Vad är den förväntade livslängden för en snöskoter?

Du har precis köpt din första snöskoter från återförsäljaren. Det är ett helt nytt fordon, så just nu tänker du inte så mycket på framtiden, bara på nuet. En dag kommer dock din snöskoters liv att ta slut och den slutar fungera. Hur lång tid kan det ta innan det händer?

Den genomsnittliga livslängden för en snöskoter är 10 till 20 år, men det är inte på något sätt garanterat. Om du tar hand om din snöskoter och underhåller den ofta, kan den hålla i 10 år till eller till och med dubbelt så mycket i vissa fall.

I den här artikeln kommer vi att diskutera faktorerna som påverkar snöskoterns livslängd och vilka delar av ditt fordon som kan gå sönder innan hela din snöskoter gör det. Vi kommer också att diskutera tips och tricks för att lägga till fler år till din snöskoter så att du kan njuta av denna investering ännu längre!

Hur länge ska du förvänta dig att din snöskoter håller?

När man talar om snöskoterns livslängd tenderar folk att sätta siffran i miles snarare än år. Det beror på att körsträcka kan vara en mer exakt indikator på snöskoterlivet.

Till exempel, om du bara åker din snöskoter tre gånger om året och lägger cirka 600 miles på den totalt, kommer du sannolikt att ha ditt fordon längre än någon som använder sin skoter ofta och lägger 3 000 eller 4 000 miles på den under samma tidsperiod.

Den genomsnittliga mängden körda skotermil verkar vara cirka 1 000 mil per år. Det var där vi fick den 10 till 20-åriga snöskoterlivslängden från introt. Efter 10 år skulle du ha åkt din snöskoter 10 000 miles, och efter 20 år, 20 000 miles, ge eller ta, om du håller dig till den gränsen på 1 000 miles per år.

Betyder detta nödvändigtvis att din snöskoter slutar fungera när du når de 20 000th mile? Inte alls. Vissa särskilt noggranna skoterägare har fortfarande snöskotrar från 1960- och 1970-talen. Åker de ofta med sin skoter? Nej, men de kunde hoppa ombord på sin äldre snöskoter om de var tvungna eller ville och det skulle gå hur bra som helst.

Återigen finns det skoteråkare som måste byta ut sin släde vartannat år eftersom fordonet har gått sönder.

  Vad är en Baitcasting Rod?

Hur mycket du använder din snöskoter och hur väl du tar hand om den är de två största avgörande faktorerna för din snöskoters livslängd.

Vilka delar av din snöskoter kan gå sönder först?

Din snöskoter som helhet kan hålla dig ett decennium eller två, men de enskilda delarna kommer inte att göra det. De flesta komponenter går sönder särskilt snabbt om du aldrig underhåller dem.

Här är delarna du vill hålla ett öga på.

Koppling

Snöskoterkopplingssystemet använder en kontinuerligt variabel transmission eller CVT, som är beroende av dubbla remskivor. Dessa är också kända som kopplingar. Remskivorna är fästa på en drivrem, med en, den primära kopplingen, på din motors vevaxel. Den andra kopplingen är kopplad till din banddrivning, som är ansvarig för att generera kraft till dina band och flytta hjulen på din snöskoter.

Om bältet slits eller går av, ofta på grund av tid, tryck eller bristande underhåll, slutar din snöskoter att fungera. Du kan vanligtvis se när du har problem med kopplingsremmen, eftersom snöskotern låter och känns annorlunda än när remmen är intakt och fungerar.

Cylinderkompression

Din snöskoter har cylindrar som ska hålla ett visst tryck, cirka 120 pund per kvadrattum eller PSI tryck. Genom att testa trycket ofta kan du säkerställa att dina cylindrar uppfyller dessa krav.

För tvåcylindriga och trecylindriga snöskotrar rekommenderas att du tar ut tändstiften när du gör ett kompressionstest. Det är bättre om din motor är varm snarare än kall när du kör ett kompressionstest, eftersom den kalla luften kan hämma noggrannheten i din avläsning.

Tändstift

Tändstiften i din snöskoter fungerar inte så mycket mer annorlunda än de skulle göra i en bil eller lastbil. Tändstift skickar elektrisk ström till förbränningskammaren från tändsystemet om din motor använder gnisttändning. När den strömmen når förbränningskammaren antänds kombinationen av tryckluft och bränsle.

Du kan testa din tändstiftshälsa, och du bör göra detta ganska ofta, minst en gång per säsong, kanske två gånger. Ta ut tändstiften ur din snöskoter och jorda sedan tändstiften på en huvudbult. Nu när du vänder på motorn bör du kunna se en gnista från pluggarna.

Tja, det är bara om dina tändstift är friska. En svag gnista eller en som du inte kan se alls är båda tecken på ett problem, så skaffa nya tändstift.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Idaho?

