Täcker min bilförsäkring min resesläp

Att äga en vändskiva eller en resesläp kan vara ett spännande tillskott som du kan använda i många år framöver. Resevagnar är perfekta att ta med dig på familjesemestern, till sportevenemang för barn, eller till och med användas som ett extra rum när familjen kommer på besök.

Innan du ger dig ut på vägen vill du alltid fråga dig själv, ”täcker min bilförsäkring min resesläp?” Att vara på väg utan försäkring är otroligt riskabelt. Du vet aldrig när en katastrof kan inträffa som potentiellt kan förstöra din resesläp på en bråkdel av en sekund.

Vanligtvis sträcker sig din bilansvarsförsäkring till att täcka din släpvagn och kommer automatiskt att inkluderas i din försäkring. Även om det inte krävs enligt lag behöver du omfattande och/eller kollisionsskydd för att kunna få tillbaka betalt om din resesläp blir stulen eller om den är skadad.

Försäkringsskydden kommer att skilja sig åt mellan olika stater. Kontakta din försäkringsagent för att veta exakt vad du behöver för täckning.

Täcker min bilförsäkring min resesläp

I den här artikeln förklarar vi vad din bilförsäkring täcker, och ytterligare försäkringar som rekommenderas. För att fullt ut täcka din släpvagn och din familj vill du ha mer försäkring än bara ansvar.

Täcker min bil-/lastbilsförsäkring min resesläp?

Ansvarsförsäkring (Investopedia) för din bil sträcker sig vanligtvis till allt som du drar bakom det försäkrade fordonet. När din släpvagn dras av ett försäkrat fordon, kommer din bilförsäkring att omfatta din släpvagn, men inkluderar inte omfattande rapportering. Det betyder att om något skadar din släpvagn får du inga pengar för att reparera eller byta ut den.

När du köper din resesläp, ansvarsskydd täcks av din bilförsäkring. Du måste köpa heltäckande och kollisionsskydd separat.

Även om de flesta bilansvarsförsäkringar omfattar allt du drar bakom ditt fordon, är det alltid klokt att dubbelkolla eftersom planerna skiljer sig från stat till stat och försäkringsbolag till försäkringsbolag. Vanligtvis är ett resesläp bara täckt om försäkringen, fordonet och släpvagnen är under samma namn.

  Camping med filtar istället för sovsäckar: Så här gör du

Till exempel kommer Progressives ansvarsförsäkring på ditt dragfordon att sträcka sig till din resesläp som förklarat, här.

Allstate säger liknande:

I allmänhet krävs ingen försäkring på släpfordon eftersom ansvarsskyddet vanligtvis utökas till släpvagnen när den är fäst vid fordonet som drar den.

AllStates RV Insurance sida

Vilken bil-/lastbilsförsäkring täcker inte min resesläp?

Detta är viktigt så jag upprepar det-Din bils/lastbils hel- eller kollisionsförsäkring gäller inte för din resesläp. Så om något händer med din släpvagn kan du inte ansöka om att få pengarna tillbaka för reparationer eller byten.

Med Ansvarsförsäkring är det enda som täcks om någon annan (eller något annat om du har egendomsansvarsskydd) skadas av din resesläp, då kan de göra en skadeanmälan och få pengar från ditt försäkringsbolag.

Så vad gäller lagen kan du köra din resesläp med endast ansvarsförsäkringen för ditt dragfordon. Men detta är mycket riskabelt.

Ansvarsförsäkring gäller inte om din husbil har en egen motor, till exempel en husbil, du behöver en helt separat försäkring för att täcka din husbil. Alla fordon som har egen motor kommer inte att omfattas av din bilförsäkring.

Finns det undantag?

Vanligtvis kan din bilförsäkring utvidgas till din resesläp om du använder den för helger eller sporadisk camping.

När du stannar permanent eller hyr ett område under perioder kan du börja stöta på problem. Anledningen är att när du hyr en plats för din husbil årligen eller säsongsvis, skiljer sig försäkringsskyddet på vad det kommer att täcka. Olika policyer täcker olika aspekter av att använda din husbil eller släp, så att konsultera din försäkringsagent är viktigt för vad de täcker.

