Vad är den genomsnittliga vikten för popup-campare

För många entusiaster på öppen väg är släpvagnar eller husbilar att föredra framför husbilar eftersom de är lättare att transportera och de är ofta billigare. Du överväger en popup-camper, men innan du förbinder dig måste du veta om husbilen kan dras av din lastbil eller SUV. Hur mycket väger en popup-camper?

Medelvikten för en popup-camper är cirka 2 000 pund. Många stadsjeepar och lastbilar kan dra denna vikt, även mindre stadsjeepar (och bilar!). På den nedre änden kan en pop-up väga 650 pund och som mest runt 4 500 pund.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om popup-campare, inklusive hur mycket de väger. Vi kommer till och med att ge riktiga exempel på popup-campervikter så att du kan få en bättre uppfattning om vilket som är det bästa valet för dig.

Låt oss börja.

Vad är en popup-camper?

Först måste du vara tydlig med vad en popup-camper är.

Pop-up campare heter det på grund av deras infällbara sidofack som öppnas, vilket utökar mängden tillgängligt utrymme i trailern. Dessa väggar eller fack är vanligtvis av vinyl, så de kollapsar lätt och fälls ner platt när de inte används. Andra material för de infällbara väggarna är canvas.

Även om de infällbara väggarna inte passar perfekt utseendemässigt till de hårda släpväggarna i en pop-up, har de fönster så att du kan se ut på en vacker dag från bekvämligheten av din husbil.

Inuti en av dessa husbilar hittar du plats för massor av bekvämligheter. Även om funktionerna varierar beroende på modell och planlösning, är standardbekvämligheterna en markis, en förvaringsstam, upp till två propantankar, en takventil eller takfönster, en elektrisk vattenpump, en varmvattenberedare, en takluftkonditionering, en spis, en el- eller gaskylskåp och en våningssäng eller två.

Vissa popup-campare har till och med badrum som kan innehålla en toalett, en dusch eller till och med båda. Dessa större husbilar ska ha plats för ugn eller mikrovågsugn också.

Du kan välja mellan flera typer av popup-campare, så låt oss diskutera dem nu.

Uppblåsbara popup-campers

Istället för vinyl eller canvas är husbilens expanderbara väggar uppblåsbara. Taket kan också vara det. Genom att skicka in tryckluft i de uppblåsbara komponenterna blir din husbil mycket större på några minuter.

Utfällbara popup-campare

Om du behöver fler sovplatser, kanske du är intresserad av en utfällbar popup-camper. Taket kan fällas upp och ut, vilket ger dig plats för ytterligare en våningssäng.

  Hur långt är ett parasailrep?

Hur rör sig taket sådär, frågar du? Det är mjuk vinyl eller canvas.

Detta har sina egna fördelar och nackdelar. Du måste ta väl hand om vinylen eller duken för att säkerställa att den förblir väderbeständig. När det regnar, kommer du tydligt att kunna höra regndropparnas pipande mönster på ditt duktak. Om det blåser kan du behöva stoppa dina campingäventyr för att skydda taket.

A-Frame popup-campers

En A-ram är en mycket triangulär struktur. Takets två punkter möts i en brant vinkel och bildar formen av ett A. Dessa är ganska unika husbilar med hårda tak. Om du är en lång person eller någon av dina vänner eller familj är en av dessa campare mycket användbar.

Off-road pop-up campare

Det avancerade fjädringssystemet och tuffare konstruktionen av en off-road pop-up husbil gör att mjuka väggar är väldigt få och långt emellan. För dem som gillar att åka utanför allfartsvägarna är en av dessa trailers det rätta valet.

Pop-up husbilar för leksaksdumprar

Genom att kombinera två typer av släp, är popup-campern för leksaksdumpern som en leksaksdumper eftersom den har lastutrymme som liknar ett garage. Ändå skulle väggarna eller taket på denna husbil kunna öppnas för att rymma ännu mer last eller utrustning.

Motorcykel Pop-up Campers

Som vi nämnde i introt är vissa popup-campare väldigt lätta. De som väger under 500 pund kan dras av motorcyklar!

Popup-campare med hög vägg

Den sista typen av popup-camper är en med höga väggar. Dessa trailers öppnas vertikalt för att skapa nästan en andra berättelse. Det extra förvaringsutrymmet är stort, plus att långa människor kommer att uppskatta hur rymlig det är i husbilen.

Vad är medelvikten för en popup-camper?

Nu när du är tydligare med vilka typer av popup-fönster kan du se hur vikten på en av dessa släpvagnar varierar. De lättaste popup-fönsterna väger runt 450 pund. Dessa skulle kvalificera sig som popup-campare för motorcyklar.

De flesta popup-fönster kommer in på 2 000 pund. Andra väger ungefär dubbelt så mycket, någonstans i bollplanet på 4 000 till 4 500 pund.

19 verkliga exempel på popup-campervikter

Vi är säkra på att det skulle hjälpa att se hur mycket vissa riktiga popup-campermodeller väger. Oroa dig inte, eftersom vi har massor av bra exempel för dig här.

