Tillåter husbilsparkeringar skåpbilar?

Oavsett om du satsar på ett helt liv på vägen eller om du bara vill njuta av roadtrips, är att veta var du kan och inte kan stanna en stor del av planeringsprocessen. Landskap, säkerhet, anslutningar och flera andra variabler är förmodligen i ditt sinne. RV parker kombinerar alla dessa med ett bekvämt läge som vanligtvis är nära städer eller landmärken.

Så, tillåter husbilsparker skåpbilar? Vissa gör det och andra inte. Även om många parker inte bryr sig så länge du är en betalande kund, kräver vissa att ditt fordon uppfyller husbilsstandarder. Bara av denna anledning är det alltid en bra idé att ringa parken innan du bokar din campingplats.

I det här inlägget kommer du att lära dig allt du behöver veta om var du kan parkera din skåpbil över natten, inklusive:

  • Hur man vet vilka husbilsparker som tillåter skåpbilar
  • Hur du förbättrar dina chanser
  • Lär dig mer om campingberättigande på husvagnsplatser
  • Hur du gör din van RV parkvänlig

Tillåter husvagnsplatser skåpbilar?

Ja och nej. Husvagnsplatser skiljer sig från traditionella campingplatser på många olika sätt. Det är inga tält tillåtna. Det är en ganska unik typ av camping eftersom alla runt din webbplats kommer att vara i ett större fordon.

Det finns säkert för- och nackdelar med att campa på en husbilspark, och att veta om en person kan stanna över natten eller inte är ett vanligt problem.

Många husbilsparker tillåter inte något annat fordon eller tält än en husbil. Den måste uppfylla RV-koder, kommer utrustad med eluttag, vatten, avlopp och så vidare.

Eftersom de flesta skåpbilar inte är byggda med dessa nödvändigheter i åtanke, skulle de uteslutas från dessa typer av RV-parker. Även om du konverterar en skåpbil kan du ändå mötas av ett negativt svar.

Det bör noteras att husbilar av klass B anses vara skåpbilar för vissa människor. Så länge de kommer från tillverkaren som en husbil borde du inte ha några problem att accepteras av husbilsparker.

Huvudproblemet är när någon försöker konvertera sin skåpbil till en klass B. Den är inte licensierad eller tillverkad som en, vilket gör det svårt att bli accepterad i parkerna.

  Kan du vandra med jeans? Säker! (Men se varför jag inte gör det längre)

Å andra sidan är många husvagnsplatser helt ok med att tillåta skåpbilar. Det är verkligen på en park till park-basis, vilket kan vara något oförutsägbart.

Det bästa är att ringa husbilsparken i förväg för att fråga om din skåpbil är tillåten. Det är också viktigt att meddela dem att det är en riktig skåpbil, inte en husbil av klass B. Vissa ägare kallar sina klass B för en skåpbil, vilket kan göra situationen förvirrande.

Det finns också de campingplatser som anses vara husbilsparker och traditionella campingplatser. De kan delas på mitten med åtkomst för alla fordon åtskilda till olika sidor av tomten. Vissa av dem har till och med anslutningar på varje plats utan några fordonskrav.

Även om de inte nödvändigtvis anses vara husbilsparker, är det alltid värt att bo på dessa typer av campingplatser eftersom du inte behöver oroa dig för att bli avvisad.

Andra inlägg av intresse

  • 19 tips för att välja den bästa kikaren för skåpbilscamping
  • Kan du använda en presenning som ett tältfotavtryck?
  • 11 campingresmål i Allegheny National Forest

Hur du förbättrar dina chanser att bli accepterad på en husbilspark

Om du är inställd på att få en acceptans till en husbilspark, bör du göra allt du kan för att följa deras regler.

Till att börja med tillåter många husbilsparker inte fordon som är äldre än 20 år (ja, även husbilar i den åldern). Om din skåpbil överskrider åldersgränsen finns det ingen väg runt det. Denna regel ställs vanligtvis för att de inte vill att några mekaniska problem, oljeutsläpp eller haverier ska inträffa i deras park. Gamla fordon ser inte heller lika ”trevliga” ut i vissa parker.

En annan faktor som utan tvekan kommer att spela en roll på de flesta husbilsparker är utseendet på din skåpbil. Som nämnts i föregående stycke ser gamla fordon inte alltid så bra ut om de inte är väl underhållna.

