Sover din hund i ditt tält?

Om du planerar att ta med din hund på din nästa campingresa är det viktigt att du vet var han ska sova och hur du gör upplevelsen så bekväm som möjligt.

Var din hund vanligtvis tillbringar större delen av sin tid hemma kommer att variera, men camping kommer att ge nya utmaningar och störa hans rutin, inklusive var han sover. Camping kan vara en rolig upplevelse och en chans att utforska nya miljöer, nödvändiga boenden kommer att behöva göras för att hålla din hund säker och glad.

Idag ska vi svara på en fråga som många förstagångshundcampare ställer: Kommer min hund att sova i mitt tält?

Stanna runt och ta reda på det.

Hundar i tält: en klok idé?

När man campar med ett husdjur undrar många om det är klokt att låta dem sova inomhus. Om du är van vid att ha en hund som vanligtvis vistas på din bakgård är detta förståeligt. Skulle inte Spot vilja sova under stjärnorna som han brukar?

I det här fallet handlar det rätta beslutet inte så mycket om vad din valp vill ha, utan mer om vad den behöver.

Till skillnad från din bekväma bakgård med ett staket som skiljer din hund från de flesta potentiella farorna i omvärlden, finns det inget garanterat sätt att hålla honom säker i vildmarken om du inte har honom med dig hela tiden, även när du sover. Du är ditt husdjurs buffert mot vilda djur, människor och andra potentiellt farliga saker.

Därför är det det klokaste och säkraste valet att låta din hund sova med dig i ditt tält.

Hundar i tält: varför det är det bästa alternativet

Vissa hundägare kan protestera för att de inte är vana vid att ha sin hund så nära när de sover. Hundar luktar inte riktigt gott, de låter mycket och du kanske bara vill ha ditt tält helt för dig själv.

Som vi diskuterade ovan är att hålla din hund i ditt tält det säkraste alternativet. Det är dock inte den enda anledningen till att det är en bra idé att låta din hund dela ditt tält. Det finns flera skäl att överväga att göra detta.

  • Att sova separat orsakar ångest
  Blir tält stulna på campingplatser?

Hundar är starkt knutna till sina ägare. De kallas för ”människans bästa vän” av den anledningen! Din hund älskar dig och förknippar din närvaro med komfort och trygghet. I en främmande miljö, som en campingplats, måste de vara säker på att du är där för att skydda dem.

När du separerar från din hund under din resa kan du få din hund att bli orolig, även om den i allmänhet inte är benägen till det. Som du kanske redan vet kan detta orsaka obehagligt beteende. Ängsliga eller rädda hundar kan bli aggressiva eller åtminstone bullriga. Detta gör det till en hemsk resa för både dig och ditt husdjur … och kanske dina tältgrannar.

  • Vissa campingplatser kräver detta

Om du tar din hund till en etablerad campingplats måste du följa några ganska strikta regler. Detta är rimligt; reglerna är till för att skydda varje person och husdjur på fastigheten. De flesta campingplatser har koppelkrav när din hund är utanför tältet eller husbilen du tog med dig.

Dessutom kräver många campingplatser att du tar med din hund in på natten. Att lämna ditt husdjur utanför utan tillsyn är för riskabelt, och sajtens ägare vill inte hållas ansvariga för något som kan gå fel.

Med andra ord kanske du inte får något val.

  • Din hund kan lossna

Att binda sin hund vid ett träd på natten är inte en bra idé av flera anledningar, varav en är att din hund kan besluta sig för att bryta sig loss från kedjan och börja stoja. En förrymd hund är en fara för alla, inklusive den stackars hunden själv.

Om du vill dela sällskap med din fyrbenta vän i många år framöver, ge honom inte chansen att utforska på egen hand. Han kanske aldrig kommer tillbaka.

Hundar i tält: inrätta en bekväm sovplats (tältkriterier)

Först och främst har tältet du köper störst inverkan på din hund och hans säkerhet/komfort när du sover. Varje tält du väljer att hålla din valp i måste uppfylla ett antal kriterier. Låt oss prata om det.

  • Ventilation

Det är av yttersta vikt att ditt tält är väl ventilerat. Ett helt slutet tält håller värmen och ger inte frisk luft inuti. Detta kan vara obekvämt för dig och rent ut sagt farligt för din hund, beroende på omständigheterna.

  Hur många mil kan en husbil resa på en bensintank?

