Tips för en nybörjarlöpare

Löpning är ett värdefullt sätt att konditionera för alla sporter, speciellt landhockey som kräver explosiv kraft, snabbhet och uthållighet. Jämfört med en sport med många regler, positioner och obligatorisk utrustning verkar löpning ganska enkel. Alla som har försökt dyka in i löpning kommer att säga dig att det är svårare och mer invecklat än det ser ut. Att inse detta kan göra löpningen lite skrämmande, men det behöver inte vara det! Dessa tips hjälper dig närma dig löpning med din bästa fot framåt.

De bästa tipsen för en nybörjare är:

  1. Gör löpningen till en vana innan du oroar dig för PR.
  2. Var medveten om hur du springer säkert.
  3. Hitta den utrustning som gör dig mest bekväm.
  4. Håll fokus på din egen prestation.
  5. Välj hur du utmanar dig själv.

Om du är en idrottare har du redan en fördel när du börjar springa. Särskilt när du kommer från landhockey kommer du att ha mer kardiovaskulär uthållighet och styrka än någon som börjar springa från någon annan regelbunden träning. Ändå, även för en idrottare, är det inget lätt mål att genomföra regelbunden löpning. Dessa tips hjälper dig att undvika vanliga fallgropar och komma på rätt väg att bli en bättre löpare och idrottare.

5 tips för en nybörjare

Gör löpningen till en vana innan du oroar dig för PR

Liksom alla andra typer av konditionering eller övning, är konsistens avgörande för att se resultat. Du kommer inte att göra några märkbara förbättringar i din sport genom att ta en löprunda. Av denna anledning bör det vara ditt första mål att göra löpningen till en vana. Det kan vara frestande att börja fokusera på hastighet eller distans, men för långsiktiga resultat är det viktigt att bilda vanan att springa, resten följer efter.

Det kan vara bra att välja en vanlig tid, men om detta inte är möjligt för dig, titta framåt på din vecka och bestäm när du ska springa. Även om du börjar med att gå på promenader vid den tiden, springa och gå, eller springa en kort sträcka, börja bara skapa en vana att komma ut och ägna tid åt löpningen.

  Spelar tiden på dygnet någon roll vid isfiske?

Att få ner en vanlig löpvana kräver lite försök och misstag. Du kanske upptäcker att tiden du planerat inte fungerar riktigt så bra som du trodde, så nu kan du undvika den vägspärren i framtiden. När löpning är en vanlig del av din vecka, kommer du att vara på väg att förbättras som löpare.

Gör dig medveten om hur du springer säkert

Speciellt när du tränar i en annan sport bör säkerheten vara högsta prioritet. Om du skadar dig löpning kan du förvänta dig att sitta ute under en del av eller hela landhockeysäsongen, vilket ingen vill ha.

Förvecklingarna med perfekt löpform, kadens och andra faktorer som påverkar säkerheten kan vara helt överväldigande som nybörjare. Som landhockeyspelare kanske du vet mer än du tror. Du förstår förmodligen redan vikten av en effektiv uppvärmning och nedkylning. Du kommer också att ha en bra medvetenhet om din kropp och när något känns jobbigt. Båda hjälper dig att springa säkert.

Som nybörjare till löpning vill du börja med att lära dig grunderna om löpform, hitta en bra uppvärmning för dina löpningar och hitta en bra nedkylning efter löpningarna. Lyssna på din kropp som vägledning. Justera din form om du har någon ovanlig smärta för obehag. Om problemet kvarstår, överväg att konsultera en coach.

Om du skadar dig löpning kommer det att skada ditt spel mer än hjälpa, så var försiktig när du lär dig.

Hitta den utrustning som gör dig mest bekväm

När du först börjar springa kan det kännas extra jobbigt och lite jobbigt. Bra redskap kan vara den lilla förändringen som gör hela skillnaden.

