Stinkar komposttoaletter?

Att gå ut i naturen för att få lite skön ren frisk luft kan vara en av de mest uppfriskande sakerna att göra. Tills – ja – det kommer till fekal fingling. Det som verkligen hjälper till att lindra detta är att ha en komposttoalett.

En korrekt inställd komposttoalett kommer inte att lukta underbart men den bör inte stinka in i omgivande områden. Korrekt installation inkluderar att säkerställa korrekt balans mellan fyllnadsmaterial, luft, vätska etc.

Vilka är några anledningar till att min komposttoalett kan stinka?

  • Om det inte finns bra ventilation.
  • Om urin finns i komposten blanda.
  • Det finns för mycket eller inte tillräckligt med fukt för att den ska kompostera ordentligt.
  • Om det inte finns tillräckligt med luftflöde för att den ska kompostera ordentligt.
  • Om toaletten inte har en bra tätning. Detta är egentligen bara relevant strax efter dodoo-dådet.
  • Om toaletten är för full och behöver tömmas.
  • Om ett icke-idealiskt förhållande mellan fyllmedelsblandning och avfall inte uppfylls.

Kan jag använda vilken bärbar toalett som helst som komposttoalett?

Sanningen är att de flesta toaletter som är gjorda för kompostering inte är särskilt bilportabla, eftersom de är avsedda att användas i en husbil eller campingbil eller, naturligtvis, ett hus. De flesta bärbara toaletter är inte speciellt gjorda för kompostering, vissa använder spoltankar och andra använder till och med kemikalier för att mildra lukten. De har inte heller en mekanism för att röra om det fasta avfallet med bulkmaterialet, vilket behövs för korrekt luftflöde. Så även om det kan vara möjligt att använda en vanlig bärbar toalett som komposttoalett, skulle det kräva betydligt mer arbete än att använda toaletten enligt rekommendationen.

Som sagt, det här är en situation där ju enklare den bärbara toaletten är, desto lättare skulle den vara att använda som komposttoalett. Det betyder inga kemikalier eller spoltankar och med enkel åtkomst till avfallstanken.

Det betyder att du med bara en hink och en sits kan göra en komposttoalett med en kompostpåse och sedan först tillsätta antingen sågspån, sphagnum torvmossa, kokosnöt eller vilket annat föredraget material som helst, sedan tillsätt den rekommenderade mängden initialt vatten till materialet, och tredje för att sedan röra om efter behov. Naturligtvis är detta inte en omfattande guide om hur man komposterar, bara hur det skulle vara möjligt att använda en bärbar toalett som en komposttoalett.

  Hur ofta ska jag rotera mina Rollerblade-hjul?

Kan jag lägga toalettpapper i en komposttoalett?

Ja, du kan lägga ditt toalettpapper i komposttoaletten. Medan papperet kommer att ta lite längre tid att kompostera, kommer smutsen på toalettpappret att kompostera som vanligt. Även typen av toalettpapper gör skillnad i hur snabbt det kan komposteras. Ju mindre rejäl toalettpapper, desto mindre tid tar det. Tyvärr finns det ett samband mellan hur mycket toalettpapper är och hur roligt det är att använda. Ju mindre rejäl toalettpapper är, desto mer ökar frustrationen.

Kan jag kissa i en komposttoalett?

Även om det är vad många är vana vid i spoltoaletter, är det faktiskt ingen bra idé att kissa direkt i komposttunnan. Även om komposttoaletter faktiskt behöver lite fukt, och att lägga till lite vatten till bulkmaterialet till att börja med är viktigt, men att tillsätta urin i komposttoaletten tar vanligtvis bort fuktbalansen och gör att komposteringsprocessen tar längre tid.

Det bästa man kan göra är att separera urinen från det fasta avfallet. Många komposttoaletter har faktiskt en urinavledare för detta ändamål, men det beror på toaletten, så se till att du gör din forskning först.

Hur ofta behöver en komposttoalett tömmas?

