Täcks en resesläpvagn av min bilförsäkring?

Hur bra är den täckningen? Är det bättre att teckna en försäkring specifikt för en husvagn? Alla dina frågor besvarade.

Det är vettigt att en resevagn behöver någon form av försäkringsskydd. Det handlar trots allt om vägen och är olycksbenägen.

Så om du drar ditt släp, täcks det automatiskt av din bilförsäkring?

Svaret är inte alltid. Ibland kan du inkludera din släpvagn i din bilpolicy, med restriktioner, och andra gånger måste du leta efter en separat försäkring. Att välja en policy specifikt för en resesläp har vissa fördelar. Låt oss diskutera!

Med rätt skydd är du och dina tillhörigheter väl skyddade. Var säker på att en bra policy kommer att ta hand om dig och ditt hem hemifrån under din resa. Oavsett om du väljer bil eller separat täckning krävs vanligtvis en viss försäkring.

Behöver jag en resesläpförsäkring?

Många stater kräver husbilsförsäkring, men kraven på släpvagnar är lite otydliga. Det är generellt sett en bra idé att teckna en försäkring för ditt släp, oavsett om det är obligatoriskt eller inte. Trailers kan vara dyra.

Om du tänker på din släpvagn som din primära bostad, kommer du förmodligen att lägga mycket pengar och ansträngning på det. Då är det vettigt att täcka din investering med en försäkring.

Men omfattas det inte av min bilpolicy?

Svaret är ja och nej. I många fall kommer din bilpolicy att omfatta allt du drar, till exempel en släpvagn. Men, och detta är viktigt, men det är bara ansvarsdelen av din täckning. Själva släpet omfattas alltså inte, men dess agerande vid en olycka är det.

Detta innebär att alla skador som orsakas av din släpvagn, på personer eller egendom, omfattas av ansvarsklausulen i din bilförsäkring. Om du till exempel kör på vägen och din fiskstjärt sopar bilen bredvid dig, täcks kostnaden för skador på den andres egendom.

Men om din släpvagn av misstag lossnar från ditt dragfordon under körning och sedan träffar andra förare och blir totalförlust, är det ett annat scenario. Skadekostnaderna ersätts, men du har otur med ditt släp.

Dessutom, om någon annan orsakar skada på din släpvagn, kan deras täckningsnivå skapa problem för dig. Om de inte har något eller otillräckligt skydd måste du betala kostnaderna.

Ibland kan hemförsäkringar även täcka en resesläp. De brukar säga något om att skydda tillgångar som inte finns i ditt hem, till exempel en båt eller trailer. Men täckningsgränsen är mycket, mycket mindre. Lämna hål i ditt skydd.

Eftersom många stater inte kräver en specifik resesläppolicy, tillsammans med det faktum att dragfordonspolicyn sträcker sig till släpvagnen, tecknar många människor inte en resesläpförsäkring. Det borde oroa dig lite.

En översikt över resesläpförsäkring

Om du verkligen vill skydda dina investeringar och dina tillgångar, överväg husvagnsförsäkring. Många försäkringsbolag utformar specifika försäkringar för föremål som inte täcks av deras paraplyförsäkringar, såsom båtar eller ATV:er.

Resesläp är en sådan egenskap. Men det finns olika typer eller nivåer av täckning.

Ansvarstäckning: Detta är givet. Det är en förlängning av bilpolicyn på dragbilen. Men det täcker inte skador på din trailer. Detta gäller särskilt om du spenderar mycket tid i din trailer eller har investerat en hel del pengar i den.

Kollisionsskydd: Som namnet antyder är detta skydd för om din släpvagn råkar ut för en olycka och det finns skador.

