Ska jag låta min RV-omvandlare vara påslagen hela tiden?

Att veta om din husbilskraft är otroligt viktigt innan du ger dig ut på ditt nästa äventyr. Många har till exempel hört talas om en husbilsinverterare, men vet inte om de ska låta den vara på hela tiden eller hur den ens fungerar. Att vara kunnig och lära sig om din RV-omvandlare innan du ger dig ut på vägen kommer att göra din resa ännu smidigare.

Oftast är det smart att lämna en husbilsinverterare på när du ständigt använder eller kör din husbil. Genom att göra det tillåter det din rigg att fortsätta ha ström även när den är frånkopplad från landström.

Att ha din husbilsväxelriktare på hela tiden gör att du också är täckt om en storm kommer igenom och slår ut din landström. Husbilsväxelriktaren växlar automatiskt till ett 12V-batteri när husbilen tappar landström, vilket ger dig tid att hitta landström eller en generator för att ladda dina batterier.

Om du förvarar din husbil är det klokt att stänga av din husbilsinverterare för att spara på batteriet till nästa gång du behöver använda den. Om du hoppar över det här steget kommer batteriet att fortsätta att användas vilket i sin tur tömmer dina batterier snabbt.

Ska jag lämna min RV Inverter på konstant

Oavsett var du reser härnäst i din husbil, är det klokt att förstå hur din husbil fungerar inklusive husbilsväxelriktaren, ström, samt det bästa sättet att förvara din husbil för senare användning.

Vårt bästa val


Vad är en RV Inverter?

En RV-växelriktare är ett fantastiskt verktyg som tar strömmen från ditt batteri (12v) och omvandlar den kraften till något som kan användas av ett 120v-system. För det mesta används växelriktare för människor som boondock eller campar borta från land eller generatorkraft. Att ha en växelriktare gör att de som campar utanför nätet kan fortfarande använda eldrivna föremål i sin husbil.

En växelriktare tar likström (DC) och omvandlar den till växelström (AC) som kan användas för att driva ström till kontakter och små apparater i din husbil.

Om du inte har en växelriktare, skulle objekt som din mikrovågsugn inte kunna köras enbart på ditt 12v batterisystem. Vanligtvis fungerar användningen av en mikrovågsugn och kontakter i ditt hem bara när du är ansluten till 120v-ström eller till en generator. Om du är utan någon av dessa kan en växelriktare låta din husbil fungera utan att vara ansluten till landström.

  Allt om den kvadratiska knuten: handledning, syfte, varningar

Varför är en husbilsinverterare viktig?

En RV-växelriktare är viktig eftersom den låter dig köra dina apparater och elektronik när du är borta från landström.

Människor som boondock är beroende av RV-växelriktaren och solpaneler för att leverera ström till sin rigg genom att hålla sina batterier laddade när de inte har någonstans att ansluta till. Många växelriktare kan också användas med solpaneler och låter solpanelerna omvandla ström för att användas i pluggar inom husbilen.

Bör en Rv-växelriktare lämnas på när den är ansluten till landström?

En RV Inverter kan stängas av när den är ansluten till landström pga det finns ingen anledning att konvertera från 12VDC när den är ansluten till landström. Du får redan 120VAC ström från elnätet när den är ansluten, så RV-växelriktaren är onödig.

Vad är skillnaden mellan 12v och 120v Power?

När du ger dig in i RVing-världen kommer du med största sannolikhet att börja höra folk prata om 12v och 120v kraft och hur viktiga båda är för funktionen hos din rigg. Innan du blir överväldigad; kraft i en husbil är lätt att förstå (och förstå) med lite forskning.

12v ström hänvisar till dina batterier på framsidan av din husbil, vanligtvis bakom din propan. Dessa batterier är viktiga eftersom de utan att vara anslutna till landström kan leverera ström för att köra ljus samt föra rutschkanor in och ut.

När du kopplar in din husbil, om du har en stor växelriktare/laddare kommer den att ladda upp dina batterier så att du kan fortsätta att använda dem under hela din resa.

När det kommer till 120v betyder det bara strömmen som levererar i stort sett allt annat inom din rigg (och ditt hus). 120v strömförsörjning till dina kontakter, små apparater och elektronik. Du får 120v ström när du är ansluten till landström, eller koppla in din rigg till en generator.

Finns det olika storlekar på växelriktare?

Invertrar kommer in storleksbetyg hela vägen från 50 watt upp till 50 000 watt, även om enheter större än 11 ​​000 watt mycket sällan används i hushålls- eller andra PV-system.

