Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)

Chansen är stor att om du läser den här artikeln funderar du på att köpa en husbil. Du kanske undrar när det är bäst att köpa en husbil. Det finns några saker att tänka på när du bestämmer när du ska köpa din rigg.

Generellt sett är köp i slutet av säsongen eller lågsäsong, under vintern och hösten, den bästa tiden att köpa en husbil. Däremot är bästa sändningstiden för säljare i början av säsongen. Kunniga köpare vet hur man prutar mycket under året, och detta är förmodligen den bästa vägen att gå.

Under campingsäsongen vill du naturligtvis använda din husbil. Men att köpa den vid fel tidpunkt före eller efter säsongen kan leda till att du betalar för mycket. Läs vidare för att ta reda på när är den bästa tiden på året och till och med tiden på månaden att köpa en husbil.

Se till att du vet det genomsnittliga priset på husbilar innan du köper. Vi har en praktisk guide för att ta reda på vad en husbil bör kosta.

Finns det en Kelley Blue Book eller NADA för campare?

När ska man köpa

Den bästa tiden att köpa en husbil är kanske i slutet av säsongen. Många kommersiella återförsäljare vill rensa bort förra årets modeller för att ge plats åt de nya, och hoppas kunna sälja dem vidare. Men i verkligheten är frågan om du just nu får lägsta priset för en husbil.

Säljare vet när köparens marknad händer och kan fortfarande höja sina priser. Om du vill köpa från en privat köpare kanske marknaden inte är så stor. Sanningen är att den ”bästa tiden att köpa” inte är någon hemlighet för säljare och det är därför du kanske inte får det fantastiska erbjudandet du hoppades på.

Fördelen med att planera framåt

  • Lägre priser

För att köpa under slutet av säsongen eller lågsäsong (vilket betyder vinter), måste du planera i förväg. De flesta tänker på att campa i släp eller husbil på våren. När solen går upp och vädret blir varmare börjar husbilssemestern att ringa.

Men att inte blicka framåt och köpa i god tid innan säsongen kan skada plånboken. Även om köp under lågsäsong kanske inte ger bottenpriser, kommer köp under högsäsong säkert att bära en rejäl prislapp.

Att köpa en husbil liknar att köpa en bil. Bilar är också ofta billigare under vintermånaderna. Ibland erbjuder husbilshandlare semesterförsäljning eller rabatter i kallt väder.

Det är bra att undersöka modeller långt innan vintersäsongen närmar sig. På så sätt kan du slå till snabbt när affärerna är heta. När snön faller tänker de flesta inte på camping. Detta innebär att återförsäljare kan sänka priserna för att övertyga köpare att komma in.

  • Större inflytande för förhandlingar

Denna låga efterfrågan kan ge dig lite mer utrymme att förhandla. Även om de erbjuder dig ett erbjudande kan du fortfarande se om de ligger under listpriset. Vanligtvis är de så sugna på en vinterrea att de tjänar lite mer pengar.

Brist på efterfrågan kan också ge en trevligare shoppingupplevelse. Till skillnad från husbilsshower på våren som är fullproppade med folk, kommer butiken sannolikt att vara mestadels tom. Du behöver inte tävla om en säljares uppmärksamhet, vilket ger dig mer tid att diskutera ett pris.

  • Fler modeller tillgängliga

Shopping under lågsäsong kan ge dig ett bredare utbud av husbilar. Du kommer sannolikt att kunna välja mellan nya, begagnade eller till och med nästa årsmodell, såväl som en mängd olika storlekar och typer. När alla handlar på våren är omsättningen högre, vilket resulterar i ett mindre lager.

Privata säljare

Många husbilsägare åker söderut för vintern med sin utrustning, andra kanske vill sälja. Privata säljare försöker ofta bli av med sin husbil under hösten och vintern efter att ha använt den under sin sista sommarsäsong. De vill inte ta itu med besväret med att vinterställa eller lagra dem, så du kan få mycket på senhösten.

  De ärliga för- och nackdelarna med att springa två gånger om dagen

Ett av de enklaste sätten att hitta rostfritt stål från både privata säljare och återförsäljare är RVT. com. Du borde definitivt kolla in deras sida.


Bästa tiden på månaden

Det är svårt att säga om det finns den bästa tiden på månaden att köpa en husbil. Husbilshandlare är mycket som bilhandlare och deras försäljningscykler. Detta betyder att de sannolikt kommer att ha månatliga försäljningskvoter.

Det är svårt att avgöra hur många försäljningar de kunde göra under månaden, men om du handlar mot slutet av de trettio dagarna kan du ha större chans att få ett bättre erbjudande. Om de inte uppfyller sin kvot kan säljaren ge dig en deal så att de kan avsluta försäljningen.

Även om det kan hävdas att vintern och sedan hösten verkar vara den bästa säsongen för att köpa en husbil, krävs det fortfarande takt för att få det bästa erbjudandet. En smart köpare vet hur man får en acceptabel affär oavsett säsong. Och du har tur, för vi har några tips till dig!

