Vad är Boondocking och hur man gör det – kan jag använda min skåpbil?

När min man och jag först började camping var det många slangord som vi inte förstod, boondocking var ett av dem. Om du är ny på vancamping kanske du inte har någon aning om vad boondocking är heller.

Så vad är boondocking och hur gör jag det? Boondocking är camping där det inte finns några anslutningar som vatten, el, toaletter eller någon av de vanliga campingbekvämligheterna. Med andra ord bor du där det inte finns några faciliteter, i ett avlägset, outvecklat område eller bokstavligen i boondocks.

Och JA du kan göra det i din skåpbil!

När du campar med skåp i outvecklade områden ger det en helt ny dimension till camping som du inte får på traditionella campingplatser, det finns ett lugnt lugn och du känner dig i ett med naturen. Uppenbarligen kommer inte varje boondocking-sajt att ha samma funktioner; men de kommer alla att ge dig ett unikt perspektiv på naturen. Så här är några saker som hjälper dig att bättre förstå boondocking.

Van Camping Life Tips: Boondock inte på andra sidan av en liten bäck som du kan köra igenom, det kan regna under natten vilket gör att vattnet stiger och du kommer inte att kunna ta dig ut igen.

Hur boondockar jag?

Boondocking är verkligen lätt att göra, välj först ett område som du vill campa i med aktiviteter som du vill göra i närheten.

Ett bra ställe att börja söka efter en sida är att se om det finns några offentliga marker som t.ex statliga eller nationella skogsmarker, lokala eller county parker, Bureau of Land Management-områden nära destinationen som du vill besöka. Statliga och federala myndigheter använder ibland termen dispersed camping i stället för boondocking.

Regler och förordningar kommer att variera när det gäller boondocking; ibland kommer även varje stat eller provins att ha olika krav mellan länder i sitt eget system. Du kan kolla på internet eller på rangerkontoren för att se om och var du får campa i varje situation.

Området där vi bor har många back country township-vägar med platser som är breda nog för att slå läger precis utanför vägkanten eller vid ledhuvuden för gamla Civilian Conservation Corp-leder, möjligheter finns över hela landet, du behöver bara söka efter dem ut.

Om du har en skåpbil att boondocka i är det enklare än med en stor husbil, ibland är vägarna smala, utrymmet för svängning är begränsat och boondockingplatsen kanske inte lämpar sig för att parkera ett större fordon.

När du har begränsat din allmänna plats kan du gå vidare till att faktiskt välja en boondockingplats för skåpbilar.

  Lägger jag ett liggunderlag i en sovsäck?

Andra inlägg av intresse

  • Hur vinterförbereder du en Sprinter Camping Van?
  • Håller husbilar sitt värde?
  • Varför vi köpte en Yeti-kylare

Van Camping Life Tips: Din skåpbil kan bli svällande varm i sommarsolen, om du ska vara på din plats hela dagen är en annan faktor att tänka på är skuggan för att hålla din skåpbil svalare.

Vad är en boondockingplats för skåpbilar?

En boondockingplats för skåpbilar är där du faktiskt kommer att parkera din skåpbil. Platserna kommer att variera beroende på vilken plats du campar på, vissa kan vara gräsbevuxna, ha grus eller bara packad mark att parkera din skåpbil på.

Leta efter en plats som är plan, har bra dränering så om det regnar så slarvar du inte runt i vattnet och håll din boondockingplats så liten som möjligt så att du skapar mindre påverkan på miljön.

Eldgropar eller ringar kan redan finnas på boondockningsplatsen eller så kanske du inte alls kan anlägga bränder i det området. Vissa boondockingplatser för skåpbilar kan också ha picknickbord tillgängliga för din användning.

Funktioner som du kan hitta i närheten av boondockingplatser för skåpbilar är vattendrag för fiske, stigar för vandring, cykling eller terrängåkning eller till och med sjöar för båtliv. På den motsatta änden av boondocking-spektrumet kan det bara finnas något annat än vidöppna vackra, fridfulla utrymmen med ingen eller ingenting för miles.

Spana upp din boondocking-plats, Slå inte läger direkt efter att du har anlänt. Det kan tyckas vara ett bra läge men efter att ha varit där ett tag kan du upptäcka att det finns saker som du inte gillar, så då kan du bara gå vidare.

Varje busstation kommer att erbjuda olika fördelar och kanske sakna vissa saker som du skulle vilja ha; du kommer att upptäcka att inga två kommer att vara exakt likadana.

Van Camping Life Tips: Se till att du inte hamnar bakom en grind som någon kan stänga och låsa bakom dig, vilket gör att du inte kan ta dig ut på morgonen.

Vad behöver jag för att van boondock?

Vatten – Du måste ta med dig allt dricksvatten eftersom boondockningsplatser vanligtvis inte har tillgång till vatten nära platsen. Förutom dricksvatten måste du ta med dig tillräckligt med vatten för alla dina personliga hygienbehov.

Kom ihåg att vatten som du har använt för disk och personlig hygien kommer att behöva kasseras vanligtvis minst 200 fot från alla vattenkällor.

