Utomhus VS-andel i rostfritt stål som är bättre för hyresgäster – Fullständig uppdelning


RVshare eller Outdoorsy, vilket företag kommer ut som bäst för hyresgäster?

Även om båda företagen är utmärkta, kan bara ett vara det bästa. Baserat på kundrecensioner verkar Outdoorsy komma ut i toppen. Deras kundsupport är oslagbar. Deras vägassistans och tillgång till kvalificerade husbilsexperter att prata med finns där 24/7. De har samarbetat med ett förstklassigt försäkringsbolag, Liberty Mutual, för att ge utmärkt täckning för båda parter. Avbokningsreglerna verkar vara lite mer flexibel, vilket kan vara fördelaktigt för hyresgäster.

De har ett brett utbud av husbilsuthyrning tillgängliga över hela landet. De försöker verkligen skapa och underlätta en känsla av gemenskap för att koppla ihop hyresgäster och ägare på ett sätt som är hjälpsamt och välkomnande för båda.

Outdoorsy tar kakan när det kommer till vilket företag som är bäst för hyresgästerna.

Se till att läsa hela artikeln för att se varför vi valde Outdoorsy och fatta ditt eget välgrundade beslut.

Vi älskar båda företagen, men vi var tvungna att välja ett.

Du kan hitta OutDoorsy här.

Du kan hitta RVshare här.

Om du vill veta hur mycket det kostar att hyra en husbil, se till att läsa den här artikeln vi skrev..

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Vilken sida är bäst för hyresgäster?

Du kanske vill hyra ut din installation. Kanske så att du inte behöver förvara den för vintern eller bara för att tjäna lite extra pengar. Eller så kanske du vill hyra en husbil för att ta med familjen på ett campingäventyr. Om det bara fanns en plats som kunde föra ägare och hyresgäster samman så att alla kunde hitta det perfekta paketet!

Den goda nyheten är att det finns sådana platser. Två av de mest kända är RVShare och Outdoorsy. Men vilken uthyrningsplats för husbilar är bäst? Läs vidare för att ta reda på det.

Vi kommer att ingående täcka varje företag och titta på vad de täcker, deras regler och förordningar, kundrecensioner och deras för- och nackdelar.

Varför hyra husbil?

Att köpa en egen husbil kan vara en stor investering. När du väl äger en husbil måste du betala alla kostnader för underhåll och underhåll precis som du skulle göra med ett vanligt fordon. Dessutom måste du täcka eventuella lagringskostnader för att hålla din installation säker när den inte används. Det betyder att du kan förlora pengar under en stor del av året om din husbil inte används.

Att hyra en husbil kan vara ett mycket billigare alternativ. Detta gäller särskilt om du är osäker på husbilens livsstil eller vilken typ av husbil du ska köpa. Hyresgäster måste betala en avgift och täcka kostnaderna för bränsle och försäkring, men dessa är ofta mycket mindre än kostnaden för en heltidsanställd husbilsägare. Att hyra en husbil innebär att du kan njuta av husbilslivsstilen i en vecka när som helst på året, och det betyder också att du måste ta hand om utgifterna en vecka till.

Vad man ska se upp med när man hyr

Först måste du bestämma dig för typen av husbil. Hur många personer behöver du för att få plats? Är det en specifik stil eller applikation du letar efter? Lyckligtvis har båda plattformarna för uthyrning av husbilar online en uppsjö av husbilar tillgängliga.

Du kommer också att vilja överväga priset på hyran. Detta inkluderar hyror, gas, körsträcka, försäkringar och mer. Större och anpassade husbilar hyrs ofta för mer. Äldre husbilar kan hyras för mindre.

Ditt fordon kan tillgodose den typ av rigg du hyr. Detta gäller desto mer om du hyr en husvagn som måste bogseras. Du behöver hak eller svanhals och du behöver förmodligen en lastbil.

  Tillåter de flesta campingplatser hundar? (Och vilka regler finns)

Slutligen, ta reda på var du vill ta din husbil. Om du är ny på att hyra, bestämma din destinations campingplats eller tomtstorlek. Det kan vara svårt att backa och parkera husbilar eller stora släp. Campare på både Outdoorsy och RVShare finns i nästan alla stater i landet.

När du har bestämt dina detaljer är det dags att börja leta efter en husbil. Men var letar du? Vilken hyresplattform är bäst för hyresgäster?