 • 2021 Forest River Rockwood Hard Side High Wall Series A213HW: 2 670 pund
 • 2021 Forest River Rockwood Hard Side High Wall Series A214HW: 2 700 pund
 • 2021 Forest River Rockwood Hard Side Series A122S: 2 120 pund
 • Starcraft Comet 2018: 3 040 pund
 • 2019 Jayco Jay Sport: 3 375 pund
 • 2020 Opus Off-Road: 4 200 pund
 • 2021 Turtleback Getaway Trail: 1 160 pund
 • 2021 Aliner Ranger 12: 3 000 pund
 • 2021 Aliner Expedition: 3 500 pund
 • 2021 Aliner Scout Lite: 3 000 pund
 • 2021 SylvanSport GO: 840 pund
 • 2021 Coachmen Clipper Express 9.OTD: 2 194 pund
 • Coachmen Clipper LS 806XLS 2021: 2 897 pund
 • 2021 Coachmen Clipper Sport 125ST: 3 241 pund
 • 2021 Coachmen Viking Express 12.OTD MAX: 3 259 pund
 • 2021 Coachmen Viking LS 2107LS: 2 938 pund
 • 2021 Coachmen Viking Epic 2108ST: 2 687 pund
 • 2021 TrailManor 2518 Series 2518KB: 2 580 pund
 • 2021 TrailManor 2518 Series 2518KD: 2 600 pund
  Hur man förvarar en kajak på rätt sätt

Vad påverkar vikten på en popup-camper?

Ovanstående popup-campare faller helt och hållet i kategorin 2 000 pund, ge eller ta, vilket är genomsnittet av en anledning. Om du undrar hur vissa släpvagnar väger långt under 1 500 pund och andra är närmare 4 000 pund, här är några faktorer som kan packa på en pop-ups pund.

Storlek

Ju större trailer, desto mer tyngd kommer den att ha. Anledningen till att Turtleback Getaway är så superlätt beror på dess storlek. Det här är en liten trailer!

Låt oss nu titta på specifikationerna för 2020 års Opus Off-Road, en off-road popup med plats för sex personer. När den är öppen är den här trailern 20 tum gånger 7 fot, 2 tum. Dess dimensioner när den är stängd är 17 tum gånger 7 fot, 2 tum. Det är rejält, särskilt med popup-camperstandarder. Det förklarar varför den är så mycket tyngre.

Hårda vs. mjuka väggar

Hårda popup-väggar väger mer än mjuka vinyl- eller canvasväggar. Om din är en husbil med hårda väggar som de vid Forest River, som Rockwood Hard Side High Wall Series eller Rockwood Hard Side Series, kommer dessa släpvagnar att bära mer kraft.

Form

Formen på popupen kan också påverka dess vikt. Om din pop-up är mer droppformad kan den väga mindre än en A-line husbil, som alltid har hårda väggar. Formen, särskilt i kombination med storlek, har en mer avgörande roll för vikten av en popup-camper.

Vilka fordon kan dra popup-campare?

Till skillnad från husbilar och tyngre resesläp, där ditt val av dragfordon är begränsat, kan du dra en pop-up med en motorcykel, en bil, en SUV eller en lastbil. Låt oss nu titta närmare på dina alternativ.

Motorcyklar

Om din är en bonafide motorcykel pop-up camper, då är det säkert att dra en av dessa släp med en motorcykel. Som sagt, för alla andra typer av släp, rekommenderar vi att du avstår för din egen säkerhet. Du är mycket mer utsatt när du kör motorcykel jämfört med att köra bil eller lastbil. Ett dragolycka kan leda till en allvarlig olycka.

  Hur man håller gnagare borta från en rustik stuga

Det är av den anledningen som du måste vänja dig vid att gå långsammare än vanligt på din motorcykel, eftersom du har flera hundra kilo popup-camper bakom dig. Om du känner dig ostadig med din nya rigg rekommenderar vi att du tränar på en tom parkeringsplats.

Bilar

Du behöver inte nödvändigtvis besöka bilplatsen för att köpa en av de nyaste modellerna om du hoppas kunna dra din popup-husbil i en bil. Om du äger ett av dessa fordon med stor dragkapacitet bör du kunna dra din popup-camper fram och tillbaka:

 • Cadillac CTS (upphörde 2019)
 • Chevrolet Camaro
 • Dodge Challenger
 • Ford Mustang
 • Dodge Dart (upphörde 2016)
 • Chevrolet Impala
 • Buick Verano
 • Ford Fusion (upphört efter 2020)
 • Volvo S60
 • Subaru Outback

stadsjeepar

SUV:ar är fullkomliga kraftpaket, så deras dragkapacitet är tillräckligt för att om du vill bogsera en husbil säkert, så kan du det. Nästan vilken SUV du tittar på kan dra en popup-husbil som om den inte vore någonting. Här är några SUV-modeller som vi tror skulle vara bra för jobbet:

 • 2021 Ford Explorer – 5 600 pund dragkapacitet
 • 2020 Nissan Pathfinder – 6 000 pund dragkapacitet
 • 2021 Jeep Grand Cherokee – 7 200 pund dragkapacitet

Lastbilar

Lastbilsmodellerna 2020 och 2021 har också fantastiska dragkapaciteter. Precis som moderna stadsjeepar kan lastbilar lätt överträffa dragvikten som du behöver för en popup-husbil, särskilt med tanke på att Chevy Silverados och Ford F-150s kan bogsera fordon som väger mer än 10 000 pund.

För dina ändamål är 2021 Jeep Renegade vettig, eftersom detta fordons dragkapacitet är 2 000 pund. Den senaste Chrysler Pacifica kan dra 3 600 pund medan Hyundai Santa Fe har en bogserkapacitet på 5 000 pund.

Slutgiltiga tankar

Pop-up campare är lätta släpvagnar med infällbara väggar och tak av vinyl eller canvas. De väger 2 000 pund i genomsnitt, men större modeller kan komma in på cirka 4 500 pund, ibland en smula över.

På grund av den generellt lägre vikten på pop-ups kan du dra dem med en motorcykel eller bil, något som du inte kunde drömma om att göra med de flesta resesläp!