Transportcontainerhytt – Är det en bra idé?

Hem- och stugbyggandets värld har utvecklats mycket sedan gränsens dagar. Det brukade vara så att stugorna vanligtvis var timmerbyggnader byggda med enkla verktyg av vardagliga människor på gränsen. Nu kan stugorna vara allt från ett litet timmerhus i skogen till ett extravagant fritidshus vid sjön.

Nuförtiden finns det många alternativ för hur man bygger sin stuga. Timmerstugor är fortfarande väldigt populära, och de blir större och snyggare hela tiden. Men folk bygger också stugor av massor av annat material. Från traditionella konstruktionsmetoder med reglarm och träplåt till miljövänliga metoder med naturliga produkter, inklusive smuts och gräs, har byggnadsmaterialen för kabiner förgrenats avsevärt. En intressant metod för att bygga hytter under de senaste åren, användandet av fraktcontainrar för att bygga modulära hytter. Gör fraktcontainrar bra hytter? Jag tror att de gör det, och här är varför.

Kabinsäkerhet

Det är svårt att bygga av tuffare material än massivt stål.

Dessa behållare är gjorda för att tåla en rejäl stryk. Den enda vägen in eller ut ur dessa fraktcontainrar är genom alla dörrar eller fönster du lägger i dem. Du har inte att göra med tunn plywood och gipsskivor. Dina väggar är gjorda av stål. På grund av det är de enkla och billiga att säkra.

Om du vill ha några idéer för kabinsäkerhet kan du kolla in min artikel här.

Miljövänlighet

Att använda fraktcontainrar som byggmaterial är faktiskt riktigt miljövänligt. Faktum är att en undersökning gjord av containerhomeplans.org fann att miljövänlighet är den andra anledningen till att människor använder fraktcontainrar för att bygga hem. Nummer 1 var kostnad som vi ska prata om om en minut.

Det finns många fraktcontainrar i världen. Faktum är att antalet fraktcontainrar där ute närmar sig 20 miljoner. Och nästan 2/3 av dem används inte. Det är mycket skräp!

En standardcontainer innehåller nästan 4 ton stål (ca 3500 kg) som bara går till spillo om det inte återvinns eller återanvänds. Återvinningsprocesser använder mycket energi, vilket vanligtvis innebär att man bränner bränsle. Det är också riktigt dyrt och det är därför företagen bara låter dessa containrar stå stilla istället för att återvinna dem. Det bästa sättet att hantera dessa överflödiga fraktcontainrar är att återanvända dem till något. Tja, hyttbyggande är en stor användning för dessa överflödiga pensionerade fraktcontainrar.

  Bästa skydden för vattenskotrar tillgängliga på Amazon

Total kostnad

Containerstugor är inte alltid billiga att bygga, men de är vanligtvis mycket billigare än att bygga en jämförbar stuga på andra sätt.

Själva fraktbehållaren kommer att kosta dig allt från $1 500 till $8 000 beroende på dess skick. Även om du använder en byggmästare för att modifiera containern och förvandla den till en stuga åt dig, kan den totala kostnaden för en fin fraktcontainerhytt lätt hållas under $40 000. Det skulle vara riktigt tufft att bygga mycket av en stuga för $40 000 om du inte gör det själv med material från stugplatsen. Och då tittar du på en lång byggtid.

Och om du använder entreprenörer för att bygga din stuga, kan kostnaden bli betydande, bara gå och hämta byggaren och deras utrustning till en avlägsen hyttplats för att utföra arbetet. Med en fraktcontainerhytt behöver du inte göra det. Du kan ta med fraktcontainern till dem och sedan bara placera den på hyttplatsen när allt är klart. Vilket för mig till min nästa punkt.

Off-site konstruktion

En av de riktigt snygga aspekterna av containerkonstruktion för hytter är att det mesta av byggarbetet kan utföras utanför anläggningen. Att flytta en fraktcontainer är inte så komplicerat. Vi gör det varje dag… Dessutom kommer du att behöva använda en lastbil för att leverera fraktcontainern till din hyttplats någon gång i alla fall. Du kan lika gärna göra allt ditt byggarbete först så att du inte behöver oroa dig för byggarbeten på stugplatsen.

En annan cool sak med fraktcontainerhytter är att de kan användas för att bygga stora modulhytter. Med modulär menar jag att du kan ha flera behållare byggda separat, de ska du montera på plats och som passar bra ihop. Så du behöver inte begränsa dig till en enda container. Du kan bygga din stuga i sektioner som alla kopplas ihop när du levererar dem till din stugplats.

Snabb byggtid

Med transportcontainerhytter är kabinens struktur förbyggd. Mängden byggnadsarbete som krävs för att göra om en fraktcontainer till en hytt beror helt på vad du vill ha.

