Upp till vilken ålder kan en bebis gå i vandringsryggsäck?

Efter att ha fött mitt första barn var jag sugen på att komma ut på vägen igen. För ditt eget förstånd är det skönt att komma tillbaka till din normala rutin efter förlossningen. Mina föräldrar älskar att passa min son, men jag ville verkligen hitta ett sätt att få ut min son. Vid vår 4-månaderskontroll bestämde vi oss för att det var dags att fråga vår läkare när det skulle vara säkert att ta med vår son på en vandring och börja titta på bärselryggsäckar.

Upp till vilken ålder kan en bebis gå i vandringsryggsäck? Du kan använda en promenadryggsäck för spädbarn från 6 månader när ditt barn kan sitta självständigt. Om ditt barn kan sitta i en barnstol är de redo att använda en bärsele. För yngre bebisar, använd en främre bärsele med förbättrat huvudstöd. Jag rekommenderar också att du använder vandringsstavar med en främre ställning, eftersom det är svårare att titta på dina fötter och få en känsla för leden.

Så det är i allmänhet säkert att ta en bebis på en promenad, men det finns en allvarlig inlärningskurva att gå igenom. Du måste hålla din bebis säker samtidigt som du kan bära den utrustning som behövs för en promenad. Jag ger dig en kort översikt över de olika ryggsäckarna du behöver baserat på ålder och gräver sedan ner i detaljerna för att avgöra om ditt barn är redo för en vandringsryggsäck nedan.

När kan jag använda en gångbärare? Det beror på!

Låt mig börja med att skilja mellan de två typerna av transportörer. Du har bärselarna i swaddle stil som Mobil Wrap som är avsedda för nyfödda (mindre än 6 månader). Dessa ger huvudstöd för nyfödda och kan användas med ett traditionellt promenadpaket.

Sedan har du de traditionella gångbärarna som går på ryggen som Osprey Poco Plus (min favoritbärare). Det är dessa typer av bärselar som de flesta pratar om när de pratar om bärselar. Du kan använda en av dessa förpackningar när ditt barn är tillräckligt gammalt för att bära huvudets vikt (vanligtvis 6 månader). Här är några överväganden innan du byter till en traditionell operatör.

  • Behöver kunna sitta upprätt utan hjälp under längre perioder. Ett barn kan vanligtvis stödja sin nacke och sitta innan de är starka nog att dra sig upp. Om ditt barn kan sitta i en barnstol bör de kunna hantera en bärsele.
  • Har bra huvud- och nackekontroll. Det är stor skillnad på att sitta i en stabil barnstol och att studsa runt i en barnvagn. Jag rekommenderar att man väntar några veckor efter att ha satt sig så att de kan bygga upp styrka i sina nackmuskler/senor.
  • Titta på viktkraven för den specifika bäraren. Detta är mer för slutet av livet på din bärsele. De flesta förpackningar har en total lastkapacitet på 35-40 lbs, så du bör kassera bäraren efter 3-4 år. Småbarn är redo att gå ungefär en mil när de är 2 år gamla. Använd bäraren för att bygga upp uthållighet tills de är starka nog att hålla jämna steg med sig själva.
  Kan man frysa Nalgene vattenflaskor?

Precarriers för nyfödda (under 6 månader)

Jag börjar med att dela upp mig i två grupper. Med nyfödda behöver du en främre bärsele som t.ex Mobil Wrap och en vanlig dagsryggsäck för blöjor, flaskor etc. Med min andra son bytte jag till BABYBJÖRN Bärsele med nackstödeftersom det var mer bekvämt och lätt att använda.

Planera korta promenader på 1-2 timmar för att få dig på humör och efter 6 månader kan du börja titta på flerdagarsresor. För mitt eget förstånd bestämde jag mig för att hålla våra promenader korta så att jag kunde komma tillbaka till min bil någon gång.

Jag rekommenderar starkt att du använder vandringsstavar när du använder ett framställ. Det är svårt att se var du kliver när du försöker navigera i svår terräng. Trekkingstavar ger dig extra stabilitet när du kliver över rötter och försöker navigera i lera.

Vandringsryggsäckar för bärsele (över 6 månader)

De flesta barn kan börja använda en bärsele när de kan sitta upp självständigt och stödja huvudet. Efter att ha provat vad som verkade vara varje enskild bärsele på marknaden, slog jag mig äntligen på Osprey Poco Plus barnvagn. Jag gillar verkligen att det kommer med ett solskydd, men du kanske vill köpa en regnskydd för barnvagn också.

Osprey och Deuter gör ryggsäckar med liknande priser, men Osprey verkade mycket bekvämare och hade extra packutrymme. Min Osprey-ryggsäck passar precis som en vanlig vandringsryggsäck, och meshryggen är förvånansvärt bekväm i den varma sommarsolen. Jag gillar verkligen att man kan justera läget på bärselen när barnet blir äldre.

Alla Deuter-paketen verkade ha en högre tyngdpunkt och jag föredrar att ha större delen av vikten nära mina höfter. Osprey verkade bara ha ett bättre fjädringssystem jämfört med allt annat jag provade. Kelty-paket var trevliga ur upphängningssynpunkt, men saker lagras bakom ungen. Det är bra ur bekvämlighetssynpunkt, men skulle dra tyngdpunkten bort från ryggen, vilket gör det jobbigt att bära.