Omfattande täckning: Täcker de flesta typer av skador som inte orsakats av en kollision eller trafikolycka och som därför vanligtvis inte omfattas av en bilförsäkring. Detta kan inkludera skador orsakade av väder, stöld, djur, brand och andra slumpmässiga händelser. Det här är ett utmärkt alternativ för resesläp som definitivt är utsatta för alla dessa typer av olyckor. Denna försäkring är vanligtvis också fördelaktig för att hyra en husvagn.

  Kräver husbilar speciellt toalettpapper

Innehåll eller personlig egendomstäckning: Detta är en annan viktig för ägare av resesläp. Du kommer förmodligen att bära med dig många av dina ägodelar i din släpvagn. Det kan vara värdesaker som smycken eller teknisk utrustning. Innehållstäckning täcker ”innehållet” eller vad som finns i din trailer.

Camping och semester: detta är en form av ansvarsförsäkring. Det är trots allt dumt att tro att alla olyckor händer om man kör på vägen. Detta täcker skador på andra när din släpvagn är parkerad. Det innebär att om någon skadas i din husvagn eller i närheten av din husvagn medan du är på campingen så behöver du inte betala för några sjukvårdskostnader eller skador.

Underförsäkrat eller oförsäkrat försäkringsskydd: denna typ av försäkring fyller luckorna efter dina andra försäkringar, det är ett tilläggsskydd. Detta skydd skyddar dig från andra och deras brist på försäkring. Om din släpvagn skadas i en olycka och det inte är ditt fel, kommer du sannolikt att vända dig till den andra personen för att täcka kostnaden för skadan. Men om de är oförsäkrade eller underförsäkrade hjälper din underförsäkrade/oförsäkrade politik.

Nödfallsskydd: Om du är långt hemifrån och dina apparater brinner eller en läcka uppstår och din släpvagn blir obekväm, täcker denna täckning levnadskostnader. Försäkringsbolaget bestämmer avståndet hemifrån du måste vara för att ansöka om täckning.

Heltidstäckning: Som det låter är detta för dem som bor i trailern uteslutande eller nästan heltid. Det kommer att vara mer som en husägares policy med utökat ansvar och medicinsk täckning.

Total förlusttäckning: Det kan vara väldigt dyrt, men värt det för dem som har en dyr trailer. Om din släpvagn inte finns kvar kommer företaget att ersätta den med en liknande modell inom fem års åldersgap.

Bogsering och vägassistans: praktiskt på vägen. Precis som med rusningsavgifter bestäms avståndet som leverantören tillryggalägger på deras sida.

Som du kan se finns det en hel del alternativ när det kommer till husvagnsförsäkring. Dessa skyddsformer täcker ett brett spektrum av olyckor och tillbud som kan hända dig på vägen. Men vissa saker omfattas i allmänhet inte av policyn för resesläp. Dessa inkluderar:

 • Normalt slitage som utvecklas från allmänt bruk över tiden
 • Skador till följd av felaktig eller olaglig användning av släpet
 • Avsiktlig skada

Ändå är det förmodligen mer fördelaktigt att få en dedikerad resesläpförsäkring snarare än att lita på din bilförsäkring. Detta gäller särskilt om du har investerat mycket pengar i din husvagn eller om du spenderar mycket tid i din husvagn.

Fördelar med släpvagnsförsäkring

Kostnaden för självrisker och premier kan verka dyra, särskilt om du är olycksbenägen. Men om du faktiskt tittar på reservdelar som en markis, axel eller generator verkar försäkringskostnaderna vara värda det.

Dessutom kan din semester bli mycket mindre påfrestande om du vet att du är täckt vid en olycka och skada. Du kan koppla av istället för att oroa dig för alla möjliga scenarier som kan förstöra din resa.

Även om något skadas under din semester, som att ett träd välter och sliter genom din fasad eller kraftiga vindar som sliter sönder ditt förtält, vet du att du är täckt och kan njuta av resten av din resa.

  Kan en minderårig bära en fickkniv?