Förgasare

Vi skrev precis ett utförligt introduktionsinlägg till din snöskoters förgasare eller kolhydrat. Du måste ta isär din förgasare helt minst en gång om året och ge alla delar en grundlig rengöring med tryckluft och kolhydratrengöring.

Det här är visserligen ett tidskrävande jobb, men det är en del av skoterägandet. Du kan också uppgradera till ett elektroniskt bränsleinsprutningssystem eller EFI, som inte kräver samma typ av regelbunden rengöring.

Motor

Förmodligen är den viktigaste komponenten i din snöskoter motorn. Utan motor kommer din snöskoter inte att röra sig en tum, så du måste underhålla motorn och reparera/byta ut den vid behov.

Dina motorval är en fyrtakts- och tvåtaktsmotor. Denna artikel i SnowGoer nämner att fyrtaktsmotorer tenderar att vara mer pålitliga än tvåtaktare. De låter inte heller lika mycket, de går smidigt och du sparar på bränsleekonomin.

Du har några nackdelar med en fyrtaktsmotor att oroa sig för, till exempel mindre hästkrafter för varje kubiktum. Motorn är också tyngre överlag, vilket kan påverka snöskoterns prestanda till viss del.

Med tvåtaktsmotorer får du en lättare motor som kanske levererar mer kraft snabbare.

I slutändan, oavsett om du väljer en två- eller en fyrtaktsmotor, är det viktigare att hålla motorn i gott skick. Du måste bryta in motorn när du först får hem din nya skoter. Det gör att du slipper trycka för hårt på gasen direkt tills motorn har fått en chans att värmas upp och gå ett tag.

Du vill också undvika att använda fel typer av bränsle för din snöskotermotor eller att blanda bränsle om din motortillverkare varnar för det. För det mesta kommer din tillverkarguide att berätta för dig de exakta typerna av olja som ska användas för en två- eller fyrtaktsmotor, så följ dessa instruktioner.

Hur kan du få din snöskoter att hålla längre? En underhållschecklista att följa

För att upprepa, det bästa sättet att hålla din snöskoter vid liv i årtionden framöver är regelbundet underhåll. Om detta verkligen är din första snöskoter, kanske du inte är säker på var du ska börja med ditt underhållsarbete. Här är en praktisk checklista att följa varje vinter när du tar bort ditt fordon ur förvaring.

  De bästa baslurarna

Ställ in skidhållningen

En skidhållning i snöskotervärlden är väldigt annorlunda än i skidåkning. I det här fallet är det hur långt ifrån varandra dina högra och vänstra skidor är. Om din skidhållning är otillräcklig, blir din snöskoter prestanda lidande. Från tån och ut, ställ in skidorna på 1/8th en tum till 1/4th en tum.

Fyll på vätskorna

Ungefär varje månad vill du kontrollera alla delar av din snöskoter som tar vätska, som kylvätska, frostskyddsmedel eller olja. Speciellt din motor kommer att behöva ett oljebyte om det är en fyrtaktare, åtminstone årligen.

Testa kedjehusets spänning

Din snöskoters kedjehus ska vara spänt, men inte överdrivet. Dra åt snöskoterns parkeringsbroms och flytta sedan den sekundära delen av fordonet en bit. Rör sig den lite för fritt, till exempel mer än 1/4th en tum eller till och med en halv tum? Det är ett problem, och du måste justera om spänningen i kedjehuset. Instruktionerna om hur du gör det bör finnas i din bruksanvisning.

Rikta in stigaren med styrstolpen

För bättre hantering av din snöskoter behöver du din stigare inriktad på rätt höjd. Detta bör vara i samklang med rattstolpens höjd.

Byt ut dina skidkarbider om det behövs

Karbider kan slitas ner snabbt, och du bör inte använda dem om dina är i dåligt skick. En eller två gånger per säsong, kontrollera och byt ut karbiderna om de är gamla.

Rengör kopplingen och remmarna

Ta av bältesskyddet och torka av kopplingen en eller två gånger per säsong också. Tryckluft kan rengöra så mycket som din kolhydrater, speciellt om bältet har mycket damm. För skivorna kommer en rengöringsmaskin för snöskoterdelar att få dem att se spiffiga, glänsande och rena ut.

Du kanske vill byta ut kopplingsremmen eller be en proffs göra det åt dig när skotersäsongen drar igång, bara för att vara på den säkra sidan.

Slutgiltiga tankar

Din snöskoter kan hålla i 10 till 20 år eller längre beroende på hur väl du tar hand om den. Från motorn till kopplingsremmarna, förgasaren, tändstift och karbider, många delar av din snöskoter kan falla isär vid hård användning. Få ett bra underhållsschema så kan du hålla i din snöskoter imponerande länge!