Vad är åldersintervallet för Yamaha 50cc Dirt Bike?

Jag har kört Yamaha smutscyklar i nästan 20 år nu och började på en liten PW50 och senare TTR 125. I det här inlägget kommer jag att svara på frågan om ”vilken åldersintervall för Yamaha 50cc smutscykeln? ”

En Yamaha 50cc smutscykel skulle vara perfekt för barn mellan 4-7 år. Det kommer att ha en perfekt storlek och erbjuda en bra mängd kraft för den åldersgruppen. De flesta yngre barn kommer bara att hålla sig till 1:ans eller 2:ans växel och inte gå särskilt fort, men du kan också sätta en gräns för hur snabbt cykeln kan gå. Om du är runt 8 år gammal och aldrig varit på en smutscykel förut, kan 50cc-alternativet vara ett utmärkt val för att bli bekväm på cyklar, men det kommer troligtvis att vara för litet när ditt barn väl får kläm på det.

När jag var 5-6 år gammal hade jag en storm på en liten 50cc dirtbike men när jag var 7-8 var jag redo för en större och snabbare cykel. Från 8-12 använde jag normalt bara mina kusiner Honda 100 och när jag var 12 fick jag min Yamaha TTR 125 (som jag fortfarande äger och använder än idag).

Låt oss ta upp några vanliga frågor som folk har om en 50cc-motorcykel:

Vilken ålder är en 50cc Dirt Bike för?

Det perfekta åldersintervallet för en 50cc dirtbike är 4-7 år gammal. Du kan få träningshjul att gå på cykeln och du kan även sätta hastighetsgränser för helt nybörjare eller yngre barn. Jag använde aldrig träningshjul när jag satte igång och lärde mig bara på gammaldags sätt.

  Hur man riggar och fiskar en BioSpawn PlasmaTail-mask för bas

Om du skaffar en cykel till ditt barn måste du bara acceptera det faktum att de kommer att ramla. Det finns bara ingen väg runt det. De första åkerna kommer förmodligen att bli tuffa (precis som att cykla på en vanlig cykel) men efter ett tag kommer de att få kläm på det. Även då kommer det att bli några bra spill (tro mig, jag vet alltför väl).

Du börjar få lite självförtroende, pressar det lite hårdare och slutar med att bita i dammet. Det är dock bra, se bara till att de har på sig några skyddskläder.

Jag skulle rekommendera att du tar ditt barn till ett område som är ganska rakt med inte många stötar för att komma igång. Vi hittade en tom parkeringsplats och tillbringade en timme eller så där.

Barn kommer förmodligen att ha den tuffaste tiden att gå över gupp och även vända cykeln. Ge det några försök på något enkelt så är de redo för kullarna och stigarna på nolltid.

Hur snabbt går en 50cc Dirt Bike?

De flesta 50cc dirtbikes från de stora märkena kommer att gå mellan 25 och 40 MPH. Det här kan tyckas ganska snabbt för någon som aldrig har cyklat (och det är det) men för det mesta håller de sig till 1:a eller 2:a växeln och kommer ingenstans i närheten av dessa siffror. Jag kan verkligen inte minnas en tid när jag var liten när jag maxade cykeln.

Du kan också begränsa hur fort cykeln kan gå (vilket förmodligen rekommenderas att starta) och så länge de har på sig skyddsutrustning kommer de att vara okej (men några tårar kommer att fällas).

  Kan du använda Boilies i flötfiske?

Här är hur snabbt några av de mest populära 50cc-cyklarna går:

  • Honda CRF50 kommer att klara cirka 25 MPH.
  • Yamaha TTR50 och Suzuki DRZ50 kommer att klara cirka 32 MPH.
  • KTM 50 kommer att klara cirka 37 MPH.

Om du undrar hur du ska sänka hastighetsgränsen på cykeln, dra bara åt skruven som sticker ut under gasreglaget och det kommer att hindra dig från att vrida den till max.

Hur mycket kostar en 50cc Dirt Bike?

En 50cc dirtbike kommer att kosta mellan $1600 och $4300 USD för en helt ny cykel. Allt beror på märket på cykeln men du kan alltid hämta en begagnad för mycket mindre. $1600 var för en Yamaha TTR50 eller Honda CRF50 och $4300 var för en KTM 50 SX.

Jag skulle förmodligen bara gå med en Honda eller Yamaha eftersom ditt barn förmodligen kommer att växa ur cykeln om några år och det är verkligen ingen idé att kasta ut mer pengar (om inte ditt barn kommer att tävla). Om du går för en begagnad cykel är det bara att leta efter det du kan få en bra affär på. Du kan verkligen inte gå fel med en Yamaha, Honda, KTM, Suzuki eller Kawasaki.

Gör Yamaha den bästa Dirt Bike för barn?

Enligt min åsikt gör Yamaha eller Honda den bästa terrängcykeln för barn (50cc) när man tittar på värdet du får för priset. Jag har bara varit på en Yamaha och Honda 50cc-cykel och det har varit fantastiskt. Jag har haft en Yamaha 125cc cykel i 12 år nu och aldrig haft några större problem med den.

  Vilken typ av fisk kan du fånga med mjölmask?

Som sagt, alla dirtbikes från de stora märkena är bra och det är mer i stil med vad du kan få en bra affär på. Honda och Yamaha är billigare än märken som KTM och Husqvarna och gör exakt samma sak.

Om ditt barn kommer att tävla skulle KTM 50 SX förmodligen vara din bästa insats men de flesta skulle bara använda cykeln på stigarna och en gammal bra Honda eller Yamaha kommer att göra jobbet.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.