Tejpar du bollhockeyklubbor?

Bollhockey är som ishockey men utan is. Spelet involverar lag om fem och sedan en målvakt. Om du provar för några bollhockeylag nära dig kanske du undrar om du ska tejpa din hockeyklubba, eftersom du har hört talas om andra spelare som gör detta. Är det en bra idé att tejpa pinnen?

Att tejpa bollhockeyklubban kan förbättra greppet om stavskaftet och minska slitaget på bladet, så det är värt att göra, särskilt om din klubba är ny. Använd dock inte vilken gammal tejp som helst för att tejpa en hockeyklubba. Du behöver hockeyband.

Den här artikeln kommer att vara din guide till att tejpa din bollhockeyklubba. Framöver kommer vi att förklara mer om hur man gör det, rätt typ av tejp för jobbet och för- och nackdelar med tejpning. Du vill inte missa det!

Varför tejpar bollhockeyspelare sina pinnar?

Om du någonsin har sett NHL-matcher har du förmodligen märkt att många spelare bär på pinnar som är inlindade i tejp. Nej, det är inte för att hålla ihop en gammal, skadad pinne, och det är inte heller för att öka pinnens utseende.

I stället, i ishockey och liknande spel som bollhockey, är det att tejpa pinnen till spelarens fördel på flera sätt. Låt oss prata om förmånerna nu.

Mer bollkontroll

I alla former av hockey strävar spelarna alltid efter det som kallas puckkänsla. Vad är puckkänsla? Det är feedbacken eller vibrationen du känner i din sticka när din puck kopplas ihop med bladet.

Handskar kan begränsa din puckkänsla, liksom vissa hockeyklubbor. När du har den frånkopplingen med pucken ändras sättet du hanterar pinnen på, liksom hur du skjuter. Detta kan göra att du måste titta ner på pucken för att fastställa dess placering, vilket bryter din koncentration och kostar dig dyrbara sekunder.

Nu, i bollhockey, spelar man inte med en puck, utan med en boll (därav namnet). Som sagt, puckkänsla gäller för en boll också.

Genom att tejpa en bollhockeyklubba får många spelare en ökad känsla av puckkänsla.

Förbättrar Stick Shaft Grip

När du är på planen måste du ha kontroll över din pinne. En pinne som är lös i dina händer kommer att minska din träffkraft, vilket gör det mindre sannolikt att du gör mål. Utanför skytte kommer du också att kämpa med exakta passningar.

  Vad är en Archery Quiver? (Enkelt svar med bilder)

När du tejpar din bollhockeyklubba bör din hantering av pinnen öka. Speciellt defensiva spelare kommer att skörda de största fördelarna, eftersom de måste hålla pinnen närmare toppen för att peka-checka andra spelare.

Minskar slitage

Även om du kan lägga vantarna på en hockeyklubba för så lite som $30, är ​​det sådana som är benägna att falla isär efter ett par matcher. Om du vill ha en sticka som håller dig i flera säsonger (beroende på hur grov du är på stickan), kan du betala uppemot $300.

Att tejpa din hockeyklubba från början kan förlänga dess livslängd. När ditt blad kommer i kontakt med gatan (eller andra hårda ytor du spelar på), kommer tejpen att repa upp och absorbera skada innan själva stickan gör det.

Vilken typ av tejp ska du använda för en bollhockeyklubba?

Du köpte din bollhockeyklubba för inte så länge sedan, så du tror att du ska tejpa upp den innan din nästa stora match. Du har en enorm rulle maskeringstejp som kommer att vara perfekt för din pinne.

Inte så fort! Du vill inte använda maskeringstejp på en hockeyklubba, inte heller monteringstejp, dubbelhäftande tejp, eltejp, gaffatejp eller golvtejp. Dessa olika typer av tejp är inte utformade för användning av bollhockeyklubbor.

Visst, de går bra på pinnen, men när dagen kommer när du bestämmer dig för att ta bort tejpen så lossnar den inte. Du kanske måste bända och sticka i tejpen, vilket kan skada hockeyklubban och lämna den repad och sliten. Även när du får bort tejpen kan de klibbiga, klibbiga resterna finnas kvar.

Det du istället ska använda är hockeytejp. Typerna av hockeyband skiljer sig beroende på vilken typ av hockeymatch du spelar (ishockey kontra landhockey). Även då finns det flera varianter av denna tejp.

Sticktejp var en gång som elektrisk tejp, men nuförtiden är den gjord av syntetiska fibrer och icke-elastisk bomull. Denna version av sticktejp kommer i alla möjliga färger och kan förbättra boll- eller pucksnurr, begränsa stickskador och förbättra ditt grepp.

På tal om grepp, en annan typ av hockeytejp är griptejp, som antingen är elastisk eller icke-elastisk med en tygbaksida. Den sista typen av hockeytejp är shin tape, vilket är polypropen tejp som hockeyspelare bär.