En översikt över Utanför

Outdoorsy är stolt över att vara en peer-to-peer-plattform. Det är husbilsägare som säljer till de som vill hyra husbil. Detta gör dem unika eftersom det ofta finns ett brett utbud av husbilar att hyra.

De är olika i storlek, årgång, stil (husbil, leksakstransporter, etc.) och pris. Outdoorsy är en onlineplattform där hyresgäster och ägare träffas för att hitta den perfekta affären.

Låt inte det lilla samhället kännas avskräcka dig dock. Outdoorsy är helförsäkrad. De gillar inte avgifter heller; de kan gå med gratis och tar ingen medlemsavgift.

Kärleken till camping och viljan att dela upplevelsen med andra började hos grundarna av Outdoorsy. När de väl var involverade i ett stort företag ville paret bryta sig ur lådan och dela sin kärlek till naturen med andra.

De älskar äventyr och brinner för att dela den äventyrliga andan med andra genom husbilslivsstilen. Med Outdoorsy vill de verkligen skapa en känsla av gemenskap snarare än kallt sällskap.

Utomhusstatistik

 • 800 000+ nätter bokade
 • 93 % 5-stjärniga betyg
 • +15 000 husbilsägare på tomten
 • Husbilsägare tillgängliga i nästan alla stater
 • +100 anställda

Outdoorsys försäkring

Att hyra något kan vara skrämmande. Du äger inte föremålet, men det anförtros dig. På samma sätt kan det vara en skrämmande upplevelse att låna ut din dyra och älskade husbil.

Lyckligtvis hoppas Outdoorsy kunna lindra en del av dessa farhågor med sin heltäckande försäkring. De har samarbetat med Liberty Mutual för att säkerställa att hyresgäster är täckta 24/7. Oavsett vilken typ av fritidsfordon du hyr, från en pop-up till en stor klass A, får du täckning.

Outdoorsy förstår att olyckor kan hända när du är ute på ett äventyr, så deras försäkring täcker allt av följande:

 • Vandalism
 • Att brinna
 • Backup olyckor
 • Husbilsstöld
 • Strömstörningar
 • Vindstormar
 • Jordbävningar
 • Nedfallna träd
 • Hagel stormar
 • Djurkollisioner och olyckor

Genom Liberty Mutual får ägare och hyresgäster i USA upp till 1 miljon USD i ansvar och skadeskydd. Dessutom ingår interiörskydd, skydd för vindrutaskador, förarverifiering och avbokning av resa.

Detta åtföljs av 24/7 vägassistans och 24/7 live kundsupport.

Utomhus kundtjänst

När du tar med ett fordon på en utflykt riskerar du att gå sönder eller stöta på problem. Detsamma gäller när du reser med släp eller husbil. Det finns dock en helt annan uppsättning problem som kan uppstå med husbilar.

Lyckligtvis erbjuder Outdoorsy fantastisk kundsupport. Deras personal finns tillgänglig 24/7. De kan sedan ge dig instruktioner och stöd.

Alla registrerade husbilar har även vägassistans dygnet runt. Detta inkluderar:

 • Teknisk support
 • En mobil mekaniker
 • nödhjälp
 • Utnämningshjälp

Den tekniska supporten du får kommer att prata med en ASE-certifierad tekniker. Det betyder att de snabbt och exakt kan ge dig anvisningar och procedurer för din registrerade husbil.

Det finns några varningar för denna policy, men de skiljer sig verkligen inte från bilförsäkring. Detta inkluderar att hyresgästen står för fraktkostnader, beroende på husbilens placering, samt reparationskostnader på plats. Dessutom blir mobil mekanik endast tillgänglig om husbilen är helt orörlig på grund av ett haveri.

  Hur många amperetimmar behöver jag för min husbil (beräkna det HÄR)

Urval, pris och användarvänlighet

Outdoorsy är en peer-to-peer-webbplats. Som ett resultat har den vanligtvis lägre hyreskostnader än kommersiella eller traditionella husbilsuthyrningsföretag. Husbilsägare får åttio procent av hyreslistan, medan Outdoorsy behåller tio procent för sin vägassistans och täckning.

Onlineplattformen listar många husbilar i USA, Kanada, Australien och Storbritannien. Det finns många typer, storlekar och prisklasser tillgängliga. Alla transaktioner sker online och det finns inga pappersarbete. Processen är enkel och strömlinjeformad.

