Tillför mervärde till din fastighet att konvertera ett garage till ett rum?

De flesta hemförbättringsprojekt tillför mervärde till ditt hus – men vi säger detsamma om garagekonverteringar? Tillför det mervärde att konvertera ett garage till ett rum till en fastighet du vill sälja? Svaret är mer komplicerat än du kanske tror!

Att göra garaget till ett funktionellt rum tar trots allt en parkeringsplats eller två från potentiella köpare. Om de inte kan använda uppfarten för att parkera sina fordon hade de kanske föredragit att ha ett garage istället för ett rum. I slutändan kommer värdefrågan att bero på om det nya rummet lägger till användbara funktioner till huset. Som tur är är det ofta så.

De potentiella fördelarna med att konvertera ett garage till ett rum

Garagekonverteringar är ett utmärkt sätt att utöka antalet sovrum eller utöka köket. Dessa speciella egenskaper tenderar att vara ganska stora försäljningsargument på fastighetsmarknaden. Alternativt kan du göra om garaget till en sovrum på bottenvåningen för personer med rörelsehinderett solrum, ett hemmakontor eller till och med ett gym (typer av rum).

De flesta av dessa idéer skulle öka värdet på ditt hem, särskilt om garaget annars användes för förvaring. Om du har ett stort garage som är separat från ditt hem, kan du göra om det till en ADU.

En tillbehör bostad är i huvudsak ett fristående pensionat på samma fastighet som huvudbyggnaden. Du kan använda den som ett hemmakontor eller studio, eller till och med hyra ut den. Om inte annat skulle det säkert öka dina månadsinkomster.

Naturligtvis, även om ett helt färdigt och möblerat rum där ditt garage tidigare låg inte tillför ett värde till ditt hus, kan det ändå hjälpa dig att sälja det. Enkelt uttryckt skulle potentiella köpare hellre se ett snyggt utrymme än ett stökigt garage.

Se även  Hur man gör (trä) trappor mindre hala för hundar

Men det svarar inte riktigt på frågan vi började med. I slutändan är det enda sättet att ta reda på om omvandlingen av ett garage till ett rum ökar värdet på din fastighet att köra några siffror. Med det i åtanke, låt oss börja med bestämma hur mycket en kvadratmeter fastighet är värd.

Hur mycket är ditt hem värt?

Om du någonsin har funderat på att köpa ett hus vet du förmodligen att priset på fastigheter varierar enormt beroende på var och vilken typ av fastighet du är ute efter. Om du till exempel köper ett hem i Los Angeles kan du få hundratals dollar per kvadratfot tillbaka. Omvänt, om du letar efter en snurrig plats i Detroit, kan du få en för cirka $40 per kvadratfot.

Enligt vissa uppskattningar för 2019, mediankostnaden för en kvadratmeter fastighet i USA var cirka 120 USD. Men inte varje tum av ditt hem är värt samma summa. Att jämföra medianpriset för fastigheter i USA med kostnaden för att bygga ett garage kan peka oss till svaret vi letar efter.

Beroende på de material du använder och om du väljer att anlita en ordentlig byggpersonal eller inte, att bygga ett helt nytt garage kan kosta dig mellan $35 och $90 per kvadratfot. Även om du går all-out, skulle du förmodligen inte använda samma material som du använde i huset. Du skulle hoppa över isolering och lämna betonggolvet exponerat. På grund av alla dessa faktorer, garageutrymme är förmodligen mindre värt än resten av ditt hem.

Medan vi håller på kan det kosta mellan $80 och $200 per kvadratfot att bygga ett nytt tillägg till ditt hus. Kom ihåg att du måste bygga minst 100 kvadratmeter för att tillägget ska vara vettigt. Så den totala kostnaden skulle snabbt stiga till tiotusentals dollar. Att göra om ett garage till ett rum kostar inte så mycket, jämförelsevis.

Se även  Typer och storlekar för diskbänkssilar

Kostnaden för garagekonvertering

Kostnaden för att omvandla ditt garage till ett rum kommer i slutändan att bero på dess nuvarande tillstånd. Å ena sidan kan du applicera några lager färg, lägga ordentligt golv och låta det vara så. Å andra sidan kan du behöva våren för en fullständig översyn av verktyg och isolering först.

Trots det borde projektet inte kosta så mycket om du inte behöver ta in VVS för ett badrum eller kök. Isåfall, du kan behöva ansöka om tillstånd för ombyggnad av garage innan du börjar bygga. Bara det kan styra dig uppemot tusen dollar beroende på lokala områdeslagar. Trots det kräver de flesta mindre ombyggnader inga tillstånd – särskilt om de inte påverkar hemmets yttre utseende.

Ändå bör du vara redo att sjunka mellan fem och tjugo tusen dollar in i renoveringsprocessen. Mellan vägginramning, isolering, fönster och utbyggnaden av olika verktyg kan kostnaden skjuta i höjden ganska snabbt. Ändå är en garagekonvertering fortfarande ett billigare hemförbättringsprojekt än en tillbyggnad.

Relaterad: 3 idéer för stängning av garageportar

Ska du göra om ditt garage till ett rum?

Om ditt garage är kopplat till ditt hus och du för närvarande inte använder det, kommer det att göra det till ett riktigt bostadsutrymme säkert att lägga till ditt hems totala värde. Det kan trots allt vara värt mer som ett rum än som ett garage. Så om du redan har en säker uppfart som framtida invånare i hemmet kan använda för att parkera, kan du lika gärna göra något av det garaget.

Enligt vissa uppskattningar, en garagekonvertering kan lägga till mellan 10 och 20 procent av värdet till ditt hem. Du måste bara gå tillväga på rätt sätt. Om du inte är säker på exakt vad du vill göra med utrymmet, anlita en arkitektonisk designer. Alternativt kan du gå till dedikerade garagekonverteringsspecialister, som bör kunna designa och utföra de ändringar du vill ha.

Se även  Går toalettpapper ut? Och 3 tips för förvaring

Lämna en kommentar