Tillåter campingplatser Tiny Houses? (Vad du behöver veta)

Du kanske inte behöver vara rädd för diskriminering i hemmet!

Småhus blir allt vanligare över hela landet. De kan användas för camping (eller snarare glamping) eller som permanent bostad. Som ett resande hus på hjul kommer en stor fråga till mig. Var kan jag parkera mitt lilla hem?

Små hus är ibland tillåtna på campingplatser. När du bestämmer dig för var du ska parkera, överväg lokala och statliga lagar, byggregler och privata campingregler. Icke desto mindre, i många fall, kommer en stat eller camping som tillåter husbilar att tillåta eller överväga ett litet hus. Det finns några saker du behöver ta med dig för att möblera ditt lilla hus och förbereda det för camping.

Tiny House-vänligt?

Campingplatser, och särskilt husbilsplatser, kan vara populära platser att parkera sin husvagn på. Detta beror på att de vanligtvis har utsedda parkeringsplatser som du kan boka i förväg, tillhandahålla hjälpmedelsanslutningar och bekvämligheter.

Det är dock viktigt att notera att inte alla husbilsparker eller campingplatser tillåter små hus. Även de som gör det kan ha restriktioner för vad du kan och inte kan göra. Bland små hementusiaster verkar diskriminering på husbilsparker eller campingplatser vara ett hett ämne.

Det är synd, eftersom båda destinationerna har mycket att erbjuda. En av de viktigaste bekvämligheterna är ofta möjligheten att komma ut i naturen. Som en husbil kan ett litet hus parkeras och du kan känna dig fri att utforska naturen. Detta är att föredra framför att campa på någons egendom eller på en uppfart.

Dessutom kan husbilsparker erbjuda nödvändiga tjänster. Detta inkluderar tvättstuga på plats, elanslutningar, vattenanslutningar och avfallshantering. Huruvida du vill eller behöver delta i dessa bekvämligheter beror på vilken typ av liten heminställning du har.

Off Grid Tiny Homes vs Grid Tied Tiny Homes

Vilken typ av installation du väljer bör dikteras av hur praktisk du vill vara med ditt lilla hems funktioner (och dess personer).

Att gå helt utanför nätet innebär att ha en komposteringstoalett, använda solenergi och hämta eller fånga upp vatten. Det kan vara otroligt svårt att leva off-grid på heltid. Ditt hem kommer att vara mycket portabelt och inte överbelastat eftersom du kan försörja dig nästan var som helst, men för de flesta är detta inte särskilt praktiskt.

Att ha ett nätanslutet litet hus innebär att man använder resurser som människor vanligtvis använder för att sköta sina hushåll. Detta inkluderar användning av en kraftgenerator. Ditt hus kommer fortfarande att vara ganska rörligt, men du kommer att ha tillgång till el.

Andra småhus är anslutna till el och har en stickpropp på utsidan för att koppla in i ett system. Dessa små hem är mindre självförsörjande än de med egen kraftgenerator och bränslekälla, men de kan säkert fortfarande få ström på många campingplatser och husbilsparker.

Nästa problem är vatten. Många små hus har ett vattenmagasin eller ett vattenuppsamlings- och filtersystem. Faktum är att små hus är, ja, små. Som ett resultat har du inte mycket utrymme att lagra vatten. Du vill dra nytta av allt regn som faller eller tillgång till rent vatten, till exempel på en camping.

Äntligen är det skräp. Vissa småhus har traditionella spoltoaletter och kan förses med sanitetsgods. Det betyder dock att du alltid måste ha tillgång till spillvattentank eller avloppssystem. Om du har en förvaringstank, till exempel med en toalett av husbilstyp, behöver du åtminstone en plats att tömma den regelbundet.

Andra småhus kan välja komposttoaletter, förbränningstoaletter eller torrtoaletter. Alla dessa alternativ kräver fortfarande tömning, bara mindre ofta eftersom de inte använder vatten eller VVS.

Som du kan se avgör funktionerna du utrustar ditt lilla hus hur användbara husbilsparker och campingplatser och tjänster är för dig.

  10 presenter till campare under 30 USD som faktiskt är användbara

Tiny House Klassificering och laglighet

Dessutom kan storleken på ditt lilla hus och dess inställning spela en roll för parkering, laglighet och klassificering.

Små bostäder brukar klassas som släpvagnar eller husbilar. Båda klassificeringarna har sina egna regler. Till exempel kräver släpvagnar vanligtvis årlig registrering och en avgift. Campare anses inte vara heltidsbostäder, så denna beteckning kan ogiltigförklaras om du bor heltid i ditt lilla hem.

Om husbilsparker eller campingplatser tillåter husbilar, kommer ditt lilla hus att tillåtas i de flesta fall, oavsett om det är en husvagn eller husbil.

Det som är trevligt med campingplatser är husbilsparker är att de ibland har små hemsamhällen. De tenderar att gruppera små hus nära varandra eller inom en grupp av campingplatser. Detta kan vara ett bra sätt att träffa medresenärer och uppleva kamratskap.

Även om det inte finns några andra småhus kan campingen ha åretruntboende. Dessa människor kan bli fantastiska grannar till ditt lilla hus.

