The Best Archery Finger Tabs – Nybörjarguide

Du är ny på bågskytte och köper fortfarande all utrustning du behöver för att göra mer framgångsrika skott. Ett sådant tillbehör är bågskyttefliken eller fingerfliken, som förhindrar att bågsträngen smärtsamt kolliderar med dina fingrar. Vilka är några rekommenderade fingrar för bågskytte?

Dessa är de bästa bågskyttefingerflikar:

I den här guiden för nybörjare kommer vi först att förklara vad bågskyttefingerflikar är, sedan delar vi med oss ​​av våra val för de 8 bästa fingerflikar. Om du inte vet hur man använder flikar kommer vi att ha ett avsnitt om det också, så se till att fortsätta läsa!

Vad är Archery Finger Tabs?

Låt oss börja med att förklara vad bågskyttefingerflikar är.

Som vi berörde i introt kallas fingerflikar också för bågskyttar. Tillverkad av syntetiska material eller rent läder, fliken passar på ett enda finger. I fallet med en bågskyttehandske kommer handsken att ha flera inbyggda flikar.

Syftet med en fing för bågskytte är att skydda de fingrar som är närmast bågsträngen. Bågsträngar bör inte bryta huden om de kommer i kontakt, men de kan lämna efter sig ett oattraktivt, smärtsamt märke. Således vill du göra vad du kan för att hålla bågsträngen och din hud åtskilda.

Det är särskilt viktigt som nybörjare, eftersom du kommer att göra många misstag. Allt är trial and error för dig tills du lär dig vad du gör. Det kommer att ta tid.

De flesta fingerflikar har en ögla och kardborre eller liknande material för att vira fliken runt fingret. Vilket finger sätter du fliken på, frågar du? Det borde vara ditt långfinger.

Tumflikar finns också, men bara för dem som använder den mongoliska ritstilen för bågskytte, där du drar nytta av tumskydd. För andra stilar av bågskytte finns det inget behov av en flik som täcker din tumme.

För dem som gillar bågskyttestilar med långbåge eller barbåge, fungerar en flik med tre fingrar under. Denna enkla flik har en låsögla runt ryggen. Även om du lossar din bågsträng, kommer hållaröglan att hålla fingerfliken säkert runt ditt långfinger.

När du blir mer bekant med bågskytte och dina färdigheter förbättras, kan du gå vidare till en mer komplex stil med fingerflikar. Fliken kommer att ha en delning nära framkanten, ungefär en tredjedel nedåt. Splittringen gör att du kan lägga ett enda finger över och sedan två fingrar under pilens nockningspunkt, vilket är avgörande för medelhavsdragningen, även känd som split-finger-dragningen.

De 8 bästa bågskyttefingerflikar och handskar

Eftersom du är nybörjare i bågskytte kommer vi att hålla oss till enkla fingrar för bågskytte i det här avsnittet. Vi slänger även in några bågskyttehandskar, som kommer väl till pass om du skjuter i kallt väder.

Enligt introt, här är våra 8 favoritval, alla med tillstånd av Amazon.

NedFoss Bågskytte Finger Tab

Först på vår lista är NedFoss bågskyttefingerflik, som är tillverkad av äkta, handgjort läder. NedFoss rekommenderar att du använder den här fliken när du avfyrar en recurvebåge.

  Kan fiskar se din fiskelina?

Oavsett om du är vänster eller höger kan du bära den här fliken på båda händerna omväxlande. Fingerfliken är också unisex. Med ett elastiskt remsystem som du kan justera efter behov, kommer remmarna som fäster runt fingret att sitta bekvämt.

Dubbla lager av handsytt koläder förbättrar hållbarheten hos NedFoss fingerflikar. Fliken är 3,3 tum lång, 2,7 tum bred och väger 0,52 ounce. En enkel flik kostar $8 och två är tillgängliga för $13.

KESHES Bågskyttehandske

Vad sägs om en bågskyttehandske? Den här av KESHES är en Amazon-bästsäljare av en anledning.

Den har ett fantastiskt utseende som kommer att ingjuta mer förtroende för dina bågskytteförmågor. Tillverkad av en blandning av koläder och konstläder, kostar handsken högst 13 USD, så det är ett prisvärt tillägg till dina bågskyttetillbehör.