  Kan passagerare resa bak i en husbil?

De små växelriktarna gör att du kan använda din TV och små apparater. Små växelriktare är vanligtvis inte kapabla att ladda ditt RV-batteri.

Stora växelriktare kan leverera tillräckligt med ström för att driva många saker i din rigg. Många större växelriktare har också en batteriladdningsförmåga som kommer att ladda ditt RV-batteri när den är ansluten till nätström.

Till exempel, en liten inverter 1500 watt med max 2000 watt betyder att den kommer att köra ljus, och små motorapparater – som små mixers. De max 2000 watt betyder att det är den maxbelastning växelriktaren klarar under en kort tid. Vissa apparater kommer att behöva en högre starteffekt. Apparater med värmeelement brukar använda mer watt – som InstaPots.

Det är en bra idé att kontrollera wattförbrukningen för dina apparater när du bestämmer vilken storlek på växelriktaren du behöver. Detta finns i bruksanvisningen och ibland på apparatens dekal.

Vad är skillnaden mellan en RV-växelriktare och en omvandlare

Enkelt uttryckt omvandlar en RV-växelriktare likström till växelström så att du kan använda föremål i ditt hem som kontakter och små apparater. Både transformera spänningmen i motsatta riktningar.

En RV-omvandlare tar strömmen från landström eller en generator och omvandlar den till 12v-ström. En RV-omvandlare gör att dina RV-batterier förblir laddade och redo att gå när du är ansluten till strömmen.

Många husbilar har idag en kombination av en växelriktare och omvandlare i sin husbil som gör att deras batterier förblir laddade samt ger dig möjlighet att boondock bort från ström.

Ska jag lämna min RV Inverter på konstant

Finns det nackdelar med att lämna din husbilsinverterare på

Med det mesta finns det för- och nackdelar med varje situation och omständighet. När du använder din husbilsinverterare måste du vara beredd på att batteriet laddas ur snabbt. Om du boondockar under långa perioder måste du vara beredd på att ha ett sätt att ladda dina batterier så att du ständigt kan använda dem för ström till din rigg.

Det finns några sätt att ladda batterierna så att du får ett bekymmerslöst äventyr.

  • Ett sätt är att installera solpaneler ovanpå din rigg vilket gör att dina batterier kan ha en jämn strömförsörjning och de flesta gånger kan växelriktaren använda strömmen från solpanelerna direkt för att driva husbilen.
  • Ett annat sätt du kan ladda om ditt batteri är genom att ta med dig en generator på dina äventyr. Med en generator kan du ha ström på ett ögonblick samtidigt som du laddar batteriet.
  Hur man ansluter en kamin till en stor propantank

När stänger jag av min inverter

Det är smart att stänga av din inverter när du förvarar din husbil under långa perioder, eller helt enkelt parkerar och inte använder din husbil på ett tag.

Om du förvarar din husbil är det också klokt att koppla bort ditt batteri och förvara det inne eller på ett säkert ställe tills du behöver det igen.

Om du låter ditt batteri vara anslutet och din växelriktare fortsätter att vara på kommer batteriet att tömmas mycket snabbt, vilket resulterar i ett urladdat batteri när du är redo för din nästa resa.

Slutsats

När fler och fler människor ger sig in i RVing-världen är det smart att förstå hur ditt RV-kraftsystem fungerar, samt hur din RV-inverterare fungerar och om du kan lämna din RV-inverterare på hela tiden.

Det finns vissa omständigheter när det är klokt att stänga av din husbilsinverterare, till exempel när du förvarar din husbil. Om du förvarar din husbil eller inte använder din husbil under långa perioder, kan dina batterier snabbt laddas ur om växelriktaren fortfarande är på. En sak att göra om du förvarar din husbil är att stänga av växelriktaren samt koppla bort batteriet och flytta det till en säker plats för förvaring.

När du använder din husbil är det vanligtvis klokt att lämna din växelriktare på i händelse av en storm som blåser ut din landström eller om du boondockar och är beroende av din husbilsväxelriktare för ström. Din husbilsväxelriktare gör att du kan ha en jämn strömförsörjning utan att vara ansluten till landström eller köra en generator.

Om du boondockar är det också en bra idé att ha solpaneler eller en generator som kan ladda dina batterier så att du kan fortsätta att använda dem för ström. Om du någon gång är ansluten till landström eller en generator, med hjälp av en omvandlare, laddas dina batterier så att du kan använda dem när du är borta från landström.