Du kommer definitivt att vilja ha ett par bra sneakers för att absorbera effekten av löpning och hålla dig bekväm. Många löpare tycker om att lyssna på musik eller en podcast, och därför gör öronsnäckor eller hörlurar som sitter på plats och når rätt volym en löptur mycket roligare. Du kanske vill ha ett armband eller en höftficka för att frigöra dina händer genom att hålla din telefon och andra tillhörigheter.

  Vart ska man gå på isfiske i Pennsylvania

Allt som får din löptur att kännas lite bekvämare kan hjälpa dig att ta dig ut genom dörren och hålla dig ute på vägen. Rätt utrustning handlar om att minimera störningar och distraktioner för att hålla dig fokuserad på att prestera ditt bästa.

Håll fokus på din egen prestation

När du börjar springa kan det vara väldigt lätt att falla i att jämföra dig själv med andra, särskilt de som har sprungit längre än du. Som idrottare kan du känna ännu mer press att redan vara en löpare över genomsnittet.

Genom att sätta för mycket press på dig själv och förvänta dig förbättringar för snabbt kan du lätt bli avskräckt. Fokusera istället på vad du kan, vad dina mål är och alla framsteg längs vägen. Det här är de enda sakerna som är produktiva för din löpning.

Det skadar inte att se upp till bättre löpare, men när andra löpare får dig att må dåligt istället för att bli inspirerad, kan du falla i jämförelsefällan.

Välj hur du vill utmana dig själv

Ett vanligt misstag som görs av nya löpare är att försöka ta itu med alla områden av löpningen på en gång. Det här ser ut som att försöka göra varje löpare längre och snabbare. Detta kommer inte bara att leda till att du böjer dig och kippar efter luft på några korta minuter, utan kan även innebära risk för skada.

Att fokusera på antingen hastighet eller distans kan göra det mycket lättare att förbättra med tiden. Det innebär att man väljer att sikta på längre löpturer i ett behagligt tempo eller att välja en bestämd distans och sikta på kortare tider. Det kan vara frustrerande att välja till en början, men när du väl blir bättre kommer du se dig själv förbättras totalt sett. Härifrån kan du börja leka mer utan att tröttna för snabbt för att få ett bra träningspass.

  Ska du springa barfota på ett löpband?

Oavsett var du väljer att utmana dig själv, gör det säkert. Du skulle inte gå in i ett viktrum och ladda din skivstång den första dagen. Tänk att springa likadant. Lägg till avstånd och skjut farten gradvis för att undvika skador.

Måste jag gå innan jag kan springa?

Ett vanligt förslag för nya löpare är att börja med en rask promenad innan du går för full-out löpningar.

Att börja från promenader är bra för absoluta nybörjare, som för de som är nybörjare, men som landhockeyspelare har du sannolikt uthålligheten och styrkan att börja med en lätt joggingtur. Om detta låter som mycket kan du prova omväxlande perioder av löpning och promenader också. Om man följer detta tillvägagångssätt leder nedskärningar av övertid till fots till fulla löpningar.

Medan de flesta aktiva landhockeyspelare fysiskt kan kringgå promenader, kan det vara ett bra sätt att bilda en vana att springa. Om det är svårt att springa konsekvent kan du tycka att det är fördelaktigt att börja med att hitta tid för lätta promenader och gå över till att springa övertid. När du har för vana att komma ut vid en viss tidpunkt, kommer du att upptäcka att det blir lite lättare att springa samma spår, spår eller väg.

Slutgiltiga tankar

När den implementeras på ett säkert och konsekvent sätt kan löpning göra vilken idrottare som helst starkare, snabbare och kan spela med mer uthållighet. Med alla dessa fördelar är löpning också en av de mest tillgängliga träningsformerna. Att göra löpningar till en vanlig del av ditt schema och känna dig trygg i din löpning är där det kan vara svårt. Använd dessa tips för att få bekväm löpning och hålla jämna steg med den hälsosamma vanan. Din prestation på planen kommer säkert att tacka dig.