Kostnaden för resesläpförsäkring

Trailerförsäkring är mycket lik bilförsäkring. Det är därför du kan välja mellan olika täckningsnivåer. Priset på skyddet beror på ett antal faktorer, precis som försäkring för din bil.

Märke och modell, tillverkningsår och skick spelar alla roll. Precis som din täckningsnivå, hur lång tid du spenderar på att resa varje år och din körhistorik.

Beloppet du betalar årligen eller halvårsvis kan variera från några hundra dollar till nästan tusentals. Allt beror på hur hårt du vill försäkra din resesläp och skydda din investering.

Precis som med din bilpolicy kan det vara klokt att inte pressa några slantar och välja den lägsta täckningen. Om du råkar ut för en olycka eller skada kommer du att ångra dig. Lyckligtvis finns det många leverantörer, så du kan shoppa runt och hitta det bästa erbjudandet.

Ibland hittar du rabatter. Om du paketerar försäkringar med en leverantör kan du få rabatt på flera försäkringar. Att betala din premie i förväg eller till och med betala en högre självrisk kan också spara pengar.

Resevagnsförsäkringsleverantörer

 1. Geico. Ett av de mest välkända bilförsäkringsbolagen, de försäkrar även resesläp. Geicos husbilsförsäkring inkluderar resesläp. Täckningsalternativen kan utökas till att omfatta totalförlust, innehållsskydd, semesteransvar, akuta utgifter, vindrutetäckning och rekreationssjukvård.
 2. Progressiv. Progressive har bra priser och ännu bättre låga självrisker. De är specialiserade på personliga försäkringar som kan spara pengar eftersom du har färre olyckor. Deras täckningsalternativ är omfattande och inkluderar omfattande och kollision, ansvar, oförsäkrad/underförsäkrad bilist, medicinska betalningar, vägassistans, totalförlustersättning, innehåll, semesteransvar, heltidsansvar, skadebedömning, nödutgiftstäckning, husdjursskada och till och med en speciellt alternativ för resenärer till och i Mexiko.
 3. Statens gård. Ännu en välkänd nationell försäkringsgivare, State Farm, har husvagns-/husbilsförsäkring. De skyddar mot en mängd olika skador och förluster, men informationen på deras webbplats är begränsad. De föreslår att du ringer en av deras vänliga och hjälpsamma agenter (kanske Jake?) för att få en offert.
 4. USAA. Detta märke är begränsat till tidigare eller nuvarande militära medlemmar och deras familjer. Men om det är du så är de en utmärkt försäkringsgivare. De typer av släp de täcker kanske inte är lika omfattande som andra företag. Om din typ inte finns med på deras webbplats kan de outsourca dig.
 5. Lantlig. Nationwide Mutual Insurance har fått höga betyg och är älskad av konsumenterna. De täcker ansvar för personskador, skadeståndsansvar för egendom, kollision, förlängd, oförsäkrad eller underförsäkrad bilist, medicinska betalningar, vägassistans, bogsering och arbete, semesteransvar, byte och utbyte av säkerhetsglas, och schemalagda personliga tillhörigheter. Dessutom kan de erbjuda fantastiska rabatter om du paketerar.
 6. Bönder. Farmers Insurance delar liksom andra resesläp med sin husbilsförsäkring. De ger täckning i många av de former som diskuterats tidigare. Unikt är att de har en bra app som gör det enkelt att lämna in ett krav.
 7. Nationella släkten Som ett långsiktigt försäkringsbolag kan de ge dig ett utmärkt skydd. Vissa av deras försäkringar kan slås ihop utan extra kostnad. De täcker personliga tillhörigheter, fullständiga ersättningskostnader, permanenta tillbehörsskydd, fullt allmänt ansvar och lagringsbesparingar.
 8. Hartford. Hartford har samarbetat med AARP, vilket gör dem till den idealiska leverantören för äldre människor som tycker om att spendera sin pension på resa. De erbjuder medicinsk täckning, kollisionsskador, kroppsskador, egendomsskador och mer. De rekommenderar att du ringer för att prata med en specialist för att få en offert.

Det är klart att husvagnsförsäkring kan vara ganska specialiserad. Av dessa skäl kan det vara till stor hjälp att få en försäkring som går utöver vad som täcks av din bilförsäkring i händelse av en olycka. Men ägarna är inte de enda som behöver veta om försäkringar.

  Simning kontra löpning: Vilken sport bränner fler kalorier?

Uthyrning och försäkring

Om du planerar att hyra behöver du vanligtvis göra en deposition, till exempel en handpenning, och betala en deposition. Men vad du kanske inte inser är att du också måste täcka försäkringen. Försäkring är inte valfritt och erbjuds ofta via annonswebbplatsen där du hittade ditt fritidshus. Det går dock även bra att teckna en försäkring genom din bilförsäkring.

Täckningsmöjligheterna är naturligtvis ansvarsskyldighet, i händelse av att någon skadas eller deras egendom skadas. Och, begränsat ansvar, omfattande och kollision. Dessa täcker olyckor och skador som kan inträffa på semestern. Vanligtvis kommer uthyrningsföretaget att stå för ansvaret och du måste själv ordna med de andra täckningsalternativen.

Det finns några olika sätt du kan få en försäkring för din hyrresevagn. Genom din bilpolicy är ett sätt. Detta kallas en försäkringsfolder och inte alla företag har dessa faciliteter. Du kan också se om uthyrningsföretaget erbjuder och köpvillkor. Slutligen kan du behöva hitta en tredje part att skaffa försäkring från.

Att köpa via uthyrningsfirman är kanske det enklaste alternativet. Ibland tillåter ägarna att du går på sin försäkring om det är en person-till-person-uthyrning. Detta kostar en liten avgift. Se dock till att du inte snålar på försäkringsskyddet. Känn din självrisk och gränser.

Om du väljer att skaffa en pärm, även känd som ryttare, genom ditt nuvarande försäkringsbolag kan du spara några dollar. Du får ofta rabatt med paketerade försäkringar. Men som nämnts ovan är detta en slags förlängning av din bilpolicy. Detta innebär att skador på släpet på grund av väder eller andra slumpmässiga händelser inte täcks. Inte heller innehållet. Detta kan vara en riskabel väg att gå.

Slutligen kan en tredje part ge dig den mest kompletta täckningen. Det kan vara kostnader inblandade, men om du drar någon annans släp kan en bra policy ge dig mycket sinnesro.

Välj rätt täckning och leverantör

Mellan försäkringsleverantörerna, täckningsnivåerna och eventuella tilläggsförsäkringar finns det massor av variabler när man väljer rätt husvagnsförsäkring. Så vad ska du tänka på när du handlar?

 • Bestäm om du hellre vill spendera pengarna och spela säkert ifall du skulle råka ut för en olycka, eller spara dina slantar och hoppas att inget händer dig eller din släpvagn.
 • Tänk på ytterligare policyer eller tillägg. Tar du med dig mycket dyra prylar? Ska du till ett område med hög risk, till exempel där det är vanligt med hårt väder?
 • Få massor av offerter. Se till att shoppa runt och få offerter från många olika försäkringsbolag.
 • Jämföra priser. När du har alla dina offerter kan du se vilken som erbjuder den perfekta täckningen för precis rätt pris.

Summan av kardemumman är att försäkringsskyddet handlar om hur stor risk du vill ta med din resesläp. Du kan säkert bara använda den under en förnyelse av en bilförsäkring, men om du råkar ut för en olycka eller släpvagnen skadas kan du ha tur. Det är därför lämpligt att teckna en separat husvagnsförsäkring för att skydda din investering.

Fler artiklar du kommer att älska

Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)

Så här kopplar du din resesläp till ditt hem.

Finns det en Kelley Blue Book eller NADA för campare?