Tältcampa på en husbilsplats (kan du göra det, bör du göra det)

De flesta campingplatser är utrustade för både tältcamping och husbilscamping, och du kommer att kunna upptäcka båda typerna av camping när du kör runt campingslingan. Dessa olika stilar av camping är båda välkomna, men du kanske undrar om de skär varandra.

Kan man tälta på en husbilsplats?

De flesta campingplatser tillåter tältcamping på RV-platser, och de flesta av dessa campingplatser har en utsedd RV-led och ett område för tält. Kom ihåg att varje camping har sina egna regler och utmärkelser. Det finns också särskilda webbplatser öppna endast till campare, så du bör undvika dem.

Det kan vara svårt om du är ute och reser eller bara vill campa på helgen, men din vanliga plats är inte öppen. Även om världen tekniskt sett är din campingplats, finns det fortfarande regler som kan bidra till att göra campingupplevelsen bättre för alla.

Poängen är att campingplatser försöker vara väldigt öppna med sina regler. Det kommer att finnas skyltar som beskriver campingplatsen och campingplatsens bekvämligheter, och en av de stora skyltarna att leta efter är ”Endast tält” eller ”Endast husbil.”

Ofta har campingplatser specifika slingor där husbilar campar, så bullret från generatorn kommer inte att störa tältcampare. De andra slingorna är för tältcamping.

På vissa campingplatser kan husbilsplatserna vara upptagna med tält, så länge platsen inte har reserverats av en campare tidigare. Du måste bara bestämma dig för om du kan motstå generatorljudet eller inte! Även om detta är allmänna regler, kommer varje camping vara olika. Du vill göra din research innan du reser, och försök att inte räkna med en öppen husbilscamping för ditt tält.

Vad National Parks Service har att säga

I National Parks Service FAQ säger de att tältcamping på en utsedd RV-plats är något som händer, men eftersom platsen inte är designad för tältcamping kan utrymmet bli lite obehagligt.

Platsen kanske inte har tillräckligt med utrymme eller är tillräckligt platt för tältcamping. Eftersom du helt enkelt kör in på tomten med en husbil och sover i fordonet störs du inte lika mycket av markens planhet som i ett tält.

Campingen meddelar dig om platsen du vill ha är lämplig för din utrustning. Ofta kan campingen inte flytta dig till en annan camping om du inte är nöjd. Så även om du kan tältcampa på en husbilsplats kanske du inte gillar det.

  Har KOAs WiFi? ( Ja och nej )

Naturligtvis är inte alla campingplatser belägna i en nationalpark och reglerna skiljer sig åt mellan olika campingplatser. Men generellt sett är det här vad du kan förvänta dig av att campa på platser som föredras för husbilar.

Varför RV platser kanske inte har Bäst för tältcamping

Oavsett om du tar med dig husbil eller inte kostar camping mer pengar. Campare är mycket underhåll, så campingen måste spendera extra för att ta hand om dem. Det betyder att de vanligtvis inte kommer att ändra priset per natt bara för att du inte har en husbil men ändå vill använda deras sida.

Husbilsplatser kan vara något längre och smalare, men de flesta campingplatser bör se ut som tältplatser. Du kan se några husbilsanslutningar – vanligtvis vatten och el, men ibland avlopp. Dessa anslutningar är välbehövliga av campare, så det är inte bra campingetikett att ta den nödvändigheten från dem.

Beroende på campingen och till och med campingplatser inom campingen, kan husbilsplatser vara grus, inte gräs. I så fall skulle det vara ganska obehagligt att campa med ett tält.

På vissa mer exklusiva campingplatser kan husbilsplatser till och med ha uteplatser, vilket fungerar bra för husbilar, men inte så mycket för tält. Även om du har en madrass vill du inte sova på mark som är lika hård som bokstavlig sten.

Vanligtvis är RV-campingplatser bland andra RV-campingplatser, vilket innebär att det kan vara bullrigt. För att generera el tar husbilar ofta med sig generatorer. Medan de flesta campare förstår behovet och därför inte klagar, kanske tältcampare inte har lika tålamod med bullret.

Du kan se några campingplatser märkta ”RV Nonelectric.” Det betyder att campingen är avsedd för husbilar, men du är inte skyldig att använda en sådan. Men när du ser denna skylt tror vissa att det betyder ”endast husbilar” när det tekniskt inte gör det.

