Tillåter campingplatser golfbilar?

Campingplatser kan faktiskt vara ganska vidsträckta. De har ofta bekvämligheter som toaletter och tvättstugor, rekreationsbyggnader och naturligtvis många campingplatser. Det innebär att man måste gå mycket för att ta sig från en plats till en annan. Vandring är en utmärkt fysisk aktivitet, men om du har begränsningar kan du hamna i förflyttning till din camping för det mesta.

Golfbilar kan vara ett bra sätt att snabbt och enkelt ta sig runt din campingplats. Det är dock inte alla campingplatser som tillåter golfbilar. Dessutom kan varje camping ha olika regler angående vilka typer av golfbilar de tillåter och deras användning.

Det är klokt att kontrollera din specifika campingpolicy innan du tar med din golfbil. Om du kan ta din vagn med dig, se till att du har rätt typ och vet hur du använder den på ett säkert sätt.

Så tillåter campingplatser golfbilar?

Golfbilar är tillåtna på vissa campingplatser. Som sagt, vissa campingplatser låter dig ta med egna och andra kräver att du hyr en från själva campingen. Det finns några campingplatser som inte tillåter golfbilar. Du måste kontakta campingen du tänker besöka för att få reda på deras specifika regler.

Vi har listat ett antal campingplatser som tillåter golfbilar samt mycket användbar information i den här artikeln.

Olika typer av golfbilar

Självklart har du förmodligen ditt fordon på din camping, men det är inte alltid det mest praktiska att lasta bilen för att ta sig runt. För att inte tala om gasen du använder för en kort tur. Golfbilar är mycket enklare och roligare!

Det finns två typer av golfbilsturer, bensin och el. Båda har sina för- och nackdelar. Campingplatser kan tillåta vilken typ som helst eller bara en typ.

 • Bensin golfbilar

Bensingolfbilar påminner mycket om fordon. De har en motor och den går på gas. Det är sant att motorn är mycket mindre.

Det fungerar också lite annorlunda. Förutom nya bränslesnåla modeller går de flesta bilmotorer kontinuerligt. När du sätter nyckeln i tändningen och startar bilen kommer motorn att bränna gas tills du stänger av bilen.

Golfbilsmotorer går bara när du trycker på gaspedalen. När du tar av foten från gaspedalen stängs motorn av.

De är utformade på detta sätt för att producera färre utsläpp, spara gas och minska buller. Allt detta uppskattas inte bara på golfbanan, utan även på campingen.

  Är Crocs bra för promenader?

Dessa golfbilar kostar vanligtvis runt $7000 och tenderar att vara lite mer robusta än elektriska golfbilar. De har upp till tre gånger så många hästkrafter som en elektrisk golfbil och kommer ofta med fjädring och terrängdäck.

Gasgolfbilar kan gå längre än elektriska golfbilar på en enda laddning. Så du behöver aldrig oroa dig för att din golfbil ska dö långt från din campingplats.

Men de som överväger att använda en gasdriven golfbil bör veta att de kan vara lite bullriga och kosta mer i form av dagligt bränsle än en elektrisk golfbil.

 • Elektriska golfbilar

Den andra typen av golfbilar på marknaden är elektriska golfbilar. De använder vanligtvis batterier för att driva motorn. Ett fåtal modeller kan använda solenergi från taksolpaneler, men dessa är inte alltför vanliga. De kostar också vanligtvis runt $7000, men kan kosta mer om du vill ha fler funktioner.

Elektriska golfbilsbatterier måste laddas. De kan laddas genom att ansluta dem till ett vägguttag eller använda en bärbar batteriladdare. När de är fulladdade kan de ge dig några timmars användning.

Tyvärr måste deras batterier bytas ut efter cirka fem års användning. Dessa golfbilar ger mindre utsläpp och är mycket tystare. På grund av detta är de vanligtvis föredragna av campingplatser.

Campingplatser och användning av golfbilar

Vissa campingplatser, som Camp Jellystone Parks, har golfbilar att hyra; andra tillåter dig att ta med din egen golfbil. Och ändå, vissa förbjuder användningen av en golfbil.

Av de campingplatser som tillåter användning av golfbilar, kan gasolvagnar inte tillåtas. Några vanliga tilläggspolicyer som ofta ses är att köra golfbilen i 5 mph eller mindre och ha ett modifierat avgasrör.

Många campare uppskattar inte ljudet av golfbilar. Dessutom ogillar de de som kör sina vagnar oberäkneligt och i höga hastigheter.

Av denna anledning, om du funderar på att skaffa, köpa eller hyra en golfbil för campingbruk, rekommenderas elektriska golfbilar snarare än gasdrivna.

