Tippar du din Zip Line Guide?

Woohoo! Du har precis haft ditt livs bästa ziplining-ritt. Förhållandena var fantastiska, lutningen på linjen var fantastisk och du fick stor fart. Du har din zipline-guide att tacka för det, åtminstone delvis, och du skulle vilja göra det känt med ett tips. Får du tipsa din zip line-guide eller är sånt ogillat?

Om du vill tipsa din zip line-guide för ett väl utfört jobb, gör det! Du vill ge dricks mellan 15 och 20 procent, vilket är runt 20 till 25 USD. Se till att alla i ditt sällskap tipsar guiden och att varje guide som hjälpt dig får dricks.

Visst, du tipsar hela tiden din pizzabud och din favorit bensinstation, men en zipline-guide? Det här blir första gången du ger dem dricks. Oroa dig inte, eftersom den här guiden ger dig all information du behöver, inklusive när du ska dricka, hur mycket och var du ska spara pengarna under tiden.

Låt oss börja!

Så, ska du tippa din Zip Line Guide?

Du skulle aldrig gå ut från en restaurang utan att lämna ett tips (eller så hoppas vi), men när du väl kommer in på äventyrsaktiviteter som ziplining är det en helt annan boll av vax. Du har ingen aning om om din zip line-guide kommer att förvänta dig ett tips eller om du kan avsluta din upplevelse utan att ge dricks och inte förolämpa någon.

Zipline-guider förväntar sig inga tips, så det är inte pressat på dig att ge dem pengar efter din åktur. Guider vet att inte alla zip line ryttare bär kontanter på sig. Även om en person vanligtvis har kontanter, kan de ha rest lätt när den är fodrad så att deras plånbok inte hamnar i en ravin eller försvinner på en klippa. De kan också ha en stram semesterbudget som inte lämnar mycket extra utrymme för tips.

Om du bestämmer dig för att du inte vill tippa zip line-guiden eller om du gör det men du har slut på pengar, kommer du inte att orsaka några jobbiga känslor. Du kan återvända till det där zipliningföretaget om en månad och arbeta med samma guide och de kommer inte att hata dig. De kommer fortfarande att lägga lika mycket kraft på din ziplining-resa den här gången som de gjorde förra gången eftersom de inte är beroende av ditt tips.

  Colorado Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Det här är inte som restaurangbranschen där dricks kompenserar för den låga inkomst som servrar och bartendrar vanligtvis tjänar. Enligt arbetsresurs Glasdörr, zip line guider tjäna $42,188 per år. Det är en ganska hälsosam inkomst i de flesta delar av landet och säkerligen tillräckligt på egen hand för att guiden ska leva på.

En zipline-guide behandlar ett tips som en komplimang eftersom det bevisar för dem att de gick utöver det för att göra din ziplining-upplevelse spännande och minnesvärd. De behöver inte ditt tips, men de uppskattar det!

Hur mycket tippar du din Zip Line Guide?

Idag är dagen för din ziplining-tur. Du förväntar dig att ge din guide dricks, men du har ingen aning om hur mycket pengar du ska avsätta. Vi rekommenderar att du skjuter upp den vanliga drickskvoten på mellan 15 och 20 procent. Tänk på att detta pris gäller för hur många guider du hade under din zipliningtur.

Alla medlemmar i ditt sällskap bör ge tips till guiderna också, oavsett om det är en guide eller flera. För dem som gjorde ziplining till en familjeaffär eller gick med en grupp vänner och din grupp består av minst fyra personer, betyder det att du multiplicerar ditt tips med fyra. Den genomsnittliga zip line guide tips är $20 till $25 per guide.

Barn så unga som sju år tillåts av många zipliningföretag att åka. Självklart kommer de inte själva i deras ålder att dricka guiden, men du bör ändå chippa in drickspengarna till barnet/barnen eftersom guiden tog hand om dem.

Vad händer om du inte kan dricka i procent? Du kan dricka till en lägre nivå på 10 eller 12 procent, men vi skulle inte rekommendera att gå lägre än 10 procent. Om allt du har att erbjuda zipliningguiden är några skrynkliga, svettiga sedlar och extraväxel, är det bättre att du inte dricker dem alls. Det kan vara pinsamt för både dig själv och guiden att dela med sig den typen av kontanter.

