Tips för att packa en kylbox effektivt (spara utrymme, tid och ansträngning)

Hur svårt är det att packa en kylbox? Allt du behöver göra är att slänga dina drycker och mat i kylboxen och hälla is över den. Eller är det? Ditt mål är att hålla din mat kall och säker under dina campingresor, så att bara kasta in saker är inte svaret. Det finns flera tips från professionella campare, och ett bra tips är att använda minst två kylboxar, en för mat och en för dryck, och om du kan, en för mellanmål. Om du inte har plats för mer än en kylare, följ dessa tips och tricks för att hjälpa dig packa en kylare effektivt.

Hur packar man en kylbox effektivt?

För att packa en kylare effektivt, se till att alla föremål redan är skurna. Detta gör att de kan packas mer effektivt i förvaringsbehållare. Fyll dina förvaringsbehållare till brädden. Om den inte är full, använd en mindre behållare. Packa fryst kött ordentligt i botten, så håller det fryst längre. Slå in föremål som behöver vara kalla och inte frysta till toppen.

För mer djupgående information, se till att läsa hela artikeln.

Prova olika tekniker som kan hjälpa dig att packa en kylare mer effektivt. Om du vill veta hur du packar som ett proffs, prova dessa olika tips och tricks. Det finns också bra idéer för att hålla din mat kall längre. Frys in din mat i förväg, ställ din kylare i skuggan och använd isbitar istället för kuber eller bitar. Block kommer inte att smälta lika snabbt. Ett annat tips? Välj rätt kylbox för din campingresa. Kylare har förbättrats de senaste åren och du kan hitta utmärkta märken som Yeti, Orion och Cabela’s som har överlägsna produkter.

Klart att välja och skaffa din kylare

Campingkylare och isboxar är designade för att hålla maten fräsch och drycken kall. Det spelar ingen roll om du ska campa en natt eller några veckor, du behöver iskistor och kylboxar för att förvara och hålla din mat säker. Beroende på din livsstil och personliga preferenser finns det många iskistor och kylboxar som passar dina behov.

Här är vad du ska leta efter när du letar efter en ny kylbox eller isbox:

 • Stor nog för dina behov.
 • Insatser för förvaringskärl
 • Bra isolering
 • Tättslutande lock
 • En dräneringsplugg

Var effektiv och använd olika kylare. Använd en liten 6-pack kylare för att hålla dryckerna svala när du är på språng. För helgcampingturer, använd en islåda för att förvara drycker och en större islåda för att förvara mat. Din större kylare kan stanna på campingen medan du fiskar, vandrar eller är på sightseeing.

Om du förvarar din kylare på en vind, ett skjul eller ett garage, ta med den in dagen innan din resa. Rengör den noggrant och fyll den med kallt kranvatten cirka 12 timmar innan din resa och lägg till en påse eller två is. Häll ut detta isvatten innan du packar din kylare.

Har du en gammal Rubbermaid-kylare som du betalade $20 för? Eller en kylbox du lånat av familjen? Du måste uppgradera. Prova märken som Yeti, Lifeline, Orion, och kolla till och med Cabela’s. Du behöver moderna kylare som är rotationsgjutna och har en isolering på minst 5 cm tjocklek. Om du har utrymme och har råd, använd två kylare – en för din mat och en för dina drycker.

Förpackningstips #1

Förbered din mat för att spara så mycket utrymme som möjligt. Förhacka grönsaker och gör marinader i förväg. Dela upp kryddorna i små flaskor. Ju mindre plats din mat tar upp i förpackningskärl, desto mer plats har du för is och annat.

  Kan jag ta med egen ved?

Förpackningar tar upp mycket extra utrymme, så ta bort all detaljförpackning du kan. Om du inte behöver ta med en hel kartong med ägg, lämna några. Överför mat till läckagesäkra behållare. Allt i din kylare blir blött eftersom isen smälter. Vill du att dina smörtärningar ska flyta i vattnet, bra, annars lägg allt i återanvändbara och läcksäkra behållare.

För långa resor vill du frysa in så mycket av din mat som möjligt. Frys inte in maten du äter första natten, men om du planerar att äta hamburgare den sista natten av din campingresa, frys in köttet. Du kan också frysa vattenflaskor för att spara utrymme och hjälpa till med kylning. Häll av cirka ¼ av vattnet för att tillåta expansion.

Allt du inte fryser bör kylas innan förpackning. Lägg till dina återförslutningsbara matbehållare. En bra tumregel: ingenting ska gå in i din kylare som är i rumstemperatur. Slösa inte din is genom att kyla saker istället för att bara hålla dem kalla.

Tro det eller ej, men ditt val av glass är viktigt när du packar din kylare. Den bästa isen att använda är isblock eller stora återanvändbara frysförpackningar. Fasta isblock tar mycket längre tid att smälta, och du kan placera dem i botten av din kylare och bygga ovanpå dessa isblock.

