Ugly Stik Elite Rod: Du behöver inte spendera $100 eller mer

Om du precis har börjat med att använda ett kastspö vill du förmodligen inte spendera en förmögenhet. Ett av alternativen är Ugly Stik Elite-spöet och i det här inlägget kommer jag att prata om huruvida det är värt att plocka upp eller inte.

Ugly Stik Elite är ett av de högst rankade kastspöna under $50 och det var därför jag tog upp den för att använda med min Shimano SLX-rulle. Jag har inte använt för många dyra gjutstavar men jag har testat flera olika modeller i denna prisklass och Ugly är en av mina favoriter. Om du kopplar ihop spöet med en flätlina av hög kvalitet får du samma känslighet som du skulle få med ett $400-alternativ.

Om det är all information du letade efter så är det bra. Om du vill ha en mer detaljerad recension eller veta det billigaste stället att hämta en så fortsätt läsa.

Stil & Komfort

Förutom priset var en av de främsta anledningarna till att jag fick det här spöet på grund av hur bekvämt det kändes att hålla. Jag fick alternativet 6’6 medium heavy och använder det främst för strandfiske på lite trånga ställen (vilket det fungerar utmärkt för). Jag går igenom en ganska tung borste ibland och jag är inte riktigt orolig eftersom den är ganska billig att byta ut (har dock inte haft några problem).

Jag föredrar också korkhandtaget framför gummi eller skum och det är vad denna Ugly kommer med. Du kan få en annan modell om du föredrar gummi men jag tror att de flesta föredrar kork.

  Kan du sätta fluorkarbon på en snurrande rulle?

Spöet är superenkelt att sätta en rulle på och ta av och jag har inte haft några problem alls med att min rulle har lossnat. Överlag ser spöet bra ut och känns bra och det är fantastiskt för ett billigt fiskespö.

Kvalitet och prestanda

Det viktigaste som verkligen betyder något är spöets kvalitet och prestanda. Som jag sa tidigare, jag har inte riktigt använt ett dyrt gjutspö så jag kan inte jämföra det med det men om du ställer det mot ett annat spö i denna prisklass kommer Ugly att blåsa bort det.

Handlingen är snabb och guiderna är av rostfritt stål vilket gör dem tuffa och smidiga och jag har aldrig haft några problem eller behövt byta ut dem (knacka på trä). Jag har inte haft spöet för länge så jag kan inte säga säkert hur länge det kommer att hålla men jag har varit ganska tuff mot det och det fungerar utmärkt. Dessutom finns det toner av bra recensioner så jag är inte orolig alls.

Spön är klassad för 10-20 lb test men du kan kasta tyngre beten på och du kommer att bli okej. Jag har tagit upp allt till typ 10 lbs och det har alltid gjort jobbet. Para ihop den med en flätad lina så får du en fiskmagnet. Om du bara kastar en vanlig fiskelina kommer du inte att ha samma känslighet som du skulle ha en mer avancerad modell, men med den flätade linan förändras det så mycket.

Det är ett 1-delat spö så det är mycket starkare än många andra instegsenheter och eftersom det är så lätt gör det också lättare att kasta långt. Du kan verkligen inte gå fel med detta spö enligt mig.

  Detta är den bästa flätade fiskelinan för en snurrande rulle

Fördelar

 • Priset går inte att slå.
 • Du kan fånga några ganska lagom stora fiskar med den.
 • Kvaliteten på guiderna verkar riktigt bra.
 • Känsligheten är stor med en bra flätad linje.

Nackdelar

 • Guiderna var inte perfekt centrerade (gjorde inte så stor skillnad).
 • Det är inte det bästa för att gjuta lätta beten.
 • Den är lite svår att transportera eftersom den inte går sönder.

Sammanbrottet

 • Besättningsresultat: 8
 • Komfortpoäng: 9
 • Kvalitetsresultat: 8
 • Min personliga poäng: 8,5

Vanliga frågor

F. Vilken lb-linje kan Ugly Stik hålla?

S. Den lätta kan hålla cirka 8 lb, den medium cirka 20 lb, och den medium-tunga cirka 30 lb.

F. Kan du använda Ugly Stik för att trolla bakom en båt?

A. Ja, det kan du.

F. Ska jag välja mellan- eller medeltungt alternativ?

A. De flesta människor (inklusive jag själv) föredrar de medeltunga.

F. Vilka är de bästa beten att använda med detta?

S. Det beror på fisktypen men jag föredrar att kasta med ett 1/2-3/4 oz bete.

F. Vad är staven gjord av?

A. Grafit.

Domen

Sammantaget, om du vill komma in i baitcasting och inte vill bryta banken så kan detta vara ett bra alternativ för dig. Den är inte lika avancerad och inte lika stark som vissa av de avancerade modellerna, men för priset går den inte att slå. Klicka här för att se priset på Amazon.

Jag har använt den för att fånga öring, kokanee, bas och några andra saker utan problem och jag har alltid kunnat lita på det. Det är en av de bästa 50 spänn jag har spenderat och jag rekommenderar den starkt. Se bara till att sätta en kvalitetslinje på den och ta hand om den regelbundet.

  Den kompletta Kokanee isfiskeguiden

Lycka till med fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.