Ska jag ta med min hund på en promenad? (För-och nackdelar)

Om du har varit ute på en promenad är chansen stor att du har sett många människor med sina hundar. För de som har hundar kanske du funderar på att ta med dig ditt husdjur när du går på promenad. Om du aldrig har gjort det förut kanske du undrar över fördelarna och farorna.

I den här artikeln kommer vi att diskutera några saker att tänka på innan du ger dig ut med din hundvän. Även om många hundar älskar att gå en promenad, finns det verkligen saker att tänka på innan du tar din första promenad för att säkerställa att den blir en framgång.

Fördelar med att gå ut med hund (proffs)

  • Säkerhet och skydd

Chansen är stor att du kommer att känna dig mycket säkrare och mer självsäker när du inte är ensam. Även om din enda följeslagare är en hund snarare än en annan person, är det mer sannolikt att du känner dig trygg på stigarna.

Beroende på vilken typ av hund du har kan du lita på ditt husdjur för viss säkerhet. Medan en mindre hund kanske inte avskräcker vilda djur, som en försiktighetsåtgärd, bör endast en hund som kan skälla och uppmärksamma dig på förekomsten av vilda djur användas.

Större hundar har varit kända för att avvärja oönskade framsteg från andra djur eller helt enkelt varna dem genom att skälla. Om du också är orolig över faran med andra vandrare är en hund ett bra sätt att lugna dig. Och även om det inte är en garanti, om du någon gång hamnar i en dålig situation när du är ute på promenad, finns det en chans att din hund kan rädda ditt liv.

  • Vänskap och kamratskap

En hund tar hand om en vän för att njuta av naturen. Om du inte är orolig för säkerheten eller vandrar på en lokal stig, kanske du inte vill gå ensam trots allt. Att gå ut med din hund betyder att du aldrig kommer att känna dig ensam.

Även om din hund kanske inte kan delta i en kvick konversation, kommer han åtminstone att vara där för att dela upplevelsen med dig och njuta av naturen. Att ha ett husdjur med sig är också en bra isbrytare och kan hjälpa dig att få vänner eller lättare få igång en konversation med andra vandrare på leden.

  • Värme

Om du planerar att campa eller åka ryggsäck är en hund den perfekta vännen för att hålla dig varm under svala nätter. I tältet kan man mysa ihop och dela kroppsvärme. Inte bara det, utan att ha din hund i närheten kan vara avkopplande och hjälpa dig att stressa ner.

För de som inte campar, ta med en hängmatta och ta en paus under den varmaste delen av dagen. Klättra upp i hängmattan med din hund och ta en tupplur för att ladda batterierna innan du återvänder till stigen.

  • Gör promenader roligare
  Att ha på sig Vandring i 10-gradersväder

De flesta människor bara älskar att vara runt alla typer av djur och hundar är ett av de mest älskade husdjuren oavsett din ålder. Att umgås med djur har visat sig ha många fördelar för den fysiska och mentala hälsan.

Att ta med din hund på en promenad är ett säkert sätt att lyfta ditt humör och få dig att må bättre överlag. Att ta del av din hunds glädje kan också ge dig lycka. Att se ditt husdjur springa fritt och njuta av sin frihet när det utforskar, luktar nya saker och upplever nya saker är en av de bästa delarna med att gå ut med din hund.

Du kan också skapa nya minnen med din hund och skapa ett starkare band. För att inte tala om att du kan ta många coola bilder på din hund som har roligt. Vissa människor tycker om att vara ute ännu mer när de kan uppleva det med sina husdjur.

  • Att gå är bra för din hund

Många hundar behöver mycket motion för att hålla sig glada och friska. Till exempel är vissa raser som Border Collies och Dalmatiner väldigt energiska och kommer inte att nöja sig med en promenad runt kvarteret. Om din hund stannar hemma medan du går till jobbet, önskar han att han kunde spendera mer tid ute och leka och springa runt.

Så promenader är ett bra utlopp för all deras uppdämda energi. Att kunna gå ut och ta med din hund på en promenad på helgerna kommer att ge honom en längre tid i naturen där den kan anstränga sig. I allmänhet är promenader ett bra sätt för din hund att få massor av frisk luft, motion och solsken.

Hur man går ut med din hund (video)

Faror med att gå ut med din hund (nackdelar)

  • Brist på träning

Otränade hundar kan leda till problem när de går. Om din hund inte svarar på grundläggande kommandon kommer det att vara en utmaning att hålla honom säker. Det är viktigt för en hund att komma när den kallas och lämna saker ifred som kan vara farliga.

Det kan ta lite extra lydnadsklasser och träningstid innan din hund är redo att gå på promenad med dig. Detta kan vara en ganska stor investering beroende på vilken hundras du har och deras nuvarande lyhördhet.

Åtminstone bör din hund vara tränad att gå bredvid dig i koppel. På många stigar där hundar är tillåtna ska de hållas i koppel. Om din hund inte är van vid att vara i koppel, bör du träna med honom på promenader i grannskapet innan du tar honom till en trafikerad stig för första gången.

  • möten med vilda djur

Även om vissa hundar kan ge skydd när de går, finns det alltid en risk när du stöter på andra djur. Små hundar kan vara ett mål för vargar, prärievargar eller fjälllejon. Husdjur som inte är så stora kan inte försvara dig eller sig själva, så att gå i vissa områden kan vara farligt.