Liksom Jellystone har Lake Huron Campground i Carsonville, Michigan, golfbilar att hyra. Deras policy är följande:

 • En minsta hyra på tre dagar under populära helger (som 4 juli)
 • Dagpenning ($70 i genomsnitt)
 • Avtal och signering av deras golfbilsregler
 • Föraren måste vara 21 år eller äldre med giltigt körkort (max 4 förare per hyrbil)
 • Alla passagerare måste ha en plats under färd (ingen sprint- eller varvridning)
 • Nycklar kan inte lämnas i golfbilen
 • Inget överdrivet tutande
 • Golfbilen kan inte parkeras i en sluttning där den kan rulla iväg
 • Kör inte påverkad
 • Kör inte campingvagnen
 • Om du väljer att ta med din egen golfbil tillkommer en daglig avgift på $15 och du måste underteckna användarvillkoren.
  Hur värmer du husvagnshållningstankar?

Dessa riktlinjer är ganska standard för campingplatser, eftersom deras mål är att hålla alla säkra och nöjda med sin campingupplevelse.

En sista övervägande är försäkring. Många hyreshandlare erbjuder inte försäkring, så du behöver din egen. På samma sätt, om du har din egen personliga golfbil behöver du en försäkring. Du kan gå igenom din husägares policy eller din bilförsäkring.

De flesta campingplatser har förmodligen redan en försäkring som täcker alla golfbilar du hyr. Du samtycker förmodligen till detta i hyrespolicyn.

Oavsett om du hyr eller köper bör du kontrollera campingens regler och bestämmelser. Du bör alltid ta hänsyn till andra campare när du använder din golfbil på en campingplats.

Använd säkert en golfbil

Att köra en golfbil är mycket likt att köra ett fordon. Med sunt förnuft och övning bör du ha en trevlig åktur.

Även om det kan vara frestande att stapla så många människor som möjligt, använd bara sätena på vagnen. Att hänga från sidorna, sitta på instrumentbrädan eller sitta i någons knä är inte säkert. På samma sätt bör du alltid använda ditt säkerhetsbälte och hålla alla lemmar inne i bilen.

Distraherad körning, vare sig i en bil, på cykel eller i en golfbil, är aldrig säker. På samma sätt bör du aldrig köra vagnen när du är berusad.

De flesta campingplatser har hastighetsbegränsningar, vanligtvis 5 mph eller mindre. Eftersom det finns många campare (särskilt barn) på campingplatser, fortsätt långsamt och försiktigt.

Golfbilar är utrustade med flera funktioner. Även de med blinkers kan vara svåra för andra att se. Använd därför dina armar eller händer för att indikera åt vilket håll du vänder dig.

Enligt Lake Huron Campground Regler, lämna aldrig vagnen i en sluttning eftersom den kan rulla iväg. Om du måste lämna den i en sluttning, använd parkeringsbromsen. När du är klar med golfbilen, ta med dig nycklarna så att ingen annan har tillgång.

  Vad är dyrare, propan eller butan? Det fullständiga svaret

Utöver dessa allmänna säkerhetstips, följ alla regler som fastställts av din specifika campingplats.

Några exempel på campingplatser som tillåter golfbilar

 • Beachcomber Camping Resort, Cape May, NJ
  • Du kan hyra en golfbil om du är 18 år eller äldre med giltigt körkort
  • Personliga vagnar tillåtna, men endast elektriska; inga bensin- eller gatubilar.
 • Big Bear Lake Camplands, Bruceton Mills, WV
  • Båda typerna (gas och elektriska) golfbilar tillåtna med försäkringsbevis.
 • Ocean Lakes Family Campground, Myrtle Beach, SC
  • De har omfattande regler. Dessutom är endast elektriska golfbilar tillåtna.
 • Spirit of the Suwanee Music Park, Live Oak, FL
  • Både gas- och elvagnar är tillåtna (med standardiserade standardmotorer och ljuddämpare)
 • Disneys Fort Wilderness Resort and Campground, Orlando, FL
  • De har ganska många regler, men både gas- och elvagnar är tillåtna

Att använda eller inte använda din golfbil

Golfbilar kan säkert komma väl till pass om du bor på en stor campingplats eller har fysiska begränsningar. Många människor, särskilt deras barn, tycker om att cruisa runt på sina vagnar.

Det finns dock ett stort antal campare som inte uppskattar användningen av golfbilar på campingplatser. De tenderar att njuta av naturens fridfulla ljud och vill inte bli störda av bullriga vagnar och deras illaluktande ångor.

Dessutom skulle de mycket hellre gå eller cykla för att ta sig till målet. Golfbilar kan ibland köras för fort eller hänsynslöst och det kan vara irriterande att behöva pila ur vägen. Detta är ännu mer sant om du har små barn som går med dig.

Slutligen noterar andra campare att tonåringar kan få pension om de är högljudda, kör oregelbundet eller generellt inte lyder golfbilarna. Av de olika skälen ovan föredrar vissa campare att bo på campingplatser som helt förbjuder golfbilar.

Alla har olika åsikter och preferenser. Det är inget fel med att vilja använda sin golfbil på en camping då det kan vara en rolig upplevelse och göra resandet enklare. Vänligen följ alla regler och behandla dina medcampare med respekt.

Fler artiklar du kommer att älska.

Husbil, vandring och tält campingutrustning Lista och priser

Hur stoppar man röken från en lägereld? (Instruktioner, tips och tricks)

Campingvärdar (vad får de betalt, förmåner och ansvar)