  Regelbundet underhåll krävs för vattenskotrar (enkelt underhåll)

Du behöver tejp. Det är billigt och du kan vanligtvis köpa grejerna i flera rullar åt gången så att du har mycket att räcka till.

Hur man sätter tejp på en bollhockeyklubba

Du plockade upp lite hockeytejp, så du är redo att gå. Så här tejpar du din bollhockeyklubba.

Tejpa bladets tå

Linda först lite tejp över stavens blad nära tån. Du behöver inte mycket tejp här; en remsa eller två räcker. Du vill ha tejpen vinklad på ett sådant sätt att den är närmare botten av pinnen och sedan närmare toppen, men bara några centimeter över tån.

Tejpa resten av bladet

Nu kan du tejpa från bladet till antingen den del av din pinne där den böjs eller tån. Vissa bollhockeyspelare gör det på ett sätt och andra gör det på ett annat sätt, så låt dina egna preferenser vara din guide.

Om du började tejpa vid tån, överlappa sedan tejpen flera gånger när du omger bladet. Du vill dock inte ha så många tejplager att tejpen blir skrynklig, skrymmande eller klumpig. Att klippa av den extra tejpen med en sax är en bra idé om du märker för många veck.

Gör en tejpknopp på pinnens rumpa

Genom att täcka skaftet på din bollhockeyklubba med tejp förbättrar du ditt grepp. Här är ett litet tips för att komma igång när du tejpar det här området: ta en servett eller en pappershandduk och lägg den över pinnen.

Tejpa och tejpa sedan tills du får en greppande knopp på änden av pinnen. Dela varje tejpbit på mitten allt eftersom. Som du gjorde tidigare, se till att tejpen inte blir skrynklig eller skrynklig. Som sagt, det är okej om bandet är skrymmande här. Överdriv bara inte.

Skapa en ribbad greppsektion

Detta är valfritt, men vi tänkte att vi skulle ta med informationen här om du vill göra det. En ribbad greppsektion kräver att du börjar med en tejpad knopp på pinnens rumpa. Mät upp minst en fot hockeytejp, riv den och gör sedan den tejpfoten till ett rep genom att vrida den.

Därefter spirallindar du repet runt skaftet på din hockeyklubba ungefär en fot från knoppen på toppen av pinnen. Sätt tejp över revbenet, eftersom det blir klibbigt, och lägg till lite genomskinlig hockeytejp över den andra tejpen.

  Genomsnittligt antal förbrända kalorier under 1 timmes pulka

Vaxa tejpen

Du är klar med tejp, men för pricken över i:et gillar bollhockeyspelare att vaxa tejpen. Detta kommer att introducera mer av ett bett varje gång din pinne träffar bollen. Om du redan äger hockeyklubbavax kan du använda det på tejpen.

Har det några nackdelar att använda tejp på en bollhockeyklubba?

Är det alltid den bästa planen att tejpa din hockeyklubba? Det är något som hockeyspelare länge har diskuterat.

Det finns två nackdelar som spelare personligen har upplevt som kan ge dig en paus. Den första är att på hårda ytor som inte är isiga kan din bollhockeyklubba, ja, sticka.

Detta är vettigt med tanke på att även hockeytejp har en klibbig, klibbig yta på undersidan. Om tygskiktet på tejpen börjar slitas bort, exponeras den klibbiga ytan.

Även om kontakt med marken kan slita på klibbigheten, innan dess kan din hockeyklubba vara lite klibbigare än du skulle föredra.

Vi säger inte att din pinne kommer att fastna när du spelar, men din rörelsehastighet kan påverkas. Det kan göra hela skillnaden mellan att göra mål eller att missa ditt ögonblick.

Det andra tråkiga området som vissa hockeyspelare har tagit med att tejpa sina pinnar är införandet av drag. Din hockeyklubba är något tyngre och kanske inte rör sig med den flythet du vill ha.

Detta problem kan lätt lösas genom att applicera mindre tejp.

Hur ofta ska man byta tejpen på en bollhockeyklubba

Du bestämde dig för att gå vidare och tejpa din hockeyklubba. Hur länge kommer bandet vara bra?

Jo, det beror på hur ofta du spelar bollhockey och hur hårt du är på din klubba. Räkna med att behöva byta ut tejpen på bladet på din pinne minst vartannat spel eller varannan match.

Slutgiltiga tankar

Bollhockey är en variant av ishockey som går ut på att slå en boll snarare än en puck och spela på den hårda marken istället för is. Som i andra hockeyspel, tejpar spelare ibland sina pinnar för bättre puckkänsla, optimal kontroll och bra grepp.

Nu när du vet fördelarna och nackdelarna med att tejpa din egen bollhockeyklubba kan du bestämma om detta är något du är intresserad av att göra.