Prova att frysa in flaskor med vatten i liter och placera dem horisontellt i frysen. Isbitar är bra, men de smälter snabbare än blockis, så använd isbitar för att fylla i sprickorna för att hålla mellanrummen mellan maten fyllda med is.

Det sista i ditt fordon bör vara din kylbox. Vänta tills du ska åka innan du börjar packa din kylare.

 • Blockis går till botten. Börja med ett lager blockis och slå in maten i omvänd ordning. Börja med sista dagens mat längst ner och arbeta dig upp till första dagens mat.
 • Isbitar går in i de tomma utrymmena. Stora luftfickor i din kylare påskyndar issmältningen, så fyll så mycket utrymme i kylaren som möjligt med isbitar.
 • Höger sida upp. Saker kommer sannolikt att läcka. Placera behållare fulla med vätskor vertikalt. Att hålla dina vätskor vertikala, som ketchup och senap, kommer att förhindra att de spills.
 • Kategorisera dina måltider. Packa dina frukostvaror till vänster och middags- och lunchartiklar till höger. Om du kategoriserar kommer du inte att klättra igenom alla förpackade livsmedel och förstöra dem.
 • Kartlägg din kylare. Om du har en stor kylare, gör en svalare karta så att du vet var saker finns. En karta låter dig veta var matvaror finns och minimerar tiden som din kylare är öppen medan du söker.

Bra idéer

Ha din kylbox med dig i bilen. Om du placerar din kylbox i den varma bagageutrymmet kan din kylbox överhettas.

Håll kylarna i skuggan. Placera din kylbox på campingen under ett picknickbord eller i skuggan av ett träd. Undvik direkt solljus på din kylare så mycket som möjligt. Du kan också lägga en våt handduk över din kylare för att isolera den ännu mer.

Håll din kylare stängd. Öppna den bara för att ta ut något och stänga den snabbt.

Låt inte smältvatten rinna av. Du har förmodligen tömt din issmälta eller smältvatten många gånger, men att tömma smältvatten i din kylare kommer att höja stämningen. Vetenskapligt (ja, det finns studier om issmältning i kylare) är det bättre att lämna smältvattnet i kylaren än att dränera det; speciellt för korta resor.

Förpackningstips #2

Ett bra ordspråk att komma ihåg, ”Kylskåp är bara så bra som användarna som paketerar dem. Om du inte organiserar det ordentligt kommer du att slösa bort all den fina isoleringen du betalat för med dina tänder.

Läs dessa tips och följ dem för en lyckad campingresa.

 • Kyl kylaren innan du packar den. En kylbox håller sig kall längre. Om du har tillgång till en kommersiell frys, lämna din kylare i frysen över natten. Om du inte hittar en kommersiell kylare, ställ din kylare på verandan över natten eller ställ in den i den coolaste delen av vårt hus kvällen innan du packar.
 • Frys in mat och dryck. Packa kött fryst och låt köttet tina med tiden. Förvara fryst kött i din kylare och de kommer att lägga till den totala kylan. Frys in vatten och icke-kolsyrade drycker. Låt dem tina så fort du kommer till lägret.
 • Erfarna campare ger detta råd igen: Använd isbitar istället för isbitar. Du kan göra isblock genom att frysa vatten i fyrkantiga Tupperware-behållare. Om du måste ta med en hammare för att slå av bitar, bra, men massan av ett isblock gör att du inte får smältvatten alls lika snabbt. ”Det är lättare att bryta is för dina drinkar än att se kuber smälta framför dina ögon. Blockis hindrar dig också från att gå till campingbutiken för att köpa isbitar varje dag.
 • De flesta campingguider dränerar inte det kallare vattnet på korta resor. Vatten som lämnas i en kylare verkar hålla saker som drycker extra kalla. Men om du försöker förvara dina isblock under de närmaste dagarna, måste du tömma kylaren några gånger om dagen. Vatten gör att isen smälter snabbare – till och med block is, och om du ska på en lång campingtur vill du att dina isblock ska hålla sig så solida som möjligt så länge som möjligt.
 • Packa i lager. Placera dina isblock i botten av kylaren. Täck isen med en tunn barriär såsom en bit kartong. Denna barriär förhindrar att mat glider mellan isen och blir blöt.
 • Lita inte på snabbköpsförpackningen. Byt ut föremål i förslutbara påsar eller behållare innan du placerar dem i kylaren. Ett bra tips från ett proffs: slå in dina grönsaker som sallad i blöta pappershanddukar och lägg dem i återförslutbara påsar. Dina bladgrönsaker håller sig krispiga längre och sallad blir inte slapp.
 • Håll din kylare låst och stängd så mycket som möjligt. Gå bara in i kylboxen för det du behöver och stäng den sedan direkt. Se upp för kall luft som kommer ut.
 • Håll maten organiserad och åtskild. Varje mat bör ha sitt avsnitt. Lägg kött, grönsaker, kryddor i separata områden. Genom att organisera vet du var allt finns och du kan packa ännu mer i din kylbox.
 • Ta med en separat dryckskylare. Burkar med läsk och öl tar ganska mycket plats i en kylbox. Om din öl och dina drycker har sin svalare, bryr du dig inte om din mat.
  State Natural Area vs State Park: Vad du behöver veta