Tänk på att de flesta barnvagnar väger runt 40 pund, så ditt barn kommer snabbt att växa ur dem. Tänk inte på att använda förpackningen efter att dina barn är cirka 3 år gamla eller cirka 35 pund. Min son var tvungen att startas ur bärselen runt 03.5.

Vi fick till slut en Frilastarbärare som är designad för större barn 40-80 pund att använda på längre övernattningsresor, men den skulle klara några mil på egen hand. Det var några gånger jag var tvungen att bära den för hand, men den var oftast redo att gå efter en kort lekpaus.

  Kommer ett 1 mikron filter att ta bort virus?

Upp till vilken ålder kan en bebis gå i vandringsryggsäck? Hur vet jag att de är redo?

I allmänhet kommer de flesta barn att vara redo att gå i en vandringsryggsäck runt 6 månader. Det är då de ska kunna stödja sin kroppsvikt och hålla upp huvudet under längre perioder. Särskilt aktiva bebisar kan börja hålla upp huvudet vid 3 månader, men det är vanligtvis några minuter åt gången.

Hoppa inte till bäraren för snabbt! Det är bättre att använda en främre bärare längre än ditt barn behöver, så att den har tillräckligt med huvudstöd. Att använda en främre bärare i några månader extra är mycket bättre än att äventyra ditt barns säkerhet.

Det tar oss ett tag att inse att nyfödda inte är så ömtåliga som vi tror, ​​men vi har alla blivit varnade för shaken baby syndrome. Du vill inte att deras huvuden ligger i din ryggsäck. En och annan stöt eller studs kommer förmodligen inte att skada dem, men att studsa runt på en dyna är väldigt annorlunda från att hålla upp huvudet i en stabil barnstol. Det är bättre att vänta 1-2 månader extra på att musklerna/senorna ska utvecklas så att det inte finns någon risk för skador.

Vänta tills de kan använda en barnstol

Vår läkare gav oss en enkel rekommendation när vi frågade om att använda vandringsbärselar. Hon sa åt oss att vänta tills vår son var bekväm i en barnstol. Han var lite vinglig till en början, men efter några veckor satt han själv utan att behöva stöd.

Det slutade med att det blev cirka 6 månader, vilket råkar vara den punkt som de flesta tillverkare av bärsele rekommenderar. Det tog några veckor att ta reda på det Osprey Poco Plus barnvagn och då hade han inga problem att bära sin egen vikt i packningen.

Han var rädd först, men efter några minuter på stigen log han från öra till öra. Det var dyrt, men det paketet var värt varenda krona vi spenderade. Äntligen kändes det som att vi var tillbaka till våra normala liv!

Att promenera med ditt barn är bra för förlossningsdepression

Vår läkare blev glad när vi berättade för henne att vi planerar att ta med vår son på hans första promenad. Vid 4 månader var han lite ung för att gå ensam i en barnvagn, men hon var glad över att vi försökte återgå till våra normala aktiviteter.

När vi ser tillbaka kände vi inte igen de flesta varningstecken på förlossningsdepression, men det måste ha varit ganska uppenbart för henne. Vi trodde bara att det var normal trötthet av sömnbrist och att det skulle bli bättre av sig själv. Vid den tiden hade jag ingen aning om varför hon var så stenhård på att göra hälsosamma livsstilsval och införliva barnet i vår dagliga rutin.

  Hur varmt är 600 Fill Down?

Hon ville att vi skulle ge oss ut på vägen direkt och det slutade med att vi skickade hem oss med en Mobil Wrap att en av de andra mammorna hade donerat. Att komma tillbaka på vägen var sparken i baken vi behövde för att komma tillbaka till våra normala, lyckliga och friska liv.

Gårbärare för äldre barn (3+ år)

Ungefär vid tre års ålder bestämde vi oss för att det var dags att släppa den traditionella bärselen. Det fanns två huvudsakliga skäl till att sätta kuriren på vattnet. Att bära runt på ett knubbigt litet barn som inte kan sitta still var tortyr på min rygg. Dessutom var han redo att gå ur vagnen och utforska på egen hand.

Det var bra för korta promenader på 2-3 mil, men han kunde inte hänga med på de längre promenaderna. Tyvärr insåg vi inte problemet förrän det var för sent och bestämde oss för att åka på en ryggsäckstur. Vi hade tidigare gjort längre promenader på över 8 mil, men det blev många pauser och stunder att bryta upp promenaden.

Cirka 5 mil in på vandringen insåg jag att jag skulle behöva bära den resten av vägen. Det var för långt att komma tillbaka till bilen, men vi ville inte gå längre in i skogen. Så det slutade med att vi gick tillbaka till bilen och jag fick bära den i 2 mil.

Låt oss bara säga att det inte var särskilt roligt att bära 40 pund i famnen plus en fullastad ryggsäck (och dess lilla ryggsäck). När vi slog läger var jag utmattad och han var olycklig. Så jag bestämde mig för att leta efter ryggsäckar för större barn så att vi kunde åka på längre ryggsäcksresor.

Jag köpte äntligen Freeloader barnvagn som i princip förvandlade mig till en packmula och lämnade min fru med resten av vår utrustning. Den har en utfällbar sits och fotstigbyglar och är klassad för att bära ett barn från 40-80 pund. Det var perfekt för våra behov.

Han kunde gå en stund och vi varvade med att bära den tomma ryggsäcken. Var 2-3 mil hoppade han på packningen för en tupplur och vi kunde fortsätta på leden. Som tur var var han efter ungefär ett år stark nog att klara vandringen på egen hand och vi kunde gå tillbaka till våra vanliga ryggsäckar.