  Behöver jag en GPS-klocka för vandring?

Hundar är förbjudna i vissa parker eftersom djurlivet förknippar dem med vargar. Till exempel, om vissa djur, som älgar, ser en hund, kan de skrämma och attackera eller bli farligare. Andra djur kanske inte gillar att lukta på en hund nära deras revir och blir aggressiva.

Nyfikna hundar kan försöka äta saker som ormar som kan vara giftiga. Om din hund vandrar och går av spåret, kan den stöta på några icke-dödliga men fortfarande farliga djur, som skunkar eller piggsvin.

När du vandrar i områden med mycket vilda djur bör du känna till reglerna och föreskrifterna i förväg. Var försiktig och följ alltid riktlinjerna om huruvida din hund ska släppas in eller inte och hålla den kopplad om det behövs. När allt kommer omkring är det det som är bäst för dig, din hund och vilda djur som kallar naturen hem.

  • Ytterligare utrustning och förnödenheter

Alla hundar kan inte bära saker på ryggen. Även om din hund kan bära några kilo, behöver han förmodligen mycket mer än vad den kan bära på egen hand. Du behöver mat och vatten till både dig och din hund. Godis är också en bra idé, eftersom de kommer att uppmuntra din hund att komma när den kallas och vara mer lydig.

Utöver de grundläggande förnödenheterna kan du behöva ta med första hjälpen till din hund och, beroende på vädret, kanske en hundregnjacka och en extra handduk eller filt att torka av. Vissa hundar behöver speciella skor eller en kylväst när vädret är varmt.

Du bör också ta med påsar för att rensa upp deras spillning, tillsammans med en matskål eller skål så att de kan äta och dricka vatten. Om du är ute hela dagen, överväg att ta med leksaker för att underhålla din hund och göra promenaden roligare.

Med all den extra utrustningen att bära kan din rygg göra ont innan du har fått för många mil under bältet. Om du inte är ordentligt förberedd kan du sabotera dig själv genom att inte ta med dig tillräckligt eller att du lätt blir trött.

  • Hälsoproblem

Hundar under två år växer vanligtvis fortfarande och bör inte genomgå ansträngande träning. Det är också farligt för dem att bära paket som är mycket tunga och pressar deras unga leder.

Innan du går på promenad bör du också se till att ditt husdjur mår bra. Du kan behöva schemalägga ett veterinärbesök för att se till att deras vaccinationer är uppdaterade och att de har adekvat förebyggande av loppor eller fästingar, såväl som hjärtmaskar.

Precis som du kan din hund också drabbas av värmeutmattning och uttorkning. Håll ett öga på dem och se till att de har mycket vatten att dricka. Ta pauser vid behov och vila i skuggan under de varmaste delarna av dagen.

  Håller liggunderlag dig verkligen varm?

Låt inte din hund äta avföring från andra djur eftersom det kan orsaka hälsoproblem. Efter promenaden, kontrollera dem för grader, fästingar och skador. Var särskilt uppmärksam på fotsulorna om de har gått i ojämn eller slitande terräng.

  • Mer ansvar

När du tar med ditt husdjur är du ansvarig för det och du måste alltid ta hänsyn till det. Vissa vandrare kan upptäcka att detta begränsar deras frihet och njutning när de är ute och reser, eftersom deras hund plötsligt kan verka ganska underhållsmässigt.

Du måste planera bättre och veta vilka stigar din hund är tillåten på och de bästa tiderna att gå. Gör alltid din forskning för att se till att du kan ta med ditt husdjur. Det finns inget värre än att dyka upp vid stigen och få reda på att ni inte kan vandra den tillsammans.

Det är också nödvändigt att vara vaksam hela tiden. Titta på din hund och se till att den inte hamnar i problem, förirrar sig från spåret, jagar djur, hamnar i grader eller taggar, blir smutsig eller blöt, eller äter allt han inte borde.

En hund kan också sakta ner dig om den behöver svalka sig genom att dricka vatten eller vila i skuggan. Vissa hundar kan inte tillryggalägga många mil varje dag, så detta kan också begränsa hur mycket du kan gå.

Du bör heller aldrig lämna din hund utan tillsyn, så du bör ha en plan i åtanke om du behöver gå på toaletten eller gå någonstans där ditt husdjur inte är tillåtet. I grund och botten kan du behöva tänka på din hunds behov först och detta kan vara lite av en utmaning om du inte är van vid det.

Slutsats

Sammantaget är fördelarna med att ta din hund på en promenad många och du kommer säkert att njuta av att spendera tid tillsammans utomhus. Det finns vissa nackdelar att vara medveten om, men att vara medveten om dem i förväg kan innebära färre överraskningar. Du kommer också att kunna planera och förbereda dig så att du kan få ut det mesta av din vandring.

De flesta av farorna med att gå med hund kan undvikas med planering och förberedelser. Varje gång du går måste du vara uppmärksam på din omgivning och detta är inte annorlunda, även när du går med hund. Så gör din forskning, planera och gå sedan ut och njut av stigarna med din hund!

Fler artiklar du kommer att älska.

Håll din hund sval medan du campar (7 tips som kan rädda din hund)

Hur går du och glampar med din hund? (Vad man ska packa och aktiviteter)

Tältcamping med hund (hur man gör och tips)

Håll din hund varm i ett tält – 11 tips som fungerar