Det grundläggande arbetet som behövs är saker som att skära in en dörr och fönster i containern. Det kommer att behövas en del inramning av dörr och fönster. Men utöver det kan du anpassa det hur du vill. Du behöver helt enkelt inte vänta under de långa perioderna med att bygga själva strukturen som du skulle göra i en stuga.

  7 sätt att bära din telefon på en löprunda

En annan sak som påskyndar byggtiden är att du kan gjuta en grund medan du bygger resten av stugan. Om du bygger utanför anläggningen behöver du inte vänta med att gräva, gjuta och bota din foundation innan du påbörjar något annat arbete. Du kan få din stuga färdigbyggd samtidigt som du gör förberedelser och grundarbeten.

Allt detta påskyndar byggprocessen dramatiskt.

Som sagt, om du vill göra mycket exteriör anpassning för att få din fraktcontainerhytt att se ut som något annat än en fraktcontainer, måste det arbetet utföras på plats och efter att grunden har gjutits och containern satts på plats . Du kommer dock att kunna börja använda fraktcontainerhytten för att stanna i mycket snabbt jämfört med den tidsram som krävs för att bygga i en hytt.

Praktiskt taget oförstörbar

Om du vill ha en stuga som håller längre än du kommer utan massor av underhåll och reparationer, är en containerhytt ett bra sätt att gå.

Fraktcontainrar är byggda för att klara alla möjliga förhållanden. Som en struktur är de jordbävnings-, brand-, tornado- och orkanbeständiga. Och när det gäller livslängden kan fraktcontainrar mycket enkelt överleva den 50-åriga livslängden som våra byggregler är skrivna för idag.

Vissa människor använder till och med fraktcontainrar för underjordiska bunkrar. Vi pratar inte om bunkrar och beredskap här. Det kan dock vara en bra idé att placera en container under marken som en källare för din containerhytt. Det kommer att ge dig en mycket väl skyddad plats att gå till i händelse av dåligt väder eller andra ogynnsamma förhållanden.

Låg brukskostnad och användning

Med lite isolering och bra fönster kan din fraktcontainer faktiskt spara pengar på dina verktyg. Om du använder en bra isolering av hög kvalitet för din containerhytt, bör du kunna hålla den vid en konstant temperatur ganska enkelt på grund av dess storlek och layout. Det betyder att du inte behöver göra mycket uppvärmning och kylning, vilket är några av de största förbrukarna av ström.

  Genomsnittlig kostnad för att få en jetski vinterklarerad av en mekaniker

Du kan göra samma sak i vilken annan stuga som helst, men kostnaden skulle bli mycket större. Att isolera en större stuga eller ett hus med högkvalitativ isolering blir dyrt, och om du har högt i tak får du stora öppna ytor som ökar dina uppvärmnings- och kylkostnader. Det är därför du kan minimera din strömförbrukning ganska enkelt utan en massa byggkostnader med fraktcontainerhytter.

Några saker att tänka på

Byggregler och tillstånd

Din containerhytt kommer att omfattas av samma bygglov som alla andra stugor i ditt område. Så innan du börjar köpa material till din containerhytt, se till att du kontaktar ditt länskontor. Det är de som kan ge dig godkännande att bygga din hytt av fraktcontainrar. I de flesta fall överskrider fraktcontainrar de lokala byggnormerna. Men du kanske måste övertyga ditt län om det. Lyckligtvis börjar det finnas ett prejudikat för containerbyggande. Du kan definitivt få några bra exempel att ge om det behövs.

Få en fraktcontainer till din hyttplats

Innan du börjar planera för att bygga en containerstuga på din fastighet, se till att du faktiskt kan få en till din stuga. Det är lite som gäller att få en fraktcontainer dit. Specifikt kommer en semi-lastbil att behöva kunna dra containern till platsen. Om vägarna som leder till din fastighet inte är tillräckliga för den här typen av lastbil, kanske du inte kan få din hytt till din plats. På samma sätt, om din stuga ligger mitt i en 20 hektar stor skog utan bra åtkomst från vägen, kommer det att vara svårt att leverera din containerhytt.

Använd en entreprenör med erfarenhet

Att bygga en stuga av en fraktcontainer har några andra överväganden än att bygga med traditionella metoder. Om du kan hitta en, är det bäst att använda en entreprenör som har erfarenhet av att bygga containerhem. Om du inte kan hitta en i ditt område, se bara till att du känner dig säker på din entreprenörs förmåga att arbeta med stål såväl som andra mer traditionella byggmaterial.

Källor

http://homes.nine.com.au/2017/03/15/15/33/woman-built-home-shipping-container-quit-job-at-bunnings

https://www.containerhomeplans.org/2015/04/what-i-wish-id-known-before-building-my-shipping-container-home

https://www.containerhomeplans.org/2015/10/pros-and-cons-of-building-a-shipping-container-home