Ta din hund med kanot eller kajakcamping (säkerhet, packning och USA)

Camping är roligt för alla, inklusive människans bästa vän! När du ger dig ut på äventyr vill din hund också gå. Normalt är grunderna för att campa med hund lätta att navigera. Men om du planerar att paddla kanot eller kajak, är det mer av en utmaning om du tar med dig Fido.

Oroa dig inte! Om du vill ta med din lurviga vän på åkturen kanske logistiken inte är så komplicerad som du tror. Kanot/kajakcamping är lika roligt för en hund som för en människa, och det är säkert om du använder lite sunt förnuft och försiktighet. Idag får du lära dig vad du kan göra för att göra kanot/kajakcamping så roligt som möjligt för din valp.

Vad är kanot/kajakcamping?

Vissa människor kanske vill prova en ny form av camping, men är inte riktigt säkra på vad det innebär. Kanot/kajakcamping består av att resa med en av dessa båtar till en campingdestination; det är som att backpacka på vattnet! Detta gör att du kan täcka stora avstånd på kort tid.

Vilket är bättre för camping med hund: kanot eller kajak?

Det finns inget definitivt svar på vilken vattenskoter som är bäst för varje campare och deras hund. Vad du ska använda för resor beror på flera personliga faktorer. Även om en storlek inte passar alla, finns det några rekommendationer om vad du ska göra baserat på dina och din lurviga passagerares behov.

En kanot är rätt för dig om…

 • Din hund är av en större ras. Som du kanske har märkt kan kajaker vara trånga, även om du använder en som är avsedd för två personer. Större hundar kan klara sig bättre när de sitter fint i mitten av en kanot.
 • Du campar med någon annan. Kajaker kan styras av en person ensam, men i en kanot är det lite svårare. Vanligtvis paddlar två personer tillsammans. Om en tredje husbil ansluter till dig och din hund är en kanot det bästa (och förmodligen det enda) alternativet.
 • Du tar med dig en hel del grejer. Kajaker är avsedda att resa lätt. Om att gå bar inte är din stil, behöver du mer golvyta för utrustningen du har tagit med. Detta är den bästa situationen om du vill att din valp ska känna sig bekväm. Ta dock inte för mycket. Detta kommer att vara besvärligt att bära och kan rubba balansen i din båt, vilket kan få den att kantra.
  14 bra tips för att hålla ditt tält kallare

En kajak är rätt för dig om…

 • Din hund är av en mindre ras. En kajak för två personer kan enkelt och bekvämt låta ditt husdjur glida med dig över vattnet om de får plats i sätet utan att bli för trånga.
 • Du reser ensam med din hund. Uppenbarligen kommer en kajak inte att ta emot dig, din hund och en annan person. Att sätta din valp i knät medan du rodar är inte alltid den bästa idén, så att låta den få sitt eget säte är det säkraste alternativet.
 • Du och din hund har erfarenhet av att resa tillsammans på vattnet. Nybörjare bör definitivt använda en kanot när de campar med sina husdjur. När allt kommer omkring är dessa naiva valpar mer benägna att hoppa över kanten. Sidorna på en kajak är lägre än en kanot, så det är bäst att du bara använder en med de mest väluppfostrade och erfarna hundarna.

Vad tar du med dig för en hund på en campingtur med kanot/kajak?

När det gäller kajakpaddling eller kanotpaddling med din hund är regel nummer ett ”säkerheten först”. Allt du packar är för ditt husdjurs välbefinnande och lycka, så gör plats för allt din hund behöver. Låt oss prata om vad dessa föremål är och varför du bör ta med dem.

 • En flytboj/flytväst.

Både du och din valp bör bära någon form av flytanordning, även om du är självsäkra simmare. Vissa situationer är utom din kontroll, särskilt om du reser på tuffare vatten (även om det inte rekommenderas starkt med ett husdjur). Det är alltid bättre att vara säker än ledsen. När du sätter en livräddare eller flytväst på din hund säkerställer du i många fall hans skydd. Hitta en här.

 • Kom vatten

Även om du kanske är omgiven av det, är vattnet du reser på inte alltid säkert för ditt husdjur att dricka ur. Du kan inte garantera dess säkerhet, så ta med lite vatten och en vattenskål för att hålla din valp hydrerad. Dessutom behöver du dessa föremål för landdelen av din campingresa ändå.