Förpackningstips #3

Det är viktigt att vara förberedd på väderförhållanden, vilda djur och färdigheter att elda, men det är nästan viktigt att veta hur man packar en kylbox. Ett annat tips är en process i åtta steg som är väldigt lik steg 1 och 2. Med tre olika professionella campare som berättar hur man packar en kylbox, bör följa deras tips och tricks hjälpa dig att få en lyckad campingresa.

 1. Samla allt du behöver. Gör en meny. Kartlägg exakt hur mycket du behöver av varje ingrediens. Förbered så mycket som möjligt för varje måltid. Skär grönsaker, marinera kött, färdigförpackad frukostmat och packa små behållare för kryddor. Glöm inte att packa saltet!

Lägg allt i återförslutbara behållare eller plastpåsar.

 1. Använd rätt kylare. Ju tjockare väggar desto bättre isolerad är din kylbox och desto längre håller den den kall. Se till att din kylbox har ett tjockt och välisolerat lock. Om din kylare inte har ett ordentligt lock, ge den en extra skjuts genom att lägga en tjock handduk på allt under locket. Se till att kylarens lock låses på plats.
 2. Börja med en kylbox. Kylare är byggda för att hålla maten kall, och om du förvarar din kylare i den varma solen i ditt garage eller på vinden, ta med den hem dagar innan du campar. Lufta ut den och låt den bli kall. Du kan dumpa en offerpåse med is i din tomma kylare för att kyla den i några timmar innan du packar. Kasta den där offerglassen innan du börjar packa.
 3. Coolt det du packar. Ju kallare mat och dryck du lägger i din kylbox, desto längre kommer mat och dryck att hålla sig kalla. Med andra ord, se till att dina matvaror är kalla innan du packar dem i kylen. Lägg inte varm öl i kylboxen; varm öl förstör allt annat där. Ännu bättre, ge dina läsk, drycker och öl svalare.
 4. Ta en glassmix. För korta resor är återanvändbara isförpackningar okej, men ska du ut på en längre resa behöver du verkligen is. En professionell husbil föreslår att du inte får din glass framme i frysen. Gräv i ryggen för att få is som nästan är ett fast block. Ännu bättre, köp blockis och slå in den i en plastsoppåse.
 5. Använd en blandning av små isbitar för att kyla något snabbt och stora block för att hålla kylaren sval längre. Släng några återanvändbara kylboxar i kylen för att hålla isbitarna frysta längre.
 6. Packa i lager. Börja med ett lager is på botten, gärna isbitar. Lägg sedan till de saker du behöver för att hålla dig coolast på isen. Lägg till ytterligare ett lager is, mer mat och sedan mer is. Nästan som att göra en lasagne! Placera mat som inte behöver mycket kylning, som grönsaker, ovanpå. Om du inte har en separat drinkkyl, packa dryckerna ovanpå. De är minst ömtåliga och kommer förmodligen att vara det första du äter.
 7. En bra regel att notera: luft är din kylares fiende. Om du har lite utrymme överst på kylaren när du är klar med packningen, kasta in handduken. När du väl kommer till lägret, håll kylaren borta från direkt solljus och öppna den inte oftare än nödvändigt. Snacks och godsaker, som drycker, måste ha en separat kylbox.
  Tillåter husbilsparkeringar skåpbilar?

Tricket för att effektivt packa en kylare är att hålla den stängd så mycket som möjligt. Använd blockis, lager och använd isbitar för att fylla utrymmena. Det bästa förslaget för att hålla din kylare effektiv är att lägga allt i återförslutningsbara påsar eller behållare. Sortera dem efter måltid och gör en karta (papper eller mental) över var allt finns i kylaren. Håll din spis borta från solen och borta från ett varmt tält. Det är optimalt att placera din kylbox eller isbox under ett skönt skuggigt träd, men se i alla fall till att din kylbox är fri från direkt solljus och låst för att hålla plundrare ute.

Fler artiklar du kommer att älska

Att hålla maten kall när du campar (råd till The Works)

Vad kan man laga på en lägereld? (kött, grönsaker, smörgåsar och mer)

Kan du lägga torris i en kylare (faror och hur man gör det)

Is i en kylare (hur länge håller det, tips för att få det att hålla längre)