Ytterligare fördelar är valfri leverans och installation av husbilen. Den kanske största fördelen är att webbplatsen är peer-to-peer. Det är därför hyresgäster kan prata med ägare i ett vänligt samhälle för att bestämma den bästa husbilen för dem innan de undertecknar ett hyresavtal.

Betalningsförfarande husbilsägare

När hyresreservationen är klar kommer Outdoorsy att hålla hyresbetalningen i 24 timmar. Därefter kommer pengarna att synas på ägarens bankkonto inom tre till fem arbetsdagar.

Avbokningsregler

Outdoorsy uppmärksammar både ägare och hyresgäster med deras avbokningsregler. Ägarna kan välja sin försäkringstyp, strikt, måttlig eller flexibel, vilket avgör hyresgästens handpenning. Det finns också en 48 timmars respitperiod för avbokningar gjorda 14 dagar i förväg där ingen av parterna kommer att ta emot och/eller debiteras.

Recensioner

Som nämnts har Outdoorsy 93 % 5-stjärniga recensioner. Better Business Bureau ger dem ett A+. Av 585 recensioner på BBB-webbplatsen är snittet nära fyra stjärnor. De prisas för sin utmärkta kommunikation, användarvänlighet och organisation för en smidig uthyrningsprocess.

Fördelar

 • En peer-to-peer-plattform för en känsla av gemenskap
 • Bra kundservice
 • Lägre priser än kommersiella uthyrningsföretag

nackdelar

 • Försäkringar och skyddsavgifter för ”frid” kan verka onödiga om du har en paraplypolicy

Sammantaget har Outdoorsy utmärkt kundservice och erbjuder ett brett utbud av husbilar till rimliga priser; allt på en användarvänlig plattform.

En översikt över rostfritt stål

RVShare föregår Outdoorsy, med start omkring 2012. I en liknande ursprungshistoria som Outdoorsy åkte ett par på ett äventyr för terränggående husbilar. Även om detta par var på smekmånad.

När de kom tillbaka från sin resa insåg de två saker: för det första att deras husbil skulle stå oanvänd större delen av året, och för det andra att det inte fanns någon onlineplattform för husbilsuthyrning. Det andra är viktigt eftersom de ville dela husbilslivsstilen med andra och ge individer en ”provning” av RVing innan de köpte sin egen utrustning.

Deras kamp för att hyra ut sin husbil tillsammans med avsaknaden av en peer-to-peer-plattform lanserade RVShare. Idag är det en av de största marknaderna för uthyrning av husbilar online.

De har tusentals husbilar tillgängliga i otaliga storlekar, prisklasser och stilar. Deras enorma lager gör att hyresgäster kan hitta den perfekta husbilen för allt från en resa över landet till en weekendresa.

Av drygt 2 000 kundrecensioner ligger de i genomsnitt fyra av fem stjärnor. RVShare syftar till att koppla samman ägare som vill få tillbaka kostnaden för sin oanvända husbil med hyresgäster som vill prova husbilslivsstilen.

RVShare statistik

 • I genomsnitt fyra av fem stjärnor för kundnöjdhet
 • Husbilar tillgängliga i alla stater
 • Skapa en gratis lista och tjäna upp till $40 000 per år
 • Gå med gratis och inga medlemsavgifter

RVShare försäkring

Din husbil är mycket viktig för dig om du är ägare. Och som hyresgäst vill du vara täckt om något går fel. Därför strävar RVShare efter att skydda både ägare och hyresgäster. Däremot listar inte RVShare uttryckligen sin försäkringspartner, vilket kan vara en sväng för vissa.

RVShares hyresförsäkring ger $500 000 i ansvarsskydd, såväl som heltäckande och kollisionsförsäkring för värdet av husbilen. Hyresförsäkringen är automatisk när du hyr, men priset varierar beroende på husbilens storlek och värde.

  Varför använda en sängrulle? En snabb primer om fördelarna med en sängrulle

RVShares hyresförsäkring täcker följande:

 • Nedfallna träd
 • Vindstorm
 • Djurpåverkan
 • Vandalism
 • Stöld
 • Översvämning
 • Hagel
 • Jordbävning
 • Backup olycka
 • Brand
 • Blixt

Utöver sin automatiska hyresförsäkring kan husbilsägare uppgradera till en täckning på en miljon dollar mot en avgift. Även om din hyresförsäkring inte behöver starta kan du ändå stöta på problem. RVShares kundtjänst har dig täckt.

