien i nordvästra Afrika innan de så småningom nådde den egyptiska öknen.

De gjorde det inte ensamma, eftersom Piccard och Jones hade hjälp av markmeteorologer som fyllde i dem om väderförhållanden som växlande jetströmmar. När teamet äntligen kom till Egypten hade flygningen tagit dem 19 dagar, 21 timmar och cirka 47 minuter.

Piccard vann mycket beröm för denna betydelsefulla prestation. Gondolen på Breitling Orbiter 3 finns i Steven F. Udvar-Hazy Center i Washington DC:s National Air and Space Museum på Dulles flygplats. Piccard belönades med Charles Green Salver, FAI Gold Air Medal och Harmon Trophy för sina prestationer.

Det är inte konstigt att Piccard så småningom skapade Solar Impulse, ett flygplan avsett för långdistansflygningar som är beroende av solenergi. Även om det är ett plan och inte en luftballong, visar det bara att Piccard inte har tappat intresset för att göra det extraordinära!

Steve Fossett – 20 482,26 Miles

Mannen med det näst bästa rekordet i luftballongflygning är Steve Fossett, som dog 2007. Han var en äventyrare, sjöman, flygare och affärsman från Jackson, Tennessee, så även han bar många hattar. Han har också satt enorma rekord för att flyga både flygplan med fasta vingar och ballonger mycket långa sträckor under direktflyg. Man tror att Fossett etablerade så många som 100 rekord i en mängd olika sporter under sin livstid.

Till skillnad från Piccard, som flög med en annan person, var Fossetts rekordflygning i luftballong en soloresa. Fossett hade flugit luftballonger många gånger, rest från Sydkorea till Leader, Saskatchewan, Kanada 1995 och etablerade ett rekord som den första soloballongflygaren i denna del av Stilla havet.

  Enkel och billig kabinsäkerhet när du är borta

Sedan, den 1 julist2002 slog Fossett ytterligare ett rekord, och var den första som gjorde en soloflygning runt världen utan att stanna. Han flög i 14 dagar, 19 timmar och cirka 50 minuter i över 20 000 miles för totalt som tros vara 20 482,26 lagliga miles. En lagstadgad mil är en som motsvarar 1 760 yards per mil. Hans flygning började i Northam, West Australia och slutade i Queensland, Australien.

Fossetts luftballong är känd som Frihetens Ande. Precis som Bertrand Piccards ballong är Fossetts också en Roziere-ballong. Hans gjordes av Tim Cole och Donald Cameron. Cole är själv ballongfarare och Cameron – också ballongfarare – är mannen bakom Cameron Balloons. Du vet, samma företag som byggde Breitling Orbiter 3.

The Spirit of Freedom är 10 våningar eller 140 fot hög och har inslag av en gasballong och en traditionell varmluftsballong. Den har 38 hängande tankar med etan och propan för att hålla brännarna tända.

Kapseln eller korgen är av kol och Kevlar och har en genomskinlig bubbellucka. Gondolen är motsvarigheten till en hushållsgarderob med plats för en sovsäck och en bänk för att sitta och koppla av. Du kan se kapseln idag i Washington, DC på Smithsonian Institute.

The Spirit of Freedoms hölje – som är själva ballongen – överlevde inte landningen. Men i New Mexicos Anderson-Abruzzo Albuquerque International Balloon Museum finns en miniatyrvisning av Spirit of Freedom.

Fossett flög den 3 septemberrd, 2007 i ett plan någonstans i Nevada och kom aldrig tillbaka. Han skulle bara ha haft fem timmars bränsle till planet. Även om hans kropp inte hittades (trots intensiva sök- och räddningsinsatser), tros han ha dött i en krasch.

Per Lindstrand – 6 761 Mil

Den tredje rekordstora luftballongsflygaren vi måste diskutera är Per Lindstrand från Sverige, entreprenör, äventyrare, pilot och flygingenjör. 1991, långt före Steve Fossetts och Bertrand Piccards fantastiska flygningar, gjorde Lindstrand några av sina egna rekord i en luftballong.

I en anmärkningsvärd flygning 1988 som startade i Plano, Texas, uppnådde Lindstrand en då rekordhög höjd på 64 997 fot. Ingen rörde det rekordet förrän 2005, nästan två decennier efter att rekordet sattes!

  Hur snabbt ska du trolla för Kokanee?

Den 15 januarith1991 flög han från Japan och landade i norra Kanada, en flygning som är 6 761 miles. Han uppnådde detta mål i sin luftballong, Virgin Pacific Flyer, som konstruerades av ett företag som heter Thunder & Colt. Lindstrand flög med Sir Richard Branson från Virgin Group. På den tiden var deras topprekord för luftballongflygets varaktighet och distans. De uppnådde också fantastiska markhastigheter på 245 miles per timme, vilket överträffade deras tidigare hastighet.

Åh, och utöver allt detta är Virgin Pacific Flyer känd som den största luftballongen i historien.

Efter flygningen 1991 flög Lindstrand med Branson igen samt Steve Fossett i december 1998 i en Roziere-ballong som startade i Marocko och landade nära Hawaii. Flygningen varade i en vecka med avsikten att vara de första ballongflygare att resa världen runt.

Lindstrand – för sina prestationer i luftballong 1988 och 1991 – fick Royal Aero Club Gold Medal som utfärdats av Prins Andrew. Han fick också Britannia Trophy från Royal Aero Club samt Harmon Trophy och Royal Institute of British Architects’ Honorary Fellowship 2006.

Slutgiltiga tankar

Den längsta luftballongflygningen är fortfarande Bertrand Piccards flygning 1999 till Egypten från Schweiz, där han täckte ungefär 25 000 miles av världens mark på cirka tre veckor. Steve Fossett flög en anmärkningsvärd sträcka i en ballong också, mer än 20 000 miles, och imponerande nog gjorde han det på egen hand också.

Per Lindstrand har försökt slå rekord i flygning i decennier, och hans resa till Kanada 1991 från Japan på 6 761 miles anses fortfarande vara ett rekord än i dag. Vi hoppas att du tyckte om att lära dig dessa intressanta fakta om luftballongflygare!

Relaterat innehåll

Du skulle anta att det mesta som flyger är ganska lätt, eller hur? Även om det är sant i vissa fall, hur är det med gigantiska flygplan som transporterar hundratals människor? Det visar sig att tunga saker kan flyga, och luftballonger är ett bevis på det. Hur mycket väger luftballonger egentligen?