Sätt på handsken och fäst sedan kardborrbandet genom att skjuta in pek-, lång- och ringfingret i varje spår. Designad ambidextriskt, du kan välja fyra storlekar för KESHES bågskyttehandske: liten, medium, stor och extra stor.

RingSun trefinger bågskyttehandske

En annan snygg bågskyttehandske är den här från RingSun. Det är också en trefingerhandske som täcker dina pek-, lång- och ringfinger. Designad för både sammansatta och recurve bågar, är handsken handgjord med fullnarvsläder.

RingSun-handsken mäter 8,26 tum gånger 1,35 tum och väger lätt 50 gram. Precis som KESHES bågskyttehandsken har den här från RingSun ett handledsband med kardborreband som du kan dra hårt över handleden.

En elastisk panel mellan handledsremmen och fingerflikarna ger din hand mycket flexibilitet för att ta en rad bilder. Även om den här handsken bara finns i en storlek, säger RingSun att den är lämplig för tonåringar till vuxna. Bågskyttehandsken kostar $13.

SAS Elite Aluminium Mocka och Läder Finger Tab

En mycket välkänd fingerflik är SAS Elite. Aluminiumplattan är anodiserad för hållbarhet och har en baksida och yta som du kan byta ut efter behov. Justeringslisten låter dig anpassa passformen på denna fingerfliken efter behov.

Flera lager av läder utgör själva fliken, som finns i storlekarna small, medium och large. Som en varning är SAS Elite aluminiummocka och fingerflik i läder exklusivt för högerhänta bågskyttar. Förlåt, vänstermänniskor!

Förutom storlekar kan du även välja mellan tre färger för lädret: grått, blått eller rött. Den här fingerfliken kostar mellan $20 och $30 beroende på storlek.

Jaktdörr Bågskytte Justerbar Finger Tab

Okomplicerat och billigt Jaktdörr justerbar fingerflik kan vara precis vad du letar efter som nybörjarbågskytt. Huntingdoors fingerflik, som mäter 2,7 tum gånger 2,6 tum gånger 0,5 tum och väger bara 0,63 ounces, är gjord av äkta kohud.

Resåren som träs genom fingerfliken har en plastjustering som du kan använda för att dra åt greppet. Huntingdoors fingerfliken är gjord för både vänster- och högermän och kostar $8.

CyberDyer Koläder Bågskytte Finger Tab

Halvvägs genom vår lista är CyberDyer flik för bågskytte. Vill du ha en flik med lite mer handskydd än vad du får med Huntingdoor fingerfliken är CyberDyer ett lämpligt alternativ.

  Hur man bestämmer rätt kajakpaddellängd

Den här fingerfliken mäter 4,5 tum gånger 3,9 tum gånger 0,2 tum och väger 0,52 ounce, så den är större men inte tyngre än Huntingdoor-fliken. Materialet som CyberDyer använder för sina fingerflikar är svettbeständigt så att du fortfarande kan avfyra pilar en varm sommardag utan att tappa greppet.

Kotten på fliken är en mörkbrun nyans med inslag av vinröd, så den är tilltalande också. Den här recurve fingerfliken kostar $8.

Bicaster Barebow Finger Tabs

De Bicaster Barebow fingerflikar har visserligen ett unikt utseende jämfört med de flikar vi har diskuterat hittills. Horween cordovan-läderansiktet döljer en mässingsplatta bakom. På andra sidan finns elastiska remmar för alla fyra fingrar.

Mikrolädret som Bicaster använder är designat för att vara mjukt att ta på, och lädret är också humant framställt. Aluminiumkomponenterna gör att sladden låser sig. Avrundade kanter längs sidan av den här fingerfliken är så att handstorlekar mindre och större kan använda denna produkt.

De tillgängliga storlekarna är medium och large. Bicaters barebow fingerflikar kostar mer än de andra flikarna vi har diskuterat på grund av deras mer unika design. En uppsättning flikar kostar $45.

Jeereal Läder Bågskytte Finger Tab

Sist men absolut inte minst på vår lista är de Jeereal fingrar. Tillverkad av handgjort, högkvalitativt fullnarvsläder, Jeereal lovar hållbarheten hos sin produkt. Det är därför deras flikar för bågskytte är skyddade under en livstidsgaranti.

Även om dessa flikar bara finns i en storlek, har du ditt val av färger. Alternativen är Bourbon Brown eller Light Brown. Varje flik kostar $10.

Hur man använder Archery Finger Tabs

Du köpte din allra första uppsättning bågskytteflikar från listan ovan. Nu exakt hur använder du flikarna? Det är lätt! Här är stegen att följa.

Steg 1: Välj din storlek

Bågskytteflikar finns i en mängd olika storlekar, så hur vet du vilken storlek som är lämplig för dig? Tja, du kan mäta både handbredden och fingrarnas bredd och sedan korrelera det till rätt storlek.

Du kan också besöka en butik för bågskytte och prova olika storlekar. Även om du inte köper någon av fingerflikarna du ser i butiken, kommer det att göra det lättare för dig att handla online om du provar dem personligen.

Som sagt, storleken kan variera beroende på tillverkare. Du kanske är medium i ett varumärke men stort i ett annat. Det är alltid bra att veta måtten på fingerflikarna i varje storlek så att du kan matcha din handstorlek till fliken.

Steg 2: Bestäm om fliken/handsken är för vänsterhänta eller högerhänta användare

Innan du checkar ut, antingen personligen eller online, vänligen tre gånger kontrollera vilken hand dina bågskyttefinger är avsedda för. Om fliken endast är för en enhandsorientering behöver du en högerhänt flik om du är högerhänt och en vänsterhänt flik om du är vänsterhänt.

Nej, du kan inte använda en högerhänt bågskytteflik på vänster hand eller vice versa. Det är därför tillverkare tillverkar ambidextrösa flikar. De du kan byta från en hand till en annan utan att påverka din prestation.

  Hur långt kan en sammansatt båge skjuta?

Steg 3: Sätt på fingerfliken

När du har valt en fingerflik som du tror är lämplig storlek för dig, sätt på den. Det kanske känns lite löst just nu, men det är okej. Du kan alltid justera det. Men om fliken redan sitter för hårt och du inte har dragit i några resårer eller säkrat någon kardborre är det ett dåligt tecken.

Steg 4: Dra åt/justera fliken

Med fingerfliken på, justera den efter dina önskemål. Om din handske är en handske med handledsrem, ska kardborrebandet sitta säkert och stadigt runt handleden. Det betyder dock inte att remmen är så tight att den stänger av cirkulationen till din hand!

Steg 5: Prova att skjuta med fingerfliken och justera efter behov

Det enda sättet att avgöra om fingerfliken passar dig bra är att använda den. Prova att avfyra några träningsrunder. Chansen är stor att användningen av en bågskytteflik kommer att göra ditt skytte ännu mer besvärligt, åtminstone för en liten stund. När du väl har anpassat dig till flikens känsla kommer du inte att märka det så mycket.

Om du känner att passformen på fingerfliken fortfarande inte är riktigt bra, sluta fotografera, ta av fliken och justera den igen. Försök att lossa den eller dra åt den, gör motsatsen till de inställningar du använde tidigare.

Känns fliken fortfarande obekvämt? Då kanske du vill överväga att lämna tillbaka den och köpa en till.

Hur ofta ska man byta ut bågskyttefingerflikar?

Även om flikarna för bågskytte vi granskade idag är gjorda med dubbla lager av läder och vissa inkluderar till och med aluminium, varar inga flikar för evigt. De som har utbytbara ansikten har en längre livslängd, eftersom du kan byta ut ansikten istället för att köpa nya fingerflikar varje gång.

Det finns ingen tumregel (ingen ordlek) för när du ska byta ut dina fingerflikar. Om du tar pauser i det kallare vädret kommer dina flikar att hålla längre eftersom du bara använder dem i ungefär halva året. Men om du är någon som tränar bågskytte oavsett årstid, kommer dina flikar att slitas ner snabbare.

Vissa bågskyttar blir av med sina när de slår 10 000 skott med flikarna. Andra räknar inte och tittar på skicket på sina fingerflikar innan de avgör om det är en bra tid att byta ut dem.

Med tanke på de låga kostnaderna för många fingerflikar borde inte skaffa nya en eller två gånger om året bryta banken!

Slutgiltiga tankar

Bågskytte fingrar kan förhindra missöden där strängarna smärtsamt markerar din hud. De är ett måste som nybörjare som bågskytt och ett tillbehör som du kan fortsätta använda även när du får erfarenhet av bågskytte. Vi hoppas att den här artikeln lärde dig mer om fingerflikar!