För vissa, med bara två användare, ungefär var 3-4 vecka. Andra, och kanske med en annan storlek på tanken, var 6-8:e vecka. Uppenbarligen beror detta på hur många användare det finns, och hur ofta du gör doo-doo, och slutligen storleken på din tank. Summan av kardemumman är att detta är något som du måste vara uppmärksam på, och att lämna det för länge kan orsaka oönskad huvudvärk och kanske obehagliga lukter.

Är komposttoaletter bra?

Kort svar, ja. Längre, mer adekvat svar? Även om det verkar som att svaret på denna fråga skulle vara helt subjektivt, är den verkliga frågan hur mycket en person har för att använda komposttoaletter, eftersom de flesta som har använt komposttoaletter verkar föredra dem framför den normala magiska försvinnande handlingen att trycka/dra i spolspaken. Så även om de flesta människor föredrar utom synhåll utom sinne, beror det mer på ”det är vad vi är vana vid” mer än att det är ett medvetet beslut i vårt liv. Även om du kan kolla vårt andra inlägg för att veta om kompostering är säker och några försiktighetsåtgärder du bör vidta, är det för det mesta bara ett annat tänkesätt.

  Är (Trail) löparskor OK för golf?

Medan målet för många av oss är att försöka få badrummet att lukta så lite som avfallet som möjligt, har komposttoaletter vad som beskrivs som en jordig lukt för dem. De flesta som använder en komposttoalett har inget emot det. Men det betyder inte alla.

Självklart är den viktigaste faktorn att komposttoaletter kräver mycket mer engagemang med dem, och som nämnts, korrekt hantering. Detta är något som de flesta med spoltoalett inte tänker så mycket på, mer än att se till att toaletten och omgivningen är snygg och ren.

Var kan jag dumpa min kompostering?

Inte vilken gammal plats som helst. Som vi pratade om i vårt förra komposteringsinlägg måste fekalt avfall hanteras ordentligt och försiktigt, och det bästa sättet att göra sig av med det är att dumpa på platser som är avsedda för det, vilket kan kräva lite forskning om var du planerar att campa . Om det inte finns något särskilt område, eller om det inte går att hitta, är det bästa man kan göra att lägga det i en påse och ta hem det för att kassera det på rätt sätt, eftersom det vanligtvis inte är acceptabelt att dumpa det på en offentlig plats . Även om det kan vara acceptabelt att gräva ner det, måste hålet du måste gräva vara tillräckligt för mängden fast avfall du har.

Om det inte finns ett känt utpekat område, då kolla in det här blogginlägget från livesmallridefree.com om var du ska tömma din komposttoalett. De drar slutsatsen att det fasta avfallet kan slängas i små mängder (värde mindre än 5 liter) i deras vanliga papperskorgar, men endast i en komposterbar soppåse. Som sagt, de gjorde en del efterforskningar för att se till att det var acceptabelt med lokal sophantering. Det beror med andra ord på lokal politik.

  Kan jag använda en påstrykningslapp för mitt tält?

Kan jag använda mitt komposterade material i en trädgård?

Det här är lite av en knepig fråga eftersom, som vi diskuterade i vår tidigare artikel, det är faktiskt en ganska process för att avgöra om allt material är korrekt och fullständigt komposterat. Det är nog smart att vara försiktig och inte använda ditt komposterade material på växter som du tänker äta. Men om du inte planerar att äta växten, som blommor eller dekorativa buskar, så borde det vara okej, men du bör ändå se till att avfallet komposteras ordentligt.

Vad är kompostering egentligen?

Kompostering är nedbrytning av avfall med hjälp av bakterier och någon form av organiskt kol (dvs. bulkmaterialet, som kokosnöt, sågspån, etc…). När det görs på rätt sätt, med rätt balans mellan syre, värme, fukt och bulkmaterial, blir resultatet gödslad jord, fri från skadliga element, som virus.

Vilken är den bästa komposttoaletten på marknaden?

Det är faktiskt omöjligt att veta vad den bästa toaletten är för alla eftersom alla har olika prioriteringar. Som hur bekvämt det är, hur enkelt det är att använda, priset, hur väl det tätar in de där vidriga lukterna och så vidare och så vidare. Med det i åtanke, här är några väl rankade på Amazon.

Några andra trevliga saker om ämnet: