Standard mikrovågseffekt (det bästa watttalet för ditt hem)

Det finns många mikrovågor där ute med olika watt, men det finns ett standardområde som de flesta mikrovågor håller sig inom.

Standard mikrovågseffekt är vanligtvis var som helst från 600 till 1 200 watt, men den genomsnittliga effekten är runt 1 000. Denna standardeffekt är tillräckligt med effekt för att snabbt värma upp saker utan att maskinen blir för kraftfull eller för dyr.

När du väljer en mikrovågsugn är det viktigt att tänka på hur mycket watt som fungerar bäst för din situation. Läs detaljerna nedan för att hjälpa dig bestämma vilken effekt du vill ha för din mikrovågsugn. När du väl vet vilken effekt du går efter, kommer det att göra mikrovågsshopping enklare.

Standard mikrovågseffekt

De flesta mikrovågor kommer i watt mellan 600-1200 watt. Men i genomsnitt är de flesta mikrovågor som människor har i sina hem på 1000 watt.

Anledningen till detta är att dessa maskiner tenderar att laga den mest effektivt och jämnt.

Effektivitet är viktigt för vem vill vänta för evigt på en långsam mikrovågsugn? Om mikrovågor var långsamma, superlångsamma, skulle vi förmodligen bara använda en ugn.

Även matlagning är viktigt eftersom du uppenbarligen vill undvika frusna eller kalla fläckar när du biter i din mat. Ingen vill hitta ett isblock när man försöker äta mat i mikrovågsugn. Detta kan vara särskilt illa om du försöker laga rå mat.

Nu när du vet genomsnittet blir den verkliga frågan vilken watt-mikrovågsugn du ska ha.

Vilken wattage mikrovågsugn ska jag ha?

Det beror verkligen på dina behov som mikrovågsägare, ingen vill vänta på att något ska lagas i 6 minuter när det kan göras på halva tiden med en mikrovågsugn med högre watt.

Här är en tabell som illustrerar skillnaderna i tillagningstid mellan flera olika mikrovågseffekter:

Wattal Tid det tar att värma upp en kopp vatten (minuter)
600 watt 4
700 watt 3
800 watt 2 1/2
1 000 watt 2
1 200 watt 1 1/2

Med det sagt, de flesta väljer en mikrovågsugn med cirka 1 000 watt. Med så mycket kraft behöver du inte vänta för länge för att värma upp saker. Faktum är att du kan värma upp en kopp vatten på bara två minuter!

Se även  Vilket är det bästa verktyget för att skära rännor?

Självklart, du kan få en högre watt mikrovågsugn, men för de flesta människor, en mikrovågsugn över 1 000 watt är förmodligen inte nödvändigt för merpriset som de går för.

Du kunde också överväga en mikrovågsugn med 800 till 900 watt, men under det är inte bra med tanke på hur lång tid det tar att laga mat eller tina upp saker.

Ingen vill äta dåligt tillagad mikrovågsmat, vilket kan vara fallet med en mikrovågsugn med lägre effekt. Det är också inte värt att skaffa en mikrovågsugn med lägre watt baserat på priset.

Det finns många mikrovågor under $130 som har 1000 watt liknande den här på Amazon, speciellt om du inte behöver några bells and whistles som att ha ett metallställ i din mikrovågsugn.

Ett snabbt exempel på mikrovågseffekt

Låt oss använda exemplet med Hot Pockets (en populär mat som kan användas i mikrovågsugn) som ett exempel för att ytterligare illustrera skillnaderna i mikrovågseffekter.

Med en mikrovågsugn med lägre watt kan du upptäcka att insidan av din varma ficka fortfarande är frusen medan utsidan bränner din mun. Med andra ord, lägre watt, som 600-700 watt, kan göra att maten tillagas ojämnt eller ofullständigt.

Dessutom, de flesta frysta livsmedel (som Hot Pockets) har instruktioner för att tillaga dem i mikrovågsugn, men det ger inte flera tillagningstider för flera olika watt.. Detta är viktigt att ha i åtanke och en punkt som många förmodligen missar.