  Hur mycket kostar fiskeflugor?

När det gäller att dricka över 20 procent kan du göra det om du verkligen vill, även om det inte är brukligt. Kom ihåg att ingen guide förväntar sig ett tips, än mindre ett enormt. Men om du hade en riktigt otrolig åktur med ziplining och du vill visa ditt tack, är det inte ovanligt att vissa ryttare tipsar en guide om $100.

Var förvarar du drickspengarna när du ritar?

Ett sätt att dricka din zipline-guide skiljer sig från att ge din pizzaleverantör dricks är att med den tidigare aktiviteten är du minst 30 fot från marken, om inte det dubbla. Du behöver dina pengar för att vara tillgängliga för dricks efter körningen men ändå inte så tillgängliga att du förlorar dem när du åker ziplining. Var är den bästa platsen att förvara dina pengar när du åker ziplin?

Lägg dina pengar i en väska eller bältesväska som sitter fast runt midjan när du drar zipliner. Se till att väskan är helt stängd så att ingenting kan komma flygande ut när du uppnår sluthastighet under din ziplining-nedstigning.

Om du trodde att en bra förvaringsplats är din ficka, så är det inte fallet. Om din ficka dras upp, kanske du mår bättre av att förvara dina pengar där, men annars, gör det inte. Mellan din öppna ficka, kraften av att du rusar genom luften när du glider, liksom din nedstigningsvinkel, är det för lätt för att dina pengar ska rinna ur fickan.

Det gäller förresten allt av värde som du kan ha med dig, inklusive din plånbok, dina nycklar och din smartphone. Du kanske når botten av zipline bara för att inse att dina värdesaker är borta!

När ska du tippa din Zip Line Guide?

Din zipline-tur var över innan du visste ordet av, men du hade en så fantastisk tid att du redan tänker på när du kan göra det igen. När du har landat och lossnat från ziplining-anslutningarna och tagit ur din utrustning, är detta det perfekta ögonblicket att tippa din zipline-guide. Om du väntar för mycket längre kan guiden gå vidare till nästa grupp.

  Varför har snöskotrar tumreglage?

Du kan vänta tills du betalar kassörskan för din zipline-resa, men återigen, det kan vara svårt att spåra vilka guider du använde vid den tidpunkten. Om det är ditt enda alternativ, se till att du berättar för kassörskan vilka dina guider var och hur mycket du vill ge dem som tips. Kassörskan ska få tipsen till guiderna åt dig.

Kommer en Zip Line-guide någonsin att vägra ett tips? Vad bör du göra?

Att dricka en zip-lineguide är en tillräckligt regelbunden händelse för att du inte ska fånga din guide på osäkerhet om du erbjuder dig att ge dem pengar. Men precis som det är ditt beslut om du vill ge din guide dricks, är det deras val om de vill acceptera ett dricks.

Det finns många anledningar till varför ditt tips kan nekas, och de har inget med dig att göra. Kanske har zipline-företaget en policy där guider inte kan ta emot tips. Kanske har guiden ingenstans på sin person att förvara de extra pengarna, så de tackar nej till dig.

I ett sådant scenario rekommenderar vi dig verkligen att inte ta det personligt. Guiden vägrar inte ditt tips för att du inte erbjöd tillräckligt med pengar. Istället för att försöka öka värdet med ditt kontanterbjudande, är det bättre att du lämnar tillräckligt ensam. Försök inte heller tippa guiden bakom ryggen, som att ge tipspengar till kassörskan. Spara pengarna och använd dem för att köpa din familjemiddag ute.

Slutgiltiga tankar

Att ge din zip line-guide dricks, förutsatt att du är nöjd med deras servicenivå, är acceptabelt men inte obligatoriskt. Om du ger tips, använd branschstandarden på 15 till 20 procent, vilket är ungefär $20 till $25 per guide. Åh, och förvara pengarna (och dina andra värdesaker) i ett pengabälte eller fanny pack så att du inte förlorar något på vägen nerför zipline!