RVShare kundtjänst

RVShare erbjuder vägassistans dygnet runt, så att du kan få support när du behöver det. Denna vägassistans täcker många saker.

 • Bogseringstjänst: bogsering till närmaste kvalificerade plats och försäkran om att bärgningsbilen kan transportera din husbil
 • Däckservice: byte av ditt punkterade däck med ett pumpat reservhjul eller återpumpning oavsett var du befinner dig i landet
 • Nödleverans: Leverans till dig av förnödenheter du kan behöva, såsom vatten, olja eller gas
 • Batteriservice: Batteribyte och minimala reparationer medan du reser
 • Lockout Service: en låssmed kommer till dig
 • Bärgnings- och vinschservice: hämtning och återlämning ifall din husbil fastnar eller åker av vägen

Representanten du pratar med i telefon är en certifierad husbilsexpert, så du kan vara säker på att du kommer att få kvalitetsinstruktion. Om du bekräftar uthyrningen på hemsidan är vägassistansen gratis.

Dessa tjänster, särskilt nödtillbehör, ger den största tryggheten för både ägare och hyresgäst när husbilen är på väg.

Urval, pris och användarvänlighet

RVShare säger sig ha det bredaste utbudet av husbilar som finns. De är indelade i klass A, B, C och resesläp. Resevagnskategorin är uppdelad i Truck Camper, Fifth Wheel, Toy Hauler, Pop Up Camper och även Rullstolsanpassad.

Både ägare och hyresgäster kan registrera sig gratis på hemsidan och skapa annonser. Eftersom webbplatsen är peer-to-peer är priserna lägre än traditionella husbilsuthyrningsföretag. RVShare hävdar att ägare kan tjäna mycket på sina riggar; upp till $40 000 per år, beroende på husbilens storlek och värde.

Webbplatsen är användarvänlig och kundsupport är tillgänglig 24/7. Vissa hyresgäster är inte nöjda med frågor som de har lämnat in som har blivit obesvarade. RVShare överlåter dock till ägarna att svara på frågor från hyresgäster, så företaget kan inte hållas ansvarigt.

Precis som med Outdoorsy sker transaktionen helt och hållet på hemsidan, så ingen behöver ta itu med pappersarbetet.

Betalningsförfarande husbilsägare

När en bokning är gjord på RVShare-webbplatsen får du en trygghetsgaranti på $10 000. När bokningsprocessen är klar får ägarna betalning inom en arbetsdag. Detta utesluter helger eftersom fredagsbokningar släpps på följande måndag.

Avbokningsregler

Avbokningspolicyn för RVShare är lite mer omfattande än Outdoorsy. Ägare kan välja mellan: Förlåtande, Flexibel, Standard, Strikt, Mycket Strikt, Mest Strikt. Dessa sträcker sig i ytterligheter från en full återbetalning upp till sju dagar före hyresperiodens början till ingen återbetalning och en avbokningsavgift på 99 dollar.

Recensioner

RVShares betyg ligger något under Outdoorsy, med fyra av fem stjärnor jämfört med Outdoorsys fem av fem. Better Business Bureau ger RVShare betyget A+ med betyget 4 av 5 stjärnor av 402 recensioner.

Positiva recensioner som enkel bokning och det stora utbudet av husbilar som finns. Tyvärr är dock de senaste recensionerna negativa. De flesta negativa recensionerna handlar om fakturering, skiljedom och återbetalningar. Företaget brukar svara att tvistgruppen handlägger ärendet.

Fördelar

 • Inga medlemsavgifter
 • Kan välja högre försäkringsskydd
 • Uppsättning och leverans möjligt mot en avgift

nackdelar

 • Försäkringspremierna varierar
 • De strängaste och strängaste avbokningsreglerna kan vara hårda för hyresgäster

Sammantaget har RVShare ett stort lager som är perfekt för hyresgäster som precis har börjat utforska husbilslivsstilen. De är en fantastisk peer-to-peer-plattform med bonusen av försäkringsskydd och förmåner som vanligtvis bara ses hos traditionella husbilsuthyrningsföretag.

Fler artiklar du kommer att älska.