Utah Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Vattenskotrar är ett bra sätt att tillbringa tid på vattnet på sommaren och skapa minnesvärda stunder med familj och vänner. För att ha en fantastisk tid måste du känna till lagarna för att åka vattenskoter enligt den stat du bor i. Regler och förordningar kan variera från stat till stat och det är ett behov att veta för att vara kunna njuta av din tid på vattnet.

Alla mellan 12 och 15 år (under överinseende av en som är 18 år eller äldre) kan använda en vattenskoter efter att ha uppnått båtutbildningskursen som tillhandahålls av Utah State Parks. Certifikatet måste vara i användarens ägo.

Det är viktigt att vara medveten om följande regler och lagar för att åka vattenskoter på vattnet i delstaten Utah. Genom att göra det följer du på ett ansvarsfullt sätt lagen och det garanterar att du får en äventyrlig och stressfri tid på din vattenskoter med familj och vänner.

Det grundläggande

Åldersbegränsningar

För att få ett båtsäkerhetscertifikat måste du göra följande:

 • Alla 12 till 15 år eller äldre kan använda en vattenskoter (så länge de övervakas av en 18 år eller äldre) med ett båtutbildningscertifikat
 • Vattenskoter kan användas av alla mellan 16 och 17 år med ett ifyllt båtsäkerhetscertifikat att visa för det. De måste också ha detta i sin ägo medan de är på PWC
 • Segelbåtar och motordrivna båtar kan användas av någon under 16 år så länge de övervakas av en 18-åring.

Alla som är 18 år eller äldre kan använda vattenskotern utan krav på båtutbildning eller tillsyn.

Tillämpning

Waterways Conservation Officers har befogenhet och makt att stoppa och testa en fartygsoperatör om de känner att de har tillräckligt med anledning att göra det. Följ riktlinjerna nedan för att undvika eventuella böter:

  Fungerar isfiske på natten?

Bär kortet: Alla som använder en PWC och genomgått båtförarutbildningen måste alltid bära kortet de fick medan de är på PWC. Detta för att de ska kunna ha det tillgängligt om de stoppas för kontroll av en kronofogde

Straff: Om du misslyckas med att bära med dig ditt båtförarutbildningskort och du blir stoppad är det möjligt för dig att få böter från tjänstemannen.

Utah båtlivslagar

Alkohol- och drogmissbruk

Det är förbjudet i staten Utah att använda en PWC eller båt under påverkan. Det är till och med olagligt att ha någon alkoholhaltig dryck ombord på din PWC.

Att vara påverkad när du använder ett vattenkärl kan resultera i försämrad balans, suddig syn, dålig koordination, långsam reaktionstid och försämrat omdöme.

Allt som kan leda till allvarlig skada på dig själv och andra i din omgivning.

Alla under 21 år med alkohol i systemet är förbjudna att köra PWC.

Delstaten Utah förklarade att en person åker båt under påverkan om de

 • har blod eller utandningsalkohol på 0,08 gram eller mer
 • om deras alkoholkoncentration i andningen gör dem oförmögna att ens säkert använda vattenkärlet

Om du ertappas för att ha åkt påverkad kan du dömas till fängelse, höga böter och uppsägning av din fartygsförsäkring.

En tjänsteman kan stoppa dig om han/hon tror att de har tillräckligt med information för att anta att du är påverkad av båten måste du underkasta dig ett alkoholtest. Att vägra att göra kan resultera i ett rättegångsdatum och förlust av ditt körkort för motorfordon.

Registrera din vattenskoter i Utah

Krav för titel:

 • Titel – En vattenskoter som är 1985 eller nyare kommer att behöva titeln om den används i delstaten Utah (förutom kanoter och uppblåsbara vattenskotrar som drivs av en utombordsmotor med 25 hästkrafter eller mindre). En vattenskoter som är 1984 eller äldre behöver inte utfärdas en titel, men det kan fortfarande krävas registrering.
 • Blankett TC-656V, fartygsansökan för Utah-titel
 • VIN-inspektioner, om du titulerar din vattenskoter i Utah för första gången
 • Det måste finnas ett namn på den nya titeln
  Hur man kryddar en gjutjärnspanna – på rätt sätt

Krav för registrering:

Undantag från registrering:

 • En fartygs livbåt
 • Vattenskotrar undantagna av avdelningen för parker och rekreation
  • Segelbrädor
  • Uppblåsbara fartyg utan motor
 • Vattenskotrar som ägs av USA:s regering
 • En vattenskoter som kommer från ett annat land eller är tillfälligt bosatt i Utah
 • Vattenskotern som inte kommer att vara staten i mer än 60 dagar och ägs av en utlänning

Enhetliga avgifter för vattenskoter

Vattenskotrars ålder Årsmodell Enhetlig statlig åldersbaserad avgift
Mindre än 3 år 2019-2017 55 USD
3 år eller mer men mindre än 6 år 2016-2014 45 USD
6 år eller mer men mindre än 9 år 2013-2011 35 USD
9 eller moe år men mindre än 12 år 2010-2008 25 USD
12 eller fler år 2007 och äldre 10 USD

Regler och föreskrifter för vattenskoter

Varje person måste bära en personlig flytanordning som är godkänd av US Coast Guard. De måste bära sin personliga flytanordning när de är ombord på PWC. En uppblåsbar personlig flytanordning är inte tillåten ombord på en PWC.

Typer av personliga flytanordningar

Typ 1 Offshore flytvästar Denna väst kan vända en medvetslös person i vattnet för att vända uppåt i vattnet. Den är gjord för tuffa vatten och för situationer där räddning kan ta lång tid.
Typ 2 Near-Shore västar Denna väst är lämplig för lugnare vatten och snabbare räddningar. Om du skulle bära den här medan du är medvetslös kanske den inte kan vända dig med ansiktet uppåt i vattnet.
Typ 3 Flytningshjälpmedel Den här västen kan också vara en helärmad jacka och den är perfekt för lugna vatten och snabba räddningar. Detta kommer definitivt inte att vända dig med ansiktet uppåt i grova vatten. Detta bärs vanligtvis för vattensporter.
Typ 4 Kasta kapabla enheter Denna typ av flytanordning är kuddar eller ringbojar och används vanligtvis för att kasta på någon i trubbel. De är inte gjorda för att hålla långa timmar i vattnet, eller icke-simmare, eller det omedvetna.
Typ 5 Speciella enheter Denna typ av flytanordning gjordes för aktiviteter som kajakpaddling, vattenskidåkning. Dessa ser vanligtvis ut som vita vattenvästar, däcksdräkter och personliga flytanordningshybrider.
  Är pulka säkert under graviditeten?

Även om denna detalj inte är juridiskt obligatorisk för dig att ha på din PWC, rekommenderas det starkt för alla som kanske använder en PWC att ha en lanyardliknande tändning för att den ska kunna fästas säkert på personen.

Du måste hålla dig minst 150 fot bort från alla vattenskotrar, båtar, personer eller sjösättningsområde om du använder en PWC som är över tomgångsvarvtalet.

Använd inte PWC mellan solnedgång och soluppgång. Du kan använda din PWC mellan soluppgång och solnedgång.