  Är strumpor nödvändiga med löparskor?

Täcker min bilförsäkring innehållet i min resesläp?

En gråzon när det kommer till bilförsäkring och släpvagnsförsäkring är täckningen av innehållet inuti. De flesta gånger täcker ditt bilförsäkringsskydd inte kostnaderna för föremålen i din släpvagn. Om du är orolig för vad som finns i din släpvagn, prata med din försäkringsagent.

Anledningen till att innehållet i din husbil är ett grått område är att vissa policyer inkluderar det i din täckning, vissa policyer måste du lägga till det på och vissa policyer kommer inte att inkludera det alls. Prata med din försäkringsagent för att ta reda på om innehållet i din släpvagn är försäkrat.

Oftare än inte måste du lägga till mer omfattande täckning för att täcka allt innehåll i din släpvagn.

Krävs resesläpförsäkring enligt lag?

Om din resesläp dras av ett försäkrat fordon krävs ingen särskild försäkring. Det handlar om vad din familj behöver och hur ofta du använder din trailer; när du väljer om du vill lägga till ytterligare försäkringsskydd eller inte.

Det enda sättet som en fullständig täckningsförsäkring skulle krävas är av alla utlåningsbyråer där du tog ett lån för din släpvagn. Långivare vill att du ska ha full täckning på din resesläp om något skulle hända, så att lånet återbetalas.

Täcker min bilförsäkring min resesläp

Vad täcker husbilsförsäkringen?

Husbilsförsäkring (Progressiv) är mer ytterligare täckning för din släpvagn, vändskiva eller husbil som skyddar dig i händelse av en kollision eller annan katastrof. Husbilsförsäkring skiljer sig från vanlig bilförsäkring eftersom den är speciellt skapad för att täcka husbilen.

Detta skulle inkludera ansvarsskydd, såväl som ytterligare täckningar du kan köpa som täcker eventuella skador på dina föremål inuti, eller allt utanför din släpvagn, såsom traileranslutningar eller husbilsmarkiser. (se vår artikel om husbilsmarkiser om du har frågor) Det finns en mängd ytterligare täckningar från omfattande, kollisions- och även täckningar som inkluderar ett hyrfordon och vägassistans.

  Hur förvarar du RV-batterier?

Vilken typ av försäkring behöver du för en resesläp

När du köper en släpvagn har din släpvagn automatiskt ansvarsskydd på din bilförsäkring. Om du vill ha mer täckning som t.ex kollision (Investopedia) eller omfattande täckning, måste du vanligtvis lägga till dem separat.

Omfattande täckning (thebalance.com) täcker skador som uppstått utan kollision eller kontakt från ett annat fordon. Vanligtvis inkluderar omfattande täckning följande scenarier:

  • Stöld
  • Vandalism
  • Djurkollision
  • Översvämningar
  • Fallande objekt
  • Bränder
  • Naturkatastrofer

Med kollisionsskydd täcks ditt släp om det sker en olycka med ett annat fordon som leder till förlust eller skada. Kollision täcker dig vid en allvarlig olycka. Detta inkluderar: täckning av fixering av din bil eller släp, samt skador på någon annans egendom.

Slutsats

Att köpa en resesläp och resa runt i landet är en rolig och spännande strävan för dig och din familj. Innan du börjar ditt äventyr måste du fråga dig själv ”täcker min bilförsäkring min resesläp?” Att sitta fast på vägen utan täckning är en risk som du inte vill ta.

Generellt gäller att när du drar en släpvagn med ett försäkrat fordon kommer försäkringen att gälla även för släpvagnen. Oftast skyddar policyn inte din trailer från vissa händelser. Fråga din försäkringsagent om heltäckande och kollisionsskydd. Omfattande täckning och kollisionsskydd krävs inte enligt lag; men det kommer att skydda dig och din familj.