Urban camping (vad är det, är det lagligt och hur)

Inte stjärnhimlens blinkande, utan stadsljusens blinkande. Detta kan vara en av scenerna som stadscampare hoppas kunna njuta av när de tar en tur till metropolen. Men bara en handfull människor väljer medvetet att campa i staden och inte av nödvändighet.

Urban camping kan ha två olika betydelser. Den första handlar om individer som letar efter urbana campingplatser som är belägna i staden och som är speciellt gjorda för att tillåta människor att campa utomhus medan de är bland skyskrapor. Den andra betydelsen avser de som campar i ordets traditionella mening, men gör det i stadsmiljö, som i en park eller på en parkeringsplats, eftersom de behöver en plats att övernatta på.

Urban camping på en campingplats eller glampground är reglerad och generellt sett ganska säker, om inte lite dyr. Stadscamping på stadsmark kan vara gratis men också svårt. Detta formulär används vanligtvis av människor som bara behöver en plats att sova på eller återhämta sig på vägen till sin slutdestination.

Urban camping gratis (eller kreativ camping)

Stadscampare som slår upp ett tält i en park eller annan kommun gör det i de flesta fall för att de är på genomresa och behöver en plats att övernatta på. Vanligtvis väljer den här typen av stadscampare inte stadsparker eller parkeringsplatser att campa på eftersom de tycker att det är ett bra ställe att bo på.

Genom att övernatta någon annanstans än en campingplats, delstatspark eller statlig egendom kan du utsätta dig själv i fara och bryter mot lagen. Det är viktigt att undersöka platsen innan du ställer in och kontrollera alla stadskoder och förordningar.

En gratis natt för campare är ibland tillåten i stads- eller offentliga parker. Detta görs vanligtvis med ett parkcampingtillstånd. Detta är dock inte utan risker och det finns många regler och förordningar att följa.

Den enda varningen är när en stad öppnar stora delar av sina offentliga parker eller mark för campare i händelse av en konsert eller annan större händelse. Så var fallet när Texas Rangers basebolllag höll ett gästläger på stadions plan. Generellt är dock camping i traditionell mening inte tillåten i allmänna utrymmen.

Om du behöver slå läger någon annanstans än en campingplats eller sanktionerad mark, är det första du vill göra att kontrollera lagar och regler för allmän egendom. Större städer har vanligtvis lagar som förbjuder slentrian eller övernattning för att förhindra brott.

  Vad är Boondocking och hur man gör det – kan jag använda min skåpbil?

Stadens webbplats bör informera dig om alla tillämpliga lagar. Om du inte kan hitta tydliga regler, kontakta din lokala polis eller stadskontor. Det är lite av en tossling mellan att be om lov och att försöka göra ett smygläger.

Vissa människor har inga betänkligheter om att sätta upp sitt tält i fri sikt eftersom de tror att om polisen ser dem kommer de att tro att de har tillstånd att campa där och inte att de bara är extremt oförskämda. Det är dock alltid bättre att faktiskt fråga om lov.

Ibland kan man fråga om lov och svaret är nej, då måste man hitta ett annat ställe att övernatta på. Om du inte frågar om lov och försöker slå läger samtidigt som du undviker brottsbekämpning riskerar du att få en biljett eller värre.

I allmänhet är det bättre att anlända till din destination tidigt så att du kan kontrollera lokala förordningar, webbplatser och styrelser för regler eller föreskrifter innan du personligen begär tillstånd. Om du blir nekad kan du alltid be om rekommendationer om säkra och lagliga platser för stadscamping.

Farorna uppstår inte bara av problem med lagen, utan också av att bli utsatt för individer som kanske inte har de bästa avsikterna.

Det finns en inneboende risk att andra närmar sig dig eftersom du slår läger naken och i det fria. Av denna anledning kan det vara fördelaktigt att campa i din bil om du bor i en offentlig park eller stadspark. Oavsett om du är i din bil eller i ett tält, se till att alla dina tillhörigheter är utom synhåll och säkra. Gör ditt bästa för att vara säker och vaksam och utforska området i några minuter innan du slår upp ett tält.

Ett annat gratis övernattningsalternativ? Parkeringsplatser. För det mesta gäller camping på en parkeringsplats endast de som har husbil eller husbil eller stannar i sitt fordon. Om du bara behöver ett ledigt utrymme för att ta dig av vägen för en natt, överväg en stor och öppen parkeringsplats, till exempel den för ett stort varuhus eller kasino.

Förvänta dig inga bekvämligheter eller anslutningar, men det är ett gratis och snabbt alternativ om du inte har någon annanstans att bo. Se dock till att kontrollera alla lagar och regler innan du övernattar, eftersom det inte är tillåtet att slentra på vissa parkeringsplatser.