Tips för att köpa husbilar

  • Gör din forskning

Det första steget, och utan tvekan det viktigaste, är att göra din forskning. Du måste veta vilken storlek, typ, märke och modell av husbil du vill ha långt innan du någonsin kliver in i en återförsäljare. Här är en uppfräschning.

Husbilar är vanligtvis kategoriserade efter vikt; klass A är störst och tyngst och klass C är minst. Klass B, i motsats till sunt förnuft, är en måttlig mellanstorlek och vikt. Deras pris bestäms av deras klass och storlek.

Klass A husbilar är störst, vanligtvis med flest bekvämligheter och mest innerutrymme. Men att köra en husbil i klass A kommer inte att vara som att köra ditt vanliga fordon på grund av deras storlek och vikt. Dessa campare varierar vanligtvis från 29 fot till 45 fot långa.

En större storlek innebär mer utrymme inuti för att äta, koppla av och sova. De flesta klass A husbilar rymmer flera personer och har mer än en sovplats. De formella sovrummen innehåller vanligtvis minst en queen size-madrass.

Klass B husbilar är de minsta och billigaste och liknar en överdimensionerad skåpbil. De är indelade i två kategorier, klass B och klass B+. Klass B husbilar är vanligtvis någonstans mellan 5,5 och 7,5 meter långa, där B+ bara är något högre.

På grund av sin lilla storlek är de prisvärda men kostar utrymmesmässigt. Klass B kan sakna det förvarings- och bostadsutrymme man kan förvänta sig av en husbil. Klass B+ innehåller vanligtvis fler funktioner och är därför mer populär. Klass B kallas vanligtvis ”husbilar”.

I en klass B husbil hittar du vanligtvis endast en utsedd sovplats. De kan ha en bäddsoffa, men kan vanligtvis bara sova tre till fyra personer. Köket och badrummet är blygsamma, med bara ett vått badkar.

Klass C husbilar, något kontraintuitivt, är en medelväg mellan klass A och B. De varierar vanligtvis från 30 till 33 fot långa och är en perfekt storlek för de flesta husbilsentusiaster.

De kan likna campare i större skala. Hytten ovanför körområdet ger extra sovutrymme för de åkande. De flesta har mer än en sovplats utan bäddsoffa. Köket och badrummet blir inte rymligt, men de blir större än en husbil av klass B.

Det finns gott om husbilstillverkare, men alla husbilar är inte skapade lika. Ett stort antal husbilstillverkare kanske inte använder kvalitetsbyggmaterial, vilket resulterar i en otäck husbil med kort livslängd. Se till att läsa massor av recensioner och undersök varumärken innan du ger dig ut för att göra ditt köp.

  Så här roterar du dina Rollerblade-hjul: Steg-för-steg med bilder

Din budget är också en viktig del. Du kan använda sajter som NADA eller RVshare för att mäta det genomsnittliga försäljningspriset för din önskade rigg. Dessa sajter listar också det höga snittpriset, reapriset och det låga snittpriset.

Förstå att återförsäljare måste göra vinst. Återförsäljare använder också NADA, liksom konsumenter. Däremot kommer de att få en annan version och kommer därför att se ett annat pris, känt som ett Blackbook-pris. Priset de får tar hänsyn till att de fortfarande behöver göra vinst och siffrorna ökas därefter.

När de tittar på begagnade resesläp, överväger de först grossistnumret, vilket är hur mycket fordonet i slutändan kommer att vara värt när de ska sälja det. Det tar vanligtvis hänsyn till ålder, popularitet, modellproblem osv.

De tittar sedan på ett tal som är lägre än grossistnummer eller värde som kallas det genomsnittliga grossistpriset. Detta är vad de skulle kunna sälja en rigg för med en buffert till sin vinstmarginal. Denna buffert kan vara upp till 25 %. Ofta är priset de erbjuder dig mycket högre än det faktiska värdet på husbilen.

Mot alla förväntningar

För att hitta det bästa priset måste du shoppa runt, vara flexibel och ta några risker. Oavsett om du går till en privat säljare eller en återförsäljare, kommer dessa verktyg i din verktygslåda att hjälpa dig att få det bästa erbjudandet.

  • Besök många återförsäljare

Eller kolla in många privata säljare online. Att ta sig tid att leta runt hjälper dig att hitta det bästa erbjudandet. Även om du har en bekant som säljer en rigg privat eller alltid köper från samma återförsäljare, räkna inte med att de har det lägsta priset.

Att besöka flera butiker kommer att ge dig en god uppfattning om de prisklasser som husbilar säljs till. Om du ser ett lågt pris kan du alltid gå tillbaka till din favoritåterförsäljare och se om de kan matcha priset.

  • Att vara flexibel

Det finns flera sätt du behöver vara flexibel när du köper en husbil. Ett sätt är att inte bara besöka din favoritåterförsäljare som nämnts ovan. Men det finns också andra sätt.

Överväg att köpa begagnat. Nya riggar kan vara ganska dyra. Tanken att en ny husbil ska hålla längre, ha toppkvalitet och resultera i färre problem och underhållskrav kan vara en missuppfattning. Ibland har nya husbilar många problem som kan kosta dig mycket reparationer.

