Tigershark Jet Skis: En varumärkesguide med recensioner och tillförlitlighet

Om du levde under 90-talet minns du förmodligen att du såg Tigershark vattenskotrar ute på vattnet. Idag är det mycket sällsynt att se en, och du kanske undrar varför. Här är allt du behöver veta om Tigershark vattenskotrar.

Vem skapade Tigershark Jet Skis?

Företaget Arctic Cat skapade vattenskotern Tigershark. Detta företag är mest känt för sina snöskotrar. Liksom företaget Polaris blev Arctic Cat stora tillverkare av snöskotrar, vinterkläder, vattenskotrar och ATV:er.

Under hela Arctic Cats livstid har de experimenterat med att sälja vattenskotrar, snöslungor, minicyklar, generatorer, tvåhjulsdrivna fordon etc. De har experimenterat med nästan allt du kan tänka dig, men idag säljer de snöskotrar, ATV:er och sido- vid sidan av.

2017 förvärvades Arctic Cat av Textron för 247 miljoner dollar. Side-by-side-modellerna och terrängfordonen ommärktes av Textron, och snöskotermodellerna är fortfarande under Arctic Cat.

När gjordes de?

För att försöka rädda verksamheten från att gå i konkurs, kom Arctic Cat på sin egen jetski-modell: Tigershark 1993. Även om de hade hård konkurrens med Kawasaki, Yamaha och Sea-Doo, tog de fortfarande ett skott. De fortsatte att experimentera med sin vattenskoter under hela 90-talet och 1997 tog de några stora kliv i rätt riktning.

De var i affärer med Tigershark i 6 år, och deras försäljning var mycket oförutsägbar. Ibland var de uppe i försäljningen, andra år låg de nere. Tyvärr var de tvungna att lägga ner sin vattenskoterverksamhet 1999 när de överträffades av sina konkurrenter och var nära att gå i konkurs. Sammantaget var det liten framgång i deras Tigershark-skapande.

Vad är de gjorda av?

Det finns inga uppgifter om de exakta materialen som Arctic Cat använde för att tillverka sina vattenskotermodeller, men allt vi vet är att deras vattenskotrar var riktigt lätta och små. De använde så lite material de kunde så att de kunde göra det billigt. De har inga speciella tillbehör och är hur enkla som helst.

  Hur man siktar rätt när man fiskar

Tigersharks vattenskotrar är ungefär som Sea-Doos jetskis yngre, svagare och fulare kusin. De har inget speciellt med sig och går sönder väldigt lätt. Precis som en behövande liten kusin behöver de mycket uppmärksamhet och kostar mycket pengar för att hålla sig lyckliga och fungera normalt.

Vad kostar de?

Även om dessa vattenskotrar var kända för att vara billiga jämfört med andra vattenskotrar, måste du ta hänsyn till kostnaderna för de ständiga reparationerna. Det är känt från Tigershark vattenskotrar att ha problem med sina pumplager, startmotor, oljepump, lösa muttrar och bultar osv.

Så du letar efter en PWC att ha kul på i sommar. Du går in på Craigslist och ser en begagnad Tigershark jetski för 1 000 dollar. Är detta fantastiska pris värt det att köpa Tigershark?

Mitt svar är nej. Om du faktiskt vill kunna åka din vattenskoter utan att oroa dig för att saker går sönder vänster och höger, köp INTE en Tigershark. En av de enda jag känner som älskar sin Tigershark är en mekaniker som tycker om att fixa och pyssla med gamla vintagesaker när de går sönder.

Om du inte vill ha en stor huvudvärk av ett aldrig sinande projekt, så skulle jag rekommendera att investera i en Sea-Doo eller Yamaha. Billigare betyder inte alltid bättre eller pålitlig och i det här fallet skulle du vara smart att välja ett mer pålitligt märke av PWC än Arctic Cats Tigershark-modeller.

Recensioner och pålitlighet

Samma saker som lockade folk till Tigershark vattenskotrar då är det som fortsätter att locka folk idag. Tigershark’s är kända för att vara smidiga, små och mest kända BILLIGA.

  Allt du behöver veta om hur man rapparerar med en GriGri

Tigershark vattenskotrar kommer med mer underhållsbehov än andra märken av vattenskotrar. Ryktet som de hade under hela 90-talet var opålitligt.

1997 försökte företaget börja på nytt och gjorde en hel del förändringar på sin vattenskoter. De ändrade konstruktionen av vattenskotern och ändrade också namnen på modellen.

Tyvärr var det för sent att ge sig själva ett nytt namn för även med de förbättringar de gjort, jämförde de sig inte med de andra vattenskotermärkena och blåstes ut ur konkurrensen.

Den främsta anledningen till att Tigershark gick i konkurs var på grund av bristande försäljning, men det finns rykten om andra orsaker utöver försäljningen. Ryktet går att det var en rättegång mellan Tigershark och Yamaha eftersom Tigershark använde Yamahas patent.

Detta tippade vågen över huvudet och de var tvungna att lägga ner 1999. Det är olyckligt vad som hände eftersom Arctic Cat bara fick koll på vad en vattenskoter borde ha.

Tigershark vattenskotrar som tillverkades åren 1997, 1998 och 1999 var de bästa och mest köpta modellerna. Om du ser någon idag köra en Tigershark är det förmodligen en modell från sent 90-tal eftersom de var mer pålitliga än de tidiga.

Efter att ha undersökt folks åsikter som har ägt eller äger Tigershark vattenskotrar, har jag kommit till slutsatsen att de inte är stabila, pålitliga eller smidiga vattenskotrar.

Såvida du inte är bästa vän med din PWC-reparatör eller är en själv, skulle jag hålla mig borta från Tigersharks vattenskotrar.

Jag känner reparatörer som har sagt att Tigersharks vattenskotrar borde ha skrotats i samma sekund som de stod på ritbordet. Ingen vill ha en vattenskoter som inte fungerar korrekt 80% av tiden.

  Kan en landhockeymålvakt fånga bollen?

Tigershark-modellen av vattenskotern är inte gjord för enkel åkning. Vattenskotern tippar mycket lätt på grund av sin skrovdesign. För det mesta måste du stå upp samtidigt som du håller i styret för att balansera det. Det här är mer ett träningspass och du måste lita på din balans för att hålla dig flytande.

En annan sak att tänka på är att ”torrlådan” inte håller dina värdesaker torra. Om och när din Tigershark välter ner i vattnet kommer allt att bli genomblött, inklusive insidan av din vattenskoter.

Det är en STOR smärta att få ut allt vatten ur din vattenskoter varje gång den går under. Vem vill ägna sin sommar åt att ta hand om en skadad vattenskoter? Det gör jag verkligen inte.

Sammantaget rekommenderar jag inte att köpa eller ens åka en Tigershark jetski. Det viktigaste är din säkerhet, och Tigersharks vattenskotrar är inte i närheten av säkra.

Så många saker kan gå fel och om du är ute på vattnet måste du lägga ner mycket arbete på att ta dig tillbaka till land och ta det till butiken. Ingen vill betala tusentals dollar för en PWC som inte ens fungerar. Var smart med dina pengar och investera i en vattenskoter som kommer att ge dig många timmars nöje, inte stress.

Det finns alltid den där 1% av människorna som hävdar att de aldrig har haft problem med sin Tigershark, men tittar jag på statistiken skulle jag inte sätta någon tro än mindre pengar på Arctic Cats Tigershark jet ski-modeller.