Sufix 832 Ghost Braid: En ÄRLIG recension

Jag har använt en flätad lina på alla mina gjutstänger ett tag nu och senast provat spökfärgen från Sufix. I det här inlägget kommer jag att granska Sufix 832-flätan och prata om hur den står sig till resten.

Lång historia kort, Sufix 832 braided line är just nu min favorit på marknaden och det är det jag mest använder. Den är extremt solid och kastar bättre än något annat (enligt mig). Den finns i gult, grönt eller spöke (vitt) och jag skulle rekommendera antingen lågt grönt eller spöke eftersom det är den svåraste färgen för fisken att se.

Jag har inte provat alla flätade linjer på marknaden men har använt runt 4 av de mest välkända alternativen. Det är verkligen inget fel på dem, jag föredrar bara linjen från Sufix eftersom den har ett 4,5-stjärnigt betyg på Amazon och jag tror att det är den mest kompletta linjen där ute när det gäller prestanda, kvalitet och pris.

 • Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång
 • Den ultimata guiden till Kokanee-utrustning
 • Öringfiske 101: redskapen du behöver för att starta

Kommer det att fungera på Spin & Baitcasters?

Det korta svaret är ja. Detta är den huvudsakliga fiskelinan jag har på både min spinnrulle och beteskastare. Jag lägger en liten mängd baksida på rullarna med mono- eller fluorocarbon, fyller upp den (inte hela vägen) med fläta och fäster en mono- eller fluoro-ledare.

Om du använder ett kastspö så fiskar du förmodligen från stranden. Du vet säkert att hakar är en vanlig sak och det är här att ha en flätad linje kommer in. Den är mycket starkare än en vanlig fiskelina och om du ska trassla in dig kan du rycka i den mycket hårdare och den kommer inte att gå sönder.

  Vad du ska använda för vårbasfiske (Top 5 lockar)

Om du trollar bakom en båt kanske det inte är det bästa alternativet eftersom den flyter. Du kan kasta vikter på och det fungerar bra eller så kan du fästa en sjunkande ledare så fungerar det också.

Var det lätt att knyta knutar med?

Den här linan påminner lite om det snöre du använder för att sy (jag har ingen aning om vad den heter) så den är tunnare än en vanlig fiskelina. Jag skulle säga att det är lite svårare att knyta en knut med jämfört med den vanliga fiskelinan men det var inte så illa.

Det är också mycket svårare att klippa jämfört med normal linje vilket gör knutningen lite tuffare men det visar bara hur mycket starkare den är än en vanlig linje. Den glider också mer så du måste verkligen se till att dina knutar är bra och solida.

När ska du använda flätad fiskelina

Hur var kvaliteten?

När jag pratar om kvalitet så pratar jag om hur den står sig mot hakar/stora fiskar och hur länge den överlag håller. Den främsta anledningen till att jag valde en flätad linje var av denna anledning så det var ganska viktigt för den att klara testet.

Jag fiskar mest från stranden och stöter på min beskärda del av hakar och trassel. Det kan vara en sjunken stock eller ogräs och jag är säker på att du har tappat ett eller två beten där ute, vilket definitivt suger. Jag var dock ganska imponerad av den här flätade linjen eftersom jag för det mesta bara kunde rycka i spöet och den skulle lossna och jag skulle vara på väg.

  Är superlim ok på fiskelina?

Det är därför jag verkligen tror att den är mycket starkare än en vanlig linje och därför skulle jag rekommendera att fläta.

Jag har bara använt den i ett år och lite så jag kan inte riktigt säga hur länge den håller men jag har använt samma spole hela den här tiden (och jag har fiskat mycket). Jag har hört från killar som har haft samma spole i ett par år och jag kan se hur det är möjligt.

Sammantaget skulle jag ge kvaliteten på Sufix 832 4,5 stjärnor.

Gjorde det bra?

Jag har inte använt en flätlina på något annat än spinn och baitcasters så när jag pratar om prestanda är det hur bra den kastar och hur bra den var på att undvika trassel. Jag hade hört att flätad lina är mycket bättre med båda dessa, men var det faktiskt?

Jag tyckte att Sufix 832 var slätare, rundare och mindre styv än många andra flätade linjer på marknaden. På grund av detta skulle jag säga att den kastar mycket bättre än andra linjer (fläta & normala) och det är en stor sak för mig eftersom jag kastar från stranden.

En av anledningarna till att jag gillar att använda flätad lina över normal lina är på grund av den ökade känsligheten. Vanlig fiskelina sträcker sig och om du inte har ett high-end spö så kan du missa mindre träffar. Att använda en flätad lina på en spö i nedre änden kommer fortfarande att ge dig riktigt bra känslighet (det hjälper faktiskt).

När det gäller tovor så hade jag fortfarande några små fågelbon på min nya baitcaster (kommer garanterat att hända) men det var faktiskt ganska lätt att få loss det. Om du använder ett spinnspö så är det ganska svårt att trassla ihop det ändå.

  Försvagar knutar fiskelinan?

Sammantaget var prestandan riktigt solid (därför varför jag använder den).

Fördelar

 • Det är stabilt på alla områden.
 • Mycket bättre i vinden jämfört med andra.
 • Den sliter inte lika lätt som vissa.
 • Det är väldigt sällan det går sönder.

Nackdelar

 • Folk säger att det färgade alternativet bleknar (men vem bryr sig egentligen??).
 • Det är lite svårare att jobba med jämfört med vanlig fiskelina.
 • Den glider om du sätter den direkt på rullen (använd tejp eller baksida).

Slutgiltiga tankar

Om du funderar på att slänga en flätad lina på ditt spö så tror jag att du skulle bli nöjd med Sufix 832. Som sagt, jag har inte provat alla men det är bättre än de jag har använt och det är mycket bättre än mono eller fluor som din huvudsakliga fiskelina. Klicka här för att se priset på Amazon.

 • Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång
 • Den ultimata guiden till Kokanee-utrustning
 • Öringfiske 101: redskapen du behöver för att starta

Om du trollar kanske det inte är det bästa alternativet men om du gör någon form av casting så tror jag att du måste byta till fläta. Den är otroligt stark och jag tycker att den kastar något bättre. Jag såg folk klaga på priset, men jag ser verkligen inget att klaga på. Skulle du hellre betala 10 spänn för en spole och låta den hålla i ett par månader eller betala 20 $ och få den att hålla i ett par år? Det verkar ganska tydligt för mig.