Tennessee Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Vattenskoter på sommaren är ett recept för en fantastisk tid. För att säkerställa att du inte stöter på några problem måste du vara säker på att du känner till reglerna för vattenskoter i delstaten Tennessee. Regler och förordningar kan variera från stat till stat och det är ett behov att veta för att kunna njuta av din tid på vattnet.

För att kunna köra en PWC eller något annat motordrivet fordon på mer än 8,5 hk (och du är yngre än 12 år) behöver du en arbetsledare ombord som är minst 18 år. De som arbetar ensamma och de är 12 år och äldre kommer att behöva ett Tennessee Boater Education Certificate.

Det grundläggande

PWC:s regler och föreskrifter

  • Varje person ombord på PWC måste bära en PFD typ 1, 2 eller 3 och den måste också godkännas av US Coast Guard
  • Säkerhetständningslåset måste vara fullt fungerande och ha ett snöre fäst vid den för att säkerställa att den inte tappas bort eller tappas bort
  • Du måste ha en visselpipa eller horn ombord på din PWC som också är godkänd av US Coast Guard
  • Du kan inte ta bort någon backfire flamskydd eller ventilator om den är installerad av din tillverkare
  • Det är olagligt att använda ett vattenskoterfordon mellan solnedgången och soluppgången, särskilt när din syn är lite begränsad
  • Du kan inte använda en PWC inom 500 fot från ett avsett simområde
  • Hänsynslös drift av din PWC är inte tillåten. exempel på detta är:
    • Om du manövrerar din PWC på ett sätt som skadar andra eller dina passagerare
    • Sista minuten undvikande av kollision
    • Väver vårdslöst genom fartygstrafiken
    • Hoppa ett vak för nära andra fartyg
    • Ta med fler passagerare på din PWC än vad som rekommenderas

Alkohol och droger

Att vara påverkad av alkohol och droger kan ha följande inverkan på dig:

  • försämrad balans
  • suddig syn
  • dålig koordination
  • nedsatt omdöme
  • långsammare reaktionstider

I delstaten Tennessee antas du vara påverkad om din alkoholkoncentration i blodet är 0,08 % eller mer.

När du väl är dömd för detta kan du dömas till böter på upp till $2 500 för det första och andra brottet, men på ditt tredje kommer böterna att stiga till $5 000.

  Har terränghjulingar vägmätare?

De som döms för BUI kan få ett fängelsestraff på upp till ett år med obligatorisk skyddstillsyn och du kommer att förlora privilegiet att driva en PWC eller ett fartyg i 1 till 10 år.

Hänsynslös drift av din PWC

Underlåtenhet att reglera din hastighet

När du manövrerar ditt fartyg i en högre hastighet än vad som rekommenderas utsätter du dig själv och de omkring dig i fara. Speciellt under fartygstrafik, dåliga väderförhållanden och närhet till land måste du följa hastighetsgränsen.

Exempel på detta är:

  • köra ditt fartyg i extrem hastighet i närheten av ett annat fartyg, PWC eller farliga vatten
  • arbetar med en högre hastighet än ”långsam, ingen väckningshastighet” som är upplagd i en ”no wake”-zon
  • gå fortare än hastighetsgränsen som anges nära den vattenmassa du opererar på
  • gå med en hastighet som kan vara skadlig för dig eller ditt fartyg
Felaktigt avstånd mellan andra

Om du manövrerar ditt fartyg snabbare än 5 km/h inom 100 fot från stranden, kajen, piren, flotten, flottören eller ett förankrat eller förtöjt fartyg använder du ditt fartyg på ett felaktigt sätt och utsätter andra runt dig för risker.

Osäkra förhållanden

Att inte ha tillräckligt med PFD:er, brandsläckare, backfire flamskyddare, ventilationssystem eller navigationsljus utsätter dig själv och andra för risker

Du utsätter också dig själv och andra för fara när du överlastar eller övermannar din båt, eller när du kör fordonet när du är berusad

Specifikationer för hänsynslös drift

Detta är när du väver genom trafiken, svänger i sista minuten för att undvika frontalkollisioner med andra fartyg, eller till och med när du överlastar ditt fartyg utöver den rekommenderade kapaciteten.

Ridning på fören, däcket eller skotten på ett fartyg

Att åka på allt som inte är utrustat med fasta sittplatser kan leda till risken att falla överbord i vattnet. Låt inte någon av dina passagerare eller ens dig själv sitta på ryggstöden, akterspegeln, en båge, revolver eller på säten som är på upphöjda däck.

  Jet Ski gastank storlek (med 13 exempel på olika modeller)

Registrera din PWC

Tennessee registreringsavgifter

STORLEK 1 ÅR 2 ÅR 3 ÅR
16 fot och under 13,00 USD 24,00 USD 35,00 USD
Över 16 fot och mindre än 26 fot 25,00 USD 48,00 USD 71,00 USD
26 fot och mindre än 40 fot 38,00 USD 72,00 USD 107,00 USD
40 fot eller mer 51,00 USD 97,00 USD 142,00 USD

Denna information lämnades av Tennessee delstatsregering.

Siffror och klistermärken

När du har fått ditt registreringsnummer och valideringsdekalerna måste du placera dessa på ett synligt område av din PWC eller fartyg på följande sätt:

  • det kan inte visas några andra siffror på ditt fartygs för
  • bokstäverna måste separeras från siffrorna med mellanslag eller bindestreck
  • varje nummer måste målas och appliceras på ditt kärl som en dekal
  • du kan också placera den för att visas på båda sidor av fören
  • varje siffra måste vara med blockbokstäver och minst 3 tum högt
  • färgen på dina nummer måste stå i kontrast till färgen på ditt fartyg

Skrovets identifikationsnummer

Ett skrovidentifikationsnummer, även känt som HIN, är ett 12-siffrigt nummer som tilldelas av tillverkaren till fartyg byggda efter år 1972. HIN hjälper till att bestämma skillnaderna mellan flera fartyg.

Nödvändig utrustning

Personliga flytanordningar

Typ 1 Offshore flytvästar Denna väst kan vända en medvetslös person i vattnet för att vända uppåt i vattnet. Den är gjord för tuffa vatten och för situationer där räddning kan ta lång tid.
Typ 2 Near-Shore västar Denna väst är lämplig för lugnare vatten och snabbare räddningar. Om du skulle bära den här medan du är medvetslös kanske den inte kan vända upp ansiktet i vattnet.
Typ 3 Flytningshjälpmedel Den här västen kan också vara en helärmad jacka och den är perfekt för lugna vatten och snabba räddningar. Detta kommer definitivt inte att vända ditt ansikte upp i grova vatten. Detta bärs vanligtvis för vattensporter.
Typ 4 Kasta kapabla enheter Denna typ av flytanordning är en kudde eller ringbojar och används vanligtvis för att kasta på någon i trubbel. De är inte gjorda för att hålla långa timmar i vattnet, eller icke-simmare, eller det omedvetna.
Typ 5 Speciella enheter Denna typ av flytanordning gjordes för aktiviteter som kajakpaddling, vattenskidåkning. Dessa ser vanligtvis ut som vita vattenvästar, däcksdräkter och personliga flytanordningshybrider.
  Vilken Poundage Recurve Bow är bäst för dig?

Brandsläckare

Du kan identifiera vilken typ av brandsläckare du har genom att titta på bokstavs- och siffersymbolen. Siffran hjälper dig att tyda storleken på släckarna och bokstaven anger vilken typ av brand som är släckt också.

TYP A BRANDAR dessa typer av bränder är brännbara fasta ämnen som trä
TYP B BRÄNDER dessa typer av bränder är brandfarliga vätskor som bensin eller olja
TYP C BRÄNDER denna typ av brand är främst elektriska bränder

Alla fartyg är lagligt skyldiga att ha en brandsläckare av typ B ombord på ditt fartyg i händelse av att extrema eller farliga situationer inträffar.

Din brandsläckare bör placeras någonstans lättillgänglig i händelse av en nödsituation där den kommer att behövas omgående.

Vad man ska göra vid en båtolycka

I händelse av en båt- eller PWC-olycka måste du göra följande:

  • Stoppa fartyget omedelbart och säkert
  • Hjälpa den som skadades och bedöma de skador de har fått
  • Ge skriftligt namnet på personen, deras adress och fartygets identifieringsnummer till ägaren av den skadade egendomen
  • För att rapportera en olycka kan du kontakta sheriffens eller hamnkaptens kontor eller någon annan polisavdelning i närheten

Rättsväsende

TWRA (Tennessee Wildlife Resources Agency) ansvarar för att upprätthålla bestämmelserna i Tennessee Boating Safety Act. De hjälper båtfolk samt ger kontroll över situationer när det behövs.

De har makten att stoppa ditt fartyg om de känner att de har tillräckligt med bevis för att göra det. Följ riktlinjerna nedan för att undvika eventuella böter:

Bär kortet: Alla som använder en PWC (och har genomgått båtförarutbildningen) måste alltid ha med sig kortet de fick medan de är på PWC. Detta för att säkerställa att de ska ha det tillgängligt om de skulle stoppas av en officer på vattnet.

Straff: Om du misslyckas med att bära ditt båtfararutbildningskort när du åker på en PWC och du stoppas av en officer kan du få böter.