Elektrisk – Om du vill använda apparater, ladda telefoner, använda din dator eller andra föremål som kräver el behöver du en generator eller en solcellsinstallation för ström på din boondockningsplats.

  När ska jag slå på min husbilstankvärmare?

Du har också möjlighet att sätta in ett invertersystem i din skåpbil, som hakar fast i din skåpbils elsystem. Detta kan bli lite inblandat, så du kommer förmodligen att vilja ha någon som är specialiserad på billedningar för att installera det åt dig.

Ett sätt att laga mat – Om din skåpbil inte är utrustad med ett litet kök behöver du ett sätt att laga dina måltider. Vissa boondocking platser du campar på tillåter inte lägereldar. Om du är osäker på vad som är tillåtet i området kommer du att tälta och ta med en kamin.

Toalettfaciliteter – Onödigt att säga att toaletter är ett måste, om du har en bärbar potta i din skåpbil så är du redo. Om du inte har en måste du antingen köpa en eller så måste du bära en lägerskyffel med dig för att kassera mänskligt avfall.

Regler i de flesta boondocking-områden kräver att du gräver ett hål på 6″ till 8″ djupt för att deponera avfall, täcka över det med smuts och dölja hålet. Den byrå som ansvarar för landet där du boondockar kräver vanligtvis att du ser till att det är minst 200 fot från campingplatser, vattenkällor och stigar.

Sopsäckar eller behållare – Med största sannolikhet kommer det inte att finnas några sopkärl heller, så se till att inkludera några soppåsar som innehåller ditt sopor tills du kan kassera det efter att du lämnat platsen. Allt du tar in måste du ta ut när du går. Glöm inte att lägga de fyllda påsarna någonstans där de vilda djuren inte kan slita isär dem och strö sopor över hela området.

Van Camping Life Tips: Se till att berätta för en familjemedlem eller vän var du ska boondocking och när du förväntar dig att vara tillbaka. På det sättet om du har ett problem och din mobiltelefon inte fungerar där du är kommer de åtminstone att veta hur de ska hitta dig.

Varför boondock folk?

Här är några av anledningarna till att människor boondock och fördelarna de får av att göra det:

  1. Människor boondock för att spara pengar på camping och resekostnader, när du kan campa gratis, drastiskt minskar dina campingkostnader, oavsett om du campar nära hemmet eller reser över landet. Kostnaden för bara en natt på en campingplats på en av deras primitiva platser kommer vanligtvis att börja på runt $20 och om du vill ha el eller vatten kommer det att kosta extra.
  2. De flesta campingplatser har en gräns för antalet tillåtna personer på varje plats som vanligtvis är 2 personer. Det kommer att tillkomma extra avgifter för fler personer och kostnaderna kommer att börja omkring $2 vardera beroende på om det är ett barn eller en vuxen. Som du kan se börjar utgifterna bli riktigt snabba camping på en campingplats.
  3. Van boondocking låter dig vara ute själv, inte omgiven av andra människor och alla andra irritationsmoment att vara på en verklig campingplats. Du kan njuta av naturens lugna skönhet, titta på vilda djur och bara tillbringa lugn tid ensam på din avlägsna boondocking-plats.
  4. Boondocking erbjuder bekvämligheten att kunna stanna och stanna nästan var som helst. Förr när vi reste i en bil, ibland mot slutet av dagen ville vi hitta ett motellrum och det fanns inga lediga platser, då var vi tvungna att köra längre än vi ville. När van boondocking ditt ”rum” är rätt för dig, hitta bara en plats och använd den.
  5. När vi reser gillar vi att kunna stanna till på platser på ett infall det är självfallet inte gynnsamt för att hålla ett tätt schema, så vi ville inte vara bundna till en motellreservation i en specifik stad.
  6. Boondocking låter dig stanna på platser som du vill utforska längre, utan att behöva spåra ett motell eller camping för natten.
  Hur man rengör pontoner på pontonbåt: Oxidation, polering och mer

Är boondocking lagligt?

Ja, boondocking är lagligt förutsatt att du befinner dig i områden som tillåter det. Du kan dock inte bara sätta upp din rigg på privat egendom, parkera på platser utan skyltar för intrång eller inga övernattningsskyltar.

Van Camping Life Tips: Kom innan mörkret så att du kan bekanta dig med din omgivning och göra dig redo för natten i dagsljus.

Relaterade frågor

Vad är moochdocking? Moochdocking är när du parkerar din skåpbil eller husbil på en väns eller släkts egendom eller om de bor i stan på sin uppfart till lägret. Moochdocking är ett utmärkt sätt att spara på utgifter, om du har turen att ha vänner eller släktingar i området du vill bo.

Vad är stealth camping? Stealth camping är när du campar någonstans över natten som du normalt inte skulle campa, oupptäckt. Alternativen för smygcamping inkluderar parkeringsplatser för butiker, sidogator, sjukhusparkeringar eller liknande områden.

Vad är torrcamping? Torrcamping är camping utan anslutningar. Du kan torka läger på campingplatser, helt enkelt genom att välja en av deras primitiva platser.