 • Snacks och torrfoder.
  Hur dunsovsäckar tappar värme (och hur man förhindrar det)

Din hund kommer säkerligen att bli hungrig under resan och han kan behöva lite uppmuntran om han är ny på campingupplevelsen med kanot/kajak. Använder sig av positiv förstärkning, du kan träna din hund att älska att vara i kanoten! Du behöver även torrfoder när du kommer i land.

 • En handduk.

Handdukar är viktiga för alla passagerare när de paddlar kanot eller kajak. För din hund kan en handduk vara både en bekväm stol och ett hjälpmedel att torka av om/när den blir blöt.

 • Ett bälte.

Detta är något du behöver för den torra delen av din resa eftersom det kommer att hålla din valp säker och många campingplatser kräver att du håller ett husdjur för andras säkerhet.

 • Första hjälpen låda.

Du kommer definitivt att behöva ett första hjälpen-kit till dig själv, men det finns några saker som också kommer att gynna din hund i händelse av en skada. Föremål som vattentät medicinsk tejp, Benadryl och smärtstillande medel som ordinerats av veterinär kan ge din hund lite välbehövlig lindring i en nödsituation.

 • En torr påse.

Låt oss vara ärliga; någon gång kommer din hund förmodligen att bli blöt. Om han gör det kommer han sannolikt att kasta droppar på känslig utrustning som din telefon, vilket potentiellt förstör verktygen du behöver för en framgångsrik campingresa. Du bör ta med en ändå, även om du inte campar med en hund. Letar du efter den bästa torrpåsen på marknaden? Titta här.

 • Hundleksaker.

När din hund äntligen landar kommer den att ha mycket energi lagrad! Du måste interagera och leka med honom för att stärka ditt band och trötta ut honom när det är dags att lugna ner sig. Ta bara med något från hans favoritsamling hemma.

Om din hund har andra behov, se till att packa de extra saker du behöver för att hålla ditt husdjur säkert och lyckligt.

Vad är några säkerhetstips för kanot-/kajakcamping med hund?

Återigen, det första att notera är att du alltid bör sätta din och ditt husdjurs säkerhet främst. Husdjur är som barn; de behöver din vägledning. Var alltid försiktig så att ni kan komma hem glada och friska tillsammans.

 • Låt alltid din valp bära sin flytväst/skydd. Det spelar ingen roll om din hund gnäller över att ta på sig en flytväst; det borde du i alla fall. Ignorera de där valpögonen och använd lite tuff kärlek! För att göra det lättare för honom, ge honom en godbit för att han är en bra pojke och använd uppmuntrande ord. Detta är en del av den positiva förstärkningsprocessen.
 • Lämna aldrig din hund utan tillsyn i en kanot/kajak eller i vattnet. De flesta hundar är glada som en mussla när de badar. Din kanske hoppar på chansen att dyka in! Även om detta är säkert i en ren, tyst miljö under din övervakning, kan detsamma inte sägas med ryggen vänd. Det är väldigt lätt för en hund att drunkna, så se till att du är vaksam.
 • Överväg att planera din rutt där vattnet inte är grovt. Ju snabbare strömmen är, desto farligare blir resan för dig och din hund. Även om du är medveten om riskerna och kan välja att acceptera dem, kan din hund inte göra detsamma. Hoppa över forsen och hitta lugnare vatten att ro i.
 • Håll din hund hydrerad. Den varma solen kommer förmodligen att träffa er båda någon gång. Hundar kan svettas precis som människor, vilket kan göra dem uttorkade. Låt din valp dricka då och då ur en vattenskål med rent vatten i.
  Hur långa är husbilar?

Kanot/kajakcamping är jättekul om man gör det rätt. Att ta med ett husdjur ger ett extra roligt inslag på resan, men bara om du vet hur du ska hantera varje situation. Packa allt du behöver, se till att din hund trivs i en båt som denna och håll alltid ett öga på din lurviga vän. Om du gör det borde din resa bli en stor succé!

Äventyret finns där; gå och njut av vad moder natur har att erbjuda med din hund. Jag garanterar att du kommer att skapa bra minnen som varar livet ut.

Fler artiklar du kommer att älska.

Håll din hund sval medan du campar (7 tips som kan rädda din hund)

99 campingplatser där hundar är tillåtna (exempel för varje stat)

Djurvänliga campingplatser (med regler, policyer och etikett)

Förvara mat i björnland (hur och vad i)