Överväg ett begagnat alternativ istället för att vara bunden till bara nya husbilar. Att köpa begagnat kan göra det lättare att hålla sig inom din budget. Vanligtvis listas problem i manualer som NADA eller konsumentrapporter så att du vet vad du ger dig in på i förväg. Med pengarna du sparar kan du investera mer i anpassning eller underhåll över tid.

Du kan också överväga andra märken. Liksom återförsäljarlojalitet kan varumärkeslojalitet få dig att betala mer än du behöver. Många märken är ganska lika och det är värt att kolla in några olika.

Toppmärkena kan producera modeller som inte är så bra, men håller sig på topp på grund av kundlojalitet. Även om du bara har ägt ett specifikt varumärke kan din budget tacka dig för att du handlar utanför din bubbla.

Slutligen, var flexibel med dina funktioner. Du kanske kan byta enheter, lägga till uppgraderingar eller helt enkelt modifiera dem senare för att passa dina behov. Basmodellhusbilar är vanligtvis mycket prisvärda och kan spara mycket pengar jämfört med de dyrare uppgraderade modellerna. Med alla pengar du sparar kan du kanske modifiera din husbil för mindre.

Ta risker

Att köpa en fixer-överdel kan verka som ett väldigt skrämmande förslag. Det kan dock vara väl värt din tid och pengar. Vissa modeller är mycket populära bland husbilsrestaureringsentusiaster som Airstreams. Men en handfull andra modeller och märken har fått rätt med tiden.

  Varför fortsätter jag att snubbla brytare i min husbil?

Dessutom kan du genom att köpa en basprishusbil helt anpassa den när du fixar den. Det kan vara skrämmande, men om du köper det till ett tillräckligt lågt pris och planerar din restaurering väl kan du spara mycket pengar.

Överväg en RV-undergrupp. Precis som timeshare kan du slå ihop dina resurser med vänner och bilda en husbilstidsdelning. Om alla bidrar till köpet kan du kanske ha råd med en dyrare modell än vad du hade råd med på egen hand.

Det kan tyckas riskabelt att göra ett så stort köp med andra, men det kan göras säkert. Gör bara ett avtal och gör ett överenskommet schema.

Var inte blyg för att förhandla. Förhandlingar är inte för alla, men i verkligheten är många husbilar hos återförsäljare alla uppmärkta. De kanske annonserar mycket, men kom ihåg att de fyller i MSRP så att de kan tjäna pengar.

Var inte rädd för att förringa dem. Om du har gjort din research och kan bevisa för säljaren att du är en utbildad köpare, kommer du att bli förvånad över hur mycket de har råd att sjunka i pris.

Vänta och gå iväg

Slutligen, var inte rädd för att vänta eller gå därifrån. Vanligtvis är en husbil en lyxvara. Du har förmodligen inte en enorm tidspress för att köpa din rigg. Därför har du möjlighet att gå iväg och vänta på det bästa erbjudandet.

Du kan få ett lån eller finansiering från en tredje part och presentera det för återförsäljaren. De kommer vanligtvis att kunna slå det, men inte utan lite press från dig. Bli inte pressad att acceptera det första nummer de lägger ut; du kan lämna och återvända vid ett senare tillfälle.

När du kommer tillbaka kan återförsäljaren ha speciella kampanjer eller reor för dig. Att låta en privat säljare veta att du vill ha tid att tänka på försäljningen kan ibland sätta press på dem för att ge dig ett bättre pris. Privata säljare är dock vanligtvis mindre flexibla i pris.

Att springa iväg är alltid ett alternativ. Detta kan vara väldigt svårt om du har arbetat mycket med en säljare och du känner att de har gjort särskilda eftergifter för dig. Men vet att om något inte stämmer eller du känner för mycket press kan du alltid hitta närmaste utgång.

En bättre affär kan dyka upp längre fram. Det finns aldrig en anledning till varför du ska tvingas köpa, oavsett omständigheterna.

under granskning

Så här får du det bästa priset, förenklat.

  • Gör din forskning. Ta reda på om du vill ha nytt eller begagnat, se flera märken och modeller och undersök priser i ditt område
  • Vänta på rätt tid på året, vintern är den optimala tiden, följt av hösten
  • Överväg flera olika återförsäljare och var flexibel med husbilens och tillverkarens skick
  • Var inte rädd för att ta risker när du förhandlar, provar en möjlighet att dela husbilar eller går iväg och väntar på rätt affär.

Att köpa husbil är ett dyrt köp, ofta dyrare än att köpa bil eller båt. Så ta dig tid och var förnuftig om hur och när du ska köpa, samt vem du ska köpa från. Om du gör din forskning och utrustar dig själv med rätt verktyg, kanske du kan få ett en gång i livet affär!

Fler artiklar du kommer att älska

Finns det en Kelley Blue Book eller NADA för campare?

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Så här kopplar du din resesläp till ditt hem.