Ett lämpligt tält kommer åtminstone att ha nätfönster.

  • Tältgolv

Det bästa sättet att skydda din hund och dig själv från väder och insekter är ett tält med ett slutet golv. Detta kommer att förhindra att ditt tält översvämmas och motbjudande läskiga varelser från att invadera ditt heliga sovutrymme.

  • Gott om plats

Eftersom både du och din hund sover i ditt tält, se till att du har tillräckligt med utrymme för att passa bekvämt. För små hundar kommer detta inte att vara några större problem. Men för stora hundar, planera i förväg för utrymme för att tillgodose deras behov.

Hundar i tält: hur man skapar en bekväm sovplats (där du anger din hunds utrymme)

Precis som du förmodligen har hemma behöver din hund ett fast område han kan gå till när det är dags att huka sig ner och få lite välbehövlig vila efter en dag av lek. Ge honom en plats i tältet som är helt hans egen. Hundar är i allmänhet territoriella; de behöver en egen plats som de kan hävda att de känner sig nöjda med.

Om platsen är bredvid dig eller i ett mysigt hörn av ditt tält är upp till dig.

Hundar i tält: inrätta en bekväm sovplats (där hundar sover på/i)

Din hund sover förmodligen på en av tre platser i ditt hem: din säng, sin egen säng eller en kennel/låda. Eftersom det är så viktigt att hålla så mycket rutin i sin rutin som möjligt under din resa, bör din hund sova på eller i vad den normalt gör.

Om din hund vanligtvis sover i sängen med dig, lägg en bekväm sovsäck eller hundsäng bredvid dig i ditt tält. På så sätt kan de ha sitt eget utrymme, men inte vara för långt från dig. Detta förhindrar onödig separationsångest.

Hundar som föredrar att sova i hundsängar i sitt eget område bör ges en särskild plats i tältet att ligga ner. Om möjligt, köp inte en ny husdjurssäng. Hundar gillar sina välbekanta saker; om deras säng hemifrån får plats i tältet, ta den med dig.

Hundar som tränats i kennel eller lådor klarar sig särskilt bra på campingresor. Köp ett tält som är tillräckligt rymligt för deras kennel/låda och placera det i ett hörn. Detta kommer att ge din hund ett säkert ställe att få lite öga på natten. Det ger dig också så mycket mer utrymme att sträcka ut dig utan att välta på Rover.

  Varför fortsätter jag att snubbla brytare i min husbil?

Bästa tälten att dela med din hund

Du har lite packning att göra och aktiviteter att planera; du har inte all tid i världen att leta igenom internet efter de bästa hundvänliga tälten på marknaden! Det är därför vi redan har gjort den tråkiga uppgiften åt dig. Följande är några av de bästa tälten som uppfyller kriterierna du behöver för att hjälpa din hund att sova bra:

  • Coleman Sundome-tältet är ett av de högst rankade alternativen som pengar kan köpa. Över 10 000 campare älskar det, och det gör din hund också. Den har mycket ventilation med stora fönster och golvöppning. Den har svetsade golvsömmar för att hålla läskiga kryp och vatten ute där de hör hemma. Tältet passar en queen size luftmadrass. Den är bättre lämpad för små till medelstora hundar. För prisinformation, Klicka här.
  • CORE 9-personerstältet är ett bättre alternativ för familjer som campar med en medelstor till stor hund. Det finns tillräckligt med plats för alla, eftersom den är gjord för 6 personer. Tältet har bottenventilation, meshfönster, gott om plats och även en avdelare för den som behöver lite avskildhet. Din hund kommer att trivas i detta tält utan problem. För prisinformation, Klicka här.
  • Coleman Cabin Tent är optimalt för de med de största hundraserna eller de med en större grupp. Det fina med detta är att tältet finns i tre olika storlekar: 4 personer, 6 personer och 10 personer. Beroende på vad du behöver kan du få en tältmodell som passar alla, både människor och djur. Den uppfyller alla kriterier och är ganska prisvärd! För prisinformation, Klicka här.

Kort sagt, din hund kommer att sova i ditt tält – det vill säga om du vill hålla honom säker och glad. Att campa med en hund är berikande och roligt för båda parter, och du kommer tillbaka med minnen att vårda hela livet!

Fler artiklar du kommer att älska

Tältcamping med hund (hur man gör och tips)