Med detta sagt, kommer utseendet på ditt fordon att beaktas vid vissa husbilsparker. Om du kör en skåpbil som är urrostad och har tejp som täcker hålen, kommer de förmodligen inte att släppa in dig. Vissa husbilsparker begär ett foto av fordonet innan du bor där.

  Vad du ska göra om din fru hatar camping: En guide för män

Utseendet på en skåpbil har också betydelse om den inte är tillräckligt stor.

Vissa platser vill inte att bilar, lastbilar eller små skåpbilar dyker upp till deras park. Om du har en stor skåpbil som du kan stå upp i, kan du vara bra att gå. Men å andra sidan kan kompakta skåpbilar bli nekade. Allt beror på den aktuella husbilsparken.

Slutligen bör du överväga datumet då du bor på RV-parken.

Under sommaren, när alla packar husbilsparker och campingplatser, är det mindre troligt att du får ett ”ja” för din skåpbil. Men när parkerna inte är lika fullsatta och de behöver fler campare under vintern, har du större chans att få en plats.

Faktum är att vissa husbilsparker till och med listar att de bara accepterar skåpbilar under hösten, vintern eller vårsäsongen.

Du kan gå så långt som att konvertera din skåpbil till en husbil så mycket som möjligt. Även om det fortfarande inte kommer att betraktas som en RV lagligt, tenderar RV parker att acceptera dem oftare.

Att bygga ut ett avlopps- och vattensystem samt elektriska intag kan vara ett stort steg till din fördel. De är inte alltför svåra att göra, men dessa förändringar kan dramatiskt utöka din campinghorisont. Läs vårt inlägg ”Vad är en växelriktare? Varför skulle jag vilja ha en i min DIY-bilsbyggnad?” här.

Konvertera en skåpbil för husbilsparkeringar

Att konvertera en skåpbil är inte så knepigt om du bara vill lägga till några husbilsfunktioner till den.

Till exempel kan du sätta en solpanel på toppen av taket för att få ström, kör ett handfat med två slangar och två 5-liters vattentankar och försök lägga till en säng till den. Alla dessa tillägg kan kosta uppåt $2 000, men det är väl värt investeringen för att kunna använda husbilsparker.

  Vad gör du om dina skidor fortsätter att korsa?

Det finns några parker som rynkar på pannan mot skåpbilar eftersom de inte har en toalett. Om du bor på en husbilspark utan badrum och du inte har en i din skåpbil, kan du ha en intressant helg.

Även om det kanske inte ger dig acceptans att lägga till alla dessa funktioner i en husbilspark, kommer du att upptäcka att det gör dina vägresor mycket bekvämare. Både kör- och campingaspekterna av din resa kommer att göras mer bekväma med dessa tillägg.

Ärligt talat, allt du kan göra för att komma in i en husbilspark, eller någon campingplats för den delen, är att fråga. Det värsta som kan hända är att de säger ”nej”. Oavsett om de frågar efter ålder, bilder, husbilskvaliteter eller ingenting alls, är dessa parker alltid unika i sitt beslut.

Sättet att vara helt säker är att kontakta parken och fråga om ditt fordon kommer att tillåtas tillträde. Det skulle vara bäst om du var ärlig om skicket på din skåpbil – det sista du behöver är att komma till en park och bli avvisad eftersom du inte var helt sanningsenlig om skicket på din skåpbil.


För det mesta kommer husbilsparker att tillåta skåpbilar att stanna där några nätter om de är välskötta och i gott skick. De vill ha betalt, och man vill ha en plats att campa på, så det är en bra affär!

Husbilsparker är nästan alltid nära populära attraktioner, vilket är anledningen till att så många människor väljer dem framför vanliga campingplatser. De är också vanligtvis lite dyrare att bo på men är rena och säkra.

Den goda nyheten är att du kan hitta en RV-park som tillåter skåpbilar i stort sett var som helst om du letar tillräckligt noga. Ta reda på var du vill besöka, ring de omgivande husbilsparkerna och välj vilken som är bäst för dig.

För att lära dig mer om att välja en plats för att parkera din skåpbil för natten, läs vårt inlägg ”Hur väljer du rätt campingplats för skåpbilscamping?” här.