Det är viktigt att notera att privatägda RV parker eller campingplatser tenderar att vara mycket mer accepterande av små hus och förlängd vistelsetid. Statsparker, nationalparker och andra offentliga marker tenderar att vara strängare.

Vad ska jag göra innan jag parkerar ett litet hus på en husbilsplats?

Undersök området först. Lär dig mer om statliga lagar, länslagar, lokala lagar och specifika parklagar. Du vill veta vad ditt lilla hem är klassat för och om du har några speciella tillstånd eller inte, till exempel om ditt hem är certifierat av fritidsfordonsindustrins förening (RVIA).

När du har bestämt dig för att det är lagligt att parkera på din valfria campingplats eller husbilspark, besök parken eller åtminstone prata med någon som arbetar där.

Du vill veta om de har ett krav på vistelsetid. Är de öppna för permanent uppehållstillstånd och mer specifikt för små hushållare? Vissa mer populära destinationer tillåter en vecka till två veckors vistelser för att ta emot turister. Alternativt kan ett fåtal ha långfristiga optioner eller till och med ettåriga hyresavtal.

Om husbilsparken inte har möjlighet till förlängd vistelse, kontrollera deras flyttpolicy. Kräver de att du är borta för bara en natt eller en dag? Om du kunde flytta ditt lilla hus och sedan ta tillbaka det kan det vara en enkel lösning.

Fråga sedan om bekvämligheter. Du vill inte bara veta om de har el, vatten och avlopp, utan också vad de tillhörande kostnaderna är. Återigen, detta påverkas av vilken typ av toalett, VVS och system du har införlivat i ditt Tiny House.

Wifi, kabel och tvätt skulle också vara en stor bonus så se till att fråga om dem. Be om en kopia av husreglerna och eventuella priser före avresan.

Det kan vara bra att provköra campingen för att se om du gillar den. Ser det rent och vänligt ut?

Naturligtvis kan många av dessa saker vara mindre viktiga för dig om du bara stannar en kort tid.

Hur man parkerar ett Tiny Home på en campingplats

Det första steget är att dra in. Hitta din tilldelade plats och placera ditt lilla hus noggrant, se till att du är på den plattaste marken som finns och inom räckhåll för anslutningarna om du planerar att använda dem.

Försök att se till att ditt lilla hem är balanserat till både vänster och höger. Om du måste köra släpvagnen på nivåställ, gör det. Efter att ha sett till att den är balanserad, placera dina hjulklossar.

Ditt fordon kan nu kopplas bort på ett säkert sätt.

När lyften och stödet har tagits bort från ditt bogserfordon kan du behöva jämna ut fram- och baksidan av ditt lilla hem. Detta kan göras genom att använda ditt tungknekt för att höja eller sänka tills huset är balanserat. Överväg att använda stockar för extra höjd.

  Hur mycket kostar campingtält? (Täcker de flesta typer av tält)

Till stabilisering. Sänk dina saxuttag och använd alla kuddar eller stöd som behövs för att hålla dem på plats.

Sedan måste du köra en serie anslutningar om du har en. Anslut gråvatten, vatten och el. Om anslutningar finns, anslut vattenrören till dem, om inte, anslut dem till rätt tankar.

För el kan du ansluta din solpanel, ställa in din elgenerator eller ansluta strömmen till lämpligt uttag.

Slutligen kan du slutföra installationen genom att sänka alla utomhuselement som däck och markiser. Se till att låsa din släpvagn på plats och stuva redskap. Sedan kan du organisera insidan.

Eftersom de flesta av dina inomhusartiklar förmodligen är förberedda och förvarade för resor, kan du behöva ordna om och lämna tillbaka dem till rätt plats. Så fort möbleringen är klar kan du njuta av ditt nya (tillfälliga) hem!

Vad behöver du för att möblera ett litet hus på en camping?

Du behöver lite verktyg om du vill möblera ditt lilla hus ordentligt på campingen där du parkerar. Dessa är:

 • Utjämnare för husbilar
 • Hjulklossar
 • Tungjack
 • Saxjack
 • Fasta kuddar
 • Övning
 • Kablar (för bogsering)
 • Kedjor (för bogsering)

Resten beror på vilken typ av camping du ska till och ytterligare material du behöver om ditt lilla hus inte har lämpliga bekvämligheter. Dessa produkter kan hittas här.

Hur sätter man upp ett litet hus när man campar?

Det finns vanligtvis ungefär sex steg för att ställa in ditt lilla hus när du anländer till det valfria campingområdet/husbilsområdet. Oroa dig inte; de är lättare än du kanske tror!

 • #1: Nivå vänster och höger

Vid denna tidpunkt bör ditt lilla hus fortfarande vara fäst vid dragfordonet. Dina hjul ska alltid stå i nivå på båda sidor, och du bör ha det i åtanke när du parkerar. Du måste köra på hjulutjämnare och sedan säkra dem med hjulklossar.

 • #2: Koppla loss dragfordonet

När huset är plant och inte kommer att rulla iväg kan du koppla bort dragfordonet från det. Ta bort kedjorna och kablarna; var dock noga med att placera domkrafterna på den sida som är fäst först, annars sänks huset på ena sidan och flyttar allt inuti.