  Hur väljer du rätt campingplats för Van Camping?

Vad behöver du för Urban Camp (gratis?)

När de flesta människor hör ordet camping, trollar det fram bilder av tält. Det är möjligt att du kommer att vilja använda ett tält om du campar i staden, men mer sannolikt kommer du inte att vilja använda ett tält. Om du inte campar på din väns takterrass eller på ett offentligt campingevenemang, kan ett tält dra fel uppmärksamhet i en urban miljö.

Det är vanligtvis säkrare att campa i bilen än i ett tält. En bil kommer att väcka mindre misstankar från skumma individer och brottsbekämpande myndigheter som tror att du inte har någon nytta. En bil är också ett sätt att hålla dina tillhörigheter och din person säkrare.

Naturligtvis finns det inga faciliteter eller bekvämligheter när du campar i staden gratis. Om staden är värd kan de sätta upp porta-potties; campar man ensam så har man inte denna ”lyx”. Du bör planera att använda toaletten på en bensinstation, butik eller restaurang innan du går och lägger dig.

En parkerad bil, som ett tält, är känslig för väder och utomhustemperatur. Det betyder att det är en bra idé att packa lager. Du kanske vill ha din sovsäck, eller så kanske du inte. Det är en bra idé att planera och packa för alla typer av väder och temperaturer.

Slutligen bör du planera att äta ute eller ta med mat som inte kräver köksredskap eller redskap. Eftersom de flesta parker och parkeringsplatser inte har elanslutningar eller eldstäder, planera för middag med färdiga måltider eller snacks.

Gratisversionen av urban camping är mer något som sker av nödvändighet, men sällan av rent val. Farorna med att komma i kontakt med farliga personer, komma i kontakt med lagen och att inte ha tillgång till anläggningar är inte särskilt eftertraktade.

Om du hoppas att campa i en stadsmiljö samtidigt som du har en säker och trevlig upplevelse, överväg att välja en urban glampground.

Urban camping på en campingplats

Om du inte bara är på genomresa utan hoppas kunna campa utomhus under skyskrapornas omgivande skenet, överväg en stadscamping.

Det är nästan glampande. Tälten är lite snygga och har oftast lite mat och tjänster att erbjuda. De flesta urbana campingplatser ligger på hustak och andra byggnader.

  Är KastKing fiskerullar bra?

The Gwen i Chicago har utrustat en av sina terrasser på 16:e våningen med ett glamping-tält. Gästerna kan stanna ute i det lyxiga tältet och bjudas på förmåner som s’mores och hotelltransport tur och retur.

På samma sätt prydde Strongbow Headquarters i Toronto taket på sin byggnad med glamping-tält, krukväxter och gräs för att skapa en skenträdgård. De erbjöd en resa till sin stadscamping för några lyckliga gäster.

M&M och NASCAR skapade sin urbana glampground på Kentucky Speedway infield. Evenemanget innehöll lyxiga canvastält kompletta med luftmadrasser, mattor och andra hemtrevliga möbler. De tillhandahöll också badrum, tre måltider om dagen och massor av förmåner med NASCAR-tema.

Evenemang och arenor som de som nämns ovan är utmärkta exempel på urban camping när den är som bäst. Det är inte en något farlig campingupplevelse av nödvändighet, utan ett sätt att laglig och njutbar camping i stadsmiljö. Ändå kan dessa upplevelser vara sällsynta, svåra att få en inbjudan till och dyra.

Urban glamping och campingplatser är på frammarsch. Marknadsförda som ”det enklaste sättet att komma undan”, erbjuder dessa upplevelser en flykt från vardagen utan att behöva resa till landsbygden.

Glamping-tält dyker upp på privata hustak och terrasser i städer runt om i världen. Governor’s Island, en ö i New Yorks hamn, är hem för 37 glamping-tält och har ett bilförbud. Denna gång- och cykelvänliga ö ligger strax utanför staden och är symbolen för att komma undan utan att behöva fly.

Ett nytt sätt att campa

Oavsett om du är på genomresa och behöver campa i staden för en natt, eller om du gör det efter eget gottfinnande, är camping i staden en helt annan upplevelse än traditionell camping. Men precis som när du campar i skogen måste du vara medveten om din omgivning och packa tillräckligt för att säkerställa att du har en säker och trevlig tid.

Fler artiklar du kommer att älska

Hålla sig varm i ett tält (som faktiskt fungerar)

Alla tält är inte vattentäta (information du behöver veta)

Håll insekter borta från ditt tält (förhindra bett när du sover)

Blixten kan slå ner i ditt tält (Ta reda på hur du förblir säker)