När det gäller Hot Pockets, i anvisningarna på kartongen, ger de den rekommenderade tillagningstiden för en 1 100-watts mikrovågsugn och sedan ytterligare en tillagningstid för en ”Lägre watt/kompakt mikrovågsugn”.

Se även  Varför fortsätter jag att lukta nagellack när det inte finns något

Så om du har en 900-watts mikrovågsugn, har du lite gissningar att göra för att se till att din Hot Pocket tillagas helt (men inte blir överkokt).

Detta beror på att anvisningarna är klassificerade för mikrovågseffekter som inte är helt i linje med din mikrovågseffekt.

Om du är nyfiken på exakt hur detta ser ut som ett exempel på hur tillagningstider varierar mellan olika mikrovågor kan du klicka HÄRför att se instruktionerna för Hot Pockets där du ser båda tillagningstiderna.

Medan många kan lära sig att anpassa tillagningstider för sin mat om de har en mindre mikrovågsugn än vad som rekommenderas, kan du spara lite tid och gissningar genom att helt enkelt skaffa en mikrovågsugn som är mellan 1 000 och 1 200 watt.

Är 900 eller 800 watt tillräckligt för en mikrovågsugn?

Även om en mikrovågsugn på 1 000 watt vanligtvis rekommenderas, är 800 eller 900 watt inte nödvändigtvis ett dåligt val. Faktum är att en skillnad på 100 watt inte kommer att förändras mycket när det gäller hur lång tid det tar att värma upp saker.

Som du kan se i tabellen nära början av den här artikeln är en 600-watts mikrovågsugn inte ett bra val om tiden är dyrbar för dig. Å andra sidan är en mikrovågsugn på 800 watt, 900 watt och 1 000 watt alla inom en tillagningstid på 30 sekunder.

Med alla dessa saker sagt är 800 eller 900 watt gott för de flesta människor i en mikrovågsugn. Det gör jobbet utan krusiduller. Det finns fortfarande ett övertygande fall att göra för 1 000+ watt, men de flesta skulle ändå vara nöjda med en 800-watts mikrovågsugn.

Se även  Tips för att skära laminatgolv med en verktygskniv

Spelar watt verkligen någon roll i en mikrovågsugn?

Den verkliga frågan här är om watten spelar någon roll för DIG. Effekten på en mikrovågsugn har helt klart en mekanisk/funktionell skillnad, men i din dagliga användning av en mikrovågsugn kommer du att bry dig om skillnaden?

Som ett resultat beror svaret på denna fråga verkligen på dina vanor och preferenser. Vissa människor kan vara okej med att vänta fyra minuter med att koka vatten medan andra kanske inte är villiga att vänta i mer än två minuter.

Det kommer att ta mycket längre tid för en 600-watts mikrovågsugn att värma upp mat än för en 1 200-watts mikrovågsugn.

I de flesta fall skulle folk säga att wattal definitivt spelar roll i en mikrovågsugn. Det kommer att finnas några som inte har något emot att vänta längre på att maten ska bli varm. Det är dock viktigt att notera att a En mikrovågsugn med mindre effekt kan också få dig att äta dåligt tillagad mikrovågsmat.

Dessutom, för alla med ett hektiskt liv som förälder och/eller någon med ett jobb, har du inte tid att vänta på att din ramen ska bli varm. Tid är dyrbar för många, så en 600-watts mikrovågsugn kan vara mer besvär än den är värd.

Ska jag köpa en mikrovågsugn under 800 watt?

Det är viktigt att skaffa en mikrovågsugn med en watt på minst 800 för att få den bästa upplevelsen.

De flesta kommer att rekommendera en mikrovågsugn på minst 1 000 watt. Dessa mikrovågor tenderar att laga mat jämnt och snabbt.

Ett wattal i en mikrovågsugn är viktigt för att undvika långa väntetider och dåligt tillagade eller frusna fläckar i maten. Du måste fatta det ultimata beslutet själv, men jag hoppas att detta har gett dig en användbar ram för att begränsa dina alternativ och göra ditt val av mikrovågseffekt.

Lämna en kommentar