 • #3: Jämna fram och bak

Domkrafterna du just använde ska vara i nivå på både fram- och baksidan av ditt lilla hus. Om domkrafterna inte riktigt når önskat lyft kan du alltid lägga träklossar under dem för att hålla huset plant.

 • #4: Stabilisera det lilla huset

Sänk försiktigt ned domkrafterna. Detta kommer att hålla huset plant, men inte så högt från marken.

 • #5: Ansluter det väsentliga

Efter att ditt lilla hus är stabilt och redo att leva i måste du ansluta dina vatten-, el- och avloppsanslutningar. De flesta husbilsparker har dessa anslutningar tillgängliga så länge du betalar för dem.

 • #6: Slutför installationen

Lås först din släpvagn och packa undan allt i ditt dragfordon. Sedan kan du packa upp alla lösa föremål du har förvarat i ditt lilla hus!

Vilka är för- och nackdelarna med att campa med ett litet hus?

Som alla andra saker i världen finns det för- och nackdelar med att ta ditt lilla hus på vägen. Låt oss prata om det innan du bestämmer dig för att packa ihop allt och åka.

Fördelar

 • Du behöver inte oroa dig för att effektivt packa allt du vill och behöver på din campingresa. Allt finns redan i huset och eftersom det är ditt primära skydd, behöver du inte packa!
 • Du får alla fördelar med att bo i en husbil utan att köpa en separat dyr vara utöver ett dyrt bolån. Ditt lilla hem är både en husbil och ett hus.
 • Du kommer förmodligen att sova bättre eftersom alla dina bekanta omgivningar fortfarande finns med dig. Du sover i samma säng, duschar i samma dusch och använder toaletten var du än normalt är. Vissa människor har svårare att känna sig bekväma utan dessa saker; du har inte det problemet.
  Har alla glampingtält toaletter eller toaletter?

nackdelar

 • Om du campar i en husbil kan du köra det hela i ett fordon. Du kan inte köra i ett litet hus; du måste dra den bakom dig. Detta kan vara till besvär för vissa, särskilt de som väljer att köra bilar snarare än robusta lastbilar. Du kan behöva hyra en; dessa utgifter kan öka snabbt.
 • Att campa i ett litet hus kan vara väldigt roligt, men det kan bli tråkigt eftersom du inte riktigt upplever något nytt. Vissa tycker det är spännande att sova i tält eller hängmatta istället för i samma säng varje natt.
 • Inte alla campingplatser tillåter att något liknande ett litet hus parkeras på plats. Det kan vara svårt att hitta en nära destinationen du har letat efter. Du måste slå dig ner eller lämna din dröm om att campa i ett litet hus bakom dig.

Det är viktigt att du fattar ett välgrundat beslut när det kommer till camping i ditt lilla hus. Om resan är för svår, dyr eller obekväm har du slösat bort mycket tid och chansen till bra minnen. Ingen vill det! Om du har vägt riskerna och bestämt dig för att ta med dig hem ändå, låt oss prata om hur du startar ditt äventyr på rätt sätt och hur du ställer in det när du parkerar det på valfri campingplats.

Andra saker att komma ihåg om småhuscamping

Även om du är i stort sett redo för din lilla huscamping, skadar inte lite extra kunskap! Kolla in några av dessa tips och gör dig redo att ha massor av kul!

 • Stäng dörrar och fönster i ditt hem när du reser. Du måste sluta då och då och du vet aldrig vem som kan vara lite för nyfiken när du vänder ryggen till. Att göra detta hjälper bara till att hålla allt stängt när du flyttar.
 • Om din säng är på ett loft, stanna inomhus genom att fästa kablarna ände i ände. Om hela sängen glider av kan det vara dåliga nyheter för resten av dina möbler. Även bara en madrass kan krossa några av dina ömtåligare föremål.
 • Packa alltid dina köksredskap. Grytor och kastruller kan flyga av krokarna och tallrikar/skålar går väldigt lätt sönder. Lägg tillräckligt med stoppning i lådorna så att en skjutlåda inte skadar ditt porslin!
 • Ring i förväg och förstå reglerna och priserna för husbilsparken du reser till. Om du har en stram budget vill du inte betala för mycket för nödvändigheter som du av misstag trodde skulle ingå i din vistelse.
 • Avslappnad! Detta är fortfarande din semester, även om du tar med dig ditt hus på resan. Så länge du följer enkla regler och är noggrann ska allt vara en piece of cake.

Livet på vägen

Små hus verkar vara den senaste vurm, men i verkligheten är de inte mycket annorlunda än campare. Lyckligtvis accepterar många campingplatser och husbilsparker dessa husbilar, oavsett om du stannar i en vecka eller ett år!

Fler artiklar du kommer att älska

Att hyra din husbil (är det värt det, intjäningspotential, var du kan hyra)

Vad är en FHU-camping? (Vi har alla detaljer för dig)

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Vad är en RV Pull Thru Campground? (Vi förklarar fördelar och nackdelar)