Ska jag bygga en stuga från ett kit?

Beslutet att köpa ett kit, anlita en byggare eller bygga din egen stuga kan vara svårt.

Att montera en stuga från ett kit kan vara en riktigt frestande möjlighet. Och i vissa fall kan det vara ett bra alternativ. Men när jag får frågan om någon ska köpa en kabinsats eller bygga en stuga är mitt svar ganska enkelt. I nästan alla fall är det bättre för dig att bygga en stuga antingen med hjälp av en professionell byggare eller själv. Det finns olika anledningar till varför du kommer att bli bättre av att bygga än att köpa ett kit, och vissa situationer där ett kit kan vara det rätta valet. Låt oss utforska det lite längre här.

Gör det själv eller anlita en byggare?

Jag måste erkänna, om det finns något sätt jag kan göra något själv så ska jag nog försöka. Jag är en total DIYer. Så att ha möjligheten att bygga eller montera min egen timmerstuga är verkligen attraktivt jämfört med att betala en byggare för att göra allt åt mig.

Om du tänker i samma banor och planerar att bygga din stuga själv, kan ett kit vara ett bra alternativ för dig. De företag som säljer dessa kit kommer ofta att göra monteringen – mot en avgift. Om inte, kan tredjepartsbyggare göra monteringen åt dig. Men om du ska betala en byggare för att göra allt arbete, varför betala den högre kostnaden för ett kit?

Enligt vad jag har sett, om du ska anlita en byggare eller betala byggsatstillverkaren för att montera den, anlita bara en byggare för att bygga en stuga för dig. Om du planerar att montera det själv kan ett kit vara ett bra alternativ, men det kan också bygga det själv av material.

  Vart ska man gå på isfiske nära Portland, Oregon

Är du känslig för kostnader?

Kabinsatser verkar väldigt lockande för när du letar upp dem på nätet är de verkligen billiga. Men det beror på att de bara berättar materialkostnaden för kitet. Det vill säga kostnaden för det material du köper. Men att sätta ihop kabinsatser har en hel del andra kostnader.

Grunden

Du kommer att behöva en grund för denna stuga. Du kan inte bara bygga den på marken. Oavsett om du gör block eller betong så blir det kostnader förknippade med detta. Det blir betydligt billigare att göra det själv om du är bekväm med det. Men hur som helst måste du räkna in det i kostnaden för kabinen.

Interiören

Dessa kit är verkligen grundläggande. I stort sett bara fyra väggar, en dörr och några fönster. Om du vill ha ett kök, innerväggar, trappor, ett loft eller något på insidan av din stuga, måste du bygga det. Inredningsarbeten kommer vanligtvis inte med en kabinsats.

Bruksarbete

Det jag sa om interiören gäller också verktyg som vatten och el. Om du vill ha ett badrum måste du bygga badrummet och göra all VVS. Det kommer inte att finnas några vattenledningar eller avlopp i den monterade satsen. Detsamma gäller för elektriska ledningar. Det kommer inte att finnas ljusströmbrytare, uttag eller några kablar installerade. Du är på egen hand för det.

Sammantaget är den totala kostnaden för att bygga en satshytt vanligtvis cirka 2 1/2 till 3 gånger det faktiska priset för satsen. Återigen, det är därför om du ska betala någon för att göra det här arbetet åt dig, kan du lika gärna låta dem bygga kabinen som du vill ha den.

  Får jag fiska på en golfbana?

Och om du ska göra det mesta av det här gör-det-själv, lutar jag fortfarande åt att köpa eller samla material från din fastighet och bara bygga hela stugan själv. Klarar du inredningsarbetet klarar du nog mycket av strukturen. Speciellt om du åker med en ganska liten hytt som de som vanligtvis kommer i byggsatser.

Hur stor vill du ha din stuga?

Det leder mig till nästa punkt. Hur stor stuga vill du ha?

Prisvärda kithytter tenderar att vara ganska små. Och det är vettigt. Hela kitet kommer att tas med på en trailer. Du kommer inte att få en lodge i ett sådant här kit. Så om det du är ute efter är en 3 500 kvadratmeter stor stuga i två våningar, kommer du förmodligen inte att hitta det du vill ha om du inte är villig att verkligen betala för det. Jag har hört det föreslagits att bara kombinera flera kit, men vid den tidpunkten har du förlorat det mesta av fördelen med att köpa ett kit i första hand.

För att vara rättvis har jag hittat kit precis som jag beskrev ovan. 3 500 kvadratmeter och 2 våningar. Men bara satsen kostar runt $150 000 och arbetskraften är mer än $60 000 för något sånt här. När du väl lägger till grunden och eventuella inredningsarbeten, tittar du på förmodligen $ 375 000 till $ 450 000 dollar. Återigen, om du är villig att spendera $450 000 för att bygga en stuga, anlita bara en entreprenör. Du kommer att få mycket mer för pengarna.

Hur anpassad vill du ha din stuga?

Kit hytter är precis det. Kit. Vilket betyder att du får vad de har. Det betyder också att de andra förmodligen också har samma stuga. Det är nog inte så stor sak. Men kom bara ihåg att om du köper en kit-hytt, kommer det inte att vara särskilt anpassat. Du kanske kan hitta ett kit som är precis vad du vill ha på utsidan. Toppen. Gör bara dina anpassningar med interiören och med alla funktioner du vill lägga till exteriören.

  Så här bestämmer du kajakpaddelns längd

Hur mycket värdesätter du enkelhet i projekt?

Det är här kit har sitt värde.

När du köper ett kit, förbereder företaget allt material utanför anläggningen. När den anländer till din stuga är den redo att monteras. Och många av dessa kit monteras på bara några dagar.

Om du vill ha allt material helt färdigt där allt passar ihop så kan ett kit vara ett bra alternativ.

Å andra sidan kan det vara mycket påfrestande att arbeta med en byggare eller gå igenom arbetet med att bygga en stuga från grunden. Arbetet kan vara komplicerat. Att hacka ut stockar kan vara ett stort jobb om du går den vägen. Så det är här du måste bestämma hur mycket stress och frustration du vill hantera, och hur mycket det är värt att bara skaffa ett kit.

Däremot tycker jag att du verkligen ska prissätta den stuga du vill ha med en byggare om du funderar på att skaffa ett kit. Se vad det skulle kosta att få det gjort av dem kontra att köpa och montera ett kit. Du kanske upptäcker att den totala kostnaden för satsen är tillräckligt för att du är villig att stå ut med att arbeta med en byggare eller bygga den själv. Det är inte ovanligt att man kan bygga sin egen stuga för 1/10 av kostnaden för att montera ett kit.