Det bästa du kan göra är att kontrollera med lägerchefen och se till att varje plats är öppen för tältcamping, eftersom människor, precis som skyltar, kan ha några dolda preferenser.

  Vilken temperatur är för varm för camping?

Så vad är ett bättre alternativ?

Vissa campingplatser erbjuder campingplatser som har plats för en husbil eller ett tält! Du kan fråga när du bokar din campingplats om det här alternativet är tillgängligt om alla tältcampingar är upptagna.

Du kan alltid ringa i förväg och fråga folket på campingen om husbilsplatserna vanligtvis är fulla eller inte under veckan eller helgen du planerar att campa. Om det finns en god chans att du inte kommer i vägen för någon, måste du se till att ta en husbilsplats om inget annat är tillgängligt.

Det bästa alternativet är förstås att boka en camping med enbart tält. De är billigare, bättre lämpade för din utrustning och de bråkar inte med de outtalade reglerna för camping.

Ett annat möjligt alternativ för tältcamping

Vissa campingplatser tillåter inte människor att campa på en utsedd husbilsplats om inte en husbil är närvarande. Så länge allt får plats på campingen och inte svämmar över till den intilliggande tomten är både tält och husbil tillåtna.

Så jag såg detta scenario utspela sig på olika sätt. Först och främst, om du äger både en husbil och ett tält, är detta scenario perfekt. Du kommer inte få problem eftersom du har ett tält och det finns tillräckligt med utrymme för all din utrustning.

För det andra, beroende på campingplats och husbilsägare, kan du fråga om du kan dela på kostnaden och slå läger nära en husbil om inga andra platser finns tillgängliga.

Jag vet att det låter lite galet, men om det blir värre kan det vara ett säkert alternativ. Enligt min erfarenhet är människor som campar de trevligaste människorna, och om det inte finns en mycket specifik anledning borde det inte vara en stor sak att slå upp ett tält några meter bort när alla väl är ombord.

På så sätt kan du, som jag sa tidigare, dela på kostnaderna, både använda campinganläggningarna och kanske till och med få nya vänner. Men om du inte är bekväm med det här alternativet, vilket är helt förståeligt, kan du alltid prova backcountry-camping eller hoppas att en annan tältcampingplats öppnar sig!

Varje camping är annorlunda

Sammantaget kommer varje camping ha sina egna regler och bestämmelser. Efter att ha pratat med ett antal olika campingplatser har jag funnit att den allmänna samsynen är att det är bra att använda en husbilsplats för tältcamping så länge du betalar husbilspriset.

  Är det någonsin OK att köra i Converse?

Husbilsplatser är vanligtvis allt från $10 till $40 dyrare än tältcampingar eftersom de har kopplingar för husbilar. Så det beror på hur mycket pengar du vill spendera.

Om du inte vill betala för mycket mer för din camping kan du alltid titta på andra campingplatser i området för att se vad de har att erbjuda. Om du är i en knipa och behöver slå läger den natten, kan priset bara vara något du kommer att behöva ta itu med.

Uttagen kan ha en annan wattstyrka än du behöver om du planerar att ta med en campingspis som använder el, så se till att kontrollera att din utrustning ens kan fungera på den plats du väljer. Kom ihåg att motsatsen oftast inte fungerar: du kan inte sätta en husbil på en tältplats. Tältplatser har inga kopplingar och de är ofta formade på olika sätt utan tillräckligt med utrymme på uppfarten för att rymma ett stort fordon.

Och om du bara är i en nypa och du inte är riktigt bekväm med att campa på en husbilsplats, överväg att campa i backcountryn! Det finns förmodligen ett spår i närheten, och så länge du har tillstånd kan du campa på en plats som känns ännu vildare än din vanliga campingplats.

Så länge du är beredd på en backcountry-resa är det ett bra alternativ till en fullsatt campingplats. Det blir tystare, du kommer att vara helt i naturen och du behöver inte oroa dig för att eventuellt trampa någon på tårna.

Ibland kan tältcamping och husbilscamping kännas som två olika världar, men det betyder inte att de verkligen är det. De två campingmetoderna kan korsa varandra och hjälpa varandra när det behövs. Så länge alla är nöjda är du redo!

Fler artiklar du kommer att älska

Snabbtält (vad är de, hur fungerar de, för- och nackdelar)

Hålla sig varm i ett tält (som faktiskt fungerar)

Här är varför trailertält kan vara värt det för dig.

Vad är snittpriset för att campa med husbil?